Izmakni se s strane i vidi.
Pogotovo tako srčano iz druge države podrzavat...ko onaj Jasmin mesicni SDA

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
feniksptica je napisao/la: ↑09 jan 2025, 00:10Virto glwdajuci s strane tvoje pisanje lici na klasicno botovanje.
Izmakni se s strane i vidi.
Pogotovo tako srčano iz druge države podrzavat...ko onaj Jasmin mesicni SDA![]()
![]()
To je srž problema.denimb je napisao/la: ↑08 jan 2025, 22:54Ja danas malo obisao pogon proizvodnje da vidim razmisljanja, ovi ispod minimalca sretni, ovi majstori na masinama, koji ih stvarno i steluju i prave programe za njih imaju sad oko 1100KM platu, kazu ako ce nama ostati ovako jbt ta razlika, daj i meni metlu da metem neka radi ovo ko hoce, zasto stalno pod pritiskom da gubim zivce?
I to boli ove poslodavce pa zato i kmece ovoliko.
Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑09 jan 2025, 00:19Šta je sa progresivnim oporezivanjem? Minimalac treba da bude tisucu marki, ali recimo oporezivanje da se kreće u rangu od 25 do 40%
Sto 90%? Taj porez od 10%?
Ma ne brate
Pa zar nije neto sto dobijes na ruke, vec bi trebalo biti uracunato to -10%feniksptica je napisao/la: ↑09 jan 2025, 00:48Ma ne brate
U 90% slučajeva sam mislio da se dogovara neto satnica il fiksna mjesecna.
A sad na tu kompletnu neto 10% se odbija poreza
Tako je i u Americi. Samo sto ovdje opcije za te "doprinose" biras sam, i samo zdravstveno, al i to zavisi od firme.AshburtonG je napisao/la: ↑09 jan 2025, 01:13Bruto se ugovara(uglavnom) u drzavama sa progresivnim oporezivanjem, dok je u linearnom sistemu nebitan bruto, kad se svima odbija isti procenat.
U Njemackoj mozes imat bukvalno s istim bruto iznosom po par stotina € vecu/manju platu, ovisno kojoj poreskoj klasi pripadas.
Tih 10% sto on spominje nije na neto, nego 10% poreza na dohodak koji se odbija od bruto plate. Neto plata je ono sto dobijes isplaceno. Barem bi tako trebalo biti. Posto je kod nas sve naopako, ne bi me cudilo da su i tu nesto svoje ubacili.
I ti ga botujes momackiProsječna zarada u Crnoj Gori biće od oktobra 1.000, a minimalna 700 eura, saopštio je premijer Milojko Spajić predstavljajući davno najavljivani ekonomski program "Evropa sad 2" i fiskalnu strategiju za naredne dvije godine.
Taj program između ostalog predviđa smanjenje doprinosa zaposlenih za penzijsko invalidsko osiguranje (PIO) čiji će se dio preliti na neto plate.
Vlada je najavila da poslodavci neće uplaćivati penzione doprinose za zaposlene. Doprinosi koje su zaposleni izdvajali iz plata za penzioni Fond biće smanjeni sa 15 na deset procenata.
Razlika od pet posto ostajaće zaposlenima kao dio primanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.