Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Rasprava sa tobom je ravna raspravi sa Mamićem,uhvatiš se neke gluposti koja je krivo napisana i cijelo vrijeme je vrtiš u krug bježeći od teme rasprave.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Pa eto neka smo bili 3/4 sezone prvi to je nebitno to opet nije dokaz da se sa Giroudom moze osvojiti titula on jednostavno nije ta klasa u napadu koja ce golovima da donese trofeje.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Neka je RvP donosio trofeje,koliko je Henry donio trofeja Arsenalu ? a koliko Mandžukić Bayernu a složićemo se obadvojica da je Henry nedvojebeno bolji igrač od Mandže.
Kad već gledaš da je napadač toliko bitniji od ostatka tima,iako ćeš se sad pozivat na kolektiv naravno.
Kad već gledaš da je napadač toliko bitniji od ostatka tima,iako ćeš se sad pozivat na kolektiv naravno.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Zasto u kontekst trofeja stavljas u pricu RVP-a igraca koji je odigrao zdrav jednu i po sezonu u Arsenalu i to kad smo bili kriminalno losi on nas odvukao do treceg mjesta na svoju klasu? Henry i Mandzukic? Mandzukic tu negdje sa Giroudom ali potrefio se u ultra jakoj generaciji Bayerna ne kontam tu usporedbu.
Cinjenica je da je pored defanzivnog veznog naapdac nakriticnije mjesto u Arsenalu, ne znam zasto to pokusavate osporiti to svako vidi.
Cinjenica je da je pored defanzivnog veznog naapdac nakriticnije mjesto u Arsenalu, ne znam zasto to pokusavate osporiti to svako vidi.
E pa sad si potrefio ko prstom u ****
Upravo igrač u ranku Girouda osvaja u 1 sezoni sve moguće jer se nalazi u jakoj generaciji kao što je i Giroud profitirao dok su iza njega igrali Ozil i Ramsey sa kojim je on otvarao prostor pa su davali golove svi redom iz drugog plana.Ozljedama tih bitnih igrača nije se pokazalo samo da ne može Giroud nego da ne može ni cijeli Arsenal.
Svakako da je potreban novi napadač,to je 3 stvar po važnosti u klubu poslije Dmf-a i medicinskog tima al nije toliko presudna koliko oni gore to pretendiraju.
Upravo igrač u ranku Girouda osvaja u 1 sezoni sve moguće jer se nalazi u jakoj generaciji kao što je i Giroud profitirao dok su iza njega igrali Ozil i Ramsey sa kojim je on otvarao prostor pa su davali golove svi redom iz drugog plana.Ozljedama tih bitnih igrača nije se pokazalo samo da ne može Giroud nego da ne može ni cijeli Arsenal.
Svakako da je potreban novi napadač,to je 3 stvar po važnosti u klubu poslije Dmf-a i medicinskog tima al nije toliko presudna koliko oni gore to pretendiraju.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Sigurno bi Arsenal sada bio na mjestu Liverpoola, ali sta je tu je, bitno je da Veliki Vodja u zadnje vrijeme udara samo po francuskim panjevimaBigBigBang je napisao/la: Mi da smo imali Suareza umjesto Girouda nama ni ove ozlijede Ozila i Ramsey ne bi mogle sprijeciti osvajanje titule.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ako je najkriticnije mjesto igrac koji ima 15 golova i 7 asistencija, onda ovaj Arsenal treba imati 10 bodova prednosti u odnosu na ostale ekipe. Ako desni bek nije kriticniji, ako defanzivni vezni nije kriticniji ili pak Cazorla/Podolski na krilu, ovaj Arsenal mora imati 10 bodova prednosti.BigBigBang je napisao/la: Cinjenica je da je pored defanzivnog veznog naapdac nakriticnije mjesto u Arsenalu, ne znam zasto to pokusavate osporiti to svako vidi.
Dakle, jucer sam pokazao da ekipe mogu osvojiti bez dobrog spica, ali i dalje to ocigledno nekima nije jasno. Jucer sam pokazao sa kakvim je igracima United osvajao, ali dzaba, Giroud je panj i jedini krivac sto Arsenal nije osvojio.
Celik!3,2,2.
@AGB
Brate nije problem u njegovom ucinku u globalu,nego frajer jednostavno nije tip igraca koji je nama neophodan,a
Drugo,ovde se vecinom on kudi zbog direktne krivice za prosute bodove promasenim zicerima.Napadac prve klase,bi zabio jos 10 golova,minimalno
Sent from my LG-D605 using Tapatalk
Brate nije problem u njegovom ucinku u globalu,nego frajer jednostavno nije tip igraca koji je nama neophodan,a
Drugo,ovde se vecinom on kudi zbog direktne krivice za prosute bodove promasenim zicerima.Napadac prve klase,bi zabio jos 10 golova,minimalno
Sent from my LG-D605 using Tapatalk
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
-
BigBigBang
- Kontakt:
Koje su to ekipe koje su osvajale bez vrhunskog spica? Pa proslogodisnji United je jedan od losijih prvaka EPL-a onako na pogled ekipa nista posebno kao ni igra koju su igrali ali zato RVP izdominira i donese titulu. Bas me zanima na koje ekipe mislis jer u EPL, unazad godinama ne mogu se sjetiti nijedne da je osvojila a da napadac nije bio vrhunski.
Bayern mi pada napamet, mada je to glup primjer je Bayern bio prejak prosle sezone pa im nije trebao WC napadac.
Bayern mi pada napamet, mada je to glup primjer je Bayern bio prejak prosle sezone pa im nije trebao WC napadac.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
United je tri puta osvojio, jednom je prvi spic dao 20 golova, drugi put 14 i treci put 12. I gledam naravno ucinak, a ne ime, jer ime mora opravdati svoje ime ucinkom, a u ovom slucaju to nije istina.
@Kia Ali koji je to pravi spic kojeg Arsenal moze dovesti, a da je bolji od Girouda?
@Kia Ali koji je to pravi spic kojeg Arsenal moze dovesti, a da je bolji od Girouda?
Celik!3,2,2.
Mene stid za skauzere što se provlači ova teza oko Girouda i Suareza. Pa to normalan čovjek ne može poredit.
Pa mi da imamo Suareza mi bi sjedili na vrhu barem 10 poena ispred svih ostalih.
Eto sigurno je Liverpoolu ovaj plasman donio virtuoz Henderson i Gerrard. Dete ba ljudi malo se skontajte šta pišete.
Pa suarez bi tek u Arsenalu pravio toliku razliku na terenu, i sigurno ne bi gubili po 6:0 jer je to stvar psihe i nemojte mi srat da nije kad jest. Jel isto kad gubiš 4:0 u prvih 20 minuta il da vodiš npr 0:1. I sad po to toj logici Taj tim bio dao još 5 golova i opet bi završilo 5:1
Volim Girouda, i volio bi da ostane, al 99% njegovih golova su bili na prvu, tj nije imao više od jednog kontakta sa loptom, tj samo je bukvalno postavio nogu ili glavu, dok bi suarez donio mnogo mnogo više našoj igri
Pa mi da imamo Suareza mi bi sjedili na vrhu barem 10 poena ispred svih ostalih.
Eto sigurno je Liverpoolu ovaj plasman donio virtuoz Henderson i Gerrard. Dete ba ljudi malo se skontajte šta pišete.
Pa suarez bi tek u Arsenalu pravio toliku razliku na terenu, i sigurno ne bi gubili po 6:0 jer je to stvar psihe i nemojte mi srat da nije kad jest. Jel isto kad gubiš 4:0 u prvih 20 minuta il da vodiš npr 0:1. I sad po to toj logici Taj tim bio dao još 5 golova i opet bi završilo 5:1
Volim Girouda, i volio bi da ostane, al 99% njegovih golova su bili na prvu, tj nije imao više od jednog kontakta sa loptom, tj samo je bukvalno postavio nogu ili glavu, dok bi suarez donio mnogo mnogo više našoj igri
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ko poredi Suareza i Girouda? Pogledas statistiku i tacno 15 golvoa razlike, tolika je razlika i u kvaliteti. Samo ni Suarez ne bi poboljsao odbranu. Da se skupe Henry, Cantona i Cristiano Ronaldo ne mogu oni toliko podici moral Arteti i Sagni da oni valjaju. Vodis 1-0, mislis da ne bi primio koji jos gol?
Celik!3,2,2.
pa naravno da bi podigli moral, pa pogledaj šta je ozil uradio sa ekipe, koliko drugačije djelujemo i igramo.AllGunsBlazing je napisao/la:Ko poredi Suareza i Girouda? Pogledas statistiku i tacno 15 golvoa razlike, tolika je razlika i u kvaliteti. Samo ni Suarez ne bi poboljsao odbranu. Da se skupe Henry, Cantona i Cristiano Ronaldo ne mogu oni toliko podici moral Arteti i Sagni da oni valjaju. Vodis 1-0, mislis da ne bi primio koji jos gol?
mnogo mnogo smo bolji u odnosu na prošle sezone.
Jednostavno ne bi mogli primiti koliko bi mogli davat. To je tako, to je RVP prošle sezone tačno uradio. Izvlačio im je svaki mogući bod i uzeo im titulu.
Ove sezone odbrana lpoola je ****, al jednostavno napad nemilosrdno trpa iako primaju i po 3 4 gola svaki meč, dok naprimjer arsenal ima 15 CS-ova samo u ligi, ima samo 10 primljenih golova kući mislim, i eto te 3 baksuzne utakmice su se desile i moje mišljenje je da bi suarez itekako tu napravio prevagu, jer čovjek nije samo target man nego je jbna životinja na terenu, razigrava suigrače , daje golove sa 30 metara, jednostavno sve
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Žiru igrač za klupe,Arsenalu treba napadač...sva filozofija u 6 riječi 
A.F.C. Bournemouth!
Valjda 7?rambo16 je napisao/la:Žiru igrač za klupe,Arsenalu treba napadač...sva filozofija u 6 riječi
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
"za" nije riječGunner4 je napisao/la:Valjda 7?rambo16 je napisao/la:Žiru igrač za klupe,Arsenalu treba napadač...sva filozofija u 6 riječi
A.F.C. Bournemouth!
Jbt zivot ima li u nas da ko moze odigrati 3 utakmice zaredom a da se ne povrijedi, osim Artete i Girouda... Kako je krenulo OX nece biti spreman ni za finale FA kupaon changes to the team from Monday night...
At the moment no, the same group of players should be available for Sunday. It's our last home game and you want everybody available and finish with a win.
on Kieran Gibbs…
Gibbs will be a bit short for Sunday. The good news is that he's back in fitness training but he is not back in the full training group yet.
on Oxlade-Chamberlain and Wilshere…
They are not ready yet. Alex is in treatment at the moment and not in training. It's very difficult to give you a time-scale on him at the moment.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
običan panj koji je imao u ove 2 godine sve uvjeriti da je njegov maksimalan doseg-klupa ili noga u guzicu,lik je u brojnim tekmama imao prilike prelomiti tekme u našu korist,a lik je reagirao totalno amaterski u tim situacijama.i sad bi takvo drvo trebalo još trpiti po nekima znalcima koji su očito ćoravi 
Kad bi igrace Arsenala morali ocjenjivati ocjenom od 1 do 5, ja bi bez razmisljanja samo trojici dao peticu. Ramiz, Kos i naravno Ozil. Onda bi morao dobro razmisliti kome jos?
Giroudu bi dao ocjenu 3. Znaci, prosjek i nista vise. Nit je bas tolika taraba ali nije ni neki kvalitet.
Njegov ucinak u igri nije los, broj golova na prvi pogled isto tako nije los ali kad pogledamo minutazu i uporedimo je sa drugim napadacima, onda njegova statistika jeste losa. Dao je 15 golova u EPL u skoro 3000 minuta, to je svakih +/- 200 minuta gol.
Da uporedimo sa statistikom drugih napadaca
(top 10, samo napadaca, broj golova i za koliko minuta daje gol)
Suarez: 30 - 92.8 minuta
Sturridge: 21 - 105.5
Rooney: 17 - 144
Aguero: 16 - 88.75
Bony: 16 - 142.9
Giroud: 15 - 194.5
Rodriguez: 15 - 171.4
Lukaku: 13 - 183.2
Remy: 13 - 154.8
Dzeko: 12 - 145.5
Na listu sam stavio samo napadace pa zato nema Hazarda, Yaye i tako to. Znaci top 10 napadaca EPL izlgeda ovako. Vidimo da Giroudu treba najvise vremena da zabije i statisticki je najlosiji.
Giroudu bi dao ocjenu 3. Znaci, prosjek i nista vise. Nit je bas tolika taraba ali nije ni neki kvalitet.
Njegov ucinak u igri nije los, broj golova na prvi pogled isto tako nije los ali kad pogledamo minutazu i uporedimo je sa drugim napadacima, onda njegova statistika jeste losa. Dao je 15 golova u EPL u skoro 3000 minuta, to je svakih +/- 200 minuta gol.
Da uporedimo sa statistikom drugih napadaca
(top 10, samo napadaca, broj golova i za koliko minuta daje gol)
Suarez: 30 - 92.8 minuta
Sturridge: 21 - 105.5
Rooney: 17 - 144
Aguero: 16 - 88.75
Bony: 16 - 142.9
Giroud: 15 - 194.5
Rodriguez: 15 - 171.4
Lukaku: 13 - 183.2
Remy: 13 - 154.8
Dzeko: 12 - 145.5
Na listu sam stavio samo napadace pa zato nema Hazarda, Yaye i tako to. Znaci top 10 napadaca EPL izlgeda ovako. Vidimo da Giroudu treba najvise vremena da zabije i statisticki je najlosiji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.