Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nije to nista za nepovjerovati. To je najobicnija tribina, vrlo jednostavno za napraviti, bez ikakvih komplikacija, a mislim da je svakome premijerligasu moguce za platiti. Problem je sto se pare bacaju na neke druge gluposti, a infrastruktura se zapostavlja. Za nepovjerovati je jedino to sto se netko odlucio uloziti u infrastrukturu. 400.000 maraka jbt, zar jedan Zeljo ne moze u cetiri godine odvojiti po sto tisuca i onda uloziti u istocnu tribinu?
Šta je ovdje tako fantasticno?bambus je napisao/la:[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1897751_927790043960428_7150847575862859800_n.jpg?oh=46f4a1b70893933ad654b218ef744333&oe=56CBCE4E[/img]
Maj prosle godine kad su poplave bile i sad,za nepovjerovati.
Sto su fusherili sa stolicama i stavili 4 vrste korištenih stolica?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fantastično je to što su uradili bilo šta.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Oni hoce da im drzava napravi. Ali nema vie toga, nekad bilo i proslo.Signore je napisao/la:Nije to nista za nepovjerovati. To je najobicnija tribina, vrlo jednostavno za napraviti, bez ikakvih komplikacija, a mislim da je svakome premijerligasu moguce za platiti. Problem je sto se pare bacaju na neke druge gluposti, a infrastruktura se zapostavlja. Za nepovjerovati je jedino to sto se netko odlucio uloziti u infrastrukturu. 400.000 maraka jbt, zar jedan Zeljo ne moze u cetiri godine odvojiti po sto tisuca i onda uloziti u istocnu tribinu?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
mislim da bi zeljeznicaru a i vecini bh klubovima najbolje odgovarala tribina kao sto je u gradaccu
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
Kakve god da su tribine uradili su ih za godinu dana,sredili stadion ko bombonu iako ima jos radova na njemu..Sto ostali tako ne urade ? Nemoj srat,napokon promjena u nasem nogometu ljudi iz 4 lige dosli do premier lige,poplave ih nacuturile,od travnjaka do svega i sad uradili stadion,travnjak sredili,pomocni teren imaju,plasticni..jos uz to fino igraju,koliko toliko..a jos dok hotel bude gotov,teretana,fitnes i tako to 
!
Ovo u Gradačcu super izgleda, nego zašto zelene stolice? Jesu li to boje kluba?
Vidim i kod tradicionalno plave Iskre, zelene stolice. To negdje popust bio?

Vidim i kod tradicionalno plave Iskre, zelene stolice. To negdje popust bio?

SDA donirao 
Hoće li ovi iz Mladosti teren primaći sjevernoj tribini? U subotu sam vidio da ima još prostora do te tribine, pretpostavljam da bi bilo bolje da se pomjeri za par metara?!
Razgovor pripadnika MUP-a na početku utakmice:
P1: - Ima ih previše, moramo im osloboditi čitavu tribinu!
P2: - **** ih, nek se guraju!
Razgovor pripadnika MUP-a na početku utakmice:
P1: - Ima ih previše, moramo im osloboditi čitavu tribinu!
P2: - **** ih, nek se guraju!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Tu je tek posadjena trava, cekaju da se primi i onda ce na polusezoni pomjeriti tako da ce tribina biti centrirana na sredinu terena. Sad da su pomakeli tu bi bilo blato i nebi se moglo igrati. Bolje ovako.
Da, primijetio sam da je friško. Valjda stignu na pauzi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ma bit ce do proljeca 100%, a i da ne bude bit ce na ljeto. Bitno da imaju u planu i da ce se odraditi. Nadam se da ce uskoro srediti tu centralnu da ide duz cijelog terena, a onda lagano uradit neku lozu za VIP goste i novinare, barem to natkriti, a poslije uraditi i komplet krov.
Koliko sam primijetio, loža im je omeđena nekom fikcijom.
Njihova tribina djelovala je prepuno, i bit će zanimljivo vidjeti, pod uvjetom da prošire kapacitet, koliko domaće publike uopće može biti. 
Ma mislim da njima opcenito ne treba veci kapacitet i da bi bilo pametnije da uloze u komfor, da postojece tribine dodatno srede i da se navijaci osjecaju puno ugodnije, ali bi bio za prosirenje zbog estetike, stadion bi ljepse izgledao. Oni ako jos 2-3 godine budu igrali PL nemaju je*ene sanse da imaju prosjek preko 1.500-2.000 gledatelja. Na ovome im svaka cast, ali svima nakon euforije opadne zanimanje i broj ljudi koji prate klub se ne smanji, ali ljudi prate s manje zanimanja. Od deset ljudi koji su bili svaku utakmicu njih pet ce doci na jedno kolo, drugih pet ce doci na drugo i tako ces dobit popolovljenu posjetu, mada cisto sumnjam da ce imati iznad ovog prosjeka i ove sezone, ali eto, vidjet cemo, ima jos jako puno da se igra. Klub je sigurno zdrav, dobra je prica, nadam se da ce potrajati, ali nas mentalitet je takav da nam sve dobro jako brzo dosadi. Jos su i mala sredina, ako opadne zanimanje mali broj ljudi ce dolaziti na utakmice, pogotovo iz samog Kakanja i okolnih sela i tu ti gledanost pada na razinu GOSK-a, ali moze da se desi nesto potpuno suprotno i da mala sredina bude nesto pozitivno, jer svatko svakog zna, puno je veca povezanost ljudi i mozda upravo zbog toga prica potraje duze.
Smijesan si majstore. Postavljene su nove stolice, a na starom dijelu trbine pod uticajem vremenskih prilika izblijedile su stolice ako se ne razumijes u proces proguglaj. Zbog skripca sa vremenom i nemogucnosti da dobavljac stolica dopremi stolice, ostale su ove stare koje su trebale ici na tribinu iza gola. Klub je prosao u rekordnom vremenu sve rangove takmicenja u BiH i nije imao ured nista osim jedne tribine bez stolica. Sada ima super teren sa umjentom travom i rasvjetom. Dvije tribine sasvim dobre za nasu ligu. Iza zapadne tribine vec se radi na uredjenu unutrasnjosti tribine, wc-ovi, muzej , fan shopom, salaom za sastanke ( nije u planu nego se vec radi!!!) i vip lozom koja ce biti na vrhu zapadne tribine. Napravljen je veliki parking iza sjeverne tribine, i vec se radi na wc-ovima. Na svlacionicama za teren sa umjetnom travom vec se je postavljena krovna konstrukcija za kafe. O ostalim planovima nemam potrebe da ti pricam ovo ti samo kazem sto je vec sad u fazi izrade. Teren se pomice prema tribini iza gola i pravit ce se jos jedan segment zapadne tribine tako da ce i zapadna biti centrirana i ured cijelom duzinom. Travnjak je uredjen i izgleda fenomenalono, cepiran je uradjena drenaza.isx je napisao/la:Šta je ovdje tako fantasticno?bambus je napisao/la:[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1897751_927790043960428_7150847575862859800_n.jpg?oh=46f4a1b70893933ad654b218ef744333&oe=56CBCE4E[/img]
Maj prosle godine kad su poplave bile i sad,za nepovjerovati.
Sto su fusherili sa stolicama i stavili 4 vrste korištenih stolica?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako ti uspjehom i infrasturkturom ovog malog kluba nisi impresioniran onda mi molim te posalji jedan bolji primjer koji je od nule u roku od cetri godine dosao najvisi rang BH fudbala ili bilo sta napravio u ovoj nasoj usranoj drzavi od svojih para pa da se i ja malo cudim....
-
brigsiroki
- Kontakt:
dobro je to mladost uradila,još riješiti svečanu ložu i ubaciti koju kabinu za novinare i kad se mogne krov i to je to zasad.e kad bi napadali prvo mjesto i europu onda se to može nadograđivati a dotad je ovo vrlo dobro...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Složio bih se, više tribina im ne treba, zasad je ovo idealno, samo krov i reflektore.
Hayley <3
Evo par stadiona iz hrvatskih nizih liga koji bi bili bas OK za nase federalne i republicke prvoligase, a neki mozda i za premijerligase
NASK Nasice, 4.HNL, kapacitet 1.100 sjedecih mjesta
NK Lucko, 2.HNL, kapacitet 1.500 sjedecih mjesta
Junak Sinj, 3.HNL, kapacitet 3.096 sjedecih mjesta
NK Vrbovec, 3.HNL, kapacitet 3.000 sjedecih mjesta
NK Suhopolje, 5.HNL, kapacitet 8.000 mjesta
Pomorac Kostrena, izbaceni iz 2.HNL, ne znam jel igdje igraju, kapacitet 3.000 sjedecih mjesta
NK Zelina, 4.HNL, kapacitet 1.000 sjedecih mjesta
NK Nedelisce, 4.HNL, kapacitet 1.500 mjesta
Zmaj Makarska, 3.HNL, kapacitet 2.000 sjedecih mjesta
Livada Slavonski Brod, 4.HNL, kapacitet 1.000 sjedecih mjesta
Rudes Zagreb, 2.HNL, kapacitet 2.000 sjedecih mjesta
Jos mi je padalo napamet(pogotovo neki veci stadioni), al rekoh samo par pa necu vise. Dalo bi se od ovih stadiona sastaviti infrastrukturno prilicno solidnu ligu
NASK Nasice, 4.HNL, kapacitet 1.100 sjedecih mjesta
Jos mi je padalo napamet(pogotovo neki veci stadioni), al rekoh samo par pa necu vise. Dalo bi se od ovih stadiona sastaviti infrastrukturno prilicno solidnu ligu
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
3 milje je uslov za premierligasa
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rekoh neki, a cetiri imaju 3.000, mada sumnjam da ijedan od njih ispunjava bas sve uslove, osim mozda Sinja, iako tamo imas u 2.HNL Dugopolje i Vinkovce koji bi sad sigurno ispunili uslove, a i Sibenik uz malu doradu koju ce svakako raditi na kraju sezoni jer ulaze u 1.HNL.MortemHz je napisao/la:3 milje je uslov za premierligasa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.