FK Radnički Lukavac

JohnLowe
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la JohnLowe » 14 sep 2014, 08:42

nebeskasila je napisao/la:Vama sad idu dvije utakmice kod kuće, i onda idete nama u Bihać. Volio bih da vam ovi naši puste, pa da možete na prvo mjesto ići. Nama neće ni ta tri boda nešto puno značiti jer mi ćemo ostati sigurno, tako da mogu vam dati. Sa te tri pobjede još zaredom, mislim da bi mogli biti prvi
nemamo mi drug te pare da vi nama "pustite" :D :D
inace ?

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 14 sep 2014, 12:15

vidim lijepo ste krenuli u ligi, bice zanimljivo prati ko ce na kraju biti 1 mjesto.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 14 sep 2014, 15:25

Sve hvalospijevke za najboljeg trenera na TK, stručnim radom je preporodio jednu prosječnu ekipu :clap:
Naravno svaka čast i momcima na uzeta 3 boda u Hercegovini. Dvije zeznute ekipe nam dolaze pa onda rasterećeno u Bihać.
SIOUX-i :thumbup:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 14 sep 2014, 16:26

Na prvom mjestu želio bih da čestitam igračima na izborenoj pobjedi, te nizu od 6 utakmica bez poraza.

Vratio sam malo temu unazad, čitao postove kako svoje tako i od forumaša koji su zračili pesimizmom i kritikovali sve i svašta, nagovještavajući da će Radnički već na samom početku sezone potonuti na dno. Neki su išli i tako daleko da su, prema "provjerenim informacijama", znali kako se to namjerno radi (Radnički se vodi u propast) kako bi se stadion premjestio u Bokaviće, a "Jošik" rasprodao privatnicima.

Moram priznati da sam se u jednom dijelu slagao s pojedinicima (ne u pogledu lokacije stadiona ili prodaje zemljišta), nego po pitanju igračkog kadra i mogućih rezultata.

Mislim da smo i moji oponenti na forumu kao i ja zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli i pozicijom u kojoj se NAŠ Radnički nalazi. Ako griješim po tom pitanju onda su stvarno "petokolonaši", kao što ih je moj najveći oponent Lexaurin :D nazvao.

Sad malo o ekipi i situaciji u i oko kluba.
Bio sam skeptik, priznajem, ali duboko u duši sam vjerovao da se čudo ipak može desiti i napraviti. Nisam mogao biti veliki optimista jer puno je promjena bilo kako u ekipi tako i oko nje. Međutim, kada imaš zadovoljne igrače koji se iskreno raduju svakom postignutom pogotku, a svaki primljeni gol doživljavaju lično - onda vidiš da je interes obostran i da postoji neka "hemija" na relaciji klub - igrač.

Naredne dvije utakmice bi mogle odrediti daljnje ambicije kluba, jer ako se u obje utakmice ostvari pobjeda, Radnički će vjerovatno izbiti na prvo mjesto (kažem vjerovatno, jer moguće je da Goražde kiksa barem u gostima, ali ne mora značiti da će biti tako).

Radnički bi u tom slučaju u drugi dio jesenje polusezone ušao kao lider na tabeli, s dobrim šansama da se i do kraja polusezone nađe u top 3.

Sjećamo se kako je to izgledalo u pretprošloj sezoni. Proljeće smo dočekali na 4. mjestu i u nastavku se ravnopravno uključili u borbu za vrh i Premijer ligu. Pod vodstvom Darka Vojvodića imali smo i niz od 16 utakmica bez poraza, dobru ekipu, dobru atmosferu kao i (mora se priznati) veliku dozu sreće!! Ne treba zaboraviti da su tada u igri za PL bili Sloboda, Bratstvo i Vitez, a da smo se mi nametnuli iz drugog plana, kao novajlije/povratnici u ligi na koje niko nije računao da bi mogli ući u utrku za prvo mjesto ;)

Čini mi se da upravo tu dozu sreće imamo i u ovoj polusezoni i šteta bi bila ne iskoristiti ju. Drago mi je i da su i SIOUX-i krenuli jako od samog početka, što je svakako dodatni motiv za igrače na terenu.

Napisah već da smo za sada, pored svega, miljenici sreće i ako nas ona posluži do polusezone, onda u pauzi treba konsolidovati redove, pojačati ekipu prvenstveno u veznom redu, pronaći još jednog dobrog i iskusnog golmana (vratiti Lugija po mogućnosti), "napasti" privredne subjekte i cjelokupnu javnost da se aktivno uključe i daju podršku klubu, svako na svoj način.

Mislim da bi ovakvim razvojem situacije kako sam opisao put u PL bio izvjestan.

Možda sam ovo trebao napisati nakon dvije utakmice koje slijede (na domaćem terenu)...ali ko zna. Vidjećemo :kafa:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 14 sep 2014, 16:43

Lugi meščini nije prva opcija u Banovićima? Gledao sam onaj prilog sa utakmice Gošk-Budućnost, ono je smiješno šta je dole primao. Kao kakav početnik. Sad ne znam jel to nedostatak utakmica ili je ta utakmica morala ići u 1, ali mi ne izgleda sigurno kao kad je bio kod nas.
Definitivno je stanje na tabeli bolje nego što je izgledala igra u prvim kolima. Sviđa mi se kako se sada bore, za to im svaka čast. Neizbalansirana ekipa, al s obzirom koliko je promjena bilo i ovo je dobro. Lično se ne zanosim sa borbom za promociju, ima tu boljih ekipa od nas. Slijedeća 4 kola će dosta toga reći od kakvog materijala je tim. Dolaze nam zahuktali jajčani, nezgodna Mladost i onda komšije iz Gračanice, a između gostovanje u Bihaću. Biće to veseo mjesec za navijače, igrače i klub u cjelini. Sve preko 25 bodova na kraju jeseni je dobro, iako sad dižem ljestvicu na 30 boba :mrgreen:
Sretno nam bilo

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 14 sep 2014, 16:47

studeni je napisao/la:Lugi meščini nije prva opcija u Banovićima? Gledao sam onaj prilog sa utakmice Gošk-Budućnost, ono je smiješno šta je dole primao. Kao kakav početnik. Sad ne znam jel to nedostatak utakmica ili je ta utakmica morala ići u 1, ali mi ne izgleda sigurno kao kad je bio kod nas.
Ta utakmica je morala ići u "keca", vraćanje dugova, baš kao i u Orašju što su morali pustiti.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 14 sep 2014, 16:50

Cestitam na rezultatima u ovi prvi 6 kola..Sa igrackim kadrom koji imate postic ove rezultate nije mala stvar.. :bow: :bow:
Zelim vam svu srecu da udjete u PL jer vi to sigurno zasluzujete..Ova igra se igra zbog navijača a trenutno samo vi i Bihac to imate.. ;)
OFK Gradina Srebrenik

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 14 sep 2014, 21:23

Svaka čast odličan start :clap: vidim da su se i Siouxi angažovali ponovo, mislim malo organizovanije za razliku od prošle polusezone.
Sretno i u nastavku da krenete za nama u rang više, godio bi nam svima još jedan Premijerligaš sa TK. :salut:

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 14 sep 2014, 21:28

Brcko87 je napisao/la:Cestitam na rezultatima u ovi prvi 6 kola..Sa igrackim kadrom koji imate postic ove rezultate nije mala stvar.. :bow: :bow:
Zelim vam svu srecu da udjete u PL jer vi to sigurno zasluzujete..Ova igra se igra zbog navijača a trenutno samo vi i Bihac to imate.. ;)
Ima bgm i Igman, Bestije svaka cast! :thumbup:
.. i dobro nam dosli na proljece :bih:
Radnicki Lukavac

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 14 sep 2014, 22:01

Coraco je napisao/la:Svaka čast odličan start :clap: vidim da su se i Siouxi angažovali ponovo, mislim malo organizovanije za razliku od prošle polusezone.
Sretno i u nastavku da krenete za nama u rang više, godio bi nam svima još jedan Premijerligaš sa TK. :salut:
Pa nije isto praviti euforiju kada si na 12 ,mjestu ili kada ti je ekipa nakon 20% sezone nije ubiljezila poraz,,,a siouxi su bili uvijek tu pa cak i u drugoj federalnoj :)

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 15 sep 2014, 20:22

Samo da vam cestitam na odlicnom startu sezone, i nastavite tako, po ovome sto sam gledao na pregledu zasluzeno, iako ste imali lose gostujuce sudjenje uspijeli ste 2 puta pobjediti i remi, svaka cast i sretno.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 sep 2014, 21:19

LukavacLive je napisao/la:Navijanje Sioux-a i Bestija u Konjicu.
http://lukavaclive.com/zajednicko-navij ... ija-video/
Svaka čast za ovo.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 19 sep 2014, 16:57

Kakva su očekivanja sa sutra? Kako koje kolo odmiče, pritisak raste. Da bi samo pobijedit ovu narednu, i tako dalje ... :)
Vidim mi i dalje bez suspenzija, svi su na raspolaganju.Haman smo prilično disciplinovani, ne dobijamo puno kartona. Kakva je situacija sa povredama?
Gosti dolaze bez četiri fudbalera, meščini iz standardne postave. To bi se moralo osjetiti na njihovoj igri.
PS: Jel bilo kakve kazne od saveza za onu proslavu rođendana prije 2 kola?
BTW nevrijeme u najavi :( http://www.accuweather.com/en/ba/lukava ... 055?hour=9" onclick="window.open(this.href);return false;

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 20 sep 2014, 12:49

Pitanje da li ce se igrati tekma danas ,,,kisa ako ne prestane padati josik bi se mogao natopiti al pravo zna li ko kakvaje situacija na terenu???

faketowsky
Kontakt:

Post Postao/la faketowsky » 20 sep 2014, 13:40

http://sportsport.ba/bh_fudbal/gorazde- ... vcu/140843" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko je ovaj A.Pasic sto pise tekstove na sportsport.ba.. Pa napisa, kako ce Jajcani ici na 3 boda u Lukavcu da bi uhvatili prikljucak za vrh, dok o Radnickom nista ne napisa, da bi mozda Radnicki mogao nastaviti niz bez poraza i sa pobjedom zasjesti na prvo mjesto? Mater mu u usta sprčim

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 20 sep 2014, 14:04

faketowsky je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/gorazde- ... vcu/140843

Ko je ovaj A.Pasic sto pise tekstove na sportsport.ba.. Pa napisa, kako ce Jajcani ici na 3 boda u Lukavcu da bi uhvatili prikljucak za vrh, dok o Radnickom nista ne napisa, da bi mozda Radnicki mogao nastaviti niz bez poraza i sa pobjedom zasjesti na prvo mjesto? Mater mu u usta sprčim
Samo lagano, bez živciranja. Idemo iz drugog plana, bez pritiska.
Kiša prestaje, valjda i ne počne više do iza 18h. Biće teški uslovi, meščini da je ovako bilo prošle sezone protiv Banovića. Neka se i rezultat ponovi :)

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 20 sep 2014, 14:53

Mislim da bi odlična stvar bila da se Lugi vrati u Radnički, već u zimskom prijelaznom roku.

On je odličan golman, ima kvalitet mislim čak i za više od Prve ligu, ali mu je potrebna konstantnost kako bi ušao u pravu formu, a kao takav je sigurno jedan od boljih golmana lige. On je kod nas tek druga opcija (iako mislim da bi morao dobiti više prilike za igru), poslije Mujke koji je tu iz istog razloga kao i većina starosjedioca - posao. Lugi baš teško da može dobijati priliku ispred njega. On brani, ali ove "nevažne" utakmice, koje su unaprijed izrežirane, tako da ne trebaju čuditi loše reakcije, ipak je tu i nedostatak motiva i želje, isfrustriranost...
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 20 sep 2014, 16:03

1-0 Jaganjac 5min

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 20 sep 2014, 16:46

Poluvrijeme 1-0. Sramotno sudjenje sudije,al radnicki i dalje vodi.je li bas ovo potrebno jajcanima,liga je tek krenula

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.