Rezervi stoper,napadac,kriloproFCB je napisao/la:Ne znam, al de vi koji smatrate da prelazni rok nije dobro odradjen, de recite na kojoj poziciji biste vi doveli igraca...
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
schickeria
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Da dovedemo Draxlera samo bi ga utusili bas kao sto smo i Gotzea utusili. Sto se tice napadaca, iskreno mislim da Green moze skinuti teret Lewata da ovaj odmori. U nekim slucajevima to moze odigrati i Muller..
Sto se tice odbrane imamo Boatenga, Hummelsa, Badstubera koji je macak u vreci, ali ako bude zdrav, vjerujem da je poprilicno kvalitetno pojacanje, Martinez moze igrati stopera, u nekim ne do Bog slucajevima moze i Alaba, a gdje je nas univerzalac Kimmich
Bekovi su popunjeni, doduse nisu kvalitetom, Rafko i Bernat su mi vise za cvajte nego za Bayerna.
Veza je sama po sebi prenatrpana, Javi, Xabi, Thiago, Renato, Arturo...aj ubacite ih sve da imaju minutazu.
Gore je klasika Robbery, CoCo, Muller.
Mislim da bi ove sezone mogla tri igraca eksplodirati, odnosno igrati na svom vrhuncu, samo ako ih povrede zaobidju, a trebala bi se i njima sreca okrenuti.
Thiago, Javi i Franck. Uostalom, prosli su kompletne pripreme i vjerujem da je samo do njih, a da sve trojici odgovara trener i njegove zamisli.
Thiago samo treba malo na sebi raditi i zacementirat ce sebi prvu postavu.
Sto se tice odbrane imamo Boatenga, Hummelsa, Badstubera koji je macak u vreci, ali ako bude zdrav, vjerujem da je poprilicno kvalitetno pojacanje, Martinez moze igrati stopera, u nekim ne do Bog slucajevima moze i Alaba, a gdje je nas univerzalac Kimmich
Bekovi su popunjeni, doduse nisu kvalitetom, Rafko i Bernat su mi vise za cvajte nego za Bayerna.
Veza je sama po sebi prenatrpana, Javi, Xabi, Thiago, Renato, Arturo...aj ubacite ih sve da imaju minutazu.
Gore je klasika Robbery, CoCo, Muller.
Mislim da bi ove sezone mogla tri igraca eksplodirati, odnosno igrati na svom vrhuncu, samo ako ih povrede zaobidju, a trebala bi se i njima sreca okrenuti.
Thiago, Javi i Franck. Uostalom, prosli su kompletne pripreme i vjerujem da je samo do njih, a da sve trojici odgovara trener i njegove zamisli.
Thiago samo treba malo na sebi raditi i zacementirat ce sebi prvu postavu.
Stern des Südens
Nema se sta razmatrati, tim je popunjen i nece se vise niko dovoditi. Golmane imamo, bekove i to duple imamo, stopere prve postave imamo i plus Javi kao treci i Bastruber cetvrti. Javi ce igrati na stoperu, to se po pripremnim i treninzima jasno vidi. Sredina je i prenatrpana, krila imamo dupla i u napadu Lewa kojeg ce mjenjati Green i Muller po potrebi. Lewa treba samo za proljece i LP i vjerujem da ce ga Carlo sacuvati.
-
schickeria
- Kontakt:
Vidjet cemo sve,moguce da je kod pepa bio lose isplaniran plan treninga pa je bilo puno ozljeda,nadam se da ce carlo pronaci uzroke
-
schickeria
- Kontakt:
Na transfermarktu pise da ce renato biti odsutan do 15.8 ,to je puno manje nego sto mediji pisu?
"Dobro" je po Sanchesa došla ova povreda. Imat će više vremena da se još bolje odmori, sredi misli, upozna klub i igrače i pripremi za novu sezonu i neće ići ni sa reprezentacijom na ove prijateljske što je opet dobro.
Nece se Javi naigrari na stoperu pored Hummelsa i Boatenga, a iskreno je steta da Xabi igra njegovu poziciju...
Stern des Südens
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Vratio se Ulinator.
-
schickeria
- Kontakt:
Ulli kandidat na izbornoj skupstini
ULI IS BACK.
To je to, vraćamo se nakon mizernih tri godine pod vodstvom Fake One-a na pravi fudbalski KOLOSJEK
Javi je igračina, ali nema pregled igre, tj. ne vodi igru kao Xabi koji zna biti kikser. Fudbal se razvio, igramo taku igru da nam ne treba pravi destruktivac, a veća verzija Javi-a je Arturo, čovjek koji igra u oba pravca vrhunski.
Imamo strašan tim na papiru, valjda prođe sezona bez povreda.
To je to, vraćamo se nakon mizernih tri godine pod vodstvom Fake One-a na pravi fudbalski KOLOSJEK
Javi je igračina, ali nema pregled igre, tj. ne vodi igru kao Xabi koji zna biti kikser. Fudbal se razvio, igramo taku igru da nam ne treba pravi destruktivac, a veća verzija Javi-a je Arturo, čovjek koji igra u oba pravca vrhunski.
Imamo strašan tim na papiru, valjda prođe sezona bez povreda.
Ovo što se moglo pratiti treninga i ovih nekih drilova Xabi je puno bolji veznjak (čak Javi nije ni proban na toj poziciji), ima bolji pregled, mirniji na lopti, preciznijeg pasa, sve, osim te poletnosti, snage i energije koju ima Javi (ali imamo Vidala da to igra). Ako uspijemo fokusirati i tempirati Alonsa samo za tih pet-šest važnih tekmi mislim da ne bi mogli, svakako, naći boljeg veznjaka.
Za ovu sezonu, što se mene tiče, najveća nepoznanica mi je formacija i "prva" postava. Nikako da skontam ko bi mogao igrati u sredini, koliko igrača i sa kakvim pristupom u napadu. Najveća mi je nedoumica oko Mullera. Ako bude igrao desetku onda gubimo igrača na sredini a kako igra Thiago to bi bio neviđeni propuh. Vidal ne bi mogao stizati sve. Ako bude igrao krilo onda se od Robbena ili Comana poselamimo, tj sa njihovim minutama, a pošto se neće ugroziti Comanov razvoj selamljenje će biti sa Robben. A ,s druge strane Robben sa jednom nogom je bolji od Mullera na krilu.
Odbrana je jedina poznanica i tih pet igrača prve postave je već isplivalo.
Za ovu sezonu, što se mene tiče, najveća nepoznanica mi je formacija i "prva" postava. Nikako da skontam ko bi mogao igrati u sredini, koliko igrača i sa kakvim pristupom u napadu. Najveća mi je nedoumica oko Mullera. Ako bude igrao desetku onda gubimo igrača na sredini a kako igra Thiago to bi bio neviđeni propuh. Vidal ne bi mogao stizati sve. Ako bude igrao krilo onda se od Robbena ili Comana poselamimo, tj sa njihovim minutama, a pošto se neće ugroziti Comanov razvoj selamljenje će biti sa Robben. A ,s druge strane Robben sa jednom nogom je bolji od Mullera na krilu.
Odbrana je jedina poznanica i tih pet igrača prve postave je već isplivalo.
- anelbavarac
- Kontakt:
Svercer na aparatima
Dobrodosao nazad Uli.
Dobrodosao nazad Uli.
Ja sam za širi kadar i maksimalno rotiranje, ko što je Hitzfeld radio prije desetak petnaest godina. Svaka tekma tri nova igrača. Radije bih imao 25 igrača i 3 golmana, nego ovo što se sada radi. Čak sam mišljenja da fudbal ide u pravcu širih rostera...
Pep je isto rotirao mnogo, što je odlično, ali je kadar bio na oni Reškeovih dvadesetak...
Pep je isto rotirao mnogo, što je odlično, ali je kadar bio na oni Reškeovih dvadesetak...
Gdje su naši omladinci???
Can otjeran, Hojbjerg otjeran, Gaudino Protjeran, Green se fura nešto?
Fali nam novih Mullera, Generala, Holgera, Lahma...
Can otjeran, Hojbjerg otjeran, Gaudino Protjeran, Green se fura nešto?
Fali nam novih Mullera, Generala, Holgera, Lahma...
Svi bi mi volili da imamo širok i kvalitetan roster od 25 igrača ali to u našem slučaju nije izvodljivo. Jedan od razloga je što su i oni rezervni kvalitetni i što primaju dobru platu. Da se to nekako razvodnilo možda bi i imali širi/ok roster, dok ovako teško. Muller, Robben, Ribery, Javi, Kimmich, Sanches, Alonso, Bernat, Costa, Coman ne znaju i da li i koliko će dobiti minuta a da ne govorimo da još neko dođe. A, čini mi se da i Carlo nije neki master (-ljubitelj tako ekstremnih) rotacija. Sjetimo se Reala i sad ovih zadnjih tekmi tokom priprema, mijenjao je malo ili skoro nikako.
Slijedeći "problem" je taj finansijski proračun i plan za budućnost. Iduće godine nas očekuje 50mil rate za transfere, za dvije godine 40mil. A treća će biti vesela, ističe Carlu ugovor, Lahm se oprašta, Alonso penzija, Rafinja starac, Robben i Ribbery penzije, Lewa, Vidal očekuju nove ugovore i sl., trebat će love i ne-opterećenja budžeta na plate ili mjesta u timu kao u priči. Da bi se ostalo konstantom u lahko prešlo sa generacije na generaciju ovakva jedna godina, sa pritegnutim kaišom i opreznijim trgovanjem, se morala desiti.
Slijedeći "problem" je taj finansijski proračun i plan za budućnost. Iduće godine nas očekuje 50mil rate za transfere, za dvije godine 40mil. A treća će biti vesela, ističe Carlu ugovor, Lahm se oprašta, Alonso penzija, Rafinja starac, Robben i Ribbery penzije, Lewa, Vidal očekuju nove ugovore i sl., trebat će love i ne-opterećenja budžeta na plate ili mjesta u timu kao u priči. Da bi se ostalo konstantom u lahko prešlo sa generacije na generaciju ovakva jedna godina, sa pritegnutim kaišom i opreznijim trgovanjem, se morala desiti.
-
schickeria
- Kontakt:
Daj barem bayernu novac nije problem
Nije kad se radi planski. Nije ovo fifa manager pa kad useres ili zijanis da mozes odraditi re-load, ne, ovdje ako uprskas i ne mislis za kasnije upropastit ces bar pet godina dobrih rezultata i usporiti razvoj kluba. Pusti ti pricu, o bilo kojem klubu, da novac nijr problem, niko od nas, ni novinari, treneri, igraci ne znaju poslovanje ni jednog kluba i njihove mogucnosti. Svi uzimaju kredite ili placaju na rate i to se striktno cistom zaradom kluba, odnosno dijelom zarade, mora platiti a koja ni u jednom klubu godisnje ne predje cifru od 40mil. Mi smo tu n, cini mi se 22 miliona.
Jeste poceli kukati na svim poljima [GRINNING FACE WITH SMILING EYES][GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Bayern sto se tice para sigurno nema problema ni sto se tice za transfere niti za plate.
Uostalom neko je vec dobro naveo za nekoliko sezona, Ribery, Robben i Lahm nece vise igrati te ce se tu dosta novca osloboditi.
#Uli is back
Bayern sto se tice para sigurno nema problema ni sto se tice za transfere niti za plate.
Uostalom neko je vec dobro naveo za nekoliko sezona, Ribery, Robben i Lahm nece vise igrati te ce se tu dosta novca osloboditi.
#Uli is back
Stern des Südens
-
schickeria
- Kontakt:
Je ,ali umjesto njih ce se morati dovesti zamjene jednake ako ne i vece kvaliteteproFCB je napisao/la:Jeste poceli kukati na svim poljima [GRINNING FACE WITH SMILING EYES][GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
#Uli is back
Red bi bio da generacija lahma,robberia,alonsa uzme jos jednu lp da definitivno udju u povjest kao zlatna generacija
Kad cujem generacija Alonsa zlo mi dodje, pa koliko smo ga "susili" osudjivali i sve i sada ga stavljamo u isti kos sa Robbery-em i Lahmom...
Po meni nigdje veze.
Sto se tice zamjena Costa i Coman su dovedeni kao zamjene, ukoliko nastave svoj put razvoja za 2-3 godine bi mogli biti jednako kvalitetni kao Robbery. Tesko je ocekivati da se ponove ta dva igraca, jer po meni jedini koji je rame uz rame Riberyu je Hazard.
Na poziciji desnog beka vjerujem da ce se Kimmich gurati, tako da to uopce ne izgleda tako strasno.
Slijedece sezone ili one tamo se treba razmisljati o novim igracima za krilne pozicije i vjerujem da ce se tu izroditi igraci bas kao sto se Costa i Coman izrodili.
Po meni nigdje veze.
Sto se tice zamjena Costa i Coman su dovedeni kao zamjene, ukoliko nastave svoj put razvoja za 2-3 godine bi mogli biti jednako kvalitetni kao Robbery. Tesko je ocekivati da se ponove ta dva igraca, jer po meni jedini koji je rame uz rame Riberyu je Hazard.
Na poziciji desnog beka vjerujem da ce se Kimmich gurati, tako da to uopce ne izgleda tako strasno.
Slijedece sezone ili one tamo se treba razmisljati o novim igracima za krilne pozicije i vjerujem da ce se tu izroditi igraci bas kao sto se Costa i Coman izrodili.
Stern des Südens
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.