FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
-
schickeria
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
To je bilo 2009 od tad je proslo 7 godina.Nije to malo iako i ja dalje virujem u njega
Holger nakon ovih povreda ne bi mogao klupirati Howedesa a kamo li Hummelsa ili Boatenga, ja bih volio da griješim i da bude najjači stoper na svijetu ali mislim da to jednostavno nije moguće. Ja se ne sjećam njegove zadnje ozbiljne utakmice, u zadnje 3 sezone je odigrao 30ak utakmica ukupno sve (ispravite me ako griješim za ovaj podatak? ).
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Holger je izgubio brzinu koju nije nikad ni imao. Holger je back up igrac i nista vise od toga iako je trebao izrasti u prvog lidera i buduceg kapitena Bayerna.
-
schickeria
- Kontakt:
Protiv porta,cetvrtfinale 7-1u munchenuharden je napisao/la:Holger nakon ovih povreda ne bi mogao klupirati Howedesa a kamo li Hummelsa ili Boatenga, ja bih volio da griješim i da bude najjači stoper na svijetu ali mislim da to jednostavno nije moguće. Ja se ne sjećam njegove zadnje ozbiljne utakmice, u zadnje 3 sezone je odigrao 30ak utakmica ukupno sve (ispravite me ako griješim za ovaj podatak? ).
proFCB je napisao/la:Iskreno s moje tačke gledišta Badstuber je naš najbolji štoper. Ukoliko vrati staru formu, Hummels ili Boateng će na klupu. Prije da će Boateng nego Hummy. Holger ima mozga, fudbal igra glavom, a ne nogama. To je slično poređenje Costa - Ribery. Dobar je Costa, ali je pored Ribery-a glup igrač.
Da će je vratiti, to je malo teže vjerovati, no opet 27.godina mu je samo, ako ne bude imao u buduće povreda, upamtite da će biti naš najbolji štoper. Uostalom koliko se ja sjećam taj isti Hummels je napustio Bayern zbog Badstubera...
e ako je on bolji od botenga i humelsa u bilo kojem smislu fudbala savjetujem ti da promijeniš dilera haa
joj hamo vidi mu glave
Badstuber je igrač za klupe bio i ostao čuj bolji od Hummelsa i Boatenga vela havle. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Hummels je otisao iz Bayerna radi Holgera. Imao je vise nastupa u Elf prije povreda, ima 28 ili 29 nastupa Hummels nije ni bio blizu prvog tima.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Badstuber je bio kompletniji defanzivac i od Hummelsa i od Boatenga. Padove koncentracije karakteristične obojici kod Holgera niste mogli vidjeti, kvalitetniji duel-igrač od Hummelsa i sposobniji igrati u visokoj zadnjoj liniji radi sposobnosti čitanja igre. Bolja rješenja na lopti od Boatenga sve dok ovaj nije poludio u zadnje dvije sezone isforsiran željom trenera da od njega napravi quarterbacka. Danas je ipak iza njih jer vrijeme leti, ljudi su napredovali, a Holgeru su povrede ukrale vrhunsku karijeru. Ne vjerujem da će uspjeti spojiti polusezonu bez teže povrede, ali zdrav je definitivno kvalitetna back up opcija. Kao pretpostavljeni četvrti štoper u hijerarhiji, Bayern se svakako neće previše uzdati u njega, a boljeg gledajući čisto fudbalske kvalitete za tu ulogu ne mogu naći.
Holga bi bio bolji od ove dvojice da se hummel i boa nisu rodili,pa mislim stvarno hahaha.Al svako ima svoje skromno misljenje 
VOLIM BAYERN
Ha cujte deci.Sta bi bilo kad bi bilio ne bi trebalo da vako pisemo da li bi produzni kabal bio ono ili ovo ili da li bi bio bolji od oobojice tandema boa humels.
Jednostavno budimo realni nismo imali priliku da to gledam pa da donosimo konacan sud .Povreda su stubera sprecile da pokaze sta i kolko moze nazalost.Da li bi bio bolji od boe ili sada pridoslog humija ,sta bi bilo kad bi bilo ...Tu se nazalost ne moze puno uciniti ,realnost je drugacija a to je da je bbad. trenutno daleko od bilo kakvog poredenja sa ovim dvojcem.Ja mu sikreno zelim sve najbolje ali mi instikt govori ,nazalost
da su njeg.najbolji dani skoro pa zavrseni iako ima 27 god.
Jednostavno budimo realni nismo imali priliku da to gledam pa da donosimo konacan sud .Povreda su stubera sprecile da pokaze sta i kolko moze nazalost.Da li bi bio bolji od boe ili sada pridoslog humija ,sta bi bilo kad bi bilo ...Tu se nazalost ne moze puno uciniti ,realnost je drugacija a to je da je bbad. trenutno daleko od bilo kakvog poredenja sa ovim dvojcem.Ja mu sikreno zelim sve najbolje ali mi instikt govori ,nazalost
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
-
schickeria
- Kontakt:
Vidim juniori lijepo krenili u prvenstvo.Dali ce se napokon napraviti neki ozbiljniji rezultat i u ligi prvaka.....dosadasnji rezultati su bili jako losi
Sa Bastruberom, također i sa Boatengom i Hummelsom se sudbina dobro poigrala. Jedan je imao nesreću da doživi tolike teške povrede, a druga dva sreću da ih to zaobiđe i da rade sa pravim ljudima (u pravo vrijeme). Život je okrutan. Baš sam nedavno čitao jedan članak, o Bastruberu, gdje autor kao paralelu povlači priču koji je napisao Makijaveli u vezi jednog generala u srednjovjekovnoj Italiji koji je pored svih bitaka u kojima je uspio ostati živ na kraju umire od prehlade koju je dobio dok je prelazio rijeku (sjetimo se i Barbarose). Makijaveli daje poentu da niko nije izuzet od sreće, bilo dobre bilo one loše. Tako i naš Bastruber.
Prije 5-6 godina Bastruber je bio WC igrač u nastajanju, sezona ili dvije, tako mladog, su ga dijelile od toga. Hummels je, kao što neko reče, bio višak zbog istog Bastrubera. Potencijal njih dva se nisu mogla ni porediti, Boatenga pogotovo, koji je tada bio lošija verzija Benatie sa ho-ruk igrom i bez ikakve inteligencije, pasa ili bilo čega. Bastruber je imao sve što je krasilo modernog štopera, inteligenciju, pozicioniranja, pas, build-up, čuvanje posjeda, pa i skok i duele. Nije džaba igrao više pozicija, lijevog beka i štopera. Danas me Blind iz MUtd-a podsjeća na njeg, osim što je Bastruber viši za 10 cm što mu je davalo još više fizičkog prisustva u šesnaest što je za štopera, pogotovo, bitno. Idealan igrač. Da ne bi tih povreda sad bi Pep davao i 100m za njega. Danas, to znanje, također, sve ima, ali u teoriji, dok u praksi to ne može/ne smije da pokaže. Svakako, danas, ova dva su daleko ispred Bastrubera, što svojom spremom, što svojim kompletnošću koji su stekli razvojem dok je ovaj vožen od bolnice do bolnice. Kad bi vratili dio forme i spreme kao od prije Bastruber bi bio odličan bekap za nas.
Prije 5-6 godina Bastruber je bio WC igrač u nastajanju, sezona ili dvije, tako mladog, su ga dijelile od toga. Hummels je, kao što neko reče, bio višak zbog istog Bastrubera. Potencijal njih dva se nisu mogla ni porediti, Boatenga pogotovo, koji je tada bio lošija verzija Benatie sa ho-ruk igrom i bez ikakve inteligencije, pasa ili bilo čega. Bastruber je imao sve što je krasilo modernog štopera, inteligenciju, pozicioniranja, pas, build-up, čuvanje posjeda, pa i skok i duele. Nije džaba igrao više pozicija, lijevog beka i štopera. Danas me Blind iz MUtd-a podsjeća na njeg, osim što je Bastruber viši za 10 cm što mu je davalo još više fizičkog prisustva u šesnaest što je za štopera, pogotovo, bitno. Idealan igrač. Da ne bi tih povreda sad bi Pep davao i 100m za njega. Danas, to znanje, također, sve ima, ali u teoriji, dok u praksi to ne može/ne smije da pokaže. Svakako, danas, ova dva su daleko ispred Bastrubera, što svojom spremom, što svojim kompletnošću koji su stekli razvojem dok je ovaj vožen od bolnice do bolnice. Kad bi vratili dio forme i spreme kao od prije Bastruber bi bio odličan bekap za nas.
Koliko je zapravo Badstuber inteligentan stoper najbolje pokazuje činjenica da ga nijedan trener nije želio prodati uprkos svim povredama. Koliko god da je bio zdrav i koliko je bio u mogućnosti, tačno toliko je igrao kod svakog trenera(Van Gaal, Heynckess, Guardiola pa i Jonkera koji je proveo 60ak dana na klupi).
Nijedan trener ga nikad nije otpisao - kod svakoga je imao mjesto, fakat ima nešto u Badstuberu, odnosno bilo je...
Nijedan trener ga nikad nije otpisao - kod svakoga je imao mjesto, fakat ima nešto u Badstuberu, odnosno bilo je...
- Centre forward
- Kontakt:
Treneri bi ga možda i otpisali al' sam siguran da uprava nije dala takvo nešto, jer zna se kako Bayern postupa sa svojim.
On je gotov, prošlost. Ne postoji tako jak ljudski organizam da se iz svega ovoga izvuče i zaigra na najvišem nivou, jer nam je takav potreban. Meni je čudno da je on do sad' ost'o upameti jer takve fizičke i psihičke turbelencije u ključnim momentima razvoja njegove karijere ostavljaju ogromne posljedice i čudo da se nije od'o nekim porocima il' slično.
Čovjek je u zadnje TRI sezone odigr'o 25 mečeva u SVIM takmičenjima. To je dovoljno haman čak i za najveće optimiste, a šteta je zaista, jer je mog'o napravit' vrhunsku karijeru.
Nikad dočekat' petak. Valjda nas iznenade sa još nekim pojačanjem (il' bar jednim, CF il' CB).
On je gotov, prošlost. Ne postoji tako jak ljudski organizam da se iz svega ovoga izvuče i zaigra na najvišem nivou, jer nam je takav potreban. Meni je čudno da je on do sad' ost'o upameti jer takve fizičke i psihičke turbelencije u ključnim momentima razvoja njegove karijere ostavljaju ogromne posljedice i čudo da se nije od'o nekim porocima il' slično.
Čovjek je u zadnje TRI sezone odigr'o 25 mečeva u SVIM takmičenjima. To je dovoljno haman čak i za najveće optimiste, a šteta je zaista, jer je mog'o napravit' vrhunsku karijeru.
Nikad dočekat' petak. Valjda nas iznenade sa još nekim pojačanjem (il' bar jednim, CF il' CB).
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
robben je napisao/la:proFCB je napisao/la:Iskreno s moje tačke gledišta Badstuber je naš najbolji štoper. Ukoliko vrati staru formu, Hummels ili Boateng će na klupu. Prije da će Boateng nego Hummy. Holger ima mozga, fudbal igra glavom, a ne nogama. To je slično poređenje Costa - Ribery. Dobar je Costa, ali je pored Ribery-a glup igrač.
Da će je vratiti, to je malo teže vjerovati, no opet 27.godina mu je samo, ako ne bude imao u buduće povreda, upamtite da će biti naš najbolji štoper. Uostalom koliko se ja sjećam taj isti Hummels je napustio Bayern zbog Badstubera...
e ako je on bolji od botenga i humelsa u bilo kojem smislu fudbala savjetujem ti da promijeniš dilera haa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako nemaš šta konstruktivno napisati, nema potrebe ni gluposti da pišeš.
Ja sam iznio svoj stav, sa kojim se neko slaže, neko ne. Badstuber je bio bolji štoper nego što ce Boateng ikada biti, iako je Boateng sada do te mjere napredovao da se svrstava u štopere svjetskog kalibra...
Stern des Südens
Otprilike si sve rekao što se treba reći i ovo skroz stoji.Feldmarschall je napisao/la:Badstuber je bio kompletniji defanzivac i od Hummelsa i od Boatenga. Padove koncentracije karakteristične obojici kod Holgera niste mogli vidjeti, kvalitetniji duel-igrač od Hummelsa i sposobniji igrati u visokoj zadnjoj liniji radi sposobnosti čitanja igre. Bolja rješenja na lopti od Boatenga sve dok ovaj nije poludio u zadnje dvije sezone isforsiran željom trenera da od njega napravi quarterbacka. Danas je ipak iza njih jer vrijeme leti, ljudi su napredovali, a Holgeru su povrede ukrale vrhunsku karijeru. Ne vjerujem da će uspjeti spojiti polusezonu bez teže povrede, ali zdrav je definitivno kvalitetna back up opcija. Kao pretpostavljeni četvrti štoper u hijerarhiji, Bayern se svakako neće previše uzdati u njega, a boljeg gledajući čisto fudbalske kvalitete za tu ulogu ne mogu naći.
Ovo naravno što su i pojedini drugi napisali, da u datom momentu Hummels nije imao mjesta u Bayernu, a Badstuber je bio član prve postave i uspio se probiti, to dovoljno govori da je Holger bio ispred Matsa. Mats je poslije sjajno napredovao, odigrao velike utakmice s Borussijom, s kojom je bio u finalu LP, a s Njemačkom je osvojio SP i činio sjajan dvojac sa Boatengom. Boateng je ranije bio kikser, čak me jedno vrijeme nervirao i više sam nekako mislio, hajd bit će dobar stoper, ali vrhunski teško....Ali čovjek se naprosto preobrazio, eksplodirao, prvo u toj za Bayern sjajnoj sezoni 2012/13, a onda na SP 2014. Čovjek je odigrao 2 velika takmičenja sjajno, odigrao je 2 velika finala u tim takmičenjima sjajno i nije bio samo dio, nego je bio bitan kotač timova koji su uzeli dvije najveće titule u fudbalu - titula LP i titula svjetskog prvaka.
E sad Holger jeste bio ranije ispred njih, sad su naravno ta pitanja da li bi on da nije bilo povreda bio danas korak ispred njih, u istom rangu ili sl. Vjerovatno bi tu bili negdje u rangu. O tome sada ne treba razmišljat, ali činjenica jeste da je bio na visokom nivou.
Sada ne treba gubiti nadu, Holger ima podršku kluba i nadat se da bar bude taj treći, četvrti stoper. To bi bila velika stvar. Da mu je taj korak napraviti, a daj Bože onda i više. Ne može biti u njegovom slučaju optimizam preveliki, treba biti realan, ali daleko od toga da treba ga otpisivati. Određene šanse će još dobiti...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sanches vec trenira sa ekipom i po svemu sudeci ce biti spreman za prvo kolo.
Xabi i Thiago ce takodjer biti na raspolaganju Carlu iako se pisalo da ce propustiti Werder.
Robben i Truba vec polako trckaraju kao i Boateng te se njihov povratak ocekuje vrlo brzo.
Xabi i Thiago ce takodjer biti na raspolaganju Carlu iako se pisalo da ce propustiti Werder.
Robben i Truba vec polako trckaraju kao i Boateng te se njihov povratak ocekuje vrlo brzo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Bayern@heart
- Kontakt:
Šta očekujete od današnjeg izvačenja grupa za LP
Samo ne više Šiti i MKO London dosadili su i Bogu i narodu
Ja očekujem
Bayern
Sevilla
Lyon
Ludogorec
Samo ne više Šiti i MKO London dosadili su i Bogu i narodu
Ja očekujem
Bayern
Sevilla
Lyon
Ludogorec
E pa ja ocekujem to da ne dobijemo Wengerovu prććiju ili nebesko plavo gradsko sranje zvano city.Ako njih dobijemo necu gledati LP do nokuat faze kuknjava kuknjavaBayern@heart je napisao/la:Šta očekujete od današnjeg izvačenja grupa za LP
Samo ne više Šiti i MKO London dosadili su i Bogu i narodu![]()
Ja očekujem
Bayern
Sevilla
Lyon
Ludogorec
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.