FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tatamata
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tatamata » 01 apr 2010, 14:51

borcev_navijac je napisao/la:Okrenimo se narednoj utakmici sa Zrinjskim.

Ja sam već napisao , šta vi mislite, šta možemo tu očekivati kako treba da igramo ?
Mislim da tamo ne bi trebali igrati kao u Sirokom!Tamo smo imali i srece...Sad bi se moglo malo sigurnije.Kao prvo poluvrijeme protiv Zvijezde! ;)
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 01 apr 2010, 15:17

Ma ja prije svega očekujem dobru utakmicu, a nadam se i dobrom rezultatu, nez dal je ostalo ono za tv prenos...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 01 apr 2010, 17:54

Sad sam se navuko, jbg! Evo nešto slika Borca i BSKa.

http://tinypic.com/r/1687djs/5
http://tinypic.com/r/c7vq0/5
http://tinypic.com/r/zjtthh/5
http://tinypic.com/r/152fj9x/5
http://tinypic.com/r/xkrfol/5
http://tinypic.com/r/2uy0vit/5
http://tinypic.com/r/dn0evd/5
http://tinypic.com/r/2eztsnr/5
http://tinypic.com/r/5xk9sp/5

Mislim da je dosta za sad, većina je borčevih slika ipak je tema borac a ne bsk. imam ja još slika ali otom potom. Napominjem sve je ručni rad :D i uglavnom slike sa istoka.
Pozdrav!
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 01 apr 2010, 20:34

VB 1987 je napisao/la:Ma to domci meni djeluje pomalo grubo, ali eto mogu ti reći da sam ja nekada jel prije dvadesetak godina gledao redovno i BSK, i nikada mi nije bilo jasno zašto Mario Barišić nije zaigrao u Borcu, taj momak je mene zaista fascinirao lakoćom sa kojom je igrao fudbal, nez dal se neko od vas sjeća njega ali bio je klasa...
Sjecam se Maria,odlican tehnicar.Jedini problem mu je bio fizicka predispozicija.Dva brata Goran i Zdravko(Vabec)BRAZILCI.Po meni je Vabec bio veci talenat.Odlicna ekipa u malom fubalu Plavi 9 zajedno sa Lemicem,Knezevicem i Mehicom.Sve juniori Borca.Velika steta za Slavka Koncara i Sasu Glavasa(Taldzija)sto nisu dalje dogurali.Koncar je igrao samnom u Naprijedu,poslije izvjesnog vremena provedenog u OFK Beogradu,a Taldzija je igrao u 1.HNL.Banjaluka je oduvijek imala fudbalskih talenata.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 apr 2010, 21:54

Koliko je razdaljina izmedju Bsk-ovog stadiona i Gradskog bas me zanima?Nikada nisam bio u BL a voleo bi otici na tekmu Borca pogotovo u nocnom terminu kada sa onim bakljama naprave odlicnu atmosferu?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 01 apr 2010, 23:23

Devil je napisao/la:Koliko je razdaljina izmedju Bsk-ovog stadiona i Gradskog bas me zanima?
20 " %.
"" ПУТ ""

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 01 apr 2010, 23:26

EastStand je napisao/la:
Devil je napisao/la:Koliko je razdaljina izmedju Bsk-ovog stadiona i Gradskog bas me zanima?
20 " %.
ti baš brzo hodaš :) baš:)
TREĆI PUT ČASTIMO !

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 01 apr 2010, 23:28

borcev_navijac je napisao/la:
EastStand je napisao/la:
20 " %.
ti baš brzo hodaš :) baš:)
&, ". " $ $ ' ?. $ & " ? ".
"" ПУТ ""

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 apr 2010, 23:42

To je negde oko 3km po mom hodanju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 01 apr 2010, 23:44

Devil je napisao/la:Koliko je razdaljina izmedju Bsk-ovog stadiona i Gradskog bas me zanima?Nikada nisam bio u BL a voleo bi otici na tekmu Borca pogotovo u nocnom terminu kada sa onim bakljama naprave odlicnu atmosferu?
pola sata fine šetnje. racunam da od mene (šampite- zgrade na hisetama pored stadiona čaire) do boske ima 20 min i od boske do gradskog 10 min.
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 00:11

Amadeus je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Ma to domci meni djeluje pomalo grubo, ali eto mogu ti reći da sam ja nekada jel prije dvadesetak godina gledao redovno i BSK, i nikada mi nije bilo jasno zašto Mario Barišić nije zaigrao u Borcu, taj momak je mene zaista fascinirao lakoćom sa kojom je igrao fudbal, nez dal se neko od vas sjeća njega ali bio je klasa...
Sjecam se Maria,odlican tehnicar.Jedini problem mu je bio fizicka predispozicija.Dva brata Goran i Zdravko(Vabec)BRAZILCI.Po meni je Vabec bio veci talenat.Odlicna ekipa u malom fubalu Plavi 9 zajedno sa Lemicem,Knezevicem i Mehicom.Sve juniori Borca.Velika steta za Slavka Koncara i Sasu Glavasa(Taldzija)sto nisu dalje dogurali.Koncar je igrao samnom u Naprijedu,poslije izvjesnog vremena provedenog u OFK Beogradu,a Taldzija je igrao u 1.HNL.Banjaluka je oduvijek imala fudbalskih talenata.
Pozdrav za tebe, čini mi se da si ti iz Borika, odlično poznaješ Barišiće, da bila su tri brata i odlično su igrali mali fudbal, ali nadam se da neko zna da je Mario igrao za Kazino iz salzburga i sa njim je igrao finale kupa pobjednika kupova, nakon te sezone doživio je tešku povredu i nikada se nije vratio fudbalu... Plavi 9 je najjača ekipa iz Banjaluke koja je igrala na turniru u Boriku, a to je bila raja sa školskog Mirko Višnjić i iz Venecije...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 00:22

A Express Kikiriki,sjecas li se te ekipe :D :D

Ili Granap za koji je igrao otac i pokojni stric od danasnjeg naseg igraca Grahovca? Osvojili su turnir 1984 u Boriku pobjedom nad favorizovanim Cevapima u finalu od 5-0,a u polufinalu pobjedili Petar Drapsin za koje su uvijek igrali prvoligaski igraci na odsluzenju vojnog roka,a te godine igrali Cana iz Pristine,Stjepan Deveric i kompanija...i naravno nezaobilazni SIvac koji im je svake godine bio kapiten :D . Osim Grahovaca igrali jos Zlatan Ramic,Kole,Zdeno Knezevic,pa ovaj Ljevar sto je sad glavni za kina i filmove u gradu,branio nas Tonco Jakovljevic...bilo je do jaja!

Prvi put cujem da je Mario Barisic dogurao do finala Kupa Uefa,nije da ti ne vjerujem ali volio bih da jos neko to potvrdi.Zadnji put kad sam ga vidio radio je kao konobar u Veneciji koliko se sjecam!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 00:29

Schlager je napisao/la:A Express Kikiriki,sjecas li se te ekipe :D :D

Ili Granap za koji je igrao otac i pokojni stric od danasnjeg naseg igraca Grahovca? Osvojili su turnir 1984 u Boriku pobjedom nad favorizovanim Cevapima u finalu od 5-0. Osim Grahovaca igrali jos Zlatan Ramic,Kole,Zdeno Knezevic,branio nas Tonco Jakovljevic...bilo je do jaja!

Prvi put cujem da je Mario Barisic dogurao do finala Kupa Uefa,nije da ti ne vjerujem ali volio bih da jos neko to potvrdi.Zadnji put kad sam ga vidio radio je kao konobar u Veneciji koliko se sjecam!
Pa to i ja hoću da neko potvrdi ako zna bolje, u pitanju je finale KPK, mislim da je godina devedeset i neka, e sada i ja neznam dal to tačno, a uopšte neznam da je on radio u Veneciji... Barišići su živjeli u Beogradskoj, a samo je mali Vaba igrao u Borcu, Zdravko je igrao u Njemačkoj druga ili treća liga, ali poenta je u tom da je u Banjaluci uvijek bilo jako puno talenata, sjećate se Milera...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 00:33

Ko se ne bi sjecao Milera! Jeste Mario radio u Veneciji jos dok je drzao onaj Enes ili kako se vec zvao,znam jer sam bio visibaba u to vrijeme u Monetu,Tiltu,Veneciji,Kajaku...Mozda si ti tad bio premlad da hodas po kafanama i picaris :D

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 00:39

Hehehehehe, mislim šta reći kolega, pa ja sam u Kajaku odrastao, to je prvi pravi kafić u Banjaluci, ja sam tamo bio još kada su u njemu bile video igrice, hahahahaha, još dok je gazda bio Rubelj itd itd, ali stvarno ti kažem da nemam pojma da je Mario ikada radio u Veneciji, a lokali su se otvarali po redu, Kajak, Venecija, Mond, Tilt pa onda Monet, on je zadnji otvoren i tamo je zalazila malo **** raja kao što su braća Džolići, pa to je ipak moj kraj...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 00:48

Ako nastavimo raspravu o kafanama poizbacivace nas admin sve,pa i mene iako sam moderator :D

Da se vratimo fudbalu,ovo sto je kolega rekao je sasvim tacno,a pogotovo za Koncara koji je bio nevjerovatan talenat.Imao sam prilike igrati sa vecinom njih,ali to sto je Konco znao sa loptom,to se vise ne radja,a pogotovo za mali fudbal.Mada bi uspio i u velikom da se nije zaljubio i poceo izbjegavati treninge...Taldzija je isto bio super,iako je jako kasno poceo uopste trenirati fudbal,prvo je igrao rukomet.Ali ipak je uspio u fudbalu iako je poceo trenirati sa 14-15 godina tek.

Pitao bih kolegu koji kaze da je igrao sa Koncarom da li je bio ucesnik nezaboravne utakmice Naprijed-BSK 4-1,na Naprijedovom stadionu,godina 1991?

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 00:54

Generacija 1971 i 1972 godište, skoro svi išli u metalsku i igrali sjajan fudbal, Gajić, Taldžija, Felšo, a čini mi se da je i fudo ta generacija...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 00:56

Stariji je malo Sasivarevic,mozda 1968.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 00:58

Schlager je napisao/la:Stariji je malo Sasivarevic,mozda 1968.
Ma dalo bi se to provjeriti, on je bio glavni u timu koji je osvojio Mitropa Kup u Fođi...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 00:58

Vidi Dode u svlacionici Partizana :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.