Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- hule_barca
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Znači li ovaj zadnji DNP i definitivni povratak u G-league? Mislim da je mogao dobiti koju minutu u zadnjem meču, s obzirom da je Atkinson svega 9 igrača koristio.
Mes Que Un Club
Niko na ovom forumu ne zna tačan odgovor, zato nemoj ništa očekivati ovdje. Tačan odgovor zna trener Kenny Atkinson.
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
-
Na stranu sto je imao katastrofa sut, to je cinjenica, ali da je limitirani Luwawu u rotaciji a Dzanan nije, to je smijesno i zalosno.
Da je los ofanzivno bio, fakat jest, ali za onaj broj dodira sa loptom u tekmi i za one minute, realni plafon mu je 6-7 ppg, a on ima oko 4.5 ppg .
Defanzivno je bio bolji od pola ( ako ne i vise) suigraca i to je isto cinjenica.
Pa ljudi moji, iskusni igraci ( 5+ godina u NBA) koji igraju po 25 min, imaju oko 10 ppg uz lose procente suta, ima ih masa takvih, eto pogledajte pa zakljucite.
Ne znam sta ste vi ocekivali 10 ppg?
Pa sjetite se samo koliko se Juka trazio da bi imao u kontinuitetu 10 ppg.
Fakat vas ima koji ste nerealni.
Najteza pozicija u NBA za bijelca i Evropljana je SG i to se slazu svi strucnjaci.
Dzanan jest losije odigrao, ali nije to toliko katastofalno koliko se to ovdje konstantno prikazuje i koliko ga pljuju debilni Ameri, navijaci Netsa.
Uostalom, da nema kvalitet za NBA, ne bi bio dosao tu gdje jest, sa samo 19-20 godina
Da je los ofanzivno bio, fakat jest, ali za onaj broj dodira sa loptom u tekmi i za one minute, realni plafon mu je 6-7 ppg, a on ima oko 4.5 ppg .
Defanzivno je bio bolji od pola ( ako ne i vise) suigraca i to je isto cinjenica.
Pa ljudi moji, iskusni igraci ( 5+ godina u NBA) koji igraju po 25 min, imaju oko 10 ppg uz lose procente suta, ima ih masa takvih, eto pogledajte pa zakljucite.
Ne znam sta ste vi ocekivali 10 ppg?

Pa sjetite se samo koliko se Juka trazio da bi imao u kontinuitetu 10 ppg.
Fakat vas ima koji ste nerealni.
Najteza pozicija u NBA za bijelca i Evropljana je SG i to se slazu svi strucnjaci.
Dzanan jest losije odigrao, ali nije to toliko katastofalno koliko se to ovdje konstantno prikazuje i koliko ga pljuju debilni Ameri, navijaci Netsa.
Uostalom, da nema kvalitet za NBA, ne bi bio dosao tu gdje jest, sa samo 19-20 godina
Atkinson pointed to both of the Nets’ top two 2018 picks as being needed off the bench now — first-rounder Dzanan Musa, a 6-9 guard/forward, and Kurucs, a second-round selection.
“Especially with David being out, I think those guys will get back into the mix and have an opportunity,” Atkinson said. “I’ve been pleased with their disposition, with how hard they play. But they’re young players still learning to get a foothold in this league.”
- Nail for Real
- Kontakt:
Cuj to, ja sam mislio Musa se vraca u Evropu vec u januaruChinaglia je napisao/la: ↑24 dec 2019, 00:48Atkinson pointed to both of the Nets’ top two 2018 picks as being needed off the bench now — first-rounder Dzanan Musa, a 6-9 guard/forward, and Kurucs, a second-round selection.
“Especially with David being out, I think those guys will get back into the mix and have an opportunity,” Atkinson said. “I’ve been pleased with their disposition, with how hard they play. But they’re young players still learning to get a foothold in this league.”

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Ja sam mislio da Musa ipak puca na malo više od toga da se slavi ova atkinsonova izjava.Nail for Real je napisao/la: ↑24 dec 2019, 01:06Cuj to, ja sam mislio Musa se vraca u Evropu vec u januaruChinaglia je napisao/la: ↑24 dec 2019, 00:48Atkinson pointed to both of the Nets’ top two 2018 picks as being needed off the bench now — first-rounder Dzanan Musa, a 6-9 guard/forward, and Kurucs, a second-round selection.
“Especially with David being out, I think those guys will get back into the mix and have an opportunity,” Atkinson said. “I’ve been pleased with their disposition, with how hard they play. But they’re young players still learning to get a foothold in this league.”.
Čovjek udario supljak teški.
- Beduin
- Kontakt:
Pametno Atkinson smiruje strasti i negativnu energiju. Vidicemo koliko zaista pije vode ova izjava.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
eto nek je doncic mogao vise u prvoj sezoni u nba..
Ono sto je Doncic radio u prvoj nba sezoni, to Musa nece moci ni kad bude igrao na vrhuncu svoje karijere tamo negdje u ABA ligi. Donciva prva sezona kad je kao 15-godisnjak igrao za Real Madrid u Španjolskoj ligi izgleda bolje nego Musina druga sezona u NBA ligi kao 20-godisnjak. Prestanite porediti Rols Roysa sa Volkswagenom.
Ma ne vjerujem ja da je to istina
+/-
+6 protiv Knicksa. Najbolji
+6 protiv Knicksa. Najbolji

-
- Kontakt:
E zbog ovakvih komentara cu uvijek govoriti:" Samo hrabro Musa Zmaju od Bosne igraj u najjacoj ligi na dunjaluku" . Nije ovaj gosp. nista slagao , ali sarkazam i zloba iz komentara me iritira . Nece biti Doncic , ali pored njegovog prezimena je grb najljepse i najdraze mi domovine . Musa,Tuka,Dzeko ,Damir , Pjanic i mnogi drugi pojedinci su nasi ambasadori u svijetuSWOT je napisao/la: ↑27 dec 2019, 13:55Ono sto je Doncic radio u prvoj nba sezoni, to Musa nece moci ni kad bude igrao na vrhuncu svoje karijere tamo negdje u ABA ligi. Donciva prva sezona kad je kao 15-godisnjak igrao za Real Madrid u Španjolskoj ligi izgleda bolje nego Musina druga sezona u NBA ligi kao 20-godisnjak. Prestanite porediti Rols Roysa sa Volkswagenom.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Tako je bosnom behar probeharaooooo, bice musaaaaa opet sampioooon, opet sampioooon
Musa je taj koji sa svojim izjavama iritira narod. Prica kao da je Kobe Bryant, a igra na nivou Edina Bavčića. Sve dok ne bude donosio rezultate biti ce kritikovan, to je dio igre, zato mu milioni na konto liježu. I usporedbe sa Dončićem su u najmanju ruku nepotrebne, to je kao da poredite Musu sa Jamesom Hardenom ili nekim trecim all star igracem. Musa treba porediti sa Hezonjom i slicno, a ne sa Dončićem. Ima jos sanse da uspije, nadam se da ce je iskoristiti, ali ako nastavi sa blijedim izdanjima ne gine mu ABA liga.
Euroliga je trenutno najbolje rješenje. Klub tipa Baskonije.
Odigra 2-3 sezone na nivou i onda pravac Nba.
Ako to ne uradi, ne vidim mu neku ozbiljniju budućnost preko bare.
Odigra 2-3 sezone na nivou i onda pravac Nba.
Ako to ne uradi, ne vidim mu neku ozbiljniju budućnost preko bare.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Musa nema kvalitet za takve ekipe ni u Euroligi izuzev fizicke spreme sa kojom bi dosao iz NBA...On je samo jos jedan od igraca koji je svoj igracki vrhunac dosegao u mladjim kategorijama i tu je stao, ni prvi ni posljednji. Ako objektivno gledas ni u Cedeviti ni u NBA covjek nije skoro nista igracki napredovao, naravno tu ne racunam fizicki napredak jer to je nesto sto se u NBA podrazumjeva, da prosjecnog forumasa posaljes tamo godinu dana napredovao bi fizicki 1000%
Ako je vjerovati rezultatima luwavu cabarot igra za long island netse večeras, evo gube 20 razlike na pol. Možda onaj nas dobije minute da zaustavi hardena 

nema potpisa
Trenutno korisnika/ca: lumani, TripleThreat, Vaya i 6 gostiju.