Isto kao što sam neki dan napisao , prijaviš inspekciju .kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:22Ne moraju biti u talu, samo neka ne rade svoj posao (a uglavnom ne rade), odmah ne mozes provoditi zakon.
Zabrana pusenja - cim inspekcija ne izlazi na teren, niko ovo ne postuje. Kod nas se u kaficima redovno pusi, a inspekcije nigdje za lijeka.
Neradna nedjelja - u pocetku malo izlazili na teren, poslije nista. Samo ga naivci popusili i oni to i postuju. Ovi mangupi se prebacili na dragstor i treba da rade od 00-24, a oni u 23.00 zatvore prodavnicu. Inspekcija bi trebala bar ponekad da izadje iza 23.00 sata i vidi da li dragstor radi, naravno da ih nema.
Doprinosi - svi se uhvatili privatnika i doprinosa, a niko da spomene najvece duznike u drzavi:
I sad meni neko prica o tome sto neko nekoga prijavljuje na minimalac, a ovi sa liste + kladionice duzni milijarde maraka za doprinose...Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je zaključno s 30. septembrom prošle godine listu najvećih dužnika po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada.
Najveći dužnici su javna preduzeća i oni zauzimaju prvih 10 mjesta. Pojedinačno, najveći dužnik su Željeznice FBiH sa 161,7 miliona KM.
Zatim slijede tri rudnika u sastavu Elektroprivrede BiH, Kreka, Zenica i Breza (u zbiru više od 400 miliona KM), a na petoj poziciji je Sveučilišna klinička bolnica Mostar sa 115 miliona KM.
Među dužnicima su i BHRT sa 34 miliona, kao i Aluminij Mostar sa 14,7 miliona KM.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- feniksptica
- Kontakt:
Prije bih inspekciji uveo body cam nego policiji
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Mogu li sami raditi svoj posao, ne mora ih neko stalno vući za rukav.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:31Isto kao što sam neki dan napisao , prijaviš inspekciju .
I premijer prije nego što počne pričati o milionerima koji su prijavljeni na minimalac, može prvo narediti inspekciji da radi svoj posao, pa da takve kaznjava ogromnim kaznama, da im ne padne na pamet više da zakidaju drzavu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ja govorim šta ti kao čovjek trebaš uraditi . Do tebe je hoćeš ili nećeš .kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:40Mogu li sami raditi svoj posao, ne mora ih neko stalno vući za rukav.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:31Isto kao što sam neki dan napisao , prijaviš inspekciju .
I premijer prije nego što počne pričati o milionerima koji su prijavljeni na minimalac, može prvo narediti inspekciji da radi svoj posao, pa da takve kaznjava ogromnim kaznama, da im ne padne na pamet više da zakidaju drzavu...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Sa toplim 1200 ili samo plata da ne prelqzi 1200kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:12Povecas marzu, budes skuplji od konkurencije i tako sam sebi pucas u nogu.LegendKiller je napisao/la: ↑11 jan 2025, 23:26Naravno tu prednjači trgovina, kako ova na malo tako i ova na veliko, jednostavno te firme imaju prostora da kroz maržu ostvare ekstra profit koji će dijeliti.
Dobra ti je logika, sreca pa ne drzis neku prodavnicu, propao bi za mjesec dana...
Ako samo muz radi, a zena ne radi, onda sa jednim djetetom je 3*400= 1200.
Znaci muz ne smije na banku primati vise od 1200 KM da bi imali pravo na 190 KM djecijeg doplatka.
Samo Sarajevo
Mislim da u ukupna primanja domacinstva spadaju zbir plata (ne primanja) svih clanova domacinstva. Recimo 5-oclana porodica gdje su roditelji na minimalcu po 1000 KM bi imali prosjek 400 KM i usli bi u ovu kategoriju za djeciji doplatak. Mislim da se ne racuna topli obrok i prevoz u to, ali eto neka potvrdi neko ako ima bolju informacijukanarinac je napisao/la: ↑12 jan 2025, 17:07Sa toplim 1200 ili samo plata da ne prelqzi 1200kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 16:12Povecas marzu, budes skuplji od konkurencije i tako sam sebi pucas u nogu.LegendKiller je napisao/la: ↑11 jan 2025, 23:26Naravno tu prednjači trgovina, kako ova na malo tako i ova na veliko, jednostavno te firme imaju prostora da kroz maržu ostvare ekstra profit koji će dijeliti.
Dobra ti je logika, sreca pa ne drzis neku prodavnicu, propao bi za mjesec dana...
Ako samo muz radi, a zena ne radi, onda sa jednim djetetom je 3*400= 1200.
Znaci muz ne smije na banku primati vise od 1200 KM da bi imali pravo na 190 KM djecijeg doplatka.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Samo plata.
Topli i prevoz su neoporezivi dio, oni ne ulaze u ovaj obračun.
Dvije minimalne plate (po novom) od po 1 000 KM su zajedno 2 000 i onda ta porodica nema pravo na dječji doplatak (5×400= 2 000).Confiance je napisao/la: ↑12 jan 2025, 17:22Mislim da u ukupna primanja domacinstva spadaju zbir plata (ne primanja) svih clanova domacinstva. Recimo 5-oclana porodica gdje su roditelji na minimalcu po 1000 KM bi imali prosjek 400 KM i usli bi u ovu kategoriju za djeciji doplatak. Mislim da se ne racuna topli obrok i prevoz u to, ali eto neka potvrdi neko ako ima bolju informaciju
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Da li poslodavac može "oduzeti" radniku pravo na topli obrok i/ili prevoz ukoliko taj radnik radi od kuće?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Oni bi bili na granici ako sam shvatio, do 400 KM primanja po domacinstvu moze doplatak, preko 400 KM ne moze.kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 17:46Samo plata.
Topli i prevoz su neoporezivi dio, oni ne ulaze u ovaj obračun.
Dvije minimalne plate (po novom) od po 1 000 KM su zajedno 2 000 i onda ta porodica nema pravo na dječji doplatak (5×400= 2 000).Confiance je napisao/la: ↑12 jan 2025, 17:22Mislim da u ukupna primanja domacinstva spadaju zbir plata (ne primanja) svih clanova domacinstva. Recimo 5-oclana porodica gdje su roditelji na minimalcu po 1000 KM bi imali prosjek 400 KM i usli bi u ovu kategoriju za djeciji doplatak. Mislim da se ne racuna topli obrok i prevoz u to, ali eto neka potvrdi neko ako ima bolju informaciju
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Posto si ti glavni zagovornik protiv klix-a ovdje. Koji portal je najkorektniji u regionu po tvom misljenju?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Mislim da može, ali nisam 100% siguran.
Mada su topli obrok i prevoz haman isto što i koverta, samo sto je legalno jer je propisano od drzave i provuceno kroz zakon. Ja nisam čuo da to ima na Zapadu.
Logicno je da primaš platu i da se na tu platu plaćaju doprinosi. Kako ću ja tu platu potrošiti (hoću li je pojesti ili ću taj dan postiti), sta koga briga...
Ima kod nas firma koja ima svoj restoran i oni su odbijali radnicima od plate na osnovu toga što svaki dan jedu u restoranu.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:00I mene je ovo zanimalo za firme koje imaju svoje menze, kantine nazovi kako hoces
To znam jer se ovaj moj jaran žalio da su mu za ramazan odbijali od plate, a nije ni povirio u restoran.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
U mene pajdo ima troje djece , prelazi platu od 2k, mozda zadnja 3 mjeseca. 5x400 opet ne može , sad gleda da promjeni posao za nijansu manju olatu da bi ušao u pravo. Imao bi 570 + 200 kantonalnog valjda
- VensanKasel
- Kontakt:
Ispravka , ovdje na još jednom forumu i gdje god stignem pljujem po tom smeću .MilanMladenovic je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:04Posto si ti glavni zagovornik protiv klix-a ovdje. Koji portal je najkorektniji u regionu po tvom misljenju?

Ma nemam pojma brate , kako je krenula korona i kada sam vidio šta rade svi mediji lagano sam prestao sve portale čitati , osim avijacije .
Znam SPORTKLUB preletititi zbog MOTO GP-a i Partizana u košarci , to je to .
Vi ste mi ovdje jedini izvor informacija .

Smeće od kliksa me i prije nervirao , jedva sam čekao da prestanem čitati . Smeće od N1 sam blokirao kući , sjećam se popustile one prve jake mjere može se bez maske ili tako nešto , kada na N1 ide prilog kako se možeš zaraziti na švedskom stolu , ma mrš mamu im

Uh kada se sjetim , kako su plašili narod iz dana u dan , yebeni teror .
Prije dok sam čitao B92 i Index su bili primjer kako treba izgledati korektan portal , pogotovo B92 za klasu iznad svih je bio .
Eto neka neko napiše , ja mislim da više nema kvalitetnih portala ...
- RollingPaper
- Kontakt:
Nemate objektivnog novinarstva ni na jednom portalu na svijetu. Citajte svasta i sami donosite zakljucke izmedju redova po svojoj subjektivnoj percepciji.
Svaki medij vuce na jednu stranu, sto je i logicno jer su privatni.
Svaki medij vuce na jednu stranu, sto je i logicno jer su privatni.
Dobar put gdje mozes voziti prosjecno preko 100 km/h sve do samog ulaska u Orasje.bavariapivo je napisao/la: ↑11 jan 2025, 21:44A do Županje?
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ma udjem na klix cisto da vidim sta se desava, rijetko kad da otvorim clanak. Sto vidim iz naslova, vidio sam. Udjem samo u komentare nekad kad vidim da bi moglo biti zanimljivo, nasmiju me.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:21Ispravka , ovdje na još jednom forumu i gdje god stignem pljujem po tom smeću .MilanMladenovic je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:04Posto si ti glavni zagovornik protiv klix-a ovdje. Koji portal je najkorektniji u regionu po tvom misljenju?![]()
Ma nemam pojma brate , kako je krenula korona i kada sam vidio šta rade svi mediji lagano sam prestao sve portale čitati , osim avijacije .
Znam SPORTKLUB preletititi zbog MOTO GP-a i Partizana u košarci , to je to .
Vi ste mi ovdje jedini izvor informacija .![]()
Smeće od kliksa me i prije nervirao , jedva sam čekao da prestanem čitati . Smeće od N1 sam blokirao kući , sjećam se popustile one prve jake mjere može se bez maske ili tako nešto , kada na N1 ide prilog kako se možeš zaraziti na švedskom stolu , ma mrš mamu im![]()
Uh kada se sjetim , kako su plašili narod iz dana u dan , yebeni teror .
Prije dok sam čitao B92 i Index su bili primjer kako treba izgledati korektan portal , pogotovo B92 za klasu iznad svih je bio .
Eto neka neko napiše , ja mislim da više nema kvalitetnih portala ...
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ni jedan.MilanMladenovic je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:04Posto si ti glavni zagovornik protiv klix-a ovdje. Koji portal je najkorektniji u regionu po tvom misljenju?
Kupi biciklo, setaj, kupi košarkašku loptu pa sam sutaj na koš ako nemaš s kim, upisi se na neki kurs, igraj igrice pomalo, gledaj serije i filmove... Radi sta god, samo se mani čitanja i gledanja gluposti.
Proći će ti život u Dodiku, otcjepljenju, ko fol ratu, Zukanu Helezu, Neki, Željku, ravnopravnosti naroda, qrcu palcu.
Živi paralelni život gdje te ne interesuje politika i gledaj kako sto vise love zaraditi, bit će ti život ko u Njemackoj

Navedena firma nema menzu/kantinu/restoran. Opet može?kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:07Mislim da može, ali nisam 100% siguran.
Mada su topli obrok i prevoz haman isto što i koverta, samo sto je legalno jer je propisano od drzave i provuceno kroz zakon. Ja nisam čuo da to ima na Zapadu.
Logicno je da primaš platu i da se na tu platu plaćaju doprinosi. Kako ću ja tu platu potrošiti (hoću li je pojesti ili ću taj dan postiti), sta koga briga...
Ima kod nas firma koja ima svoj restoran i oni su odbijali radnicima od plate na osnovu toga što svaki dan jedu u restoranu.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑12 jan 2025, 18:00I mene je ovo zanimalo za firme koje imaju svoje menze, kantine nazovi kako hoces
To znam jer se ovaj moj jaran žalio da su mu za ramazan odbijali od plate, a nije ni povirio u restoran.
Strašno.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 9 gostiju.