Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2011, 23:29

@ geronimo

ako je vjerovati medijima Effenberg i kompanija nemaju prevelikih sansi da se domognu pozicija u klubu. U anketi koja je provedena jucer 60,4 % navijaca je za ostanak trenutne uprave ma celu sa Koenigsom, a samo njih 32,1 zeli Effenbergu i njegovim ljudima pruziti priliku. Ja licno mislim da Effenberg nema sanse i cak su navijaci protestirali kada je Effenberg u jednom hotelu u M`Gladbachu odrzao pres konferenciju i upoznao javnost sa svojim planovima.
Moje licno misljenje je da Effenberg nakon vecerasnje utakmice nema nikakve sanse jer je Eberl doveo odredjene igrace, odbio punudu za Reusa, napravio odlican skauting sto se omladinskog pogona tice, i doveo Favrea za trenera koji je na kraju izborio opstanak. Takodjer vecina navijaca zamjera Effenbergu sto je sa svojim planivima izasao u javnost kada je klubu bilo najgore i kada se nije znalo u kojoj ce ligi igrati naredne sezone i dobio je ostre kritike od podpredsjednika Bonhofa zbog toga. Takodjer je bilo zanimljivo kretanje rezultata sto se nove/stare uprave tice, pa tako sto je M`Gladbach sve blize bio opstanku tako je Effenberg dobijao sve manje glasova i sa pocetnih 54,2 % pao je na trenutnih 32,1 %.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 maj 2011, 23:55

Znači, ništa od svega toga. Hajd, možda postane trener. Znam da sve intezivno pratiš, pa da te pitam je li počeo sa školovanjem?
Effe je Lebensmann, zbog čega mu mogu samo kapu skinuti. Pitanje je hoće li ga to daljne karijere koštati.
amerosm je napisao/la:dobio je ostre kritike od podpredsjednika Bonhofa
Je l' to onaj Bertijev potrčko? :D
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2011, 00:02

M'Gladbach ostavi Bochuma gdje mu je i mjesto cvajta tapija. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2011, 00:04

Stvarno me raduje o(p)stanak M'gladbacha u elitnom društvu, bez obzira što bi Bayern (možda) lakše došao do dragulja Reusa.
Ovako, imaju snažne klauzule, gdje će slabo koji klub prismrditi. Barem u ovom "ljetnom raspustu".
Nece vise nijedan igrac iz Gladbacha u Bayern druze. Barem ovi mladi talenti. Ukopali ste Schlaudraffa, koji je bio u svoje vrijeme isto kao Reus sto je sad. Pa ste sljedece sezone pojavio isto tako Baumjohan. I njega ste doveli i ukopali. Sve su to bili dragulji Njemacke i Gladbacha. I sad se oni ne mogu oporavit. A Reus ce prije u BvB. Klub iz kojeg potice i gdje je naucio igrat ovakav fudbal kakav igra. Vidjet ces. ;) Ako ode u Bayern propast ce ko i ovi gore spomenti. :D

CESTITKE OD SRCA ZA OSTANAK U LIGI za sve navijace BMG. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2011, 00:50

geronimo je napisao/la:Znači, ništa od svega toga. Hajd, možda postane trener. Znam da sve intezivno pratiš, pa da te pitam je li počeo sa školovanjem?
Effe je Lebensmann, zbog čega mu mogu samo kapu skinuti. Pitanje je hoće li ga to daljne karijere koštati.
amerosm je napisao/la:dobio je ostre kritike od podpredsjednika Bonhofa
Je l' to onaj Bertijev potrčko? :D
Effenberg je igrac koji ce uvijek imati moje postovanje kako se odnosio prema klubu u kojem igra, a danas je malo takvih. Sto se tice njega on je u jednoj izjavi odbio da bude trener neke ekipe jer smatra da nije za tog posla, ali u buducnosti zeli poziciju sportskog direktora nekog kluba i misli da svojim zananjem i svojim vezama u svijetu fudbala njegov klub moze dosta napredovati.
Naravno da je Bonhof Bertijev potrcko. Kada smo vec kod Bertija neki dan se po forumima pojavila njegova izjava koju je dao za jednu TV stanicu - sada ne znam je li istina ili nije - da mu je navodno njegova zena na poluvremenu utakmice finala EP `96 sugerirala da u nastavku ubaci Bierhoffa u igru. :lol: :lol:

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 26 maj 2011, 00:53

@ Semir bvb

danke :D rekoh li ja tebi da ostajemo u ligi ? Sad slijedi lagani skok, nešto slično kao Mainz. 8-) :mrgreen:
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić

Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2011, 09:02

Semir bvb je napisao/la:
Nece vise nijedan igrac iz Gladbacha u Bayern druze. Barem ovi mladi talenti. Ukopali ste Schlaudraffa, koji je bio u svoje vrijeme isto kao Reus sto je sad. Pa ste sljedece sezone pojavio isto tako Baumjohan. I njega ste doveli i ukopali. Sve su to bili dragulji Njemacke i Gladbacha. I sad se oni ne mogu oporavit. A Reus ce prije u BvB. Klub iz kojeg potice i gdje je naucio igrat ovakav fudbal kakav igra. Vidjet ces. ;) Ako ode u Bayern propast ce ko i ovi gore spomenti. :D
:lol: :lol: :lol:
Zavist je cudo.

Ocigledno da ti imas nesto protiv Bayerna ili su kompleksi u pitanju. :?
Slobodno reci da sve sto dodje u Bayern pretvara se u pepeo i smrad. Ovo je nesto sto se da zakljuciti iz tvojih postova, barem sto se tice misljenja o Minhenskom divu.

Samo cu ti reci da nisi upravu i da niko ne garantuje da upravo taj Reus ne bi propao u Dortmundu a negdje drugo postao zvijezda.

O Schlaudruffu i Boumjohannu nema potrebe da raspravljam, jer je svima jasno da igrac koji zna znanje, isto ne moze izgubiti za godinu. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 26 maj 2011, 09:36

Meni je iskreno zao sto je iz lige ispao Ajntraht. jedan veliki lub sada igra u drugoj ligi. nadam se da če se odmah i vratiti. a svaka čast Hanoveru i Majncu. odlična sezona iza njih.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2011, 12:47

Ocigledno da ti imas nesto protiv Bayerna ili su kompleksi u pitanju. :?
Slobodno reci da sve sto dodje u Bayern pretvara se u pepeo i smrad. Ovo je nesto sto se da zakljuciti iz tvojih postova, barem sto se tice misljenja o Minhenskom divu.
Nije tacno da imam nesto protiv Bayerna. Ja sam lijepo naveo samo igrace koji su dolazili skoro iz Gladbacha kao primjer zato sto i Reus ne bi imao sanse u Bayernu pored Mullera, Robbena, Riberya, Kroosa. Samo bi grijao klupu. Iako po kvaliteti bi mozda zasluzio mjesto u prvih 11, al ipak su preci skupocjeni Robbery i igraci iz njihove skole Muller i Kroos. A sto se tice drugih igraca sto su dosli to svaka cast. :D :D . Nisam spominjao druge igrace osim ovih iz Gladbacha. Tako da...... ;)To ti nije ok ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 26 maj 2011, 12:51

Kad je uzvratna između Bochuma i Borrusije?!
Čelik Zenica 1945

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2011, 12:53

Nimla_RZ je napisao/la:Kad je uzvratna između Bochuma i Borrusije?!
Sinoc bila. 1-1. Gladbach ostaje u ligi.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 26 maj 2011, 12:57

Semir bvb je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Kad je uzvratna između Bochuma i Borrusije?!
Sinoc bila. 1-1. Gladbach ostaje u ligi.
:oops:
Čelik Zenica 1945

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2011, 13:09

Pozdrav nije vezano za nogomet ali uhfatili Mladica toooooooooooooooooooooooooo :D :D :D :D
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 26 maj 2011, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 26 maj 2011, 13:40

lijep suncan dan, nisam se umorio, statut prihvacen, koljac uhvacen, dosta lijepih vijesti oko transfera,Zeljo osvojio kup, previse dobar dan i za mene :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 26 maj 2011, 15:12

JuveSissoko je napisao/la:lijep suncan dan, nisam se umorio, statut prihvacen, koljac uhvacen, dosta lijepih vijesti oko transfera,Zeljo osvojio kup, previse dobar dan i za mene :mrgreen:
Sve je super i sve je za pet. :mrgreen:
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić

Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 maj 2011, 01:09

Semir bvb je napisao/la: Nece vise nijedan igrac iz Gladbacha u Bayern druze. Barem ovi mladi talenti. Ukopali ste Schlaudraffa, koji je bio u svoje vrijeme isto kao Reus sto je sad. Pa ste sljedece sezone pojavio isto tako Baumjohan. I njega ste doveli i ukopali. Sve su to bili dragulji Njemacke i Gladbacha. I sad se oni ne mogu oporavit. A Reus ce prije u BvB. Klub iz kojeg potice i gdje je naucio igrat ovakav fudbal kakav igra. Vidjet ces. ;) Ako ode u Bayern propast ce ko i ovi gore spomenti. :D
Sad tek vidjeh ovaj post. :D
Ukopali Šlaufa i Johana?
Nisu oni ukopani od Bayerna, nego su nezreli došli i kao takvi nisu dorasli pritisku kakav je u velikim ekipama.
Tu se šanse pružaju na kapljice, i ako dovoljno ne "usrkneš te vodice" ostaješ žedan. :mrgreen:
Pobogu, ako su bili takvi dragulji zašto nisu iskoristili drugu šansu? Pali u sehvet, je l'? Pa nisu svi kao Deisler.
Toliko im Bayern traume učinio, pa se nakon tog izleta još nisu oporavili. :D

Ko vrijedi, vrijediće, ko je psiha, ima ustanove za to.
Normalno da se u većoj konkurenciji moraš više boriti za "mjesto pod suncem" i da moraš imati veliku dozu sreće da napraviš nekakav iskorak i da uspiješ u velikom timu, prepunom zvijezda i zvjezdica, trenera koji će znati pogurati...
Vom Jäger zum Gejagten

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 maj 2011, 01:30

baumjohan je dobar ali prerano je otisao u bajern...igrac bi minimum 3 sezone trebao standardno odradit prije nego ode u bajern jer jbg puno je lakse igrat kad je jedini cilj neispadanje nego kad se pojavis na prvom treningu a dodze uli i kaze ili 'prvo mjesto ili te nema'...a sjecam se prosle godine prva tekma sa hoffenhaimom i boumi u prvoj poostavi bajerna i bio je najbolji na terenu da bi ga van gaal u drugoj ostavio na tribinama i odtad je poceo propadat dok ga profa nije vratio u zivot...

nurnberg doveo esswaina iz dresdena i zeitza iz sarbruckena...obojica po 21 godinu i supertalenti...za zaitza kazu da nema izgubljene lopte na poziciji 8ce dok je esswain dao 17golova u 3rd liga ove godine...jos kad se tu dodaju ova balavurdija sto je igrala ove godine tipa mendler,mak,chandler,weismeier(najbolji strijelac u19 lige),wolshi stice se utisak da se club vraca na puteve stare slave...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2011, 02:35

Gledajuci statistiku Serdar Tasci je najbolji stoper prosle sezone u Bundesligi. :lol: :lol:
Da mi je znati kako su dosli do tih brojki.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 27 maj 2011, 09:54

geronimo je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la: Nece vise nijedan igrac iz Gladbacha u Bayern druze. Barem ovi mladi talenti. Ukopali ste Schlaudraffa, koji je bio u svoje vrijeme isto kao Reus sto je sad. Pa ste sljedece sezone pojavio isto tako Baumjohan. I njega ste doveli i ukopali. Sve su to bili dragulji Njemacke i Gladbacha. I sad se oni ne mogu oporavit. A Reus ce prije u BvB. Klub iz kojeg potice i gdje je naucio igrat ovakav fudbal kakav igra. Vidjet ces. ;) Ako ode u Bayern propast ce ko i ovi gore spomenti. :D
Sad tek vidjeh ovaj post. :D
Ukopali Šlaufa i Johana?
Nisu oni ukopani od Bayerna, nego su nezreli došli i kao takvi nisu dorasli pritisku kakav je u velikim ekipama.
Tu se šanse pružaju na kapljice, i ako dovoljno ne "usrkneš te vodice" ostaješ žedan. :mrgreen:
Pobogu, ako su bili takvi dragulji zašto nisu iskoristili drugu šansu? Pali u sehvet, je l'? Pa nisu svi kao Deisler.
Toliko im Bayern traume učinio, pa se nakon tog izleta još nisu oporavili. :D

Ko vrijedi, vrijediće, ko je psiha, ima ustanove za to.
Normalno da se u većoj konkurenciji moraš više boriti za "mjesto pod suncem" i da moraš imati veliku dozu sreće da napraviš nekakav iskorak i da uspiješ u velikom timu, prepunom zvijezda i zvjezdica, trenera koji će znati pogurati...
Ma pusti tu suplju pricu...vi veliki klub vi ovo vi ono....Bayern je unistio mnoge igrace,isto kao Real....kad se samo sjetim kakvu je sezonu imao Kross u Leverkusenu i sad ne moze da sastavi 2 utakmice da igra ....zasto ? zato sto vam je trener bio DLAKE i nije rotirao igrace...ali nije sve ni do trenera , uli ima svoje zelje , nerlinger svoje, Kahn ima neke svoje , Backenbauer neke svoje , svi se nesto oglasavaju preko medija pravi se neka negativna atmosfera ....Ja ne znam ni ko je predsjednik Man Utd. ---nema potrebe za sve sto se ima reci reci ce SIR ALEX FERGUSON, dok kod Bayerna znam i kako se "cistacica zove "---jer je i ona neki dan iznijela svoje misljenje o prvoj postavi.....
Koliko god to vas bolilo Bayern nikad nije radio na duge staze uvijek je bilo od danas do sutra....prije je prolazilo zato sto ni drugi klubovi nisu trosili kao danas....

U njemackoj ce uvijek bit gigant dok neki Sejk ne uzme neki drugi klub i dok strani investitori ne pokore njamacku , iskreno ja nebi volio da se to desi jer me sve to nervira ali isto tako me nervira bajernova politika koja se zasniva na jednoj prostoj ekonomskoj frazi " velika riba grize malu ribu ".....

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 maj 2011, 10:25

HzBvB je napisao/la: Koliko god to vas bolilo Bayern nikad nije radio na duge staze uvijek je bilo od danas do sutra....prije je prolazilo zato sto ni drugi klubovi nisu trosili kao danas....
Kad je to prije prolazilo i kad je to stalo? Misliš da ova sporadična osvajanja drugih bundesligaša znače da Bayern tone ili da je slabiji u odnosu na '80-e ili '90-e?
HzBvB je napisao/la:
U njemackoj ce uvijek bit gigant dok neki Sejk ne uzme neki drugi klub i dok strani investitori ne pokore njamacku
To nećeš dočekati iz jednostavnog razloga - nije dozvoljeno!
HzBvB je napisao/la:tako me nervira bajernova politika koja se zasniva na jednoj prostoj ekonomskoj frazi " velika riba grize malu ribu ".....
I mene bi nervirala da sam navijač drugog kluba. Srećom, pošteđen sam toga. :D

U Engleskoj je drugačija situacija, tu treneri imaju duplu funkciju, isto kao što Magath ima u Bundesligi.
Za Bayern je poznato da je FC Hollywood.

Kroos je dobijao dovoljno šanse, povreda prije zimske pauze ga totalno izbacila iz forme. Dobit će drugu priliku, pogotovo sada kad je Jupp trener.
Zašto ti igrači koji nisu ispunili očekivanja u Bayernu nisu ponovo zablistali u nekom drugom klubu? Spomenuo sam neke, dodaj još Podolskog, Borowskog, Fringsa, Jansena i šta ti ja znam koga.
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.