Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FanVitez
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FanVitez » 28 maj 2017, 00:49

pinoglavi je napisao/la:O ovoj ligi se nema sta vise reci pored cinjenice da je gosk clan PL od naredne sezone. Nema naprijed dok se ne poizbace ove selendre i kvaziklubovi, nadam se da ispadaju naredne sezone odmah uz Krupu ili Vitez. Treba ovo na 10 klubova kratiti, nemamo mi kapacitet ni za 12
I ja sam za da mi ispadnemo, a da ostane visestruki prvak nase zemlje Sloboda! Gdje da europska Sloboda ispadne,valja opet Husica zvati da ulaze pare u klub i da ih vrati nazad.. Bolan sta se ti javljas dan te **** isto da ste vi nesto bolji,duzni i Bogu i narodu.. Ako ces se vaditi na neku povijest Slobode u staroj jugi vala i tu ste prosjek bili,a u premijer ligi da ne govorim! Cuj selendra,pazi jado da u Vitez ne budes dolazio traziti posao ako ti koze pokradu ili nedo Bog solana propadne.. Sto ne mogu ovakvih ljudi,sisao s nekih kozojebnih brda u Tuzlu i odmah postao gradanin.. Ali zato ima pravo vrijedati druge.. Skupljaj pare za ratu reprograma i suti. :facepalm:
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 maj 2017, 00:50

pinoglavi je napisao/la:O ovoj ligi se nema sta vise reci pored cinjenice da je gosk clan PL od naredne sezone. Nema naprijed dok se ne poizbace ove selendre i kvaziklubovi, nadam se da ispadaju naredne sezone odmah uz Krupu ili Vitez. Treba ovo na 10 klubova kratiti, nemamo mi kapacitet ni za 12
Ko je kriv Jedinstvu ili Velezu sto nisu uzeli tu dole ligu? Nemojte te pacenicke price. Ako su ljudi prvi, nek odrade sezonu i probaju ostati.
Sta rade ti ljudi u Jedinstvu, Iskri, Rudaru? Ili je na snazi ona klasicna luzerska: imamo dobar stadion i znalo se za nas u bivsoj Jugi...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2017, 01:45

Lillard je napisao/la:Samo nek smo se Olimpica rješili.
Da nisi promašio pdf?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2017, 01:48

Mancini je napisao/la:
Da nisi promašio pdf?
Živ je!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 28 maj 2017, 01:48

Mancini je napisao/la:
Da nisi promašio pdf?
Izgleda da nije,pdf vukova jos uvijek je na Premier liga,jos nije prebacen na Prva liga federacije.
Igraj Široki ti si najbolji!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2017, 01:49

Lillard je napisao/la:
Mancini je napisao/la:
Da nisi promašio pdf?
Živ je!
Rekoh da nisi promašio pdf?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2017, 01:55

Jok.

E zamisli koliki baksuz moraš bit pa da u Sarajevu za Olimpic navijaš :lol:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 maj 2017, 02:09

Je li istina da je ovu sliku danas objavila oficijelna stranica Zrinjskog pa je brže bolje izbrisala?
slika
Gdje su mi sada moji nebesko-plavi sa Pecare? :mrgreen:
Kako ćemo kazniti Zrinjski? Oduzimnaje 3 boda, 6 bodova, 12 bodova, 18 bodova?

Ili će biti dovoljan jedan? :hmmmmm:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2017, 02:11

Nisam vidio, znam da je objavljen album sa slikama podrške, al na tu nisam naišao.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 maj 2017, 02:15

Kad su je odmah skinuli nakon što su shvatili šta su uradili ;)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 maj 2017, 02:16

Ja mislim da nije problem ni u samoj veličini grada ili opštine odakle dolazi jedan klub, nego jednostavno u "navijačkoj kulturi" tj. kulturi konstantnog dolaska na domaće utakmice.

Ako oni na terenu pokazuju da su bolji od klubova iz većih gradova, onda neka i igraju u najjačem rangu, zaista nemam ništa protiv. Al' mi je bezveze vidjeti Radnik (a Bijeljina ni slučajno nije "selendra") ili Krupu (malo mjesto) u LZP, a na domaćim utakmicama im se skupi 500 ljudi ako i toliko.

Šta ćeš ti očekivati od kluba koji nema svoju publiku? Ništa od tebe neće biti kad ti nemaš iza sebe navijače, možeš trajati neko vrijeme i onda jednostavno padneš, pa ako imaš sreće vrtiš se tu negdje (kao Olimpik sve ove godine), a ako nemaš onda odeš na "smetljište historije" ala Brotnjo, Modriča i ostali.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 28 maj 2017, 02:18

Marsal je napisao/la:Je li istina da je ovu sliku danas objavila oficijelna stranica Zrinjskog pa je brže bolje izbrisala?
slika

Nije je objavila oficijalna stranica Zrinjskog,nego je netko posebno naljepio tu sliku na dogadjaj Zrinjski-Sloboda,pa je administrator vjerojatno uklonio.

SemirSema
Kontakt:

Post Postao/la SemirSema » 28 maj 2017, 02:24

4040deuce je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Je li istina da je ovu sliku danas objavila oficijelna stranica Zrinjskog pa je brže bolje izbrisala?
slika

Nije je objavila oficijalna stranica Zrinjskog,nego je netko posebno naljepio tu sliku na dogadjaj Zrinjski-Sloboda,pa je administrator vjerojatno uklonio.
https://www.facebook.com/pg/hsk.zrinjsk ... 2907935023

Samo treba listati, HSK Zrinjski je dodao u album sliku, nije niko drugi ;)

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 28 maj 2017, 02:27

SemirSema je napisao/la:
4040deuce je napisao/la:
slika

https://www.facebook.com/pg/hsk.zrinjsk ... 2907935023

Samo treba listati, HSK Zrinjski je dodao u album sliku, nije niko drugi ;)
Pa gdje je ta slika,ne mogu je naci u albumu,a kad kliknem ovaj tvoj link pise mi Stranica je nedostupna :?

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 maj 2017, 02:32

Evo je prika...
slika
Širokobriježani gdje ste? Iko?

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 28 maj 2017, 02:36

Savez ovdje mora reagovati, minimalno 12 bodova oduzeti, ili cak izbaciti iz lige.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 maj 2017, 02:46

Savez je na potezu :kafa:

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 28 maj 2017, 05:03

Koji je ovaj debil Neretljak on naso pricat o Celiku klubu koji ima 12 utakmica bez poraza i u ligi za opstanak 6 pobijeda i 4 nerjesena a Jajce nije pobijedilo 2 puta Celik nisu dobili ni Olimpik ni Vitez ni MLadost ni Siroki i hoce ostat u ligu a da ne pricamo o tekmama Zrinjski-Jajce 1-3 i Siroki.Jajce 0-1 i on naso pricat ..ZA TEBE JE CELIK INSTITUCIJA MAJMUNE a i onaj novinar sto mu nije postavio pitanja o njihovim rezultatima pogotovo u hercegovini a nije spomeno danas Olimpik-Vitez neg se dohvatio Celika koji 14 utakmica nije izgubio i tek u sedmoj primio gol ...Koja budala majkao draga .....LICENCA JE U PONEDELJAK TO JE GOTOVO I REPROGRAM USKORRO ...............E MOJ MATO ČELIK SE NE TOPI TAKO LAHKO JER ČELIK JE ČELIK OD ČELIKA I IGRAJU ČELIČNI MOMCI KOJI SU POSTENO IZBORILI OPSTANAK ZA SVOJ ČELICNI I UZAVRELI GRAD ZELJRZARE BILINOG I ZATVORA

sinergija2017
Kontakt:

Post Postao/la sinergija2017 » 28 maj 2017, 07:21

Sta je sa ovim navijacima Celika,uhvatila ih euforija,a jos ni za licence nisu skupili?Sta ocekujete,sljedecu sezonu ce te opet biti kanta za nabijanje kao i ove,jel jednostvno nemate para sa kojima ce te se pojacati a ovaj sadasnji sastav je zreo da prima 3-5 komada u utakmici.Spustite se malo na zemlju.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 maj 2017, 08:48

Na žalost mnogo veća očekivanja su bila od lige 12. Koncentracija igrača u manji broj klubova- veći kvalitet. Atraktivnije i neizvjesnije utakmice, sa više trke, borbe, htjenja- više navijača. Više navijača- jači sponzori. I sveukupno uzdizanje na viši nivo i igrački i kvalitetom i organizacijom.
Na žalost malo od toa se moglo vidjeti. Očito je da savez preko neke stvari organizuje kompletno takmičenje, da stvari tipa nacionalističkih i huliganskih ispada uzimaju sve više maha, da je suđenje nikad lošije, i da umjesta napretka BH nogomet tone sve dublje. Sa druge strane ako čitaš medije i forume, navijači nikada nerealniji, toliko uvreda, besmislenih plaćenih članaka, fakat sve u nekom sivilu i crnjaku. Ne znam da je bar na kraju izašlo par mladih talentovanih igrača, koji mgu napraviti ozbiljne transfere, pa da čovjek kaže, eto to je neko ostvarenje...ovako fakat ništa...razočarenje potpuno.
Ima li rješenja? Ne znam majke mi, ja ovu ligu pratim godinama, i uvijek mi je ispred svih liga petice, lige prvaka, eurolige, ali nisam optimističan.
Da li su u savezu spremni više se posvetiti i fokusirati na domaće takmičenje? Razmišljaju li o ligi 10 i dvije druge lige (ali ne entitetske nego geografske)? Pronalazak sponzora koji će više uložitiu ligu, ali ne u savez, nego u klubove? Podizanje infrastrukturnih i finansijskih kriterija, pa makar sa 6 timova igrali ligu. I još, mnogo, mnogo stvari....
Mi imamo jednu veliku prednost u odnosu na okruženje. Nemamo kvalitet tipa jednog Dinama, Partizana, Zvezde ili Hajduka, RIjeke ili Maribora, ali imamo fakat najizjednačeniju ligu na Balkanu. Iz toga se može lijepa priča napraviti. Želja mi je da po svim kriterijima imamo ligu 10 i da je čine Željo, Sarajevo, Borac, Čelik, Sloboda,Velež, Zrinjski, Široki, Radnik.....želja mi je da se i klubovi finansijski i marketinški podignu na viši nivo. Želja mi je da utakmice gledamo na Areni ili SK gdje će se emisije o PL, kao i prenosi utakmica organizovati kao u Srbiji. Želja mi je da ligu komentarišu ozbiljna fudbalska imena a ne levatine tipa Bore Elčića i spodoba od komentatora sa BHT1.
Ne znam uvijek se nekako tješim i nadam da ćemo imati kvalitetniji nogomet, punije stadione, sportsko ponašanje i na terenu i na tribinama, da će klubovi igrati za bod i gol više, a ne za penal i kupljenog sudiju....
Na kraju ne apeliram i ne upirem prstom niti u koga, svako igra i snalazi se kako misli da je ispravno, da treba, da ispunjava njegove želje i ciljeve. Nezadovoljnih će uvijek biti, ali bitnoje samo da svi zajedno pokušamo izaći iz ovog blata, da vidimo neki napredak, razvoj mladih igrača, i na kraju i neke ozbiljne transfere iz ove lige.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.