Svi govore kako imamo lošu ekipu i da je veliko iznenađenje što smo u vrhu tabele i što još uvijek nemamo poraza.
Istina da imamo lošiju ekipu nego što smo imali prije 2 godine ili godinu ali nije tu velika razlika.
Što se tiče golmana, Baščelić je odlično zamjenio Lugija, tu nismo ništa lošiji.
Štoperi su nam kao i prije dvije godine kada smo imali pored Viteza najjaču ekipu u ligi, tada je bilo dosta jačih i kvalitetnijih ekipa nego sada, Jusufović i Šubić za sada dobro funkcionišu.
Što se tiče bekova tu smo jači nego prošle sezone. Doveli smo Širanovića koji igra odlično i ja boljeg beka nisam gledao na Jošiku zadnih 5-6 godina. Mujagić je sazrio i dosta je bolji nego ranije. Znači ni tu nismo ništa lošiji nego ranije.
Što se tiče krila, tu su Džanić i Čehajić, odlični igrači za ovu ligu i te su nam pozicije dobro pokrivene.
Jedino gdje škripi je veza, tu pored Jahe nemamo kreatora igre i tu bi se trebali pojačati igračem tipa Trumić.
U napadu bi nam, pored Mujića trebao jedan brz napadač i imali bi tip-top ekipu za ovu ligu gdje bi sigurno bili jedni od glavnih kandidata za PL.
Uopšte nemamo lošu ekipu, nemamo kreatora igre pa to izgleda tako al vjerujte kad bi doveli Trumića i Jaranovića da bi bili za 40% jači i da bi mljeli kako kod kuće tako i na strani.
Džindo nije zaslužan za dobre rezultate, bar ja tako mislim. Imao sam priliku da me isti trenira par godina. Uvijek je govorio da je bolje izgubiti 1:0 nego 3:0 i time je motivisao igrače
Vazda igra defanzivno i sigurno sa razmišljanjem da je bolje ostat neporažen nego izgubiti a o pobjedi nećemo razmišljat i opterećivat se time. Istina je da smo imali sreće ali da je trener imo MUDA i da smo dotukli Mladost i Bihać kada smo imali prednost i igrača više sada bi, vjerujte tražili pojačanja za PL i to bi bio cilj uprave a ne samo navijača.