FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Peponja kod vas nije imao zdravog Riberya. Kakva je on zvijer. 
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Jevda se iscupasmo.Thiago citavu utakmicu proveo na stoperu
Javi ponovo najbolji cista dominacija 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Poenta je u tome sto se na malim utakmicama i osvajaju prvenstva.Centre forward je napisao/la:Za Pepa i jesu male tekme, Carlo je doveden za one velike. Tu se slažemo.
Bayern u ligi ima 4 ili 5 velikih utakmica.
Carlo je tu radi lige prvaka i vjerujem da ce u svom mandatu uzeti jednu klempu ali bi bilo ponizavajuce da u ligi ne prodje prvi kroz cilj.
Nedavno si me napao zbog glasanja za Thiaga pa me zanima kakvo imas misljenje o njegovim igrama u ovim uvodnim kolima?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Neka neko stavi loptu na liniju, neće li Robert postići gol.
Na kraju zaslužena pobjeda, next stop Madrid.
Na kraju zaslužena pobjeda, next stop Madrid.
Na kraju mi je i žao HSV-a, jer su se žestoko borili a i imali određene prilike u prvom poluvremenu.
A naša odbrana s Hummelsom i Martinezom je u prvom poluvremenu sjajno funkcionisala, pa sve su skoro te visoke lopte pokupili i dosta dobrih situacija u šesnaestercu riješili, tako da je dosta toga kod HSV-a ostalo na poluprilikama.
A Kimmich je fantastičan. Prije pogotka znam da je imao približno 100 kontakata s loptom, moguće da je na kraju i prešao tu brojku. A ono što je najbitnije zabio ga je......
Naravno Ribery je sjajno asistirao. Prije toga mu ono štipanje N. Mullera nije trebalo. Mogao je dobiti crveni. Znam da se ovdje znalo u njegovom slučaju i po pitanju tih kritika i pretjerati, jer ja smatram da ti uvijek treba igrač s određenom dozom prgavošću, da onako zauzme stav....Ali sada Ribać počeo malo pretjerivati. Iako bi se ono štipanje moglo shvatit i kao zahebancija....
Vjerovatno je tako i sudija procijenio.....
A ovo: Sanchez neinteligentan?
Volio bi ćuti objašnjenje....Da li se momak nije skroz još uklopio, snašao ili je baš neinteligentan? Nešto mi to sada malo pretjerano za tako mladog igrača koji je stigao iz druge lige skroz...Imao je on određene dobre akcije, ali mislim da je njemu više problem što se u BuLi igra s puno više tempa, što te s protivnik kada si s loptom jako brzo napada, nemaš ti baš puno prostora i vremena kao u Portugalu na primjer....
A naša odbrana s Hummelsom i Martinezom je u prvom poluvremenu sjajno funkcionisala, pa sve su skoro te visoke lopte pokupili i dosta dobrih situacija u šesnaestercu riješili, tako da je dosta toga kod HSV-a ostalo na poluprilikama.
A Kimmich je fantastičan. Prije pogotka znam da je imao približno 100 kontakata s loptom, moguće da je na kraju i prešao tu brojku. A ono što je najbitnije zabio ga je......
A ovo: Sanchez neinteligentan?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Daj saberi se covjece, momak ima 18 godina, ne moze biti Messi. Od njega ce se puno vise ocekivati za 2-3 sezone.coelho41 je napisao/la:Pa neće protiv Atletika igrati Sanches i Coman budi siguran, evo dva kralja kingarturo i kingribery.
A sad kad je Sanches izašao, mogu napisati opravdano, da je jedini gluplji igrač od Izeta Hajrovića u ovoj Bundesligi upravo Renato Sanches.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Meni nije žao HSVa truni jedne, ali...effe_sa je napisao/la:Na kraju mi je i žao HSV-a, jer su se žestoko borili a i imali određene prilike u prvom poluvremenu.
Kad zabišmo gol radovao sam se, bilo mi je stalo da i ove pobijedimo, da držimo razdaljinu, šaketao sam u prazno kad zabišmo gol, ali kad krupni kadar dade Brunu sa tužnim i čak pomalo suznim očima skamenio sam se, žao mi je tog čovjeka bilo, vidi se da je uložio trud, da je dao sebe u ovaj projekat, ali čudna sredina je tamo, tamo nešto opasno ne godi.
Interesantno zapažanje.effe_sa je napisao/la:A naša odbrana s Hummelsom i Martinezom je u prvom poluvremenu sjajno funkcionisala, pa sve su skoro te visoke lopte pokupili i dosta dobrih situacija u šesnaestercu riješili, tako da je dosta toga kod HSV-a ostalo na poluprilikama.
naravno da si ovdje upravu, imao je HSV opasnih napada, ali oni učiniše da to ostane na poluprilikama i bezopasno za Nojera. Ali šta se onda desi, Humy mora van, a ono dođe Boa i nastavi gdje je ovaj stao, nastavi sve da kupi i pritom u napad posla opasne lopte.
Martin je tu standardno beton, čovjek ništa ne propušta, igra sezonu bez pauze. Imamo stopere što niko na svijetu nije imao, nevjerovatna privilegija.
Uvijek prisutan, čudo od djeteta, a ono što posebnu notu daje jest igra na prvu, ima osjećaj za prostor, ne griješi s loptom, i precizan je u dodavanjima.effe_sa je napisao/la:A Kimmich je fantastičan.
effe_sa je napisao/la:Naravno Ribery je sjajno asistirao.
Šta asistirao, igrao efe, Riberi se igrao onih pola sata, šta je ljudima radio i kako ih je samo izluđivao
Šta nije trebalo?effe_sa je napisao/la:Prije toga mu ono štipanje N. Mullera nije trebalo.
Ma ništa to, okani se.effe_sa je napisao/la:A ovo: Sanchez
Sanches je već danas pokazao napredak, imao je jedno odlično iznošenje lopte, ali Lewa uyeba napad. Ustvari nije Levat zayebo nego ovaj se malo prep'o kad dođe do 16, požurio da doda, pritisak je to, neka dok momčić malo poprimi ovog Bavarskog tena, dok se malo uklopi, skine pritisak sa svojih leđa, dijete je još to.
Šta još reći, proigrali punom parom nakon izmjena, Vidal činio ono što redovno čini, uzimao lopte šakom i kapom, a Riberi, ma to je posebna priča, ovih pola sata njegove čarolije je nešto što se pamti, uživao sam brate mili, aaa milina.
Do izmjena utakmica li-la, povuci-potegni na kraju nikom ništa, igrali smo ovih pola sata, jesmo brate, nismo protivniku dali da diše,
zaslužili smo taj gol i previše.
Velika pohvala ide i sudiji koji je bio besprijekoran, škola suđenja, zaslužio čovjek premiju za ovaj nastup, prijateljski autoritet, a procjena situacija škola psihologije, i štipanje je dobilo ni manje ni više nego koliko zaslužuje.
A šta reći za izlijetanje nojera, nadmašio je i sebe samog.
Ako niste zapazili to je situacija kad su poslali dugu loptu iza leđa odbrane, a on na centru dobio duel protiv njihovog. Doduše suđen je ofsajd mislim, ali situacija je krajnje nesvakidašnja.
-
schickeria
- Kontakt:
Je li bio penal na lewiu?Nisam siguran da je zwayer dobro procjenio
Nije, a bila je prije toga identična situacija u naših 16 i to se završilo bez piska,schickeria je napisao/la:Je li bio penal na lewiu?Nisam siguran da je zwayer dobro procjenio
uglavnom nedovoljno za penal i po mom mišljenju, tipično lagano nagurivanje, i ometanje protivnika ništa opasno.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Do sada teško odrediti koji je najbolji igrač Bayerna u tekućoj sezoni. Kimmich, Martinez i Ribery su tu negdje fantastično igraju.
Thiago je tu odmah negdje iza njih, kao i Vidal.
Thiago je tu odmah negdje iza njih, kao i Vidal.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Jel ovo Thiago poslao ovaj pas za Bilala kod gola?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Sanches ne poznaje kretnje niti pozicioniranja. Uvijek ide tamo gdje ga igrac ili dva drze u saci. Drugo, i najvaznije, mora odmah da se oslobadja lopte, znaci odmah, nema trke sa njom (nek gleda Vidala i nece biti problema). Treci problem je sredina, nije se jos snasao. Gledam na treninzima, slabo komunicira i slabo se druzi.
-
Bundesliga
- Kontakt:
U stvari jest Thiago my bad.harden je napisao/la:Jel ovo Thiago poslao ovaj pas za Bilala kod gola?
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 25 sep 2016, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.
Jestharden je napisao/la:Jel ovo Thiago poslao ovaj pas za Bilala kod gola?
Neuer, Javi, Vidal, Thiago, Ribery i Lewa prvi igraci dosadasnjeg dijela sezone.
Pa u početku sam mislio da se nije snašao, ali kako utakmice prolaze i protiv jačih i protiv slabijih timova on je uvijek standardno među najlošijim. I danas je poklonio jednu ozbiljnu loptu protivničkoj odbrani iz koje je u prvom poluvremenu proistekla jako ozbiljna šansa za Hamburg i još par puta je gubio loptu, ali srećom imao je ozbiljnu odbranu iza sebe. Ok. To se i dalje može pripisati njegovom nesnalaženju i sporom oslobađanju od lopte i različitosti u brzni igre u Portugalu i ovdje u Njemačkoj.effe_sa je napisao/la:A ovo: Sanchez neinteligentan?Volio bi ćuti objašnjenje....Da li se momak nije skroz još uklopio, snašao ili je baš neinteligentan? Nešto mi to sada malo pretjerano za tako mladog igrača koji je stigao iz druge lige skroz...Imao je on određene dobre akcije, ali mislim da je njemu više problem što se u BuLi igra s puno više tempa, što te s protivnik kada si s loptom jako brzo napada, nemaš ti baš puno prostora i vremena kao u Portugalu na primjer....
A ono što me najviše nagnalo da napišem riječ fudbalski neinteligentan jeste njegova kretnja. On igra previše naivno. Shvatam ja godine, ali i Kimmich ima godina koliko i on. On se na terenu gubi kad protivnik ima loptu. Čitavo poluvrijeme prvo odigrao je zakovan na desnu stranu, dok su Kimmich i Thiago bili svuda po terenu. I onda nakon par loših postavljanja, kontakata s loptom izgubi sapomouzdanje i luta čitavu utakmicu. Mora to popraviti. Ok. Možda ja i očekujem previše od njega, linčujte me jer se ne slažem s vama, ali plaćen je da igra kao na Euru2016, a ne igra ni blizu. Ne pokazuje čak ni fizičku nadmoć nad protivnicima, već pravi bespotrebne faule. Uglavnom, moraće se na njemu još puno puno radit.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ali ono slavlje kod gola Neuera i Thiaga neprocjenjivo, kako je ono lijepo vidjeti.
Moram ga pokušat oprat, drag mi je, pojavom. Ne možeš poredit njega i Kimmicha, ali nikako. Jedan se kalio po BL, i kod Pepa, a drugi prije godinu igrao amaterske lige po Portugalu. Sanches ne razumije fudbal kao Kimmich, ali ono što ima Renato uvijek je krasilo velike igrače, muda i ideju. Naravno, ne odmah, ali će se vremenom to izbrusiti i pokazati.coelho41 je napisao/la: A ono što me najviše nagnalo da napišem riječ fudbalski neinteligentan jeste njegova kretnja. On igra previše naivno. Shvatam ja godine, ali i Kimmich ima godina koliko i on. On se na terenu gubi kad protivnik ima loptu. Čitavo poluvrijeme prvo odigrao je zakovan na desnu stranu, dok su Kimmich i Thiago bili svuda po terenu. I onda nakon par loših postavljanja, kontakata s loptom izgubi sapomouzdanje i luta čitavu utakmicu. Mora to popraviti. Ok. Možda ja i očekujem previše od njega, linčujte me jer se ne slažem s vama, ali plaćen je da igra kao na Euru2016, a ne igra ni blizu. Ne pokazuje čak ni fizičku nadmoć nad protivnicima, već pravi bespotrebne faule. Uglavnom, moraće se na njemu još puno puno radit.
Kao razloge njegovih loših igara vidim u razlici Porugalske i Njemačke lige, kao i naglom/ranom uvođenju u igru i to na još pogrešnoj poziciji. Kod nas igra, pretežno, na lijevoj strani gdje mjenja Vidala koji tu igra. To mu je odmah u startu velik teren ne gledajući poziciji. Pozicije radi, u Portugalu je igrao desno i to na strani gdje nije Ronaldo i gdje je bilo više prostora za (ovu njegovu) igru, plus, razlika u pristupu - Portugal je igrao kompaktno i bez posjeda (u glavnim/jačim tekmama) što ga je dosta forsiralo da pravi odlične partije. On se nije promjenio od EP, stilom i razumjevanjem igra isto, samo što je došao u drugu sredinu, u drugu filozofiju i drugu ekipu. On ovdje kreće od nule, a pošto je talent brzo će savladavati probleme i tako rasti. Tek za dvije-tri godine očekujmo nešto, sad je rano.
Ma sve ja to razumijem, da se ne lažemo drag je i meni i ne znam kome nije, ali bojim se da neće uprava imati strpljenja da ga čeka dvije-tri godine. Pa Hojbjerga nisu čekali, a ako krene po posudbama i ako se tamo ne snađe, ode mu karijera gotov je, nikad se on više ne vrati u Bayern. Samo da ga hoće svi razumijevati kao na ovom forumu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.