Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- provokatorII
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Jako dobra utakmica Dzeke, jedina zamjerka je onaj promaseni zicer nakon centarsuta Florenzija. Neka samo ovako ore teren i protiv Iraca, da na sebe uvijek navuce dvojicu-trojicu protivnickih igraca, a hvala Bogu i pored Dzeke imamo ljude za golove.
Ne mora se on nadavati golova, sve dok Roma igra ovako dobro. Edin je jedan od razloga zašto krila imaju ovoliko prostora i to maksimalno koriste. On je uvijek bio timski igrač i stvarao je prostor ostalima, a to je u ovom slučaju veoma bitno.Rios je napisao/la:Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.
Zasjeli su na prvu poziciju, pobijedili nekoliko veoma teških i bitnih utakmica, samo neka nastave ovako. Za Džeku se ne brinem, cilj je titula, a prošlost nam kaže da je Edin Džeko=Titula.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Otprilike sam i ja to rekao sa onom recenicom da je Garsija teziste prebacio na krila kad je ofanziva u pitanju.I radi odlicne stvari u polju,otvara prostor,spusta lopte,daje kvalitetne pasove i to se ne moze poreci.Virtu4l je napisao/la:Ne mora se on nadavati golova, sve dok Roma igra ovako dobro. Edin je jedan od razloga zašto krila imaju ovoliko prostora i to maksimalno koriste. On je uvijek bio timski igrač i stvarao je prostor ostalima, a to je u ovom slučaju veoma bitno.Rios je napisao/la:Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.
Zasjeli su na prvu poziciju, pobijedili nekoliko veoma teških i bitnih utakmica, samo neka nastave ovako. Za Džeku se ne brinem, cilj je titula, a prošlost nam kaže da je Edin Džeko=Titula.
Ono sto ja zelim reci je to da je on ipak goalgetter i svi mi zelimo da on zabija golove,vjerovatno to od njega ocekuju i navijaci u Rimu,ne znam..Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.Daj Boze da grijesim

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Skudeto će dati odgovor na sva pitanjaRios je napisao/la:Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U svakom slučaju mislim da će Džeko proraditi ili neće biti Scudetta. Jednostavno je, ili ili.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- provokatorII
- Kontakt:
Rios je napisao/la:Otprilike sam i ja to rekao sa onom recenicom da je Garsija teziste prebacio na krila kad je ofanziva u pitanju.I radi odlicne stvari u polju,otvara prostor,spusta lopte,daje kvalitetne pasove i to se ne moze poreci.Virtu4l je napisao/la:Ne mora se on nadavati golova, sve dok Roma igra ovako dobro. Edin je jedan od razloga zašto krila imaju ovoliko prostora i to maksimalno koriste. On je uvijek bio timski igrač i stvarao je prostor ostalima, a to je u ovom slučaju veoma bitno.Rios je napisao/la:Moje misljenje je da se Edin muci u ovoj formaciji i da se,a ja molim Boga da pogrijesim u procjeni,nece nadavati golova bas.
Ono sto ja zelim reci je to da je on ipak goalgetter i svi mi zelimo da on zabija golove,vjerovatno to od njega ocekuju i navijaci u Rimu,ne znam..Strah me samo da nece prepoznati ovo sto nas dvojica govorimo nego da ce gledati stanje sa golovima.Daj Boze da grijesim
Ne brini , to je vec prepoznato. Italija nije Engleska, a italijanski navijaci su za razliku od engleskih istinski poznavaoci igre i kod igraca prate sve. Ne samo koliko golova daju nego i kako se krecu, kako otvaraju prostor suigracima, i inace doprinos uspjehu tima. Ne dvoumim ni sekunde da ce Dzeko sadasnjim stavom i ponasanjem osvojiti rimsku publiku, bas kao sto osvaja i nas kada na sebe navuce po tri ili cetiri protivnicka igraca i stvori prostor ostalim.
Ma ne može majstoru niko loptu uzeti kada je ledjima okrenut prema golu, trojicu na ledjima nosi
glavni igrač danas u Romi, da ne bi njega ne bi oni mogli prenijeti loptu do centra kako treba
glavni igrač danas u Romi, da ne bi njega ne bi oni mogli prenijeti loptu do centra kako treba

Drago mi je da se Dzeko vratio uhhh. Nas Edin je timski igrac on osvaja titule i donosi srecu sa sobom. Dzeko nije skrt, prgav igrac...ova djeca sto prate ko ce dat 20,30 golova a ne gledaju tabelu, hemiju ekipe i prilike da osvoje titulu mogu slobodno preci na neki drugi sport...
Budi nam zrdav Edine to je jedino sto mogu pozeliti
Budi nam zrdav Edine to je jedino sto mogu pozeliti
Na zalost ne odgovara mu stil igre koji igra Roma,to je dosta slicno Cityu.I u Romi vise Dzeko ima dobrih pasova za saigrace nego sto oni imaju za njega,to je dosta zalosna cinjenica.Za Romu ne za Dzeku.
Kad se sve to uzme u obzir dobro igra Edin,dominira u duelima,dijeli odlicne lopte sa pozicije desetke.
Ja bih mu ipak savjetovao da se ne izvlaci onoliko i da radi svoj posao,da bude u ili blizu sesnaesterca,nema on potrebe nikome se dokazivati.
Kad se sve to uzme u obzir dobro igra Edin,dominira u duelima,dijeli odlicne lopte sa pozicije desetke.
Ja bih mu ipak savjetovao da se ne izvlaci onoliko i da radi svoj posao,da bude u ili blizu sesnaesterca,nema on potrebe nikome se dokazivati.
AS Roma English @ASRomaEN
@RudiGarcia: "@EdDzeko was invaluable. He allowed the team to get forward. He's improving and looked good for 90 minutes." #FiorentinaRoma
@RudiGarcia: "@EdDzeko was invaluable. He allowed the team to get forward. He's improving and looked good for 90 minutes." #FiorentinaRoma
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni
"Mislim na Sea, dakle postojim."
Kraj Neretve Rođeni
"Mislim na Sea, dakle postojim."
Bitno je da trener ima povjerenje u njega, sve dok je tako ne treba da brine. Znači da definitivno ide u dobrom smjeru, zapravo to svi znamo samo još trebaju ti prokleti golovi da bude sve fantastično, ali doći će i to. Uz onakve partije moraju doći i golovi.nut_shell je napisao/la:AS Roma English @ASRomaEN
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DragonGirl
- Kontakt:
Edine kućo stara, neka si se ti nama vratio na teren. Posao koji radi na terenu je ogroman iako ne djeluje toliko efektno bez golova, ali i oni će doći kad-tad. Bilo bi stvarno lijepo da uspije odvesti Romu do titule ove sezone i tako obogati svoju ionako zavidnu kolekciju trofeja, a tri titule prvaka u tri države je nešto što uspijeva zaista rijetkima. 

Nakon Pjanica (58) Edin je imao najvise dodira u svojoj ekipi - 53...ostali igraci se vrte oko brojke 30 - gore dolje.
Nakon Pjanica (39) Edin je imao najvise dodavanja u timu Rome - 35. Recimo jedan Gervinho je imao 15 dodavanja na utakmici, Salah 19, Radja 24...
Iako nije postigao gol, Edin je odradio ogroman posao na terenu, a to je Rudi i potvrdio u svojoj izjavi nakon utakmice...golovi ce doci, akoBogda, vec u srijedu, a nakon toga slijedi i rusenje Intera, odnosno Levera.
Nakon Pjanica (39) Edin je imao najvise dodavanja u timu Rome - 35. Recimo jedan Gervinho je imao 15 dodavanja na utakmici, Salah 19, Radja 24...
Iako nije postigao gol, Edin je odradio ogroman posao na terenu, a to je Rudi i potvrdio u svojoj izjavi nakon utakmice...golovi ce doci, akoBogda, vec u srijedu, a nakon toga slijedi i rusenje Intera, odnosno Levera.
- invincible1921
- Kontakt:
Gledo prvo poluvrijeme imao dva odlicna driblinga....jednom kad ga zaustavise taman na sutu, drugi kad mu ukradose aut. Borio se trcao otvarao prosotr, ali ste ce uradit napadac njgovog tipa kad ljudi nisu 20% imali loput. Salah i Zervinjo su dva igraca koja nikad ne bi imao u ekipi da imam dzeku za napadaca...ali haj.
Međutim ima i jos nesto, ako dzeko ne proradi oni opet nece vidjeti titulu, jer salah i zervinjo im je ne mogu donijeti. Oni ce ko i do sad petljat nekad trpata i kad ih stane kad ih procitaju nece 5 kola dobit nikoga.....
Mislim da bi recimo Juve bio puno bolja ekipa za njega
Međutim ima i jos nesto, ako dzeko ne proradi oni opet nece vidjeti titulu, jer salah i zervinjo im je ne mogu donijeti. Oni ce ko i do sad petljat nekad trpata i kad ih stane kad ih procitaju nece 5 kola dobit nikoga.....
Mislim da bi recimo Juve bio puno bolja ekipa za njega
=\_1921_/=
-
Dzeko's Passing and Holdup Play Key to Roma's Success

Dzeko se je najbolje snalazio u Wolfsburgu tamo je bilo sve idealno za njega. Cijeli tim je bio skrojen oko njega. Ima krila na obadvije strane koji mogu fino ubaciti loptu u 16m na njega ( cak i neki bekovi ), onda imao je fenomenalnog Misketa koji mu je davao odlicne asistencije kroz sredinu i generalno igrali su poprilicno timski nije bilo previse soliranja ili Magath to nije dopustio. Znaci RAJ sto se tice njega i golova. 20+ po sezoni je bilo zagarantovano. Da je pucao i penale mogao je i do 30 dogurati. Da je ostao u Wolfsburgu jos par sezona bio bi jedna od najvecih legendi Bundeslige svih vremena. Stil igre Wolfsburga je bio idealan za Dzeku. Brzi kontranapadi i ubacivanja sa krila u 16m kvalitetnih asistencija za njega. Tu je on najjaci. A kada nije to prolazilo tu je bio Miske kroz sredinu.Rios je napisao/la:
Zelio je korak vise sto je normalno. Wolfsburg je trazio jako visoku odstetu ( oko 38 miliona ) koju je malo koji klub mogao da plati i ispao je City. Mancini je imao neke cudne rotacije samo ipak dao mu je neke sanse. Bio je jedan od 15 igraca samo ne i siguran starter. Onda dolazi Aguero za kojega se je vec tada znalo da je igrac oko kojega ce se graditi ovaj klub i u buducnosti ( nesto kao Dzeko u Wolfsburgu ). Novi trener mu je konacno dao pravu priliku u drugom dijelu pretprosle sezone koju je on iskoristio. Samo ipak prosle sezone je opet vukao sve vise i vise na formaciju sa samo jednim napadacem Aguerom. Evidento je bilo da se on tamo pored Aguera nikada nece izboriti u sigurnog startera i vecina nas ovdje smo spominjali druge klubove gdje bi mogao u potpunosti da izrazi svoj talenat i bude opet nesto kao sto je bio u Njemackoj. Osim toga njemu stil Citya nije previse odgovarao jer se je igralo previse sporo od noge do noge i kada je on konacno dobio loptu protivnicka obrana je bila vec formirana. Puno toga je spasavao fenomenalni SIlva sa odlicnim dubinskim dodavanjima kroz sredinu. Samo ipak nije bilo puno/dovoljno asistencija sa krilnih pozicija osim Kolarova.
Romu smo mnogi prizivali jer je klub slican Wolfsburgu donekle sa vecom tradicijom. Tu su negdje pri vrhu i tu igra Pjanic sto bi mu trebalo pomoci. Ova igra koju igra Roma 4-3-3 je i nije idealna za njega. Za Romu ona jeste idealna jer Dzeko navlaci na sebe po dvojicu igraca i tako krilni napadaci lakse postizu golove a kada ne onda bi oni trebali da uposle Dzeku i tako budu jos opasniji i nepredvidljiviji po protivnika. Samo ovdje ce se on tesko nadavati golova jer ti krilni napadaci su super brzi i uvijek ce prije istrcati kontru od njega a povratne asistencije im nisu jaca strana. Nego gledaju skoro uvijek kako ce sami zabiti gol. Dzeko kao golgeter prvi strijelac Bundeslige, odlican u nekim sezonama u EPL bi trebao ipak da postize puno vise golova jer je daleko najvece ime od ovih sto igraju u napadu. Kljuc su ovdje krilni napadaci: Gervinho, Salah, Iturbe, Falque koliko ce oni igrati na Dzeku. Jer ako bude samo cekao kroz sredinu tesko ce se nadavati oko 20 golova sto je negdje otprilike i mjera za jednog takvog igraca. Ili bar minimalno 15-tak golova. Mnogi su ovdje ismijavali Ljajica i eto neka je presao u Inter. A ja bar mislim da bi da je ostao proradila balkanska veza kao sto je bilo sa Kolarovom i tesko da bi mu manje asistirao od nekih sada. Jako tesko.
Nadam se da ce Iturbe sada pokazati Salahu neke stvari sto se tice asistencija i timske igre. A i Falque kada bude dobio priliku da igra.

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 okt 2015, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.
Napadacka igra Rome je raznovrsna, tu je dosta trke, probijanja, kontri itd. U takvoj situaciji, bit ce meceva gdje Dzeko nece imati dosta prilike da zabije, al bit ce i onih kada se centarsutevima il kakvom podvalom bas trazi pomenuti.
Najbitnije u svemu da pokaze klasu, iskoristi i one min. sanse, a kada uhvati taj voz i skine pocetni pritisak, ocekujem da i konacno proradi.
Najbitnije u svemu da pokaze klasu, iskoristi i one min. sanse, a kada uhvati taj voz i skine pocetni pritisak, ocekujem da i konacno proradi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
konacno je kod trenera koji vidi snagu edina i kad ne daje golove.
konstatno su na njemu dvojica igraca i uredno ih je izvlacio na centar, sto je krilima gervinu i salahu davalo prostora da se setaju po sesnaestercu kao po aerodromu. pogotovo njegovo povlacenje u odbranu i pripomoc odbrani su neke neprocjenjive sitnice koje garcia uocava.
neko ce reci, njegovo je da zabija golove - sta ce on u odbrani ili na centru? mnogi ce ce proslaviti krilni napadaci i centarfor tandemi kad shvate da dzeko nije sebican kao oni.
konstatno su na njemu dvojica igraca i uredno ih je izvlacio na centar, sto je krilima gervinu i salahu davalo prostora da se setaju po sesnaestercu kao po aerodromu. pogotovo njegovo povlacenje u odbranu i pripomoc odbrani su neke neprocjenjive sitnice koje garcia uocava.
neko ce reci, njegovo je da zabija golove - sta ce on u odbrani ili na centru? mnogi ce ce proslaviti krilni napadaci i centarfor tandemi kad shvate da dzeko nije sebican kao oni.
Lijepa retrospektiva @AjaxeAjax je napisao/la:Nadam se da ce Iturbe sada pokazati Salahu neke stvari sto se tice asistencija i timske igre. A i Falque kada bude dobio priliku da igra.Rios je napisao/la:![]()
Za Gervinha smo svi znali i prije nego sto je Dzeko presao da je sebican igrac i da previse solira tako da to nije nesto novo.

Sto se tice Iturbea ima ona narodna - ako Bog da,ali da Bog da

Nekako Falque ima najvise afiniteta da asistira Dzeki,mada ni Gervinho jucer nije bio sebican kako zna biti inace,par puta je stvarno pokusao dobaciti loptu Dzeki ali nije proslo.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
To soliranje i sebičnost su ih prošle sezone doveli u situaciju da mjesecima nisu znali za pobjedu. Trofeje osvaja zajedništvo i kad su svi kao jedan, Juventus im je pred nosom uzimao titule na taj način.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.