Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Pogba
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 03 jan 2015, 20:02

ultrasstyle_tz je napisao/la: ali ta cijena je problem.
Ovo je upitno obzirom da će se za jednog Pereyru dati 15-16M.

Rolando bespotreban, Caceres i Marone oporavljeni, a i Barza trčkara i do februara bi mogao biti u pogonu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 jan 2015, 20:10

Pogba je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: ali ta cijena je problem.
Ovo je upitno obzirom da će se za jednog Pereyru dati 15-16M.

Rolando bespotreban, Caceres i Marone oporavljeni, a i Barza trčkara i do februara bi mogao biti u pogonu.
o ovom smo diskutovali jedan od prelaznih rokova...ko zna sta oni tu rade i koje su to malverzacije, odgodjena placanja, prebijanja..ima tu posla za razne inspekcije :D

dovoljno je pogledati one nase transfere za peglanje bilansa tipa cini mi se Troisi za 5 miliona, pa odmah ide dalje itd itd

cinjenica je da niko ozbiljan u evropi sebi nece dozvoliti takve transfere kakve mi radimo zadnjih godina po Italiji..

Isla dva kluba promjeni jbt a ne znam da je ikad bio u nasem vlasnistvu 1/1
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 03 jan 2015, 20:39

ultrasstyle_tz je napisao/la:.mada mi to donekle nije jasno, medju 6-7 timova si po broju prodanih dresova, nerijetko zaradis najvise novca od nagrada u LP, imas jedan od top 5 ugovora za TV prava od svih timova- kako onda nemas ni za kifle?
I ja danas nešto kontam isto, imamo povoljniju finansijsku situaciju i prihode od drugih timova a opet ti drugi timovi daju veće pare od nas. Jesmo li mi pametni a oni ludi i srljaju nije mi jasno.
Sve čekam kad će ove silne pare koje zaradimo imati efekta na kupovinu, al eto vidjećemo.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 03 jan 2015, 20:59

Ma Secco i Blanc su znali trošiti pare... :D
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 jan 2015, 22:51

Marchisio je napisao/la:Ma Secco i Blanc su znali trošiti pare... :D
Najmilije im !
Max Allegri

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 jan 2015, 23:16

rubentini, kako ide, hoće l' bit' kakvih transfera? :D

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 jan 2015, 23:18

Nema potrebe, i u ovom sastavu pisamo po vama ostalima :P
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 05 jan 2015, 01:32

Sneijderov agent:"Galata ne zeli prodati Sneijdera. On voli klub i njegove navijace. Ni on ni njegova zena ne zele napustiti Istanbul. Da je Juventus stvarno zainteresovan onda bi oni pricali sa Galatom i platili izlaznu klauzulu iz njegovog ugovora od 20 miliona. Ni 5 ni 10-12 miliona. Juventusu treba 20 miliona. Nemaju potrebe razgovarati sa mnom jer ja nisam onaj koji prodaje igraca. Mogu potvrditi da za sada nije stigla nikakva ponuda i da je igrac sretan u Galati."(Bugun TV)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 10:32

Merhaba!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jan 2015, 12:35

Đesi legendo :D

Da svima vama poželim sve najbolje u 2015 godini. ;)

Hoćemo li satrat' zmijice sutra? :kafa:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 13:45

Neki Podolski nešto :lol:

LordVader
Kontakt:

Post Postao/la LordVader » 05 jan 2015, 14:14

Sissoko je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:.mada mi to donekle nije jasno, medju 6-7 timova si po broju prodanih dresova, nerijetko zaradis najvise novca od nagrada u LP, imas jedan od top 5 ugovora za TV prava od svih timova- kako onda nemas ni za kifle?
I ja danas nešto kontam isto, imamo povoljniju finansijsku situaciju i prihode od drugih timova a opet ti drugi timovi daju veće pare od nas. Jesmo li mi pametni a oni ludi i srljaju nije mi jasno.
Sve čekam kad će ove silne pare koje zaradimo imati efekta na kupovinu, al eto vidjećemo.
Ako mogu kao novi clan da probam par stvari objasniti :)

Stvar je u tome sto svi engleski i spanski klubovi koji upumpavaju strasne pare u klubove, imaju dugove od po nekoliko stotina miliona eura. Od ovih vecih klubova jedino se Bayern razlikuje, zbog toga sto su oni bili strpljivi i godinama popravljali finansijsku situaciju u klubu.

To je model koji mi pokusavamo pratiti. Klub je prije svega pravno lice i ne moze iz godine u godinu poslovati s ogromnim minusima bez ikakvih posljedica. Ovi nevjerovatni dugovi koje imaju veliki klubovi ce doci na naplatu prije ili kasnije, cijeli fudbalski svijet ce krahirati jer je nemoguca odrzivost i poslovanje s tolikim parama i tolikim dugovima.
Primjer, kada je bankrotirao Parmalat firma vlasnika Parme iz 90tih, ostavio je iza sebe rupu od 14 milijardi eura, sto je do dan danas najveci pojedinacni bankrot u Evropi, ako ne i svijetu.
Kad se ta situacija primjeni na fudbal, jasno je kako ce do toga doci u klubovima koji trose ogromne cifre.

Mi smanjujemo minus iz godine u godinu, krajem ove ili tokom slijedece trebali bi poceti poslovati u plusu, zavisno od plasmana u LP i sl. Onda cemo moci poceti pratiti model Bayerna i trositi vise. Proci ce jos nekoliko godina dok se ne budu mogle izdvajati cifre kakve neki ovdje prizeljkuju. To je tesko za prihvatiti, ali to su cinjenice, ekonomija je precizna.

Ali nakon sto se to desi, bez ikakvih posljedica cemo moci parirati ostalim klubovima u trosenju.

Ako neko ima jos nekih pitanja, samo izvolite :)

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 14:20

Slažem se u potpunosti!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 05 jan 2015, 14:29

A da li je moguce da gazde klubova preko svojih firmi upumpavaju novac u klubove, kao te firme sponzori klubova i na taj nacin pokrivaju dugove.
Mislim Barca i Real imaju dugove, ali oni svake godine ostvaruju profit i pored tih basnoslovnih transfera i vjerovatno dio novca ide na smanjivanje duga.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 14:32

Moguće da ali ova uprava ne misli tako. Mislili su 2007-08 ali im se obilo o glavu :D

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 05 jan 2015, 14:42

CapoDiTuttiCapi je napisao/la:Moguće da ali ova uprava ne misli tako. Mislili su 2007-08 ali im se obilo o glavu :D
Ne znam, po mom misljenju tesko je da danas klub zivi samo od svoje zarade, i da se takmici sa klubovima kojima je nista izdvojiti do 100 miliona na jednom transfer roku.
Zbog toga i mislim da ti klubovi imaju gazdine firme kao sponzore, koji svake godine upumpavaju ogroman novac u klub, i na taj nacin klub ostvaruje profit, i ujedno smanjuje prethodni dug. Dijeli li ko od vas moje misljenje?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 05 jan 2015, 15:45

Sve najbolje svima u 2015 ;)

Konacno se i taj dan prebliziva s zmijicama.. Da smo ovu tekmu odigrali prije ovog praznika onda bi bio uvjeren u pobjedu al sada ne znam koliko su nasi spremni i koliko su se opijali za ovaj odmor :mrgreen: . Al valjda nebi trebalo biti problema doci do tih 3 boda, ipak igramo kuci.

Moglo bi ovo kolo dobro izaci a vala i obrnuto.

@OfficialAllegri: "Caceres and @marrone39 are back with the squad and available for #JuveInter."

@OfficialAllegri: "Transfer market? We're looking for a playmaker and a defender." #

Forza Juve
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 15:54

Rolando i onaj tip Diamanti :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jan 2015, 15:56

zar jos uvijek postoji neko ko pusi tu pricu "Bajern" za par godina, a iz sezone u sezonu zavrsavamo u minusu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 05 jan 2015, 16:06

Barcelona i Real od drzave dobijaju stotine miliona eura kada god im zatreba, jednostavno je tako, oni i jesu malte ne drzava Spanija, ne smije niko ni pomisliti sta bi se desilo kada bi ih drzava pocela ganjati, traziti pare, gasiti bla bla, od nereda na ulicama, do onih u ekonomiji, pa i u sve i jednoj sferi spanskog drustva

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.