Musa: Europa je dostižna
Niz pobjeda, započet protiv Sarajeva, nastavljen na gostovanjima kod Slobode i Budućnosti, nogometaši Zrinjskog pokušat će nastaviti sutra kada u Mostaru gostuje vodeći Borac. Rezultatski rasterećeni te kadrovski kompletni, Pod Bijelim brijegom očekuju dobru utakmicu u kojoj se nadaju novoj pobjedi protiv lidera koji će u Mostaru biti bez par prvotimaca.
- Sutra moramo preuzeti rizik kako bi došli do pobjede. Imamo dosta brže igrače od Borca, posjedujemo kvalitetu... Ne vidim u našoj ligi momčad koja može kvalitetno zaustaviti Selimovića, Lendrića i Kutaliu, kaže Slaven Musa, trener Zrinjskog.
Iako se doima dalekom, u Zrinjskom se definitivno ne odriču ni borbe za Europu, za koju bi dovoljno moglo biti i četvrto mjesto.
- Željezničar se nije odrekao borbe za titulu a zaostaje devet bodova za Borcem, zašto bi se mi odrekli borbe za 4. mjesto? Pet bodova nije nedostižno. Kako smo ovisili sami o sebi u borbi za opstanak, tako ovisimo sami o sebi i u borbi za Europu. Moramo prvo uspješno riješiti utakmicu protiv Borca, a onda ćemo protivnika po protivnika. Imamo "zanimljiva“ gostovanja gdje se može igrati i donijeti gostujući bodovi, optimističan je Musa.
Ivan Lendrić prvi je strijelac Zrinjskog ove sezone. Vjeruje da Zrinjski rasterećen može u dobroj utakmici poraziti vodeći Borac.
- Atmosfera u momčadi je odlična, nemamo više pritisak koji smo imali kad smo igrali protiv Čelika i Sarajeva. Sad možemo opušteno igrati i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobjedom obradovati navijače, kazao je Lendrić, koji ističe da se ne opterećuje titulom prvog strijelca lige (s tri gola u prošlom kolu Travničanin Fajić je 'pobjegao' na 13, Lendrić na kontu ima 10 premierligaških pogodaka):
- Ne opterećujem time, iskreno tek sam prije dva dana vidio da je Fajić postigao tri gola u prošlom kolu. Zanima me samo Zrinjski, da mi pobjeđujemo. Tek mi je prva seniorska sezona i ne bih se trebao baviti time, kazao je Lendrić.
Glede sastava, Musa ima dvojbi u veznom redu. Sigurno će nastupiti Hadžić, Popović, Džidić, Aničić, Stojkić, Duro, Selimović Kutalia i Lendrić, dok za preostala mjesta u veznom redu konkuriraju Stjepanović, i Markić, odnosno Zadro i Sušić.
Utakmica Zrinjski - Borac igra se sutra u 17 sati. Sudit će Muamer Bureković iz Zenice, a susret će izravno prenositi BHT1.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4