La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Monolog » 12 avg 2013, 23:16

Raul_64 je napisao/la:Azuriraj anketu monoloze..
Salji u inbox. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 12 avg 2013, 23:53

Meci anketu pod nazivom "koliko ce bodova treci zaostajati za drugim (tj. Barcelonom)", pa da pogadjamo :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 avg 2013, 12:19

Granero bi trebao u narednim danima potpisati za Real . Dolazi kao posudjen igrac a Real ce imati pravo da ga otkupi ukoliko to bude zelio za 6 miliona. Solidna zamjena za Illaru . Ocekivao sam od njih da malo vise uloze novac od Illare u odbranu i da dovedu Matiasa Suareza .
U nedavno odigranoj prijateljskoj tekmi s Sotonom ,englezi su im utrpali cetiri komada . Napad je kao uvijek funkcionisao odlicno,ali u odbrani su pravili pocetnicke greske.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 14 avg 2013, 22:52

Sevilla dovela Vicentea Iborru iz Levantea :?
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 14 avg 2013, 23:01

Puno očekujete od Seville,al imajte u obziru da ih limitirani trener vodi :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 avg 2013, 23:47

1. Madrid
2. Patetico
3. Barca
4. Valencia
5. Real
6. Malaga
7. Athletic
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 15 avg 2013, 11:40

Javi Marquez pojacao Elche,a Baba iz Seville na posudbu u Levante :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 avg 2013, 12:13

Adi_Zepce je napisao/la:Javi Marquez pojacao Elche,a Baba iz Seville na posudbu u Levante :mrgreen:
Javi Marquez je igracina. Sjecas se sigurno kada smo ovdje prije dvije sezone se prepirali gdje ce zavrsiti ,u Atleticu ili Valenciji . :mrgreen: Gresku je napravio sto je ostao tu sezonu u Espaynjolu , Zakacio se sa Pocetinom ,nije igrao pola sezone ,bio vise na tribinama. To ga dobrano usporilo da se razvije u boljeg igraca. Onda problemi s povredama u Mallorci . Vidjecemo u Elcheu kada ce biti . A Baba ti idu u Levante kao deal za tvog Iborru kojeg ce pokupiti Sevilla :mrgreen: iako si ti bio optimista da ce promjeniti samo klub ali ne i grad :D .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 15 avg 2013, 14:19

Naravno da se sjecam kad su se otimali Atletico i Valencia za Marqueza.Da je tada napustio Espanyol,Bog sami zna kakva bi igracina postao.Prosle sezone dosta blijed u Mallorci,valjda proigra u Elcheu ;) ;) .
Sto se Iborre tice iznenađen sam i uvrijeđen sto ode u Sevillu :mrgreen: .Ali opet drago mi je sto je Sevilla nasla odlicnu zamjenu za Medela,tako da ce biti oni izuzetno dobri.Samo Emery ce morati vraski posao da odradi,posto mislim ima 14-15 novih igraca u timu :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 16 avg 2013, 14:52

Granero prešao u Real na jednogodišnju posudbu.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 16 avg 2013, 23:45

sportklub i ove sezone ce ispostovat primeru :)
evo za prvo kolo
slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 avg 2013, 00:00

U HD-u ću uživat ove sezone.

Što to nema onih od 12 i od 16 termina?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 17 avg 2013, 00:17

LBJ MVP je napisao/la:U HD-u ću uživat ove sezone.

Bice :D
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 17 avg 2013, 00:23

Lijepo 8-)
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 avg 2013, 00:23

LBJ MVP je napisao/la:U HD-u ću uživat ove sezone.

bice ja mislim kasnije to,ovo je samo nekoliko kola ovako ko i prosle sezone
kasnije nece biti ni termina od 23 sata
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 17 avg 2013, 03:11

J3bo majku kad skontam da nemam ovaj sportklub tacno mi dodje da popizdim.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 17 avg 2013, 13:01

[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 17 avg 2013, 13:27

Vidim u 23:00h Valencia - Malaga..Samo da je mrvicu ranije :mrgreen:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

tip74
Kontakt:

Post Postao/la tip74 » 17 avg 2013, 14:30

Povrede i suspenzije za vecerasnje meceve:

Real Sociedad v Getafe CF
Real Sociedad: Ifrán, Mikel, Agirretxe, José Ángel, Bergara
Getafe CF: -

Real Valladolid v Athletic Bilbao
Real Valladolid: Larsson, Víctor
Athletic Bilbao: Aduriz, San José (doubtful)

Valencia CF v Málaga CF
Valencia CF: Jonas, Parejo, Mathieu
Málaga CF: Camacho (doubtful), Weligton, Flávio

Vise informacija na http://www.injuriesandsuspensions.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Bet Info Team

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 avg 2013, 14:53

Pored toga sto danas pocinje najskotskija liga na svijetu,sinoc je susretom Girona v Alavaes pocela liga Adelante, ili nama od davnina poznata kao Segunda.
Popis svih klubova sudionika:
slika
Sudjelovati ce 22 klubova, 18 najboljih iz prosle sezone te Alaves, Tenerife, Eibar i Jaen koji su bili najuspjesniji prosle sezone među treceligasima. UD Las Palmas, Real Club Deportivo Mallorca i Club Deportivo Tenerife su klubovi koji dolaze s otoka ,sto daje odredjenu draz ligi .

Interesantno da su na pojacanja klubovi potrosili samo 800.000 eura ,vecinom su se ekipe snalazile kako znaju ,uglavnom su to bile posudbe ili su se dovodili igraci kojima je istekao ugovor. Suprotna je stvar kada je prodaja igraca bila u pitanju ,tu su inkasirali 26 milijuna eura. Ekipa koja je zaradila najvise novca od prodaje igraca je Mallorca. Oni su zaradili 11.000.000 € prodajom Giovani dos Santosa (6 milijuna) i Tomas Pinee (5 milijuna eura).

Ovo ce biti 83-a sezona od osnivanja s pocetka tridesetih godina ,a najuspjesnija ekipa je Real Murcia sa osam titula prvaka i najvise odigranih sezona u ovom rangu ,ukupno 52 sezone. Slijede Hercules,Sporting , Elche i Recreeativo kao ekipe najuspjesnije ekipe ovog takmicenja sto se tice bodova. Ekipa sa najvise uzastopnih sezona u ligi je Eibar koji je imao period od 18 sezona za redom tamo od kraja osamdesetih pa do sredine 2000-ih .

Opet, kao glavni favoriti za plasman u Primeru se smatraju klubovi koji su nedavno ispali iz Primere , no zbog velikog broja utakmica i svoje tezine, imati najkvalitetniji sastav u ovoj ligi ne znaci sinonim za uspjeh.

Top kandidati po meni za povratak u Primeru su Deportivo,Zaragoza i Mallorca. Depor koji i pored dramaticnog comebacka u samoj zavrsnici Primere nije uspio sacuvati prvoligaski razred, ipak dobra stvar za njih je ostanak Vazqueza koji ima dosta iskustva vodjenja ekipa u drugoj ligi i sto je bitnije neke klubove poput Compostele je uvodio u Primeru .

Osim toga, galicijski tim i pored lose ekomonske situacije ,uspio je zadrzati igrace poput Ze Castra, Bruno Game ,Bergantinyosa ili Juan Domingueza. Uz to , Atletico ce im ustupiti talentovanog napadaca Borju Bastona,te Geija iz Granade,lik koji je prije dvije sezone bio dobar dio sezone najbolji strijelac u Segundi,no dozivio je tezu povredu koja ga je odvojila od terena skoro pola godine.

Poslije Depora izvodio bih Mallorcu kao glavnog favorita za plasman . Dakle, Mallorca je nakon 16 uzastopnih sezona ispala u drugi razred Spanskog fudbala . Ekipa sa Baleara ce biti u rukama strnucnjaka José Luis Oltre,koji je specijalista da ekipe uvodi iz druge u prvu ligu . Oltra moze racunati na dosta jak sastav uprkos cinjenici da su ekipu napustila dva ponajbolja igraca Giovani i Pina, ipak Mallorca ima odlicne i iskusne igrace koji su godinama igrali u Primeri poput Aouatea, Antonio Lopeza, Nuneas, Martia, Tomer Hemeda ,Nsuea ili onih koji su se pridruzili iz omladinske skole Mallorce poput Gerarda, Thomasa i Alex Morena.

Iza njih nalazi se Zaragoza koja se nakon nekoliko sezona koketiranje s Segundom konacno nasla tu .
Kazem konacno jer postalo mucno gledati kako se takav velikan provlaci u zadnjim kolima sampionata.
I oni su zadrzali neke bitne igrace poput Leo Franca, Alvaro Gonzalez, Montanesa, ili Luis Garcie.
A klub se pojacao sa dobrim i iskusnim igracima poput Barkera, Cortéasa, Paglialunga ili Cidoncha među ostalima.
Preuzeo ih je iskusni Paco Herera koji je prosle sezone Celtu uspjesno vratio u Primeru . Paco je trener koji praktikuje dosta ofanzivan i dopadljiv fudbala,tako da ce vrijediti pratiti Zaragozu ove sezone .

Vidjecemo i sta ce biti sa Agapitom sadasnjim vecinskim dionicarem u klubu . Zbog njega je Zaragoza postala to sto jeste. Trenutno za svoje dionice trazi 14 miliona,sto nije niko spreman platiti ,jedino ako ne naidje neki Seik ili Rus.

Od kako ih je on preuzeo vec dva puta su bili u drugoj ligi. Prije njegovog dolaska borili su se za Ligu prvaka, osvojili su Cup ako se sjecate u finalu u Barceloni protiv Madrida. Zaragoza je trenutno u najgorem trenutku svoje sportske i ekonomske historije ,lose upravljanje klubom dovelo je do toga da je klub bio posegnuo za kreditima kako bi doveo pojacanja i to polovna , nista planirano na duze staze ,tako da je jednom moralo puci . Dugovi su se gomilali dosegnuli su 110 milijuna sto je jedan od vecih dugova u Spanskom fudbalu .

Neki ostali kandidati koji bi mogli iznenaditi na kraju su Sporting Gijon koji je ostavio dobar utisak u zavrsnoj fazi prosle sezone nakon sto ih je preuzeo Sandoval .Ekipa nije dozivjela neke prevelike promjene u igrackom kadru ,sto im je najveci kvalitet. Izdvojio bih pojacanje u vidu mladog Scepovica koji se nalazi na posudbi iz Partizana. Ima poprilicno dobre cifre postugnutih golova u Partizanu i Hapoelu .

Tu je jos Hercules koji ima jednog od boljih stopera u ligi Pamarota, iskusnog desnog beka Ortiza , Font Hectora tipa s puno utakmica u 1 ligi . Assulin gaya :mrgreen: izraelskog igraca koji je prije par godina bio proglasavan za ponajveceg talenta u svijetu ,između ostalog igrao je u Barceloni i Cityu, tu je i Javi Hervas kojeg im je posudila Sevilla,taj isti Hervas prije 2 sezone je bio najbolji veznjak Segunde.

Jos bi mogli iznenaditi Tenerife ,Palmas,Jaen ...Mozda i Cordoba. Drago mi je sto su se vratili Tenerife ,sto znaci da se vraca jedan od boljih derbia u Spaniji a to je Kanarski derbi Palmas v Tenerife, to je vjerovatno i najveca tekma u citavom sampionatu .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.