Talentovaniji je bio,sad sto su ga unistile povrede i debljina to je druga stvar.Derrick rose fudbalaJustin je napisao/la:Upravo tako. Isto kao sto je mnogim debeli Ronaldo bolji od Cristiana sto veze sa vezom nema.BosniaBoston je napisao/la:Harden je miljama bolji od iversona,jedini razlog sto neki smatraju AIa boljim je nostalgija
2019-20 NBA Preseason
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: 2019-20 NBA Preseason
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jedini problem vas dvojice u raspravi je sto niste ni gledali prajm Iversona.To sigurno.
Iverson bio institucija u svoje vrijeme 

- BuffonGigi
- Kontakt:
Iverson pod Dantonijem, u danasnjoj ligi, hladno 40 ppg u prosjeku sa 45% suta. A da ne pricamo o tome da je AI igrao itekakvu odbranu.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- BuffonGigi
- Kontakt:
Po toj logici, Lebron od ulaska u ligu mozda samo 3 sezone nije bio u ozbiljnim kombinacijama za MVP. Kobe je najmanje 7-8 sezona bio tu u vrhu.alemsa je napisao/la:Nea sta zivjet, Wade je jednu sezonu odigro za mvp u karijeri da je bio legitiman kandidat, i nije bio mvp. Harden je 4 takve odigro u zadnjih 5 godina, to je fakt druze.Epidaurus je napisao/la:Neki jos uvijek zive u svijetu gdje imaginarne MVP titule vrijede vise od stvarnih NBA titula i FMVPa
U te 4 sezone bilo Harden "ili", drugi se mjenjali Brada ostao konstantan. Fakt
Harden ili Curry
Harden ili WB
Harden ili Bron
Harden ili Grk
Fakt
cek jel to brada bolji od wadea ?
ok vec smo prosli brada>steph
ko je iduci lebron pa air mike ?
treba promjenit nba logo u brada izdanju
ok vec smo prosli brada>steph
ko je iduci lebron pa air mike ?
treba promjenit nba logo u brada izdanju
Wadeovo tjelo je pocelo popustati u najboljim godinama, to se olako zaboravlja
frajer je doslovno pregazio Dallas u 24. godini, predstava za anale
frajer je doslovno pregazio Dallas u 24. godini, predstava za anale
Jesil ti ozbiljanBosniaBoston je napisao/la: Talentovaniji je bio,sad sto su ga unistile povrede i debljina to je druga stvar.Derrick rose fudbala

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Dobro bio je bolji od Rosea al eto nisam pronasao bolju komparacijuBrokula je napisao/la:Jesil ti ozbiljanBosniaBoston je napisao/la: Talentovaniji je bio,sad sto su ga unistile povrede i debljina to je druga stvar.Derrick rose fudbala

#Punoljetstvo
Iverson je bio fantastičan igrač, ali pričati da je igrao nekakvu dobru odbranu je smiješno.BuffonGigi je napisao/la:Iverson pod Dantonijem, u danasnjoj ligi, hladno 40 ppg u prosjeku sa 45% suta. A da ne pricamo o tome da je AI igrao itekakvu odbranu.
On je igrao fantastičnu odbranu za svoje dimenzije, što je još uvijek čini lošom odbranom u odnosu na prosjek lige.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Iverson je bio odlican defanzivac kad god bi se fokusirao igrati odbranu na nekome.Da ne pricam da je bio odlican sa slabe strane i cini mi se,vodio nekoliko puta ligu u ukradenim loptama.Locust je napisao/la:Iverson je bio fantastičan igrač, ali pričati da je igrao nekakvu dobru odbranu je smiješno.BuffonGigi je napisao/la:Iverson pod Dantonijem, u danasnjoj ligi, hladno 40 ppg u prosjeku sa 45% suta. A da ne pricamo o tome da je AI igrao itekakvu odbranu.
On je igrao fantastičnu odbranu za svoje dimenzije, što je još uvijek čini lošom odbranom u odnosu na prosjek lige.
Druga je stvar sto je gotovo uvijek sam nosio PHI i nije mogao biti posvecen odbrani 100%.
EDIT: 3 puta je vodio ligu u ukradenim loptama.To prosjecan defanzivac ne moze.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 23 avg 2019, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Govorimo o trudu u odbrani, fizicke predispozicije su jedno, a trud u odbrani nesto sasvim drugo. Znaci za razliku od Hardena, Iverson je igrao kosarku na oba kraja parketa. Harden je stolica u odbrani, i jednog dana kad odluci zaganjati prsten (ako ikad odluci), pokusa igrati odbranu, jedva cekam da vidim kakav ce mu biti ucinak u napadu.Locust je napisao/la:Iverson je bio fantastičan igrač, ali pričati da je igrao nekakvu dobru odbranu je smiješno.BuffonGigi je napisao/la:Iverson pod Dantonijem, u danasnjoj ligi, hladno 40 ppg u prosjeku sa 45% suta. A da ne pricamo o tome da je AI igrao itekakvu odbranu.
Brada prosle godine igrao bolju odbranu nego Iverson ikad, ali zapamti ikad u svojoj karijeri.
Cuj Iverson bio jak u odbrani, bio jak samo u passing lanes gdje uzimao veliku vecinu svojih steals.
Djeco draga
Cuj Iverson bio jak u odbrani, bio jak samo u passing lanes gdje uzimao veliku vecinu svojih steals.
Djeco draga
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ti se aleme razumijes u kosarku kao marica u krivi qrac, tako da s tobom ne vrijedi ni raspravljati.
Brada jedino sto radi u odbrani je to kockanje s tim presjecenim pasovima, ili kako vi amerikanci kazete passing lanes. A kad treba cuvati igraca, tu je ucinkovit jednako koliko i ona mrezica od obruca.
Brada jedino sto radi u odbrani je to kockanje s tim presjecenim pasovima, ili kako vi amerikanci kazete passing lanes. A kad treba cuvati igraca, tu je ucinkovit jednako koliko i ona mrezica od obruca.
Pa ti nisi gledao Bradu od 2014e onda. Posebno prosle godine, nea mu sta ko reci za odbranu
- BosniaBoston
- Kontakt:
Vidi se da si dijasporacalemsa je napisao/la:Brada prosle godine igrao bolju odbranu nego Iverson ikad, ali zapamti ikad u svojoj karijeri.
Djeco draga

#Punoljetstvo
Jesam, neam nista protiv

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@aleme Igrati odbranu tako da je ona zasnovana na tome da igrac x(Harden) konstantno stoji na istom mjestu,ne znaci da igras dobru odbranu.Harden igra solidnu odbranu na postu,gdje i krade najvise lopti,ali i to ponajvise zbog cinjenice da se u danasnjem NBAu,iz ko zna kojih razloga,dopusta "ubistvo" nizih igraca nad visim u postu,dok se na perimetru svira faul za ruzan pogled.Nisam jednom vidio da Harden na postu gura visokog igraca s obje ruke i da faula nema.Nesto sto je nezamislivo na perimetru i logicno je da ce tada statistika pokazati da je dobar u tom segmentu odbrane.Lik u defanzivnoj formaciji HOU fakticki igra u frontcourtu,a znamo sta igra ofanzivno.Prema tome,dovoljno receno sta i sama ekipa misli o njegovoj odbrani.
To bilo kad je McHale bio trener
Mi igramo switch everything odbranu kralju
To je percepcija jebga, ako je neko utufio da je neko takav, moze 20 hiljada puta uradit kontra/drugacije, ostaje da je takav.
Otkako je u Hou propustio sam mozda 10-15 tekmi njegovih ukupno, za 6-7 godina. Brada od prosle sezone i 2013e nebo i zemlja sta se tice odbrane, druga stvar sto je tebi u glavi 2013, kad he jedino i nesto radio u postu u odbrani. Ne kaze niko da je defanzivna selekcija (mada je za proslu sezonu dobio i tu glasove ako me sjecanje dobro sluzi, ali daleko od tog da je los.

Ovo ti ne moze "mrezica na obrucu" kao sto ovaj gore balavac napisa

To je percepcija jebga, ako je neko utufio da je neko takav, moze 20 hiljada puta uradit kontra/drugacije, ostaje da je takav.
Otkako je u Hou propustio sam mozda 10-15 tekmi njegovih ukupno, za 6-7 godina. Brada od prosle sezone i 2013e nebo i zemlja sta se tice odbrane, druga stvar sto je tebi u glavi 2013, kad he jedino i nesto radio u postu u odbrani. Ne kaze niko da je defanzivna selekcija (mada je za proslu sezonu dobio i tu glasove ako me sjecanje dobro sluzi, ali daleko od tog da je los.

Ovo ti ne moze "mrezica na obrucu" kao sto ovaj gore balavac napisa
Imam osjecaj da je ova iduca sezona kad Edward osvaja sve Aleme. 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.