Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ali nisu vam bili povećali doprinose, ne znam što izmišljate
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Treba bas privatno ko u Americi pa da i vi mozete rokat CEOsgozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 16:36idealno bi bilo kad bi smo mogli tako u zdravstvo privatno da uplacujemo doprinose a ne drzavno od kojeg nista nemamo.admin je napisao/la: ↑13 jan 2025, 16:32To bi bilo istina da u budzet uplaćuje radnik, a ne poslodavac. Da krenu plaćati radnici, tek onda bi krenulo zavrtanje, ne bi 500 inspekcija to moglo pohvatiti.muhamedhulk je napisao/la: ↑13 jan 2025, 15:15sva ova rasprava pocinje i zavrsava u sljedecoj recenici;
brutto plata RADNIKA je 1700 i kusur maraka.
sta je briga poslodavca dalce radnik sve dati drzavi ili kako je zakonom predvidjeno-minimalno. bagra. ipak 200 maraka im znaci da ostete drzavu/radnika...
Mislim da nemate pojma koliko ljudi traži platu u koverti, pa da može uzeti djeciji doplatak, stipendiju, masa ih već radi u javnom preduzecu, prima neku penziju, socijalu neku…
I bilo bi idealno rjesenje da sve plaća radnik, pa nek on zavrce kako želi ili ne želi i da svi imamo pravo nekog izbora, da znamo kome plaćamo i sta plaćamo. Na žalost, kod nas 80% ljudi u državi ne bi znalo ili htjelo popuniti uplatnicu za doprinose i poreze.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu
Edin Dedić, zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona i sekretat Kantonalnog odbora SDA u TK u komentaru na društvenim mrežama je poručio kako se Bošnjaci moraju okrenuti istoku.
- Ne znam šta još treba da učini kršćansko-cionistički Zapad da Bošnjacima bude jasno šta im misli i sprema. Ukoliko žele opstati, Bošnjaci se moraju okrenuti Istoku, muslimansko-hrišćanskom savezu koji će, Allah najbolje zna, u skorijoj budućnosti biti okosnica otpora Antihristovoj/Dedažalovoj/NATO alijansi. Aktuelni genocid u Gazi je najbolji pokazatelj situacije i tabora u svijetu.

- feniksptica
- Kontakt:
Sačekati jos 20 godina da Kina ojača pa onda.
Taman ulaskom u taj savez da brat pruži podršku Muslimana koje Kinezi ubijaju

Taman ulaskom u taj savez da brat pruži podršku Muslimana koje Kinezi ubijaju

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Rece niksic nece biti linearnog povecanjagozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- feniksptica
- Kontakt:
Eh sad kad su ostavili prostora sad ce smisliti neke nove načine aa prevare
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Potreban mi je stan sutra u Konjicu na par sati. Ima li neko ? 

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Auu sad ce i referenti, saradnici neki sa sss izaci na oko 2k, a vss vjerovatno na oko 2.5k. Doktori vjerovatno na oko 4k. Opet za obrazovanje i zdravstvo - i trebaju imati dobre plate, ali najgori su uhljebi koji apsolutno nicemu ne doprinose, ali uzimaju dobru lovu za neradgozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu
Top je zakon, nista mu ne fali. Iz siromasne privrede pare sad jos vise idu lezihljebovicima na budzetu.gozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu
Gasi drzavu, motaj kablove, nek nas neko drugi preuzme
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- kraljttbvb
- Kontakt:
I još se takvima svake godine iz budžeta (od naših zajedničkih para) isplati po milja maraka pomoci, da se može otići čekati NG u Dubai ili da se može rahat ljetovati/zimovati.Confiance je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:26Auu sad ce i referenti, saradnici neki sa sss izaci na oko 2k, a vss vjerovatno na oko 2.5k. Doktori vjerovatno na oko 4k. Opet za obrazovanje i zdravstvo - i trebaju imati dobre plate, ali najgori su uhljebi koji apsolutno nicemu ne doprinose, ali uzimaju dobru lovu za neradgozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu
A ovima na minimalcu, koji bi tu milju iskoristili da kupe drva ili opreme djecu za školu, njima privatnik treba da isplati tu milju jer se iz budžeta fukari ne smije davati lova...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Konačno nešto smišljeno, te slučajem da prođe, omogućit će i sitnijim gazdinstvima te manjim poljoprivrednicima učešće planskoj podršci.Izmjene i dopune Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju FBiH, krajem mjeseca će naći pred zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Naime, ova tačka je po skraćenom postupku, uvrštena u dnevni red sjednice zakazane za 28. januara.
Kako je obrazoženo, izvršene su izmjene u prioritetima u modelu poticaja proizvodnji, radi odvojenog tretiranja proizvodnje povrća na otvorenom polju i u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici). Naime, ulaganje u podizanje plastenika i staklenika je daleko veće nego u proizvodnju povrća na otvorenom polju tako da je bilo potrebno smanjiti minimalnu poticanu površinu za zaštićene prostore na 0,1 umjesto 0,5 ha.
Ovo će omogućiti većem broju klijenata ostvarivanje prava na federalnu novčanu podršku. Iz istog razloga minimalna poticana količina za brojlere smanjena je sa 5.000 na 1.000 kljunova.
U okviru proizvodnje ratarskih, povrtlarskih i voćarskih kultura, proizvodnje grožđa i maslina, dopunom je omogućena isplata podrške i za proizvodnju gljiva, što do sada nije bio slučaj. Na ovaj način će i proizvođači gljiva moći biti uvršteni u program novčanih podrški te ostvarivati pravo po modelu poticaja proizvodnji.
Klijentima koji se bave proizvodnjom povrća u zatvorenim prostorima (plastenici i staklenici), i imaju sukcesivno dvije ili više sjetvi u razdoblju realizacije godišnjeg programa podrški, omogućeno je podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava na podršku za najviše dvije proizvodnje na istoj katastarskoj čestici.
Kontrola iz zraka
Ukoliko prijedlog dobije parlamentarnu podršku, službenicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će biti omogućena kontrola na terenu potencijalnih klijenata što do sada nije bio slučaj, u saradnji s kantonalnim ministarstvima.
Također, nadležnim institucijama će za potrebe provođenja kontrole na terenu i utvrđivanje činjenica u postupku odobravanja novčane podrške, biti omogućeno korištenje fotografija s geolokacijom, satelitskih ili drugih snimaka nastalih snimanjem iz zraka, kada za to postoje tehnički uslovi.
Još da ojačaju lokalne zadruge i eto istorijskog pomaka.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- feniksptica
- Kontakt:
Mislim da ove godine ništa od toga ni u JP.kraljttbvb je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:53I još se takvima svake godine iz budžeta (od naših zajedničkih para) isplati po milja maraka pomoci, da se može otići čekati NG u Dubai ili da se može rahat ljetovati/zimovati.Confiance je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:26Auu sad ce i referenti, saradnici neki sa sss izaci na oko 2k, a vss vjerovatno na oko 2.5k. Doktori vjerovatno na oko 4k. Opet za obrazovanje i zdravstvo - i trebaju imati dobre plate, ali najgori su uhljebi koji apsolutno nicemu ne doprinose, ali uzimaju dobru lovu za neradgozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu
A ovima na minimalcu, koji bi tu milju iskoristili da kupe drva ili opreme djecu za školu, njima privatnik treba da isplati tu milju jer se iz budžeta fukari ne smije davati lova...
Samo ne znam kako je kod JP za 13. plate, regrese...je l to kupe kajmak svi il samo ovi na vrhu.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
irfo je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:48Rece niksic nece biti linearnog povecanjagozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:24https://www.klix.ba/biznis/privreda/sin ... /250113146 i kaze on meni ovo nije parazit drzava hahaha.politicari su svrha sami sebi a ne briga za radnika i obicnog covjeka.malo im preko 2000 plata,daj jos vise za nerad.treba parola da bude smrt uhljebima,sloboda narodu![]()

Zurimo ka propasti

Mozda i prije maja.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Malo su poletili sa ovim doprinosima, ali se mora pohvaliti ovo za poticaje i posebno za djeciji doplatak.
Sad doplatak na nešto liči - 190 KM po djetetu je ipak solidna cifra i sad se može pričati o poticaju za natalitet.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
To je dobro, samo vidjet cemo otkud pare za to za koji mjeseckraljttbvb je napisao/la: ↑13 jan 2025, 20:06Malo su poletili sa ovim doprinosima, ali se mora pohvaliti ovo za poticaje i posebno za djeciji doplatak.
Sad doplatak na nešto liči - 190 KM po djetetu je ipak solidna cifra i sad se može pričati o poticaju za natalitet.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa nije isto kao i koda vas , da svaki debil može imati oružje .soko je napisao/la: ↑13 jan 2025, 18:23Treba bas privatno ko u Americi pa da i vi mozete rokat CEOsgozila55 je napisao/la: ↑13 jan 2025, 16:36idealno bi bilo kad bi smo mogli tako u zdravstvo privatno da uplacujemo doprinose a ne drzavno od kojeg nista nemamo.admin je napisao/la: ↑13 jan 2025, 16:32
To bi bilo istina da u budzet uplaćuje radnik, a ne poslodavac. Da krenu plaćati radnici, tek onda bi krenulo zavrtanje, ne bi 500 inspekcija to moglo pohvatiti.
Mislim da nemate pojma koliko ljudi traži platu u koverti, pa da može uzeti djeciji doplatak, stipendiju, masa ih već radi u javnom preduzecu, prima neku penziju, socijalu neku…
I bilo bi idealno rjesenje da sve plaća radnik, pa nek on zavrce kako želi ili ne želi i da svi imamo pravo nekog izbora, da znamo kome plaćamo i sta plaćamo. Na žalost, kod nas 80% ljudi u državi ne bi znalo ili htjelo popuniti uplatnicu za doprinose i poreze.
Svaka čast onom što ga je zveknuo

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ma dobro.VensanKasel je napisao/la: ↑13 jan 2025, 21:27Pa nije isto kao i koda vas , da svaki debil može imati oružje .
Svaka čast onom što ga je zveknuo![]()
Stvar je sto su ljudi problem. Nije bitno jel drzavno il privatno. Ovi na vrhu kad se docepaju love, samo da im je vise.
- VensanKasel
- Kontakt:
To je to ljudsko prokletstvo , pogotovo je kod vas izraženo . Ja mogu imati zlatnu vilu , ispred mene šatori beskućnikasoko je napisao/la: ↑13 jan 2025, 21:45Ma dobro.VensanKasel je napisao/la: ↑13 jan 2025, 21:27Pa nije isto kao i koda vas , da svaki debil može imati oružje .
Svaka čast onom što ga je zveknuo![]()
Stvar je sto su ljudi problem. Nije bitno jel drzavno il privatno. Ovi na vrhu kad se docepaju love, samo da im je vise.

Firma i minusu , malo fali da bankrotira direktori sebi isplaćuju rekordne bonuse

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Marsal
- Kontakt:
U kakvom vi svijetu živite pa mislite da ljudi u JP žive dobro haha, tu možda 10% ljudi ima paretine, 10% je ok, 80% je tik iznad minimalca.feniksptica je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:58Mislim da ove godine ništa od toga ni u JP.kraljttbvb je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:53I još se takvima svake godine iz budžeta (od naših zajedničkih para) isplati po milja maraka pomoci, da se može otići čekati NG u Dubai ili da se može rahat ljetovati/zimovati.Confiance je napisao/la: ↑13 jan 2025, 19:26
Auu sad ce i referenti, saradnici neki sa sss izaci na oko 2k, a vss vjerovatno na oko 2.5k. Doktori vjerovatno na oko 4k. Opet za obrazovanje i zdravstvo - i trebaju imati dobre plate, ali najgori su uhljebi koji apsolutno nicemu ne doprinose, ali uzimaju dobru lovu za nerad
Samo ne znam kako je kod JP za 13. plate, regrese...je l to kupe kajmak svi il samo ovi na vrhu.
Da vam postavim svoju platnu listu zaplakali biste od tuge.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.