FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
Srecan ulazak u PL. Ko biva dobili Igmana i mogu sad i sa Bajernom igrati 

Sto imamo obzirne komsije. Pored svih svojih problema sto na tribini sto na terenu oni brinu za nas
Vala bas,,solvay je napisao/la:Sto imamo obzirne komsije. Pored svih svojih problema sto na tribini sto na terenu oni brinu za nas

Jel moguce da njih 7 tebe sikirafukaratz je napisao/la:gdje su vam sad oni sto na kantonalnom derbiju prosle godine kod ograde stoje a sinoc umjesto da bodre svoj Radnicki eto njih opet na Tusanj samo sad za drugi tim navijajua vama pravim navijacima Radnickog cestitke na rezultatima i nadam se da iduce godine imamo novog premijerligasa sa kantona

A prije cemo se srest u prvoj ligi nego u toj PL

inace ?
jedne sikiraju momci koji navijaju za zelju druge sikira sto nismo jos izgubili oni treci govore da je ovo okej al da nam je ekipa mnogo losija nego sto su rezultati imal ko na ovom kantonu da pohvali nas iskreno ili smo svima umjesto prijatnog iznenadjenja trn u okicu?
Ma to ti je sve zbog slijedeće situacije:benzz je napisao/la: Stvarno danas teren 0 bodova, jest da je kiša padala čitav dan i da je natopljen, al da na dijelovima nije pokošene to ne mogu skontat... Na lijevoj strani od gola na jugu najgora situacija
Provjerena informacija. S kafeturskilukavac je napisao/la: Kosto sam i pisao. Plan ide u narednu fazu. Dovesce klub u losu situaciju pred zimsku pauzu a nemogu se oni optuzit jer su napustili jos ljetos. Onda se smanjuje budzet opstine i svi dizu ruke a okrivice SDP za sve. Ispada se u nizi rang i to je kraj. Onda ide licitacija za zemlju. Milenijum kupuje ulaz a ovi ostalo.

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
- Kontakt:
Želio bi prvo čestitati momcima na zadnje dvije utakmice koje sam zbog putovanja propustio ali sam ih proslavio daleko od Jošika.
Bio sam pesimista kao i većina na početku al sada nisam, mi uopšte nemamo lošu ekipu, činjenica je da ima kvalitetnijih ekipa od nas ali mi to možemo nadoknaditi ako momci samo ovako nastave ginuti i biti kao jedan.
Zanima me kakva je situacija u klubu, čini mi se da se klub malo "digao" i da je dobra atmosfera? Nisam bio tu dvije sedmice pa nisam u toku. Jel' ima priče o PL s obzirom na odličan start i mogućnost da se ista lako ufati?
NIKO KAO RADNIČKI SODA!

Bio sam pesimista kao i većina na početku al sada nisam, mi uopšte nemamo lošu ekipu, činjenica je da ima kvalitetnijih ekipa od nas ali mi to možemo nadoknaditi ako momci samo ovako nastave ginuti i biti kao jedan.
Zanima me kakva je situacija u klubu, čini mi se da se klub malo "digao" i da je dobra atmosfera? Nisam bio tu dvije sedmice pa nisam u toku. Jel' ima priče o PL s obzirom na odličan start i mogućnost da se ista lako ufati?
NIKO KAO RADNIČKI SODA!
nista pl samo polagano ka opstanku i stabilnosti kluba. tako i treba po mom ukusu
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzindo-d ... ija/141028" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzindo-d ... ija/141028" onclick="window.open(this.href);return false;
A vala zasto ne i PLmaksum je napisao/la:nista pl samo polagano ka opstanku i stabilnosti kluba. tako i treba po mom ukusu

Ne znam sto se tice finansija, koliko je skuplja PL u odnosu na ovu ligu???
inace ?
PL ima generalnog sponzora (BH Telecom) koji plaća troškove kotizacije i službenih lica.
U Prvoj ligi FBiH kotizacija je 10.000 KM po sezoni, a troškovi organizacije utakmice sve sa službenim licima su u prosjeku 2.000 KM.
Znači:
10.000 KM kotizacija
2.000 KM x 15 utakmica = 30.000 KM
Obavezno plaćanje snimanja - 150 KM po utakmici (15x150 = 2.250 KM)
UKUPNO: 42.250 KM samo da pomisliš da se takmičiš u ovom rangu.
U Premijer ligi je to vjerovatno duplo skuplje, ali eto...imaju generalnog sponzora koji se o tome brine.
Međutim, za PL treba ispunjavati neke druge uslove. Klub mora imati par stalno zaposlenih osoba koje će plaćati i uplaćivati im redovno socijalno i zdravstveno osiguranje (Radnički trenutno ima jednu takvu osobu). Ne znam šta je s ugovorima sa igračima, ali mislim da mora biti određeni broj profesionalnih ugovora potpisan. Kad na to dodaš plate igračima, iznos koji se daje na potpisivanje ugovora (tzv. "na ruke"), troškove putovanja, kazne, snimanje (3 kamere obavezne u PL, svaka po 150 KM)... mislim da ne možeš ispod 400.000 KM proći po sezoni. I da se boriš za opstanak
.
Uz sve ovo ide i infrastruktura koja mora zadovoljavati kriterije takmičenja. Nema u PL "gledanja kroz prste" kao što se to radi u Prvoj ligi FBiH.
U Prvoj ligi FBiH kotizacija je 10.000 KM po sezoni, a troškovi organizacije utakmice sve sa službenim licima su u prosjeku 2.000 KM.
Znači:
10.000 KM kotizacija
U Premijer ligi je to vjerovatno duplo skuplje, ali eto...imaju generalnog sponzora koji se o tome brine.
Međutim, za PL treba ispunjavati neke druge uslove. Klub mora imati par stalno zaposlenih osoba koje će plaćati i uplaćivati im redovno socijalno i zdravstveno osiguranje (Radnički trenutno ima jednu takvu osobu). Ne znam šta je s ugovorima sa igračima, ali mislim da mora biti određeni broj profesionalnih ugovora potpisan. Kad na to dodaš plate igračima, iznos koji se daje na potpisivanje ugovora (tzv. "na ruke"), troškove putovanja, kazne, snimanje (3 kamere obavezne u PL, svaka po 150 KM)... mislim da ne možeš ispod 400.000 KM proći po sezoni. I da se boriš za opstanak

Uz sve ovo ide i infrastruktura koja mora zadovoljavati kriterije takmičenja. Nema u PL "gledanja kroz prste" kao što se to radi u Prvoj ligi FBiH.
Pa i nije bas mnogo skupa ova liga, ja sam mislio da je mnogo skuplja,,,a nije bas da nema gledanja kroz prste U PL,,,sjeti se primjera sa gradinom i sa mnogim drugim klubovima...kod nas mi se nesvidja samo jedna stavka sto nista nije transparetno i sto je politika debelo zagazila u klub al izgleda da drugacije ne moze ovde kod nasZoom088 je napisao/la:PL ima generalnog sponzora (BH Telecom) koji plaća troškove kotizacije i službenih lica.
Znači:
10.000 KM kotizacija
Međutim, za PL treba ispunjavati neke druge uslove. Klub mora imati par stalno zaposlenih osoba koje će plaćati i uplaćivati im redovno socijalno i zdravstveno osiguranje (Radnički trenutno ima jednu takvu osobu). Ne znam šta je s ugovorima sa igračima, ali mislim da mora biti određeni broj profesionalnih ugovora potpisan. Kad na to dodaš plate igračima, iznos koji se daje na potpisivanje ugovora (tzv. "na ruke"), troškove putovanja, kazne, snimanje (3 kamere obavezne u PL, svaka po 150 KM)... mislim da ne možeš ispod 400.000 KM proći po sezoni. I da se boriš za opstanak.
Evo da citiram moj post s jednog drugog foruma.
Pa ti procijeni jel' to jeftino ili nije
U ovoj ligi Podgrmeč igra na stadionu koji ne zadovoljava kriterije ni 2. kantonalne lige, Troglav je igrao na svom stadionu koji nije ispunjavao uslove i tako to...
Pa ti procijeni jel' to jeftino ili nije

Što se "gledanja kroz prste tiče", Gradina nije igrala na svom stadionu prvu polusezonu (igrali u Orašju i Gradačcu sve dok nisu stvorili minimum uslova na svom stadionu), Vitez cijelu prošlu sezonu igrao u Zenici, Mladost VO još uvijek igra u Bijeljini...Kotizacija - 10.000 KM
Sluzbena lica - 1.500 KM po domacoj utakmici (prosjek)
Troskovi obezbjedjenja, obavezno je angazovanje ovlastene zastitarske kuce - 500 KM / utakmica
Troskovi snimanja, obavezno prisustvo snimatelja ovlastene nezavisne agencije - 150 KM / utakmica
Najava utakmice nadleznoj PU/PS - 50-80 KM
Isao sam od najvisih do najnizih troskova koji su neizbjezni da bi se uopste mogli poceti takmiciti.
Znaci:
Kotizacija - 10.000
1.500 sl. lica x 15 utakmica = 22.500
Obezbjedjenje - 7.500
Snimanje utakmica - 2.250
Najava utakmice PU/PS - 750 do 1200 KM
UKUPNO (da samo pomislis na pocetak takmicenja): 43.500 KM
Na ovo dodaj:
Plate igracima i trenerima: Minimum minimuma za ovu ligu, mjesecno ne mozes proci ispod 10.000 KM x 8 mjeseci (koliko takmicenje traje) - 80.000 KM.
Troskovi odlaska na gostujuce utakmice, prosjek 2.000 KM (x15 utakmica - 30.000 KM)
Ne mora se uvijek ici u karatin/prenociste, ali imas troskove prevoza, dorucka/rucka u odlasku i vecere u povratku, tako da je prosjek 2.000 KM po gostovanju.
Kazne, neizostavni i omiljeni dio Saveza. Posto ne prezaju ni od cega, racunaj minimalno 3.000 KM po polusezoni (kartoni, "propusti u organizaciji", ostalo...) x 2 = 6.000 KM
Ostali troskovi (a "nabere" ih se) 5.000 - 10.000 KM.
Suma sumarum:
43.500
80.000
30.000
6.000
5.000 (+ ev. jos 5.000)
Uglavnom, neki prosjek troskova u ovoj ligi je 200.000 KM po sezoni. (ako se boriš za opstanak dodaj još par desetina hiljada, a za vrh slobodno još +100 milja)
U ovoj ligi Podgrmeč igra na stadionu koji ne zadovoljava kriterije ni 2. kantonalne lige, Troglav je igrao na svom stadionu koji nije ispunjavao uslove i tako to...
ako hocemo u premier ligu Radnickom prvo treba napravit stadion jer sto bi ti iso igrat domace utakmice van lukavca tu si debelo u minusu . O premier ligi mozemo razmisljat tek kad nam dzevdo da pare za stadion mi kad bi ovu sezonu zavrsili u top 5 bilo bi super 

Još 1500 stolica sa naslonjačima i izgradnja sobe za doping kontrolu. To je sve što treba napraviti da bi se ispunili uslovi za PL.
Druga je stvar što teren treba podići kao u Zenici pa sve iznova uraditi. Ali kad vidim teren u Jablanici tješim se.
Druga je stvar što teren treba podići kao u Zenici pa sve iznova uraditi. Ali kad vidim teren u Jablanici tješim se.
-
- Kontakt:
Stadion i nije toliko loš kao što si napisao, ne treba tu puno para da se steknu uslovi za PL.kizo je napisao/la:ako hocemo u premier ligu Radnickom prvo treba napravit stadion jer sto bi ti iso igrat domace utakmice van lukavca tu si debelo u minusu . O premier ligi mozemo razmisljat tek kad nam dzevdo da pare za stadion mi kad bi ovu sezonu zavrsili u top 5 bilo bi super
Travnjak jest loš, al činjenica je da su svi tereni u državi takvi osim u Zenici i tu ne zaostajemo puno. I to bi se dalo popraviti kada bi se našli bolji ljudi za održavanje istog. Stadion je najmanji problem.
Najveći problem je što skoro nemamo upravu, što nema ljudi sa debljim džepom koji mogu pogurati klub finansijski i na drugi način. Kada bi bili malo finansijski jači i da nam je ambicija PL, vjeruj da bi do iste lako došli iz mnogo razloga, prije svega odličan početak, konkurencija nije nešto i nema klubova koji odskaču od prosjeka.
Ići utakmicu po utakmicu i uvijek ići na pobjedu i nadati se najboljem pa kada bi krenulo sigurno bi time privukli sponzore, privatnike i slično i premijer liga ne bi bila daleko.
Nametnuti porez ovim zagadjivacima(cementara,soda,koksara) po jedno 100 milja godisnje i usmjeriti u klubSiouxLukavac je napisao/la:Stadion i nije toliko loš kao što si napisao, ne treba tu puno para da se steknu uslovi za PL.kizo je napisao/la:ako hocemo u premier ligu Radnickom prvo treba napravit stadion jer sto bi ti iso igrat domace utakmice van lukavca tu si debelo u minusu . O premier ligi mozemo razmisljat tek kad nam dzevdo da pare za stadion mi kad bi ovu sezonu zavrsili u top 5 bilo bi super
Travnjak jest loš, al činjenica je da su svi tereni u državi takvi osim u Zenici i tu ne zaostajemo puno. I to bi se dalo popraviti kada bi se našli bolji ljudi za održavanje istog. Stadion je najmanji problem.
Najveći problem je što skoro nemamo upravu, što nema ljudi sa debljim džepom koji mogu pogurati klub finansijski i na drugi način. Kada bi bili malo finansijski jači i da nam je ambicija PL, vjeruj da bi do iste lako došli iz mnogo razloga, prije svega odličan početak, konkurencija nije nešto i nema klubova koji odskaču od prosjeka.
Ići utakmicu po utakmicu i uvijek ići na pobjedu i nadati se najboljem pa kada bi krenulo sigurno bi time privukli sponzore, privatnike i slično i premijer liga ne bi bila daleko.

Ma nema od toga ništa, vjeruj mi. Naši privatnici imaju džunglu punu zmija u džepu i neće da čuju Radnički. Imao si situaciju prije 2 godine kad je Radnički možda i mogao nešto napraviti, pa osim ljudi u Upravi niko se nije počešao po stražnjici da se klub finansijski pogura.SiouxLukavac je napisao/la: ...pa kada bi krenulo sigurno bi time privukli sponzore, privatnike i slično i premijer liga ne bi bila daleko.
FCL daje 1500 KM mjesečno, SSL plaća prevoz za cijelu sezonu, oni indijski kravoljupci (GIKIL) ne daju ni feninga.
Privatnici koji finansijski doprinose klubu su u Upravi (Lović, Keno, Sabit), a dok je bio u klubu i Džambo je bio najveći donator što se privatnika tiče. Nešto malo je i HIFA učestvovala prošle sezone, ali prema informacijama koje imam nema više od njih ništa.
Moram ovdje naglasiti da je Junuzović Kopex do sada dao 0,00 KM za sport u Lukavcu. Čovjek kupuje firme, čujem da će uskoro uništiti i ROAD...a stipsa jedna marke ne da za sport. Ne da i ne želi da donira. To je njegov moto.
Ovi poput Enesa Magirusa i Struje Euroherca su se bazirali na niželigaške klubove gdje su glavni donatori, ustvari te klubove smatraju svojima i vode glavnu riječ. U Radnički neće i ne žele da uđu jer to se kosi sa njihovom politikom da budu "glavni".
Enes, Plastika iz Gnojnice (koji je stotine hiljada KM potrošio utrkujući se u Prvoj ligi TK sa Magirusom - bezuspješno), Šile, Junuzović, Patara...svi bi oni mogli biti u Upravi Radničkog i onda bi Radnički bio siguran i stabilan Premijerligaš.
Nažalost, moraćemo čekati nekog "Azmira Husića" pa da odemo u PL. Od ovih naših "patriota" nema hljeba.
Ma nije ni PL sad da se mora biti al brate mene najvise boli sto nasa djeca nemaju gdje trenirati,,,radnickom treba jedan "vjestacki "teren , zimi po mogucnosti pod balonom , pa da se pola termina iznamljuje za rekreaciju( da bi se moglo odrzavati) a pola za koristenje klubu jer samo tako radnicki moze opstati donekle , ako nista da ne moramo dovoditi 10 prosjecnih igraca u klub s strane,davati im pare( znam da nisu nesto al ajde),,,jer dobri uslovi ne daju rezultat odmah al bi imali opet finu generaciju,,,ne tako davno imali smo super juniore , kadete,,,danas ni sam ne znam kakva je situacija,,,ovako nigdje nismo dospjeli dobro je Amar Osim rekao za Radnicki da nas ne vidi u PL , ,,jer ce se liga smanjiti u dogledno vrijeme i to je vec izvjesno a tada realno ni ne mozemo ocekivati radnicki u PL,,,samo zbog toga bi volio da iskoristimo ovu sansu ove sezone , populizarati klub, privuci djecu na stadion, dati im najbolje moguce uskove( u skladu smogucnostima ,naravno)
Slazem se u potpunosti. Bila je prica jedno vrijeme oko plasticnog terena, Adis je to potencirao...ali niko drugi nije imao sluha za jedan takav projekat na pomocnom terenu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
- Kontakt:
Koliko kosta izgradnja takvog terena, recimo koji bi pokrio sadasnji pomocni? Je li moguce naci neke donatore iz inozemstva,"smuljati" nesto sa savezom, uefom itdZoom088 je napisao/la:Slazem se u potpunosti. Bila je prica jedno vrijeme oko plasticnog terena, Adis je to potencirao...ali niko drugi nije imao sluha za jedan takav projekat na pomocnom terenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.