FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schickeria
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 25 okt 2016, 10:29

anelbavarac je napisao/la:Ode jos miliona na racun Benfice, jer jedna od stavki ugovora, je i ovr nagrade ako uzme Renato.
Garant' svercer pije od muke, i konta sto smo doveli Sanchesa...

A predator ce eksplodirati, pitanje je trenutka.
Onda je samo nebo granica.
Mislim da se stavka u ugovoru odnosi na to ako postane najbolji igrac u seniorskoj konkurenciji a ne do 21 godine

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2016, 11:55

Nakon što smo u posljednja dva trenerska mandata imali dva različita sistema i varijacije istih sad je došao red i na treći: 4-3-3. Njega pokušava da uspostavi Carlo A. koji je prije radio isto u Real M. Također, ovaj sistem je korišten sa dosta uspjeha od strane klasičnog Brazila i Njemačke pa do, recentno, Real M., Chelsea i Barselone.

Šta su osobine ovog sistema? Kao prvo, defanzivna stabilnost i dosta kompaktna odbrana sa 4 igrača nazad i zadnjim veznim koji se vraća da pomaže u odbrani. Drugo, dosta ofanzivan pristup u napadu koji donosi dosta problema protivnicima. Svjedoci smo uticaja tog pristupa kroz sezone Chelsea, koji je dao, čini mi se preko 100 golova u prvenstvu kao i trpanjima Reala i Barse koji također zabijaju iznad te cifre. Prednosti su također varijacije istog u defanzivnu 4-5-1 ili ofanzivno 4-2-4, ili pak, 3-4-3 sa bekovima naprijed i deep-lying igračem sredine (Alonso) koji se vraća nazad između štopera. Mana ovog sistema je manjak igrača u sredini koji ukoliko sistem nije do kraja razrađen i igrači ne slušaju i ne rade što se od njih očekuje dovodi do velikih problema u odbrani. Mana je također igra protiv formacije koja ima prevlast na sredini kao što je to 3-5-2 na primjer.

Krenimo od odbrane: Odbrana kreće iz formacije sa 4 igrača koji su u liniji i rašireni duž terena. Štoperi moraju biti jaki, visoki i dobri u igri glavom i što je posebno važno komunikacija (trenutno zbog ovoga imamo problema). Takve imamo, svu trojicu. Jedan od njih se koristi i kao sweeper, koji ostaje nazad da kupi lopte koje pređu ostale igrače (to je radio Hummels kad igra sa Boatengom i Javi kad igra). Bekovi moraju biti agilni, brzi i igrači koji razumiju igru i znaju kad treba ići naprijed, a kad ne. Bekovi su jedni od bitnijih igrača u ekipi i veoma je bitno da ti igrači budu u top formi, fizičkoj pogotovo jer pri skoro svakom napadu bekovi moraju da prelaze sredinu terena da bi učestvovali u igri. Kako vidimo, sad zasad, ovo Lahm ne radi dobro.

Sredina: Sredina se sastoji od tri igrača, središnjim veznim, i dva vanjska igrača s tim da oni nisu klasično vanjski jer se skupljaju (koje tad prelaze bekovi) kako se ovaj središnji vraća nazad da organizuje igru. Središnji igrač mora biti dobar u čitanju igre, držanju posjeda, pasovima i kretanjima u napadu. Također se mora vraćati nazad da pomaže u odbrani. Za to imamo sposobnog jednog igrača i to je Alonso, zato i igra. Ostala dva igrača moraju biti dobri kreativci, ne nužno dobri defanzivci, ali eto radi stabilnosti u odbrani nama igra Vidal btb veznog koji pomaže i gore i dole. Zbog toga će se trošiti i vjerovatno će se rotirati češće. Ono što je bitno je to da ovi igrači ne smiju napuštati svoje pozicije i kretati u jurnjavu jer to onda pravi rupu između linija koje su naši protivnici znali par puta kazniti. Vidal i Thiago moraju podržavati bekove da idu u "kanal" da rade ubačaje dok krila i napadač idu u sredinu da čekaju na povratnu loptu. Ukoliko izgubimo loptu Alonso i Boateng/Javi moraju čekati na sredini da counterpresingom ili zonom neutrališu kontru, s tim da se suprotna strana od njihovog kretanja mora odmah pokrivati kako protivnik pasom ne bi izbacio krilo u kontru.

Napad: čine dva krila i 9-ka. Krila moraju biti brza, dobra sa loptom, šutem i konkretna u napadu. 9-ka mora dobro pratiti igru i kretati se i oslobađati prostor za dodatne napadače tj krila. Krila ne smiju raditi posao bekova tj klasične ubačaje već se kretati, ulaziti u sredinu i praviti napadača od sebe. Ukoliko Robben ulazi unutra Lewa mora ići lijevo, a Costa isto u sredinu iza, da se izgrade šeme za lakše igranje u napadu. Kad su se Robben i Costa uparili sve je bilo bolje (u napadu) (Vidjeti zadnju, vs BMG). Osim što napadaju ovi igrači, što je veoma bitno, moraju da rade odbranu i presing na bekove i štopere. Ono što smo radili u zadnjoj ut. je bio i kontrapresing i što je dosta pomoglo u ovoj igri.

Generalno, sve mane sistema su i mane Bayerna, ukoliko Carlo složi ekipu i ne bude povreda Robbena i Riberyja mogli bi daleko dogurati.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 25 okt 2016, 14:33

Polish journalist Michał Kołodziejczyk has confirmed that Robert Lewandowski has extended the contract until 2021 with Bayern. He will receive 15 mil € per year.
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 25 okt 2016, 15:48

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 05242.html

Jeli istina ovo :?: :zviz:

Rumeni može i sam iskeširat konačno bez Sammera

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 25 okt 2016, 16:12

Poljska haubica ostaje gdje mu je mjesto. :opaopa:
I od svercera neka korist. :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 25 okt 2016, 16:18

phily je napisao/la:
Polish journalist Michał Kołodziejczyk has confirmed that Robert Lewandowski has extended the contract until 2021 with Bayern. He will receive 15 mil € per year.
:kafa:
:damn: :damn: :facepalm: :facepalm:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2016, 16:36

Pljačka stoljeća, em došao džaba, em zabio 77 golova na 113 utakmica, em 28 godina, em malo je napadača jednake ili veće kvalitete. Ne moramo i za tu poziciju trošiti novac koji možemo preusmjeriti na nešto drugo.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 okt 2016, 17:02

naci lwat 15 miliona godisnje mlogo brat mlogo :evil: .Onda su robery prije ovih dvogodisnjih ugovora trebali dobijati 20 :eh: .Do sad se nisam nesto posebmo izsanjavao u vezi lewea ai brate ako je ovo istina za 15 miliona puno previse.jeste dobar ali ne toliko da vrijedi 15 miliona po sezoni.Licni moj stav je slican kllaretovom ,lewa jeste dobar ali po meni mi smpo sa njim dobili samo napredniju mobilniju verziju gomeza.Lewa zna nekad maestraln biti ali nekad igrati na nivou karine :evil: ,i znate pofino izbaciti iz takta i nekad mu se zene sjetim :mrgreen: :beba: :mrgreen: .Nisam pametan ovo sto se danas desava u svetu nogometa je ludilo mega biznis ,masinerja za pranje i stvarnje novca,zalosno al tko je gdje je nestao ona divni nogmet od prije dvadeset i kukusr godina gdje je nestala ona fudbalska iskra i zar.Novac ih je ugasio.Fudbal je izgleda sam sebi posao svrha :( :puke:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2016, 17:08

Recimo da je Lewa potpisao za Real, za dvije godine ugovora dobili bi 40-45 mil - koga bi kupili za te pare? Prvo, ko bi htio prodati i koga bi kupio, plus činjenica da imamo još par pozicija za nadogradit'.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 okt 2016, 17:10

sljivo je napisao/la:Recimo da je Lewa potpisao za Real, za dvije godine ugovora dobili bi 40-45 mil - koga bi kupili za te pare? Prvo, ko bi htio prodati i koga bi kupio, plus činjenica da imamo još par pozicija za nadogradit'.

Slazem se brate sljivo.Vako ga moremo uvalit za 10
mill :mrgreen: .Nerece mi kaj ti je bilo sa starim profilom :eh: :kafa: :hmmmmm:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 okt 2016, 17:45

Lewa je sjajan igrač, al' mnogo je to novca. Otišlo sve u helać. Koliko bi Pogba, ili Renato i Kimmich (ako se budu pravilno razvijali) vrijedili za 5-6 godina. Minimum 150 miliona. Fudbalu trebaju tektonske promjene jer pitanje je koliko je sve to održivo ?!

Meni je Robert drag al' bi mi za te novce GLAT doveli Dybalu. Juve je veliki klub, al' još uvijek ne može finansijski parirat' ovim moćnijim. Pogba je primjer. Znam da su se vrtile priče da je Barsa nudila 80-ak miliona za Dybalu al' čisto sumnjam u tu informaciju. Ono, gdje bi oni sa njim ? Takav igrač ne može na klupu, grehota je to, nit' bi on to želio.

Još da dodam da jedva čekam da se Mats dozove malo, nekad mi djeluje k'o da mu je treća utakmica u životu.
Moram još i ovo. Bayern NE MOŽE funkcionisat' bez Javija. Ko bi rek'o da će on postat' tako važan za naš tim. Pravi dragulj.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 25 okt 2016, 17:55

Lewa koliko god trazio pa taman da je 20m godisnjo, vrijedi svaki cenat nije dzaba najbolji napadac :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 okt 2016, 18:08

Lewa je u ovom trenutku nezamjenjiv a da je moguce kupiti boljeg od njega, nije. Cinjenica.
I da, dok je Suarez ziv Lewat ne moze biti no1.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 okt 2016, 19:14

harden je napisao/la:Lewa je u ovom trenutku nezamjenjiv a da je moguce kupiti boljeg od njega, nije. Cinjenica.
I da, dok je Suarez ziv Lewat ne moze biti no1.

:thumbup: :thumbup:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 okt 2016, 19:16

Dobra vijest oko produženja ugovora, nekako sam to i očekivao.Ako hoćeš zadržati wc igrača onda ga moraš i platiti a Lewandowski je u top 3 napadača na svijetu i u najboljim je godinama.Ovo je ujedno i jasna poruka drugim klubovima da Bayern neće puštati svoje najbolje igrače bez obzira na ponude.

Vidim CF spominje Dybalu ne znam koja mu je otkupna klauzula a mislim da bi i za njega tražili nešto slično kao i za Pogbu, jbg upalilo jednom zašto ne bi opet tržište je ionako otišlo u onu stvar.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 okt 2016, 19:19

Saurman je napisao/la:Dobra vijest oko produženja ugovora, nekako sam to i očekivao.Ako hoćeš zadržati wc igrača onda ga moraš i platiti a Lewandowski je u top 3 napadača na svijetu i u najboljim je godinama.Ovo je ujedno i jasna poruka drugim klubovima da Bayern neće puštati svoje najbolje igrače bez obzira na ponude.

Vidim CF spominje Dybalu ne znam koja mu je otkupna klauzula a mislim da bi i za njega tražili nešto slično kao i za Pogbu, jbg upalilo jednom zašto ne bi opet tržište je ionako otišlo u onu stvar.
:thumbup: za prvi dio posta.dibala je uz hazarda samo pusta zelja ne mozemo njih dovesti bez bar 200 miliona :lolno: :eh: :lolno: :mrgreen: :evil: :eh: :kafa: :zviz: :zviz: :zviz:oslo sve u vraga :( :( :eh:

edit: :cool: According to ****, Robben and Ribery will extend their deals until 2019, while Lewandowski will sign a new deal until 2021. fuck jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :cool:

naci roberi zavrsava karijeru u mineknu :clap: :ljepota: :plac: :salut: :cool:
Zadnja izmjena: Karlo, dana/u 25 okt 2016, 19:32, ukupno mijenjano 2 puta.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 okt 2016, 19:27

Dybala, Hazard i takvi WC igrači od 100+mil su samo pusta želja radi velikih obaveza sa trenutnim igračima ( objasnio je sljivo u jednom od postova detaljno ), a i kad se riješi to sumnjam da će Bayern dovesti uskoro neko igrača od 80+ milki.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 okt 2016, 19:30

harden je napisao/la:Dybala, Hazard i takvi WC igrači od 100+mil su samo pusta želja radi velikih obaveza sa trenutnim igračima ( objasnio je sljivo u jednom od postova detaljno ), a i kad se riješi to sumnjam da će Bayern dovesti uskoro neko igrača od 80+ milki.

makaki :mrgreen: ,prije cemo mi u penzinerski dom neko sto ce nasi **** :mrgreen: dati marke vise od 40 miliona

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 okt 2016, 21:40

Uskoro svoje ugovore produžavaju Ribery i Robben, na po još 2 godine - do 2019.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 25 okt 2016, 23:17

Jeli nasa uprava stvarno misli da robbery mogu igrat na ovom nivou do 2019?Ili je ovo samo prijateljski potez,sad ne mozemo dovodit nova krila jer bi ih u kadru onda imali 6

Svaka cast upravi za lewu,pravi potez

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []