Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Radio sam na kruzeru sa nekoliko Indijaca te mogu reći da su se pokazali kao veliki radnici i profesionalci. Imali su primanja tek 900 dolara, zbog nepoznavanja njemačkog i agencije preko koje su došli.
Ali ono znanje, trud, pristup gostima te ostale karafeke, profi nivo.
Jest da su lizali kašike u kantini, ali to je za neke druge rubrike.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- Pensioner26
- Kontakt:
Dilajla koja ne zna spojit dvije rečenice.alemsa je napisao/la: ↑11 jan 2025, 18:14Pogledo to sam vecinu te diskusije sinoc, imo je Ramo dobrih izlaganja
Kao npr. ovaj:
.https://www.facebook.com/share/v/1C2DzUSgxW/
Za ovo nije kriv nikakav zakon niti ce taj problem rijesiti ijedan zakon
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Imaš pravo donekle.
Ali šta radnik kao pojedinac može u tom slučaju?
I sindikati i inspekcije su u talu s poslodavcima.
Mediji i javna hajka su jako mocno oruzje kod nas. Svakog uhvati prpa kad se dignu medijski na njega i krene los publcitet.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Prosječan radnik ne može sebi priuštiti da plati takvu vrstu reklame.
Poslodavci su najgori šljam i mišljenja sam da će nastaviti po starom i dobro oprobanom receptu koji sam gore naveo.
Ne znam po drugim gradovima al evo u Bihacu imaju neki mediji koji jedva cekaju da im se neko javi tako i besplatno objavljuju takve stvari, pretpostavio sam da ima i po drugim gradovima.
Ima, ali pitanje je kakav odjek prave.
Bogati poslodavac uglavnom prođe neokrznuto.
Treba izvršiti kompletnu reformu javne uprave.
- Marsal
- Kontakt:
Ova neradna nedjelja je najveća glupost ikad i jbm mater svakom ko je digao ruku za ovaj nakaradni zakon počevši od Trojke pa nadalje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Zašto?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Pa ovo vracanje vecinom rade manji lokalni tako da ni ne treba neki veliki odjek. Dovoljno je da se po gradu/kantonu procuje.
- relativizam
- Kontakt:
- kraljttbvb
- Kontakt:
Povecas marzu, budes skuplji od konkurencije i tako sam sebi pucas u nogu.LegendKiller je napisao/la: ↑11 jan 2025, 23:26Naravno tu prednjači trgovina, kako ova na malo tako i ova na veliko, jednostavno te firme imaju prostora da kroz maržu ostvare ekstra profit koji će dijeliti.
Dobra ti je logika, sreca pa ne drzis neku prodavnicu, propao bi za mjesec dana...
Ako samo muz radi, a zena ne radi, onda sa jednim djetetom je 3*400= 1200.
Znaci muz ne smije na banku primati vise od 1200 KM da bi imali pravo na 190 KM djecijeg doplatka.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne moraju biti u talu, samo neka ne rade svoj posao (a uglavnom ne rade), odmah ne mozes provoditi zakon.
Zabrana pusenja - cim inspekcija ne izlazi na teren, niko ovo ne postuje. Kod nas se u kaficima redovno pusi, a inspekcije nigdje za lijeka.
Neradna nedjelja - u pocetku malo izlazili na teren, poslije nista. Samo ga naivci popusili i oni to i postuju. Ovi mangupi se prebacili na dragstor i treba da rade od 00-24, a oni u 23.00 zatvore prodavnicu. Inspekcija bi trebala bar ponekad da izadje iza 23.00 sata i vidi da li dragstor radi, naravno da ih nema.
Doprinosi - svi se uhvatili privatnika i doprinosa, a niko da spomene najvece duznike u drzavi:
I sad meni neko prica o tome sto neko nekoga prijavljuje na minimalac, a ovi sa liste + kladionice duzni milijarde maraka za doprinose...Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je zaključno s 30. septembrom prošle godine listu najvećih dužnika po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada.
Najveći dužnici su javna preduzeća i oni zauzimaju prvih 10 mjesta. Pojedinačno, najveći dužnik su Željeznice FBiH sa 161,7 miliona KM.
Zatim slijede tri rudnika u sastavu Elektroprivrede BiH, Kreka, Zenica i Breza (u zbiru više od 400 miliona KM), a na petoj poziciji je Sveučilišna klinička bolnica Mostar sa 115 miliona KM.
Među dužnicima su i BHRT sa 34 miliona, kao i Aluminij Mostar sa 14,7 miliona KM.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Ja ne znam kako trgovina može propast, narod kupuje kao sumanut i što mu treba i što mu ne treba, otiđite u Fojnicu , u radijusu od 1 kilometar ima 26 što trgovina što benzinskih i SVI RADE
u većim centrima da ne govorim, Sarajevo, Zenica , Visoko , gdje god uđeš potucaš po narodu, od 7 do 77, nema radnje da je prazna.
u većim centrima da ne govorim, Sarajevo, Zenica , Visoko , gdje god uđeš potucaš po narodu, od 7 do 77, nema radnje da je prazna.
Radio sam u kuhinji sa par indijaca i tih njihovih zena kada sam tek dosao,kihanje onako na sve strane, i ako kihne u ruku ne opere ih,copa nos **** mu pas mater i onda nastavi radit kao da nista nije bilo. Vjerujem da ima vrijednih i pristojnih ljudi kao i svugdje ali ima i ovih drugih.Asteriks je napisao/la: ↑12 jan 2025, 09:51Radio sam na kruzeru sa nekoliko Indijaca te mogu reći da su se pokazali kao veliki radnici i profesionalci. Imali su primanja tek 900 dolara, zbog nepoznavanja njemačkog i agencije preko koje su došli.

Ja ih organski ne podnosim.