BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

kobe24
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la kobe24 » 11 nov 2011, 22:12

Ja sam iznimno zadovoljan konacnim rezultatom, i mislim da ce nasi tehnicari moci doci do izrazaja u Lisabonu, gdje je svakako teren puno bolji od ovoga u Zenici. Tu cemo svakako imati jos Sasu i Borisa, Sejad ce nam nedostajati, ali mislim da to nista nije strasno. Ulaskom Vede u igru se dosta rasteretio Dzeko, i od Pepea i ostalih odbrambenih igraca Portugala, a sad, da li poceti s Vedom ispocetka, ili ga opet koristiti kao dzokera s klupe, ni sam ne znam.... :?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 nov 2011, 22:12

Utakmica u kojoj se definitivno nije moglo uzivati kada se u globalu sagleda,drugo poluvreme je popravilo dojam ali ipak ostaje zal za prvenstveno losim terenom pa ova utakmica nije prikazala ono sto smo od nje ocekivali-dobar fudbal.

Prvo poluvreme prava uspavanka,nista za izdvojiti,dosta losih pasova,obe odbrana na visini zadatka,pogotovo Pepe i Alves kod Portugala i u takvom okruzenju nije se mogla stvoriti niti jedna prava prilika.
Drugo poluvreme dosta bolje,ima boljeg fudbala,ali ima i prilika,Portugalci mase dve mrtve sanse prvi put teren je kumovao losem sutu Ronalda iz fenomenalna prilike,a drugi put standardna nespretnost Postige.
Da se ipak ne prica kako je Portugal samo promasivao,pobrinuo se Vedad i iz dve izuzetne sanse lose primao odnosno sutirao i odlaze i te prilike u nepovrat.

Ako sagledamo u celini ovo je i najrealni rezultat,tacnije nereseno je najrealnije,a mozda nekih 1:1 bi rezultatski bilo najrealnije no u ovome slucaju dobro je sto je ipak ostalo 0:0 jer je to ipak bolji rezultat za BIH pred put u Lisabon.

Jbg nisam neki preterani optimista,mislim da ce Portugal tamo nekim minimalcem da odnese pobedu i kao mnogo puta u poslednje vreme provuce se i plasira na Euro.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 11 nov 2011, 22:13

MaGiCa je napisao/la:Gledao sam paralelno Hrvate, Crnogorce i vas. Vasa tekma je sa takticke strane bila najjaca.
U prvom poluvremenu vasih veznjaka nije ni bilo - pojeli ih Meireles, Veloso i Moutinho. Pepe je bio najbolji portugalski igrac na utakmici. Svaki vam je napad razbio. Posle onih izmena ste napravili sanse, uz malo opasniju igru. Medjutim onaj kloc Ibisevic je nasao nacin da ne postigne gol.slika
Los teren je zeznuo vise vas, nego Portugalce, kada se gledaju sanse. Ali ste ih zato zatvorili po stranama. Na Dragao-u ce to biti mnogo teze. Puno ce vam srece tada biti potrebno, ali imate dobar rezultat za revans. ;)

nije Ibisevic nista kloc vec je teren glavni krivac, istu je prliku i Cristiano imao u prvom pa pored gola
15.10 - 15.06 ...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 11 nov 2011, 22:13

NEKA PORTUGAL ZAHVALI ZENIČKOM GRBAVOM TERENU!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 nov 2011, 22:13

Rooney88 je napisao/la:Begovic- Odlican, siguran i potvrdio da treba imati mjesto ispred Hasagica.
Zahirovic-Superioran u prvom malo izgubljen u drugom, sve u svemu solidna ocjena.
Jahic-IGRAC UTAKMICE! Kapa dole majstore.
Spahic-Na nivou i pokazao sigurnost u najpotrebnijim momentima, sreca pa je ona njegova isla u Begovica. :D
Salihovic-Nista posebno osim cinjenice da je dobio zuti karton i da ga nece biti u revansu.
Rahimic-Solidan za defanzivu, beskoristan za naprijed sto ruku na srce i nije njegov posao.
Pjanic-Par solidnih prodora u drugom ga je izvuklo da se ne obrusim na njega. Katastrofalan u prvom, nesto bolji u drugom, mozda ga je i onaj nenamjeran udarac Ronalda poremetio ali sve u svemu on moze dosta vise i mora, posebno u ovakvim utakmicama. Ne dobija prolaznu nikako.
Misimovic-Najbolji u dosta losem veznom redu. Imao je par lopti ali moze i on bolje. Mada da su i ostali bili bar na njegovom nivou mozda smo i mogli do gola. U Portugalu bi trebao bolje.
Lulic-Slab i naprijed i nazad. Jednostavno utakmica ispod njegovog nivoa.
Medunjanin-Nije bio tako los. Imao je onu jednu dobru loptu ali cinjenica je da je i on podbacio.
Dzeko-Odsjecen i nemocan ali opet jedan od boljih nasih. Borio se ali nije mogao nista, proveo skoro pa cijelu utakmicu u Pepeovom dzepu. Njemu treba dosta brza igra od ove vecerasnje pa da se bar u sansi nadje ako nista.
Maletic-Pomalo zbunjen na tenane ali nije odigrao lose ovo sto je proveo na terenu. Doduse od njega i ne ocekujem neke bravure nego sigurnu igru. Pogrijesio u finisu kada je dao loptu Coentru ali se brzo ispravio odlicnim klizecim kod naseg kaznenog.
Ibricic-U ovakvoj formi u kakvoj jeste nam ne moze pomoci ni s klupe da valja.
Ibisevic-Majko draga sta je s ovim covjekom? More bi s broda promasio. Nasao se u dvije sanse sto nikom` prije od nasih nije uspjela ali obje katasrofalno odradio.

Vidjet` cemo u Portugalu, nadam se boljem mada nam ne dajem previse sansi....
Slazem se sa tobom. Zahirovic me pozitivno iznenadio. Borsio se sa Kristinom momacki. Imajuci u vidu da smo mi i prosli Baraz bolje odigrali u gostima nego li kuci, ja sam optimistican. Pa vi vidite. :) Za Ibisevic a-hahaha ali upravu si :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 11 nov 2011, 22:14

0oo0 je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:Falice nam Salihovic u revansu majkemi.
vraća se papac taman će moći pokriti lijevo i puno je bolji kao bek od Salihovića
ma ja al da je tu Salihovic mogao je odigrati beka lijevog a Papac CDa sa Spahicem, al evo kaze Susic da nije problem sto Salihovic ne igra, ionako ne bi igrao D:
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 11 nov 2011, 22:15

ovo je pogodio sa izmjenama Maletić i Ibišević...trebali su ranije ući bilo bi veselo portugalcima :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 11 nov 2011, 22:15

Arnelinho je napisao/la:Ja zadovoljan. :)

Prolazimo, znam to!
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

H.I.M
Kontakt:

Post Postao/la H.I.M » 11 nov 2011, 22:15

AYAN je napisao/la:NEKA PORTUGAL ZAHVALI ZENIČKOM GRBAVOM TERENU!
prije bih rekao da mi trebamo zahvaliti tom 'grbavom' terenu ;)

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 11 nov 2011, 22:16

Svaka čast momci na svemu

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 11 nov 2011, 22:16

Sjajan rezultat može se reći, imamo velike šanse, znamo kako naši igraju dobru u gostima, stalno postižu pogodke, a primili smo samo 1 gol u zadnjih 7 utakmica. Dvije sjajne šanse za goste, srećom pa ih nisu iskoristili, s druge strane mi smo imali takođe dvije odlične šanse, al' ostalo je 0:0, što je naravno bolje nego 2:2 ili 1:1, ako bi se iskoristile te šanse. Igrač utakmice Jahić! Najlošiji Lulić.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 nov 2011, 22:17

Utakmice nije nimalo dobra. Ne pamtim kad sam se ovako nervirao.

Rezultat nije los. Jest da smo ga mogli zabiti, ali mogo je i Ronaldo prije Ibisevica.
#divovi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 nov 2011, 22:17

AYAN je napisao/la:NEKA PORTUGAL ZAHVALI ZENIČKOM GRBAVOM TERENU!
Pa spasio nas je sigurnog gola taj grbavi teren.

Nego, zajebi teren, ja prezadovoljan, nismo primili gol i izgubili samo salihovica 8-)

Nikad nisam bio optimisticniji i sigurniji u prolaz na veliko takmicenje :)

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 11 nov 2011, 22:19

ona akcija maletic vs ronaldo :lol: :lol: neprocjenjiva :mrgreen: :mrgreen: sad se darko moze falit kako je izradio ronalda :lol: :lol: :lol:

pobjeda u portugalu, maletic u 90toj za 1-0 :)

bravo ljiljani
WHUFC

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 11 nov 2011, 22:19

Definitivno najosiji segment utakmice su navijaci, ja bruke i sramote... Iako sam uvijek podrzavao Bilino polje, nakon ove utakmice ja da se pitam vise nikada ne bi repka igrala tamo, barem ako se nesto ne promijeni.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 nov 2011, 22:20

Ja sam iskreno veceras ocekivao poraz poslije neke glupe greske, i tako da sam prilicno zadovoljan. Nije da nije bilo glupih gresaka ali imali smo i dobrih sansi tako da se izjednacilo. :D
U Portugalu mozemo zabiti, pitanje je hocemo li se moci odbraniti. Imamo jos uvijek dobre sanse

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 nov 2011, 22:20

Priznajem da mi je se krv zaledila kad sam vidio da ce Maletic cuvat Ronalda, ali odlicno je odigrao. Ipak ni u ludilu pocet s njim u Portugalu, nema on kondicije za 90 minuta takvog tempa.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 nov 2011, 22:20

AYAN je napisao/la: NEKA PORTUGAL ZAHVALI ZENIČKOM GRBAVOM TERENU!
Možda bi i mi trebali zahvaliti tom grbavom terenu jer cinjenica da je i Ronaldo imao mrtvu šansu a teren nas je spasio,.Da ne bude da branim teren,koji je blago receno bio kriminalan ali ne zaboravi,veceras to nije bio samo Zenicki teren nego Bosanski brate,i više mi je pun qrc tih pljuvana po terenu,po atmosferi kao da su Zenicani za to krivi,a vjerovatno nas je najmanje bilo na stadionu,.Mi nemamo oranizovano navijanje na utakmicama kod kuće te se ljudi koji dodju na utakmicu ponašaju u skladu s dešavanjima na terenu,.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 nov 2011, 22:20

Ibisevic jest promasio 2 velike prilike,al isto tako treba priznati da je ulaskom Ibisevica pocelo se igrati na portugalskoj strani a ne na nasoj...ovo je solidan rezultat. Ako nam nisu zabili gol a u obrani je igralo 2 veznjaka,sta ce biti onda kad obrana bude Jahic---Spahic---Papac--Lulic.

Ronaldo je jedna obicna pi.cketina i nista vise od toga.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 nov 2011, 22:21

Zadovoljan samo rezultatom kojeg sam očekivao i sjanim Asmirom Begovićem,razočaran igrom u prvom dijelu i postavkom gdje nismo imali desno krilo uopšte,svi se koncentrisali lijevo i izlaza nije bilo.
Misimovića nigdje pola utakmice,tek sam u trideset i nekoj minuti zapazio da igra.
Dobar razultat,bolja postavka u revanšu i prolazimo ovo ;)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.