Na prvom mjestu želio bih da čestitam igračima na izborenoj pobjedi, te nizu od 6 utakmica bez poraza.
Vratio sam malo temu unazad, čitao postove kako svoje tako i od forumaša koji su zračili pesimizmom i kritikovali sve i svašta, nagovještavajući da će Radnički već na samom početku sezone potonuti na dno. Neki su išli i tako daleko da su, prema "provjerenim informacijama", znali kako se to namjerno radi (Radnički se vodi u propast) kako bi se stadion premjestio u Bokaviće, a "Jošik" rasprodao privatnicima.
Moram priznati da sam se u jednom dijelu slagao s pojedinicima (ne u pogledu lokacije stadiona ili prodaje zemljišta), nego po pitanju igračkog kadra i mogućih rezultata.
Mislim da smo i moji oponenti na forumu kao i ja zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli i pozicijom u kojoj se NAŠ Radnički nalazi. Ako griješim po tom pitanju onda su stvarno "petokolonaši", kao što ih je moj najveći oponent Lexaurin

nazvao.
Sad malo o ekipi i situaciji u i oko kluba.
Bio sam skeptik, priznajem, ali duboko u duši sam vjerovao da se čudo ipak može desiti i napraviti. Nisam mogao biti veliki optimista jer puno je promjena bilo kako u ekipi tako i oko nje. Međutim, kada imaš zadovoljne igrače koji se iskreno raduju svakom postignutom pogotku, a svaki primljeni gol doživljavaju lično - onda vidiš da je interes obostran i da postoji neka "hemija" na relaciji klub - igrač.
Naredne dvije utakmice bi mogle odrediti daljnje ambicije kluba, jer ako se u obje utakmice ostvari pobjeda, Radnički će vjerovatno izbiti na prvo mjesto (kažem vjerovatno, jer moguće je da Goražde kiksa barem u gostima, ali ne mora značiti da će biti tako).
Radnički bi u tom slučaju u drugi dio jesenje polusezone ušao kao lider na tabeli, s dobrim šansama da se i do kraja polusezone nađe u top 3.
Sjećamo se kako je to izgledalo u pretprošloj sezoni. Proljeće smo dočekali na 4. mjestu i u nastavku se ravnopravno uključili u borbu za vrh i Premijer ligu. Pod vodstvom Darka Vojvodića imali smo i niz od 16 utakmica bez poraza, dobru ekipu, dobru atmosferu kao i (mora se priznati) veliku dozu sreće!! Ne treba zaboraviti da su tada u igri za PL bili Sloboda, Bratstvo i Vitez, a da smo se mi nametnuli iz drugog plana, kao novajlije/povratnici u ligi na koje niko nije računao da bi mogli ući u utrku za prvo mjesto
Čini mi se da upravo tu dozu sreće imamo i u ovoj polusezoni i šteta bi bila ne iskoristiti ju. Drago mi je i da su i SIOUX-i krenuli jako od samog početka, što je svakako dodatni motiv za igrače na terenu.
Napisah već da smo za sada, pored svega, miljenici sreće i ako nas ona posluži do polusezone, onda u pauzi treba konsolidovati redove, pojačati ekipu prvenstveno u veznom redu, pronaći još jednog dobrog i iskusnog golmana (vratiti Lugija po mogućnosti), "napasti" privredne subjekte i cjelokupnu javnost da se aktivno uključe i daju podršku klubu, svako na svoj način.
Mislim da bi ovakvim razvojem situacije kako sam opisao put u PL bio izvjestan.
Možda sam ovo trebao napisati nakon dvije utakmice koje slijede (na domaćem terenu)...ali ko zna. Vidjećemo