Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la adriano_leite » 17 feb 2013, 05:43

Majstor10 je napisao/la:ne dirajte mi kolasinca

kolasinac je majstor
Neka je, on je trenutno stranac za nas, dok se ne izjasni i ne pokaze da je Bosanac i Hercegovac, trenutno je Njemac. Tako mu u papirima pise, tako da nikakve koristi od njega trenutno nemamo, pa moze biti i Maradona i Pele u jednom.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 17 feb 2013, 06:21

Da bi stvarno bio Njemac, stao bi mu njegova glava na moj avatar. To je sto posto Bosanac i dokazat ce cim zaradi status u Schalke-u. Polako momak sve radi, nece da kaze "Ja sam Bosanac, necu vise igrati za Njemacku".. unistili bi ga Njemci kao sto su uradili Besica, momka su nogirali do madjarske jbg, ne moze se tako. Uz sve toga Kolasinac je frajer sto se rijetko vidja.

slika
sead kolasinac

njegove igre:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 17 feb 2013, 07:38

slika

Zmajchina! :mrgreen:
shandrlike-tandrlike

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 feb 2013, 09:06

Kad kolasinac trudom i prolivenim znojOm zaradi nadimak "speed demon" onda se moze reci da ima neke sanse za poziv u repku..do tad je on klotz..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 feb 2013, 09:55

Majstor10 je napisao/la:Da bi stvarno bio Njemac, stao bi mu njegova glava na moj avatar. To je sto posto Bosanac i dokazat ce cim zaradi status u Schalke-u. Polako momak sve radi, nece da kaze "Ja sam Bosanac, necu vise igrati za Njemacku".. unistili bi ga Njemci kao sto su uradili Besica, momka su nogirali do madjarske jbg, ne moze se tako. Uz sve toga Kolasinac je frajer sto se rijetko vidja.
Čuj sad neće jer ne smije zbog Schalkea, a do nedavno je bilo da sređuje stvari? :D A da ne pričam o tome kolika je to uopšte glupost, znaš koliko je briga upravu Schalkea hoće li on igrati za Nijemce ili nas... Kako je Sahin napravio karijeru a igrao za sve kategorije Turske.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 17 feb 2013, 12:11

vratio nam se Majstor :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2013, 14:24

adriano_leite je napisao/la: Taj koji je otisao u Bjelorusiju, bio je clan nase mlade repke, promovisan u A tim.....Ne pljuj nase pa kakvo god da je, pogotovo ako je to nase i korisno u isto vrijeme.
Ok dakle olovka, pa cu crtati.

Kao prvo, ne stavljaj moje rijeci u kontekst da ja pljujem po nekome, jer to nigdje nisam. Zahirovic mi djeluje kao veoma simpatican momak i nemam protiv njega licno nista. Fakt je, da je iz 2. ruske lige presao u Bijelorusiju. Za to mu nisam ja kriv, niti Kolasinac. Mozda mu je menadzer los iako ima dobre veze?

Na drugoj strani navijaci Safeta pokusavaju sad i od Kolasinca napraviti kloca. Kao poslije utakmice protiv Bayerna nije igrao, naravno to je odluka trenera, ali ne jer je bio los. Effenberg ga je hvalio, dobio je najbolju ocjenu od citavog ocajnog Schalke tima. I onda se nadju oni koji ce citav svijet ako treba pomjeriti i preokrenuti, samo da nepogrijesivi Safet Susic ostane bez greske. Dakle Kolasinac je kloc. A meni se nesto prica o pljuvanju.

Kloc koji sa 19 godina igra za Schalke, Bundesliga, CL, U19, U20 Elf-a. Igrac o kojem jedan Sammer, koji je bio potencijalni selektor Njemacke, samo ima rijeci hvale i koji ga dize u nebesa. Ali imamo mi ovdje strucnjake koji ce to bolje ocjenuti, nego neko ko moze biti selektor jednoj fudbalskoj velesili. Zemljo otvori se. A Kolasinac ce zaigrati za BiH, pa zato nemogu docekati dan kad se bude lizalo.

A isti ti navijaci Susica sebi ne uzmu vremena, da nam malo objasne zasto nam igraju i prolaze katastrofalni igraci kroz repku? Koji su ih kriteriji doveli? Na stetu boljih i perspektivnijih? Zasto je jedan Mravac imao sigurno mjesto u repki, kao sto sad ima Zahirovic. I jednom i drugom je slucajno Sead Susic menadzer. Ali to ne smeta, valja to pod tepih. Kolasinac je kloc, ali Vranjes top, covjek bez kluba, Vrsajevic koji u Ceskoj nije mogao proci.

A ovo o odgovornosti Papeta i strucnog staba za nepozivanje Kolasinca. Naravno da je krivica tu. Perverzna nonsalantnost, pa cemo se krpiti sa igracima njegovog brata. Ali u to se necu upustati ponovo. Sve sam sto se toga tice vec rekao. Ako budes jednog dana vodio jednu kompaniju, shvatit ces mozda kako se odgovornost dijeli i ko i kako stoji uspravno za rad i nerad, i da su samo rezultati koji su bitni za uspjeh, ne kakve izvlakuse i izmisljanje istih.

Takvo ponasanje i posmatranje stvari, kao sto ga pojedini ovdje demonstriraju, dovodi do bolesnog sistema i do neuspjeha.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 feb 2013, 14:37

Safetu niko ne moze prigovoriti za izbor igraca sve dok ima, a ima, rezultate. Zna se gdje je mjesto Kolasincu, ne kod Safeta vec kod Vlade, a on nece tamo, pa ne mora.

Ko nece ne mora.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 feb 2013, 14:43

Susic treba misliti i na buducnost ove reprezentacije,a buducnost svakako nisu igraci tipa Avdije Vrsajevica.Kolasincu je po godina mjesto u U-21 selekciji,ali po svojoj kvaliteti ima mjesta u A nasoj reprezentaciji.
Zapravo,momak je to zasluzio,ako gledamo s tu stranu.Kad nam mogu igrati igraci A reprezentaciji iz HNL-a,BLR-a,onda moze i jedna ajmo reci rezerva Schalkea.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 feb 2013, 14:43

AllGunsBlazing je napisao/la:Safetu niko ne moze prigovoriti za izbor igraca sve dok ima, a ima, rezultate. Zna se gdje je mjesto Kolasincu, ne kod Safeta vec kod Vlade, a on nece tamo, pa ne mora.

Ko nece ne mora.
Najgore je sto ovdje ne smijes niti jednog igraca spomenuti,a da se Susic ne spomene,ali bitno je da je "strucnjacima" Kolasinac bolji od Lulica i da ga na ledjima moze nositi.
Ovdje se sva prica zavrsava oko pametnjakovica.
Mislim ovo je poredjenje sasvim dovoljno da vidis ,koliko glupostima nema kraja.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 17 feb 2013, 14:48

Principatus je napisao/la: Ok dakle olovka, pa cu crtati.

Kao prvo, ne stavljaj moje rijeci u kontekst da ja pljujem po nekome, jer to nigdje nisam. Zahirovic mi djeluje kao veoma simpatican momak i nemam protiv njega licno nista. Fakt je, da je iz 2. ruske lige presao u Bijelorusiju. Za to mu nisam ja kriv, niti Kolasinac. Mozda mu je menadzer los iako ima dobre veze?

Na drugoj strani navijaci Safeta pokusavaju sad i od Kolasinca napraviti kloca. Kao poslije utakmice protiv Bayerna nije igrao, naravno to je odluka trenera, ali ne jer je bio los. Effenberg ga je hvalio, dobio je najbolju ocjenu od citavog ocajnog Schalke tima. I onda se nadju oni koji ce citav svijet ako treba pomjeriti i preokrenuti, samo da nepogrijesivi Safet Susic ostane bez greske. Dakle Kolasinac je kloc. A meni se nesto prica o pljuvanju.

Kloc koji sa 19 godina igra za Schalke, Bundesliga, CL, U19, U20 Elf-a. Igrac o kojem jedan Sammer, koji je bio potencijalni selektor Njemacke, samo ima rijeci hvale i koji ga dize u nebesa. Ali imamo mi ovdje strucnjake koji ce to bolje ocjenuti, nego neko ko moze biti selektor jednoj fudbalskoj velesili. Zemljo otvori se. A Kolasinac ce zaigrati za BiH, pa zato nemogu docekati dan kad se bude lizalo.

A isti ti navijaci Susica sebi ne uzmu vremena, da nam malo objasne zasto nam igraju i prolaze katastrofalni igraci kroz repku? Koji su ih kriteriji doveli? Na stetu boljih i perspektivnijih? Zasto je jedan Mravac imao sigurno mjesto u repki, kao sto sad ima Zahirovic. I jednom i drugom je slucajno Sead Susic menadzer. Ali to ne smeta, valja to pod tepih. Kolasinac je kloc, ali Vranjes top, covjek bez kluba, Vrsajevic koji u Ceskoj nije mogao proci.

A ovo o odgovornosti Papeta i strucnog staba za nepozivanje Kolasinca. Naravno da je krivica tu. Perverzna nonsalantnost, pa cemo se krpiti sa igracima njegovog brata. Ali u to se necu upustati ponovo. Sve sam sto se toga tice vec rekao. Ako budes jednog dana vodio jednu kompaniju, shvatit ces mozda kako se odgovornost dijeli i ko i kako stoji uspravno za rad i nerad, i da su samo rezultati koji su bitni za uspjeh, ne kakve izvlakuse i izmisljanje istih.

Takvo ponasanje i posmatranje stvari, kao sto ga pojedini ovdje demonstriraju, dovodi do bolesnog sistema i do neuspjeha.
Mustafa Kučuković??

Znaš kad će Kolašinac zaigrati za BiH? Kad skonta da nema ni najmanje šanse da zaigra za A-tim Njemačke. E kad to skonta, treba ga nabit nogom u guz.icu što dalje od naše reprezentacije.

Koliko je samo kučukovića, jakupovića, džaka, od "vanserijskih" talenata koji su mogli birati za koju će repku igrati postali igrači za koje više ne znamo ni da postoje. Njemačka ima kolašinaca koliko hoće i da je imalo pametan znao bi da nikad neće biti standradni član A-tima.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 feb 2013, 14:53

obagol je napisao/la:
Mustafa Kučuković??

Znaš kad će Kolašinac zaigrati za BiH? Kad skonta da nema ni najmanje šanse da zaigra za A-tim Njemačke. E kad to skonta, treba ga nabit nogom u guz.icu što dalje od naše reprezentacije.

Koliko je samo kučukovića, jakupovića, džaka, od "vanserijskih" talenata koji su mogli birati za koju će repku igrati postali igrači za koje više ne znamo ni da postoje. Njemačka ima kolašinaca koliko hoće i da je imalo pametan znao bi da nikad neće biti standradni član A-tima.
jesi li do sad nabio mujdzu i medunjanina ? il' nisi imao kad od posla ?

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 feb 2013, 14:54

Kolasinac sad ima mjesta mozda i u prvih 11 reprezentacije,izuzimajuci Spahica kvalitetniji je sad od svih igraca u odbrani

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 feb 2013, 14:55

Papastathopoulos je napisao/la:
obagol je napisao/la:
Mustafa Kučuković??

Zasto Mujdzu?
Da si ti meni ziv i zdrav ,ali Mujdza ti je prvo dosao na okupljanje reprezentacije BIH U21 kod Zukanovica,zvanog "kapica". To sto su ga nasi odbacili je druga stvar. Njegova prva opcija je bila BIH!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 feb 2013, 14:58

santos je napisao/la:Kolasinac sad ima mjesta mozda i u prvih 11 reprezentacije,izuzimajuci Spahica kvalitetniji je sad od svih igraca u odbrani
Sa svoje svega 3 odigrane utakmice. Kako da ne.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 feb 2013, 15:04

emir79 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
obagol je napisao/la:
Mustafa Kučuković??

Zasto Mujdzu?
Da si ti meni ziv i zdrav ,ali Mujdza ti je prvo dosao na okupljanje reprezentacije BIH U21 kod Zukanovica,zvanog "kapica". To sto su ga nasi odbacili je druga stvar. Njegova prva opcija je bila BIH!
cuj ? a kako znas da je kolasincu BiH druga opcija kad momak nije nikad dobio poziv za nas pa i ne znamo bi li se odazvao ? mojne slucajno da izustis da je trebao sam predati za papirologiju....

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 feb 2013, 15:09

Vec je davno postavljan Mujdzin intervju za klupski site kad je stigao u Freibug da mu je zelja da dobije poziv za hrvatsku A selekciju

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 feb 2013, 15:10

Principatus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Taj koji je otisao u Bjelorusiju, bio je clan nase mlade repke, promovisan u A tim.....Ne pljuj nase pa kakvo god da je, pogotovo ako je to nase i korisno u isto vrijeme.
Ok dakle olovka, pa cu crtati.

1. Kao prvo, ne stavljaj moje rijeci u kontekst da ja pljujem po nekome, jer to nigdje nisam. Zahirovic mi djeluje kao veoma simpatican momak i nemam protiv njega licno nista. Fakt je, da je iz 2. ruske lige presao u Bijelorusiju. Za to mu nisam ja kriv, niti Kolasinac. Mozda mu je menadzer los iako ima dobre veze?

2. Na drugoj strani navijaci Safeta pokusavaju sad i od Kolasinca napraviti kloca. Kao poslije utakmice protiv Bayerna nije igrao, naravno to je odluka trenera, ali ne jer je bio los. Effenberg ga je hvalio, dobio je najbolju ocjenu od citavog ocajnog Schalke tima. I onda se nadju oni koji ce citav svijet ako treba pomjeriti i preokrenuti, samo da nepogrijesivi Safet Susic ostane bez greske. Dakle Kolasinac je kloc. A meni se nesto prica o pljuvanju.

3. Kloc koji sa 19 godina igra za Schalke, Bundesliga, CL, U19, U20 Elf-a. Igrac o kojem jedan Sammer, koji je bio potencijalni selektor Njemacke, samo ima rijeci hvale i koji ga dize u nebesa. Ali imamo mi ovdje strucnjake koji ce to bolje ocjenuti, nego neko ko moze biti selektor jednoj fudbalskoj velesili. Zemljo otvori se. A Kolasinac ce zaigrati za BiH, pa zato nemogu docekati dan kad se bude lizalo.

4. A isti ti navijaci Susica sebi ne uzmu vremena, da nam malo objasne zasto nam igraju i prolaze katastrofalni igraci kroz repku? Koji su ih kriteriji doveli? Na stetu boljih i perspektivnijih? Zasto je jedan Mravac imao sigurno mjesto u repki, kao sto sad ima Zahirovic. I jednom i drugom je slucajno Sead Susic menadzer. Ali to ne smeta, valja to pod tepih. Kolasinac je kloc, ali Vranjes top, covjek bez kluba, Vrsajevic koji u Ceskoj nije mogao proci.

5. A ovo o odgovornosti Papeta i strucnog staba za nepozivanje Kolasinca. Naravno da je krivica tu. Perverzna nonsalantnost, pa cemo se krpiti sa igracima njegovog brata. Ali u to se necu upustati ponovo. Sve sam sto se toga tice vec rekao. Ako budes jednog dana vodio jednu kompaniju, shvatit ces mozda kako se odgovornost dijeli i ko i kako stoji uspravno za rad i nerad, i da su samo rezultati koji su bitni za uspjeh, ne kakve izvlakuse i izmisljanje istih.

6. Takvo ponasanje i posmatranje stvari, kao sto ga pojedini ovdje demonstriraju, dovodi do bolesnog sistema i do neuspjeha.
1. Nije bitno gdje Zahirovic igra, bitno je da momak izgara za repku i nas je najbolji zadnji vezni u ovom momentu. Uz sve to je i mlad, te pokazuje da se na njega moze racunati i u buducnosti. Ko mu je menadzer pojma nemam, meni je bitno da momak gine na terenu, pa makar mu i Dodik bio menadzer.

2. Ne znam ko je rekao za Kolasinca da je kloc, vecina govori i tome da je lik stranac dok se ne izjasni kao drzavljanin BiH. Safet nije bez greske, Safet je i rekao da racuna na Hajrovica i Seada i Hodzica, te da moraju rijesiti papirologiju kako bi igrali za nas. Sta je Safet pogrijesio? Ocigledno je da ti i takvi mislite da Safet moze ici po Evropi i hvatati za rucice te naturalizovane Svabe, Svicarce, Austrijance itd.

3. Sammer hvali igraca koji igra za repku drzave ciji je drzavljanin, koji vodi porijeklo iz BiH i sta sad? To mi njega ne zelimo? Ne pisi gluposti. Zeli BiH Kolasinca, ali izgleda da on ne zeli BiH.

4. Mravac je igrao i kod Cire, pa sta? Jel Sead i Ciri brat? O cemu pricas momce? Kakve veze ima to sto je Sead menadzer Mravcu, kada je taj isti igrao i kod Cire, a sada ne igra kod Safeta? Znas li sta zelis da kazes? O Zahirovicu sam pisao u prvom dijelu, tako da necu ponavljati, ali sigurno je da nemamo boljeg zadnjeg veznog (igraca sa papirima, koji nije stranac, koji moze odmah igrati u reprezentaciji).

5. Kolasinac nije pozvan jer nema covjek papire, da li ti treba crtati da bi skontao? Kako ne mozes da shvatis da Brazilac, Portugalac, Njemac, ne mogu igrati za BiH ako nemaju papire BiH? Ovo o neradu Papeta, nastavljas objasnjavanjem kompanije, te da rezultati znace ono sto je bitno. Pape ima rezultate, zasto onda govoris da je neradnik? Mozes li skontati da kontriras sam sebi?

6. Ponasanje kakvo ti demonstriras, dovodi do zakljucka da mislis da si najpametniji, iako iz posta u post pokazujes suprotno. Ovo vise nije debata o Susicu (za kojeg me zaboli qrac, a to sam i Gringu napisao u jednoj poruci), ovo je debata o nepozivanju ljudi koji su stranci, a svaki normalan insan moze da skonta da se ne moze pozvati stranac (neko bez papira te drzave) u jednu repku. Kolasinac moze biti novi Chielini, ali kakva fajde od njega ako nece da igra za nas. Da on hoce biti najbolji bek na svijetu i da igra za nas, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene, ali realnost je drugacija.

Numerisao sam pasuse, da znas na sta se koji pasus odnosi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2013, 15:15

AllGunsBlazing je napisao/la:Zna se gdje je mjesto Kolasincu, ne kod Safeta vec kod Vlade, a on nece tamo, pa ne mora.
Kolasincu je mjesto kod Vlade? A gdje je mjesto Vrsajevicu?

@Leite, napisao si toliko dug post, pun kontradiktornosti, gluposti i ponovo jeftinih retorickih zahebancija, tako da ti dajem cast da budes pobjednik u ovoj diskusiji, jer mi je moje vrijeme ipak skupocjeno, a potrosio sam suvise na uprazne diskusije sa tobom, i moja je greska zasto sam uopste odgovorao na tvoj post.

Pape je kriv zato sto Kolasinac ne igra za nas. Pape ga nije pozvao u Sloveniju. Cak sta vise, covjek je bio IZNENADJEN pozivom saveza za ove igrace. To sve govori. Menadzer Zahirovica je Sead Susic, posto "neznas" i "neinteresuje" te.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 17 feb 2013, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 feb 2013, 15:17

Papastathopoulos je napisao/la: cuj ? a kako znas da je kolasincu BiH druga opcija kad momak nije nikad dobio poziv za nas pa i ne znamo bi li se odazvao ? mojne slucajno da izustis da je trebao sam predati za papirologiju....
Nego ko to tebi vadi pasos? Hoce li Susic,Osim ,Begic staviti svoju vlastitu glavu za sliku da predaju pasos za Kolasinca?
Cuj nemoj da izustis da sebi mora sam papirologiju srediti,nego ko ce?
Je li znas da ne mozes promjeniti sportsko drzavljanstvo bez BH pasosa?
Mislio sam da je ovo logicna stvar,i da ne moram uopste ovakve stvari objasnjavati,ali ocigledno da moram.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Majestic-12 [Bot] i 22 gosta.