Od tamo nekog Djokovica, nikad cuo za njegaLenBias je napisao/la:e moj spanac od koga ti gubis set i na kakav nacin
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
djokovic je dosadan, naporan i arogantan, sivilo neko u tenisu kako se on pojavio i osvanuo medju najboljima, pokusaji nekoga humora, zelje da se svima uvuce i svidi, meni je strasno nikakav, on, njegov tenis, licnost, humor, pojava, sve
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Neću da ulazim u to da l' ti se sviđa k'o ličnost ili ne, al' mi nije jasno kako ti je njegov tenis nikakav, a frajer igra bolje od Nadala. Sve što Nadal radi - Nole radi bolje.LenBias je napisao/la:djokovic je dosadan, naporan i arogantan, sivilo neko u tenisu kako se on pojavio i osvanuo medju najboljima, pokusaji nekoga humora, zelje da se svima uvuce i svidi, meni je strasno nikakav, on, njegov tenis, licnost, humor, pojava, sve
Novak se serijom odličnih udaraca vratio u prvi set i na kraju ga uzeo. Na početku 2. seta opet griješi i Ferrer pravi break. Nekako sam mislio da će nakon onakvog prvog seta, Nole ovo riješiti kako sam on zna i umije. No, haman se ni Ferrer još nije predao.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
ne svidja mi se kao osoba on, kao licnost, nadalov tenis mi je bolji jer je (ili izgleda) dosta vise napadacki, snaga, sve ili nista, volim u tenisu gledati takve igrace, atraktivniji je dosta nadal sto se mene tice kao nekoga ko samo gleda tenis ove velike turnire i meceve, ne pratim inace toliko i dajem svoje subjektivno misljenje jer nisam toliko u ovoj materiji da objektivno idem
nadam se da se kontamo 
Kako je onda H2H na strani Nadala? Nadam se da si shvatio šta si napisao.Monolog je napisao/la: Sve što Nadal radi - Nole radi bolje.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Način igre, prika. Način igre.Claus je napisao/la:Kako je onda H2H na strani Nadala? Nadam se da si shvatio šta si napisao.Monolog je napisao/la: Sve što Nadal radi - Nole radi bolje.
Dobro, ne radi baš sve Nole bolje (tu se prevarih). Rafa ima bolji FH.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
TS, defanziva, kretanje (tu su negdje i jedan i drugi, ali ja bih, lično, prednost dao Rafi), counterpunching...
Sve je to na strani Nadala.
Sve je to na strani Nadala.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mogao si vodit 3-0
Ni meni se Nole ne svidja ali po meni Nole igra atraktivnije od Rafe. Nole ima sve, defanzivu, ofanzivu, servis i sto je najbitnije psihu, tu je bolji od Rafe, tu je najbolji
Ni meni se Nole ne svidja ali po meni Nole igra atraktivnije od Rafe. Nole ima sve, defanzivu, ofanzivu, servis i sto je najbitnije psihu, tu je bolji od Rafe, tu je najbolji
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Counterpounching ?!
Novak je najbolji counterpouncher još od vremena Andrea Agassija. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
BH, ofanziva, servis, RT, kretanje (po meni, bolje se kreće Novak) i CP.
Nadalu ostaje samo FH, kako god da okrenem. Usput, više nije ni fizički (samim tim ni mentalno) nadmoćniji od Novaka, u što smo se mogli uvjeriti u posljednje 3 godine.
Nadalu ostaje samo FH, kako god da okrenem. Usput, više nije ni fizički (samim tim ni mentalno) nadmoćniji od Novaka, u što smo se mogli uvjeriti u posljednje 3 godine.
beast mode nadal > beast mode djokovic
ovo bi bilo objektivno sto se mene tice a moram priznati da sam stvarno dosta njihovih meceva gledao za nekoga ko ne prati tenis u nekom strasnom intenzitetu kao kosarku i fudbal (kako paradoksalno ovo zvuci haha, objektivno po mom subjektivnom misljenju
)
ovo bi bilo objektivno sto se mene tice a moram priznati da sam stvarno dosta njihovih meceva gledao za nekoga ko ne prati tenis u nekom strasnom intenzitetu kao kosarku i fudbal (kako paradoksalno ovo zvuci haha, objektivno po mom subjektivnom misljenju
Dobro, taj dio pripada Novaku, slažem se. Samo ne znam šta je s Murrayjom, meni je on tu No.1 kad hoće.formance je napisao/la:Counterpounching ?!Novak je najbolji counterpouncher još od vremena Andrea Agassija.
Probijanja su na Rafinoj strani, to sam zaboravio. I Đoković ima sjajan passing shot, ali Rafa je Rafa jer može iz bilo koje pozicije pogoditi. Net-play da damo Novaku, čisto što više izlazi na mrežu, no Rafa to savršeno odrađuje kada se odluči, barem u većini slučajeva.
@Monolog, sve u redu, ali tu su oni negdje. Novak je psihički jači (eto ti još jedan "epitet"), ali Rafa je i dalje blizu njega. Fizički su i dalje tu, ne bih se složio da je Nole nadmoćniji.
[youtube][/youtube]
To je velika lažLenBias je napisao/la:beast mode nadal > beast mode djokovic
meni nije, beast mode nadal je potencijalno najstrasnija pojava u tenisu
@Claus
Kod Andya nije izražen counterpounhing, koliko ubijanje ritma igre. Novak na napad odgovara kontra napadom, koristi snagu protivničkog udarca i napada. To je prije njega Agassi najbolje radio. Maltene da nisu koristili slajs u tim situacijama.
@Monolog
Ne bih se složio oko mentalne snage. Rafi u pogledu toga može parirati samo Bjorn Borg.
Zatim FH, footwork i passing shotevi idu na stranu Nadala. Također i taktička potkovanost i izbor udaraca u određenim trenucima. Running forehand također.
Elem, puno je elemenata koji idu na stranu jednog i drugog tenisera. Novak jeste kompletniji zato što više teniskih elemenata ide na njegovu stranu i zato što su to bazični teniski udarci. Ali da kada sve razložimo i uporedimo sitnice odlučuju, odlučuju.
Dobar meč ova dvojica igraju, već sada je jedan od najboljih ove godine.
Kod Andya nije izražen counterpounhing, koliko ubijanje ritma igre. Novak na napad odgovara kontra napadom, koristi snagu protivničkog udarca i napada. To je prije njega Agassi najbolje radio. Maltene da nisu koristili slajs u tim situacijama.
@Monolog
Ne bih se složio oko mentalne snage. Rafi u pogledu toga može parirati samo Bjorn Borg.
Zatim FH, footwork i passing shotevi idu na stranu Nadala. Također i taktička potkovanost i izbor udaraca u određenim trenucima. Running forehand također.
Elem, puno je elemenata koji idu na stranu jednog i drugog tenisera. Novak jeste kompletniji zato što više teniskih elemenata ide na njegovu stranu i zato što su to bazični teniski udarci. Ali da kada sve razložimo i uporedimo sitnice odlučuju, odlučuju.
Dobar meč ova dvojica igraju, već sada je jedan od najboljih ove godine.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nadal je uredniji od Novaka

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Zar je od njihovih 40-ak meceva samo 7 bilo kad su obojica u top formi ?Claus je napisao/la: To je velika lažDokaz je 2011. godina, kada su obojica igrali najbolji tenis života, a Novak je tada bio besmrtan. 7-0, je li dovoljno
Uzimao je njega Nadal itekako kad je ovaj bio u odlicnoj formi...2011.a je daleko najbolje godina u Novakovoj karijeri i glupo je nju uzimati kao jedini dokaz u ovoj prici.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 03 nov 2013, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A gdje sam ja to napisao?Claus je napisao/la:Fizički su i dalje tu, ne bih se složio da je Nole nadmoćniji.
Napisah da Nadal nije više fizički nadmoćniji spram Novaka. To ga je izvlačilo u svim onih H2H duelima koje si ti naveo kao argument (
@Formance,
Odgovor o fizičkoj (u ovom slučaju je to i psihička) snazi napisah u prethodnom pasusu. Poenta je u tome što smatram da Nadal više nije fizički i psihički superiorniji. To automatski ne znači da Novak jeste, već da su sada u istoj ravni.
Eh, ne znam koliko bih potvrdio to glede taktičke potkovanosti. Što se tiče izbora udaraca, Nole mi ponekad djeluje k'o da mu je bitnije da to bude što ljepše za oko nego da završi i dobije poen.formance je napisao/la:Također i taktička potkovanost i izbor udaraca u određenim trenucima.
Ko bi rekao da Ferrer početi igrati i protiv Big Foura. 
@adnane, ako si zaboravio, Nadal je te godine igra finala na 4 Grand Slama, tako da se s pravom može uzeti ta godina kao najozbiljniji argument.
@Monolog, kretanje je relativno. Pa napisao si da se Novak bolje kreće.
Drugi dio ne može biti tačan, Nadal je taktički No.1, oduvijek je to bio. Druga stvar je što Djokovic, kada osjeti da je "svemoćan", ne može biti psihički inferioran i podređen, nego doslovno jede protivnike. Tada ni taktika ne daje rezultat protiv njega.
Eh, to što nekad zna biti demoralisan i nemotivisan, to je isto posebna tema.
@adnane, ako si zaboravio, Nadal je te godine igra finala na 4 Grand Slama, tako da se s pravom može uzeti ta godina kao najozbiljniji argument.
@Monolog, kretanje je relativno. Pa napisao si da se Novak bolje kreće.
Boldirano se slažem, to je nešto što nerijetko košta Novaka.Monolog je napisao/la:Eh, ne znam koliko bih potvrdio to glede taktičke potkovanosti. Što se tiče izbora udaraca, Nole mi ponekad djeluje k'o da mu je bitnije da to bude što ljepše za oko nego da završi i dobije poen. Al' što se tiče taktičke potkovanosti - ne znam šta da ti kažem. Po meni je tu Novak > Rafa.
Drugi dio ne može biti tačan, Nadal je taktički No.1, oduvijek je to bio. Druga stvar je što Djokovic, kada osjeti da je "svemoćan", ne može biti psihički inferioran i podređen, nego doslovno jede protivnike. Tada ni taktika ne daje rezultat protiv njega.
Zaboravio sam dodati i Samprasa u listu mentalno najjačih igrača koji su se ikada pojavili. Čovjek je imao damu od čelika.
@Monolog
Ja njih gledam kroz prikazano u čitavoj karijeri. Da sad krenem da nabrajam koliko je Rafa dobio mečeva zahvaljujući isključivo nevjerovatnoj mentalnoj snazi u najbitnijim trenucima, ne znam gdje bi mi kraj bio, počevši od onog luđačkog meča protiv Corie do dana današnjeg. Ali evo ti tri ove sezone. Susret protiv Novaka na RG-u, Rafa je dobio jer je u 4-om setu pogađao sve moguće i nemoguće, dok Novak nije pukao. Susret u Montrealu, Novak ima inicijativu u tećem setu, dva puta po 00-30, Rafa sve izvlači zahvaljujući servisima, FH paraleli i štop volejima. Drži nivo dok Novak ponovno nije pukao u tiebreaku. Pa zatim US Open. Treći set, Novak ima 3 brejk lopte, s tim da je treću dobio tako što se Nadal oklizno i prostro po terenu koliko je dug i širok. I kako Rafa odgovara ?! FH viner, iznuđena greška Novaka i servis as od 201 km/h na sat (prvi i jedini u meču).
Dok je Novak znao sebi dozvoliti i da ga publika, sudije, loptice i ballboysi izbacuju iz takta.
Tu ti otprilike spada i ta takička potkovanost, mogučnost prilagodbi protivničkoj igri. Novak je raznovrsniji teniser od Nadala, ali je Rafa bolji taktičar, što potvrđuje H2H protiv ostatka konkurencije.
@Monolog
Ja njih gledam kroz prikazano u čitavoj karijeri. Da sad krenem da nabrajam koliko je Rafa dobio mečeva zahvaljujući isključivo nevjerovatnoj mentalnoj snazi u najbitnijim trenucima, ne znam gdje bi mi kraj bio, počevši od onog luđačkog meča protiv Corie do dana današnjeg. Ali evo ti tri ove sezone. Susret protiv Novaka na RG-u, Rafa je dobio jer je u 4-om setu pogađao sve moguće i nemoguće, dok Novak nije pukao. Susret u Montrealu, Novak ima inicijativu u tećem setu, dva puta po 00-30, Rafa sve izvlači zahvaljujući servisima, FH paraleli i štop volejima. Drži nivo dok Novak ponovno nije pukao u tiebreaku. Pa zatim US Open. Treći set, Novak ima 3 brejk lopte, s tim da je treću dobio tako što se Nadal oklizno i prostro po terenu koliko je dug i širok. I kako Rafa odgovara ?! FH viner, iznuđena greška Novaka i servis as od 201 km/h na sat (prvi i jedini u meču).
Tu ti otprilike spada i ta takička potkovanost, mogučnost prilagodbi protivničkoj igri. Novak je raznovrsniji teniser od Nadala, ali je Rafa bolji taktičar, što potvrđuje H2H protiv ostatka konkurencije.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Argument da,ali najozbiljniji i jedini nikako.Claus je napisao/la: @adnane, ako si zaboravio, Nadal je te godine igra finala na 4 Grand Slama, tako da se s pravom može uzeti ta godina kao najozbiljniji argument.![]()
Poredis 2 igraca a uzimas Novakov najbolji period u karijeri...Nadal jest igrao dobro te godine ali ne i najbolje u karijeri.
Npr. igrao je Novak ove sezone 3 finala i jednom ispao u polu-finalu od Nadala...sta cemo onda s tim duelima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.