Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

provokatorII
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la provokatorII » 25 okt 2015, 21:51

Jako dobra utakmica Dzeke, jedina zamjerka je onaj promaseni zicer nakon centarsuta Florenzija. Neka samo ovako ore teren i protiv Iraca, da na sebe uvijek navuce dvojicu-trojicu protivnickih igraca, a hvala Bogu i pored Dzeke imamo ljude za golove.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2015, 21:55

Rios je napisao/la:Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.
Ne mora se on nadavati golova, sve dok Roma igra ovako dobro. Edin je jedan od razloga zašto krila imaju ovoliko prostora i to maksimalno koriste. On je uvijek bio timski igrač i stvarao je prostor ostalima, a to je u ovom slučaju veoma bitno.

Zasjeli su na prvu poziciju, pobijedili nekoliko veoma teških i bitnih utakmica, samo neka nastave ovako. Za Džeku se ne brinem, cilj je titula, a prošlost nam kaže da je Edin Džeko=Titula.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rios

Post Postao/la Rios » 25 okt 2015, 22:18

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.
Ne mora se on nadavati golova, sve dok Roma igra ovako dobro. Edin je jedan od razloga zašto krila imaju ovoliko prostora i to maksimalno koriste. On je uvijek bio timski igrač i stvarao je prostor ostalima, a to je u ovom slučaju veoma bitno.

Zasjeli su na prvu poziciju, pobijedili nekoliko veoma teških i bitnih utakmica, samo neka nastave ovako. Za Džeku se ne brinem, cilj je titula, a prošlost nam kaže da je Edin Džeko=Titula.
Otprilike sam i ja to rekao sa onom recenicom da je Garsija teziste prebacio na krila kad je ofanziva u pitanju.I radi odlicne stvari u polju,otvara prostor,spusta lopte,daje kvalitetne pasove i to se ne moze poreci.
Ono sto ja zelim reci je to da je on ipak goalgetter i svi mi zelimo da on zabija golove,vjerovatno to od njega ocekuju i navijaci u Rimu,ne znam..Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.Daj Boze da grijesim :pray:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2015, 22:21

Rios je napisao/la:Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.
Skudeto će dati odgovor na sva pitanja ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 okt 2015, 22:27

U svakom slučaju mislim da će Džeko proraditi ili neće biti Scudetta. Jednostavno je, ili ili.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

provokatorII
Kontakt:

Post Postao/la provokatorII » 25 okt 2015, 22:31

Rios je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Otprilike sam i ja to rekao sa onom recenicom da je Garsija teziste prebacio na krila kad je ofanziva u pitanju.I radi odlicne stvari u polju,otvara prostor,spusta lopte,daje kvalitetne pasove i to se ne moze poreci.
Ono sto ja zelim reci je to da je on ipak goalgetter i svi mi zelimo da on zabija golove,vjerovatno to od njega ocekuju i navijaci u Rimu,ne znam..Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.Daj Boze da grijesim :pray:

Ne brini , to je vec prepoznato. Italija nije Engleska, a italijanski navijaci su za razliku od engleskih istinski poznavaoci igre i kod igraca prate sve. Ne samo koliko golova daju nego i kako se krecu, kako otvaraju prostor suigracima, i inace doprinos uspjehu tima. Ne dvoumim ni sekunde da ce Dzeko sadasnjim stavom i ponasanjem osvojiti rimsku publiku, bas kao sto osvaja i nas kada na sebe navuce po tri ili cetiri protivnicka igraca i stvori prostor ostalim.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 okt 2015, 23:07

Ma ne može majstoru niko loptu uzeti kada je ledjima okrenut prema golu, trojicu na ledjima nosi

glavni igrač danas u Romi, da ne bi njega ne bi oni mogli prenijeti loptu do centra kako treba :beba:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 25 okt 2015, 23:22

Drago mi je da se Dzeko vratio uhhh. Nas Edin je timski igrac on osvaja titule i donosi srecu sa sobom. Dzeko nije skrt, prgav igrac...ova djeca sto prate ko ce dat 20,30 golova a ne gledaju tabelu, hemiju ekipe i prilike da osvoje titulu mogu slobodno preci na neki drugi sport...

Budi nam zrdav Edine to je jedino sto mogu pozeliti

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 25 okt 2015, 23:46

Na zalost ne odgovara mu stil igre koji igra Roma,to je dosta slicno Cityu.I u Romi vise Dzeko ima dobrih pasova za saigrace nego sto oni imaju za njega,to je dosta zalosna cinjenica.Za Romu ne za Dzeku.

Kad se sve to uzme u obzir dobro igra Edin,dominira u duelima,dijeli odlicne lopte sa pozicije desetke.
Ja bih mu ipak savjetovao da se ne izvlaci onoliko i da radi svoj posao,da bude u ili blizu sesnaesterca,nema on potrebe nikome se dokazivati.

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 26 okt 2015, 00:12

AS Roma English ‏@ASRomaEN
@RudiGarcia: "@EdDzeko was invaluable. He allowed the team to get forward. He's improving and looked good for 90 minutes." #FiorentinaRoma
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 okt 2015, 00:21

nut_shell je napisao/la:AS Roma English ‏@ASRomaEN
@RudiGarcia: "@EdDzeko was invaluable. He allowed the team to get forward. He's improving and looked good for 90 minutes." #FiorentinaRoma
Bitno je da trener ima povjerenje u njega, sve dok je tako ne treba da brine. Znači da definitivno ide u dobrom smjeru, zapravo to svi znamo samo još trebaju ti prokleti golovi da bude sve fantastično, ali doći će i to. Uz onakve partije moraju doći i golovi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 26 okt 2015, 00:54

Edine kućo stara, neka si se ti nama vratio na teren. Posao koji radi na terenu je ogroman iako ne djeluje toliko efektno bez golova, ali i oni će doći kad-tad. Bilo bi stvarno lijepo da uspije odvesti Romu do titule ove sezone i tako obogati svoju ionako zavidnu kolekciju trofeja, a tri titule prvaka u tri države je nešto što uspijeva zaista rijetkima. :bih:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 okt 2015, 01:18

Nakon Pjanica (58) Edin je imao najvise dodira u svojoj ekipi - 53...ostali igraci se vrte oko brojke 30 - gore dolje.

Nakon Pjanica (39) Edin je imao najvise dodavanja u timu Rome - 35. Recimo jedan Gervinho je imao 15 dodavanja na utakmici, Salah 19, Radja 24...

Iako nije postigao gol, Edin je odradio ogroman posao na terenu, a to je Rudi i potvrdio u svojoj izjavi nakon utakmice...golovi ce doci, akoBogda, vec u srijedu, a nakon toga slijedi i rusenje Intera, odnosno Levera.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 okt 2015, 02:11

Gledo prvo poluvrijeme imao dva odlicna driblinga....jednom kad ga zaustavise taman na sutu, drugi kad mu ukradose aut. Borio se trcao otvarao prosotr, ali ste ce uradit napadac njgovog tipa kad ljudi nisu 20% imali loput. Salah i Zervinjo su dva igraca koja nikad ne bi imao u ekipi da imam dzeku za napadaca...ali haj.

Međutim ima i jos nesto, ako dzeko ne proradi oni opet nece vidjeti titulu, jer salah i zervinjo im je ne mogu donijeti. Oni ce ko i do sad petljat nekad trpata i kad ih stane kad ih procitaju nece 5 kola dobit nikoga.....

Mislim da bi recimo Juve bio puno bolja ekipa za njega
=\_1921_/=

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 okt 2015, 06:48

Dzeko's Passing and Holdup Play Key to Roma's Success
WHen Roma finally managed to land Edin Dzeko from Manchester City this summer, our minds all naturally wandered towards the hordes of goals he'd collect for the Giallorossi this season. After all, that's how he made his name with Wolfsburg and City, for whom he'd scored a collective 157 goals, so you would have been forgiven if you'd guessed he'd have at least a half dozen by now.

But this piece isn't a dissection of how or why Dzeko isn't scoring, no, it's a look at how his lack of scoring--or more aptly, the other roles he assumes--are enabling Roma's other forwards to thrive and score at their leisure.

Normally you'd expect Dzeko to be the focal point of the attack, the man to whom all crosses and through balls went, shifting, sliding and bullying his way towards the six where he'd be free to feast upon shots. This was certainly the case against Juventus earlier this season, Dzeko's finest statistical day in a Roma shirt. In Roma's 2-1 victory, Dzeko took 43 touches, ripped off five shots and scored the eventual match winner. His presence alone seemed to transform Roma's once punchless attack.

If that was a harbinger of things to come, good god, the Bosnian Batistuta would have been on pace to crack 30 goals this season. However, thanks to his own injuries and the emergence of Mohamed Salah and Gervinho, Dzeko has been forced to make an impact in a more benign manner.

Using his massive frame and surprisingly deft touch, Dzeko has, at many points throughout this season, served as a remarkably effective shield for Roma's attack, buying precious time for Roma's wide players to advance up the pitch, and creating space on the fringes by drawing defensive attention inwards, be it at the edge of the area or deeper in midfield. Either way, this more passive role has been a boon to the performances (and statistics) of Salah, Gervinho and even Lucas Digne.

Never was this more apparent than on Sunday's 2-1 victory over Fiorentina, a match in which Dzeko took 53 touches yet had only one shot. Compare those figures to his other standout performance of the season, against Juventus, and you can see how, despite the lack of attempts on goal, Dzeko was actually more involved in Roma's run of play. And while I wouldn't say he necessarily left a greater imprint—he's paid to score goals, after all—one cannot discount the enormous impact he's been having in this, shall we say, decoy role.

To get a picture of just how far removed Dzeko was from the goal, take a look at his heat map from the Fiorentina match:

slika

What jumps out at you immediately? The mass of touches on the wings, right? A full 26% of his touches came on the left flank alone, a significant portion of which came in the middle third of the pitch, far, far removed from the Viola goal.

I won't take up anymore of your precious screen space with the heatmap from the Juve match, but suffice it to say, they couldn't be any more different; Dzeko was firmly planted Old Lady's box that night (innuendo definitely intended), serving as the end point for Roma's build up play rather than the progenitor.

So what exactly was Dzeko doing in the midfield today?

Holding up play and passing, that's what. In fact, Dzeko was nearly Roma's busiest passer yesterday, shuffling the ball along 35 times, trailing only Wojciech Szczesny and Miralem Pjanic, respectively, but the value rested not simply in the fact that he was passing, but rather to whom he was passing.

Dzeko and Szczesny teamed up 10 times, the busiest Roma combo on the field. In each instance, Dzeko was taking a long ball directly from Woj, usually receiving the pass 35-45 yards away from Fiorentina's goal, indicating an explicit attempt to play the long ball, extend the Viola defense, and hold up play so Roma's wide players could advance and exploit the newfound space on the flank.

However, simply settling the ball and turning your back isn't enough to make this work, you have to make quick and incisive passes, otherwise all that new found time and space goes to waste. Fortunately, that's just what Dzeko did, teaming up with Gervinho, Salah, Digne and Alessandro Florenzi on 12 separate occasions.

His work with Gervinho was particularly effective:

slika

As you can see, Dzeko connected with The Predator six times, two thirds of which were long, diagonal passes meant to spring Gervinho down the right flank. Again, none of these lead directly to goals, but Dzeko's ability to cradle a long pass, shield the defender and make quick and purposeful passes was on full display, and was complicit in Roma's success against Fiorentina. Dzeko's strength on the ball was also evident in this withdrawn role, as he actually had two successful dribbles in the middle of the park.

Is this what he's being paid €4.5 million a year for? Of course not, and it's far from the best use of his talents, but it is a rather unheralded part of his game that allows him to contribute when the ball isn't coming his way in the penalty area.

Much has been made of how Edin Dzeko could have and should have transformed the way Roma played, which may yet prove true, but to date, he's playing a similar role to any of the other strikers during the Garcia regime, but his intelligence, physical presence, poise and commitment to doing the dirty work has allowed him to thrive where others failed.

While that's all well and good, let's get back to scoring goals, Edin, shall we?
slika
:bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 okt 2015, 09:23

Rios je napisao/la:
Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.Mozda zapravo i nije problem toliki u formaciji ko formaciji,nego u druga dva saigraca u vrhu Rominog napada.Oni igraju za sebe,uvijek prvo gledaju sta mogu uraditi sami,ima li sanse za gol pa tek onda gledaju da uposle nekog od saigraca,u ovom slucaju Dzeku.Posebno je to Salah,veceras je bila jedna situacija u kojoj je Salah mogao ubaciti loptu sa strane za Edina ali nije,mislim da mu je cak Dzeko i sugerisao to.Sa druge strane Zervinjo je ko nesto pokusavao da ga uposli,ali bile su to teske situacije.Naravno,sve to je vjerovatno i Garsijina zamisao,nije stavio Edina u fokus svih napada i kao centralnu figuru u igri,nego je to podjelio sa jendo i drugo krilo pa tek dodje negdje Edin.
Medjutim,oni igraju za Romu i sve dok budu zabijali i radili dobar posao u napadu svaki navijac Rome ce biti sretan sa njima.Mi koji volimo Dzeku necemo ali ko nas pita,kao sto nas niko nije pitao i dok je igrao i City-u.Istina,mora bolje koristiti i zicere,zasad ih je fulio dva ( protiv Frosinoea cini mi se i veceras ).To je krucijalno u ovoj situaciji kad i ne dobija puno lopti u tim nekim gol zonama.
Vidjet cemo kako ce se razvijati situacija dalje,Dzeko radi dobar posao u polju i to ko god prati pomnije fudbal ne moze negirati.Medjutim,on je goalgetter i trebaju golovi.Ovako kako Roma igra zasad ne vidim kako moze doci do njih.
Dzeko se je najbolje snalazio u Wolfsburgu tamo je bilo sve idealno za njega. Cijeli tim je bio skrojen oko njega. Ima krila na obadvije strane koji mogu fino ubaciti loptu u 16m na njega ( cak i neki bekovi ), onda imao je fenomenalnog Misketa koji mu je davao odlicne asistencije kroz sredinu i generalno igrali su poprilicno timski nije bilo previse soliranja ili Magath to nije dopustio. Znaci RAJ sto se tice njega i golova. 20+ po sezoni je bilo zagarantovano. Da je pucao i penale mogao je i do 30 dogurati. Da je ostao u Wolfsburgu jos par sezona bio bi jedna od najvecih legendi Bundeslige svih vremena. Stil igre Wolfsburga je bio idealan za Dzeku. Brzi kontranapadi i ubacivanja sa krila u 16m kvalitetnih asistencija za njega. Tu je on najjaci. A kada nije to prolazilo tu je bio Miske kroz sredinu.

Zelio je korak vise sto je normalno. Wolfsburg je trazio jako visoku odstetu ( oko 38 miliona ) koju je malo koji klub mogao da plati i ispao je City. Mancini je imao neke cudne rotacije samo ipak dao mu je neke sanse. Bio je jedan od 15 igraca samo ne i siguran starter. Onda dolazi Aguero za kojega se je vec tada znalo da je igrac oko kojega ce se graditi ovaj klub i u buducnosti ( nesto kao Dzeko u Wolfsburgu ). Novi trener mu je konacno dao pravu priliku u drugom dijelu pretprosle sezone koju je on iskoristio. Samo ipak prosle sezone je opet vukao sve vise i vise na formaciju sa samo jednim napadacem Aguerom. Evidento je bilo da se on tamo pored Aguera nikada nece izboriti u sigurnog startera i vecina nas ovdje smo spominjali druge klubove gdje bi mogao u potpunosti da izrazi svoj talenat i bude opet nesto kao sto je bio u Njemackoj. Osim toga njemu stil Citya nije previse odgovarao jer se je igralo previse sporo od noge do noge i kada je on konacno dobio loptu protivnicka obrana je bila vec formirana. Puno toga je spasavao fenomenalni SIlva sa odlicnim dubinskim dodavanjima kroz sredinu. Samo ipak nije bilo puno/dovoljno asistencija sa krilnih pozicija osim Kolarova.

Romu smo mnogi prizivali jer je klub slican Wolfsburgu donekle sa vecom tradicijom. Tu su negdje pri vrhu i tu igra Pjanic sto bi mu trebalo pomoci. Ova igra koju igra Roma 4-3-3 je i nije idealna za njega. Za Romu ona jeste idealna jer Dzeko navlaci na sebe po dvojicu igraca i tako krilni napadaci lakse postizu golove a kada ne onda bi oni trebali da uposle Dzeku i tako budu jos opasniji i nepredvidljiviji po protivnika. Samo ovdje ce se on tesko nadavati golova jer ti krilni napadaci su super brzi i uvijek ce prije istrcati kontru od njega a povratne asistencije im nisu jaca strana. Nego gledaju skoro uvijek kako ce sami zabiti gol. Dzeko kao golgeter prvi strijelac Bundeslige, odlican u nekim sezonama u EPL bi trebao ipak da postize puno vise golova jer je daleko najvece ime od ovih sto igraju u napadu. Kljuc su ovdje krilni napadaci: Gervinho, Salah, Iturbe, Falque koliko ce oni igrati na Dzeku. Jer ako bude samo cekao kroz sredinu tesko ce se nadavati oko 20 golova sto je negdje otprilike i mjera za jednog takvog igraca. Ili bar minimalno 15-tak golova. Mnogi su ovdje ismijavali Ljajica i eto neka je presao u Inter. A ja bar mislim da bi da je ostao proradila balkanska veza kao sto je bilo sa Kolarovom i tesko da bi mu manje asistirao od nekih sada. Jako tesko.

Nadam se da ce Iturbe sada pokazati Salahu neke stvari sto se tice asistencija i timske igre. A i Falque kada bude dobio priliku da igra. :thumbup: :thumbup: Za Gervinha smo svi znali i prije nego sto je Dzeko presao da je sebican igrac i da previse solira tako da to nije nesto novo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 okt 2015, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 okt 2015, 09:39

Napadacka igra Rome je raznovrsna, tu je dosta trke, probijanja, kontri itd. U takvoj situaciji, bit ce meceva gdje Dzeko nece imati dosta prilike da zabije, al bit ce i onih kada se centarsutevima il kakvom podvalom bas trazi pomenuti.

Najbitnije u svemu da pokaze klasu, iskoristi i one min. sanse, a kada uhvati taj voz i skine pocetni pritisak, ocekujem da i konacno proradi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 26 okt 2015, 13:24

konacno je kod trenera koji vidi snagu edina i kad ne daje golove.
konstatno su na njemu dvojica igraca i uredno ih je izvlacio na centar, sto je krilima gervinu i salahu davalo prostora da se setaju po sesnaestercu kao po aerodromu. pogotovo njegovo povlacenje u odbranu i pripomoc odbrani su neke neprocjenjive sitnice koje garcia uocava.
neko ce reci, njegovo je da zabija golove - sta ce on u odbrani ili na centru? mnogi ce ce proslaviti krilni napadaci i centarfor tandemi kad shvate da dzeko nije sebican kao oni.

Rios

Post Postao/la Rios » 26 okt 2015, 13:31

Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la:
Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.Mozda zapravo i nije problem toliki u formaciji ko formaciji,nego u druga dva saigraca u vrhu Rominog napada.Oni igraju za sebe,uvijek prvo gledaju sta mogu uraditi sami,ima li sanse za gol pa tek onda gledaju da uposle nekog od saigraca,u ovom slucaju Dzeku.Posebno je to Salah,veceras je bila jedna situacija u kojoj je Salah mogao ubaciti loptu sa strane za Edina ali nije,mislim da mu je cak Dzeko i sugerisao to.Sa druge strane Zervinjo je ko nesto pokusavao da ga uposli,ali bile su to teske situacije.Naravno,sve to je vjerovatno i Garsijina zamisao,nije stavio Edina u fokus svih napada i kao centralnu figuru u igri,nego je to podjelio sa jendo i drugo krilo pa tek dodje negdje Edin.
Medjutim,oni igraju za Romu i sve dok budu zabijali i radili dobar posao u napadu svaki navijac Rome ce biti sretan sa njima.Mi koji volimo Dzeku necemo ali ko nas pita,kao sto nas niko nije pitao i dok je igrao i City-u.Istina,mora bolje koristiti i zicere,zasad ih je fulio dva ( protiv Frosinoea cini mi se i veceras ).To je krucijalno u ovoj situaciji kad i ne dobija puno lopti u tim nekim gol zonama.
Vidjet cemo kako ce se razvijati situacija dalje,Dzeko radi dobar posao u polju i to ko god prati pomnije fudbal ne moze negirati.Medjutim,on je goalgetter i trebaju golovi.Ovako kako Roma igra zasad ne vidim kako moze doci do njih.
Nadam se da ce Iturbe sada pokazati Salahu neke stvari sto se tice asistencija i timske igre. A i Falque kada bude dobio priliku da igra. :thumbup: :thumbup: Za Gervinha smo svi znali i prije nego sto je Dzeko presao da je sebican igrac i da previse solira tako da to nije nesto novo.
Lijepa retrospektiva @Ajaxe :thumbup:

Sto se tice Iturbea ima ona narodna - ako Bog da,ali da Bog da :D On mi je nekako jednako sebican kao i Salah,posebno sto se konstantno nastoji nametnuti u Romi i opravdati pare koje su za njega date.
Nekako Falque ima najvise afiniteta da asistira Dzeki,mada ni Gervinho jucer nije bio sebican kako zna biti inace,par puta je stvarno pokusao dobaciti loptu Dzeki ali nije proslo.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 okt 2015, 13:34

To soliranje i sebičnost su ih prošle sezone doveli u situaciju da mjesecima nisu znali za pobjedu. Trofeje osvaja zajedništvo i kad su svi kao jedan, Juventus im je pred nosom uzimao titule na taj način.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 5 gostiju.