RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

SEL4IT
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la SEL4IT » 20 sep 2010, 12:58

....Sta je ovo s velezom? Jucer sam gledao tekmu u Travniku sa trenerima sa seminara u Jablanici.. Tacnije sa mostarskom legendom Sergejom Barbarezom...covjek zaprepascen! Ne mogu vjerovati da se onako igraci ne zalazu... broj 15 u sredini poceo utakmicu , pa taj momak je isto mrtav, damara ni za lijeka... Travnik katastrofa a zabije nam 5 golova! Desni bek se pod hitno mora rijesiti u Velezu... Sto Djano ne igra evo 2 utakmice vec? Jel nesto ozbiljno se desilo sa njegovom povredom protiv Zvijezde ili ne daju Cemalovici?

PS... KO IMA RAK ILI TUMOR NEKA SE JAVI! DAJEM GARANCIJU DA CU MU SVOJ CITAV ZIVOT FAMILIJU HRANITI SAMO DA PRIJE SMRTI SMAKNE 2 CEMALOVICA!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 20 sep 2010, 13:18

Neprilagodjen je napisao/la:Svidja mi se kako Carina razmislja. Jedino mi se ne svidja sto u svakom postu indirektno brani Piku.
Ne pljuvati, ne znaci indirektno ga braniti....Napisao sam mnogo puta, da ima milion gresaka, ali neces od mene nikad cuti ovakve izljeve kao ovaj iznad sto je napisao svoj prvi post......
Ipak su nekad nesto i korisno odradili za klub, za razliku od mnogih koje se velica i onih koji imaju samo planove....
Kakvi su da su ne zele smrt nikome, a pogledaj sta je ovaj napisao???? I ko je tu gori?? Taj Pika ili on ?? Jbg, iza svega sam covjek...
Pika je prvi poslijeratni kapiten Veleza, u najtezim klupskim godinama, i nije zasluzio ovakve postove....Da je vrijeme za promjene, slazem se, ali ipak niko nije zasluzio ovakve postove.......
Momak, taj stariji Cemalovic trenutno ima zdravstvenih problema, od kojih mu zivot zavisi, iz vremena agresije na nas grad, kad je taj Sergej ( kojeg licno volim i to maksimalno ) hodao sigurnim ulicama, i ne zasluzuje takve tvoje nastupe.....A ima Velezovaca kojima su te stvari jos uvijek, jako, jako bitne....
Sve ce to biti ok, samo se treba malo iskulirati....
Opet kazem, ne branim ih, ali i ne zelim im smrt....Ni kad sam najljuci, a jucer sam bio dok sam gledao Rodjene......

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 sep 2010, 13:26

daleko od toga da je ispravno zeliti nekome smrt !
ali ne kontam brate kako ga ti opet likujes i stajes u gard ispred prvog poslijeratnog kapitena.

ne znam jel greska, previd ili sta li!
ti samo, uvijek nekako njegove "pozitivne" detalje ispisujes!?

rat je prosao, ima godina sto!
a ti jos uvijek na "gdje si bio ti, kad je bilo najteze"!

trzni se brate 2010 je, potrebne su promjene - HITNO.

PS. cemalovicima sva sreca i svako dobro od mene al sto daljeeee od kluba! posteno?
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 20 sep 2010, 13:28

Zelim nam opet jedan veliki poraz sledece kolo od Zelje. A to i ne gine ,jedino ako nije ostalo jos nesto na racunu od proslogodisnjeg tala ...

ps.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 20 sep 2010, 13:38

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 sep 2010, 13:48

bas tako! @'ta će on

dosta podjele i prodaje!

RA 81`
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 20 sep 2010, 14:41

'ta će on je napisao/la:Samo me zanima zasto jucerasnjoj tekmi nisu prisustvovali "pravi" pripadnici Red Army-a ? Oni koji su "harali" gostujucim stadionima dok se ovi "bojkotasi" nisu ni rodili, oni koji u bojkotu ne vide ama bas nikakvog smisla, oni koji misle da se unutar kluba ne treba nista mjenjati, oni koji su se zaklinjali da ce "prvu ljubav" pratiti i na kraj svijeta...? Sta je rec' ? Ma ja, ko ce ici o svom trosku, 'ta nisu mahniti pa zbog "prve ljubavi" odvojiti 50-ku ili ne daj Boze vise. A vala je i sramota sto se niko iz uprave nije udostojio pa organizovao kakav besplatan prevoz, stvarno sramota !

Evo nema ove "nafurane djecurlije" koja ne zna ni kakav je osjecaj istinski voliti ponos grada na Neretvi, kojima je Velez samo usputna furka koja ce trajati dok ne nadju novu zanimaciju...

slika

...pa se zaista pitam gdje su ti "istinski" zaljubljenici u crveni dres :?:
slika

BOJKOT !!!
nem73 je napisao/la:
PS. cemalovicima sva sreca i svako dobro od mene al sto daljeeee od kluba! posteno?
:!: :!:
"ta ćeš ti!" :mrgreen: svaka čast za post care!!!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 20 sep 2010, 17:12

Carina: je li ti Pika sredio prostor u Starom, ili ti je sestru zaposlio u banci? Jedno od ovo dvoje mora biti.

Takvi ljudi i jesu isli pod Bijeli na derbi, svima njima je Pika ili valjao ili ce valjati, pa ne valja zugati na boss-a. I svi su oni RA - ALI TO JE SAMO U NJIHOVIM GLAVAMA. RA je samo onaj ko ima clansku. Dosta je vise dizanja u nebesa tih nekih likova sto su prestali biti aktivni prije 10 i vise godina a koji su sada okrenuli ledja omladini i podrzavaju sefa. Da sada ne spominjem imena. Jedan od njih je neki dan bio na onoj reportazi TV1 o Vahi - i ispod mu fino stoji predstavnik RA, ludilo. Jedan od tih istih likova je isto tako sebe fino "pocastio" kada se semafor pravio, maznuto je oko 15-20.000 KM za koje se malo ko upitao, a radi se staklenoj ploci koja je trebala biti naprijed. Jedan od tih istih likova je prvi poceo bjezati kad se pravila ceka nultrasima na Carinskom, a trebao je ko lafo povesti to sve. Pod Bijelim je bilo i krme od bivseg sekretara za kojeg se otkrilo da je krao iz RA kase i spominje se cifra od 15.000 KM, nije mu dovoljno bilo sto mu je videoteka radila zbog RA i sto mu je guzica vidila Skandinavije na racun RA i Veleza. Hocu da pokazem o kakvim se likovima radi. Serem se ja u tu ljubav prema klubu kada ti nju naplatis na kraju.
Pravi RA sada cine djeca, i kakva su takva su, nema ih ni 50, ali oni su jedan i jedini RA - a ne ovi gore spomenuti koji jos zive od Safinih sendvica 1998 i koje je stid stati na tribinu iza gola. Ovu djecu ne smije niko dirati, nije im lako jer je maltene citav grad protiv njih. Ima nas sto ih podrzavamo sa strane i u tome cemo nastaviti. A imaju planove, nije da nemaju.
samo mostarski, samo bahato

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 20 sep 2010, 17:27

I jos nesto; ne mogu strumfove organski ali daBogda nas dobili 12:0 za vikend jos jednom pokazali agoniju u kojoj se nalazi nas klub. A ovom treneru koji je tu postavljen kao alat za upravljanje i produzena ruka pojedinaca - zelim mu udes na autobahnu u povratku za MO.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 20 sep 2010, 17:32

apple je napisao/la:Carina: je li ti Pika sredio prostor u Starom, ili ti je sestru zaposlio u banci? Jedno od ovo dvoje mora biti.

Takvi ljudi i jesu isli pod Bijeli na derbi, svima njima je Pika ili valjao ili ce valjati, pa ne valja zugati na boss-a. I svi su oni RA - ALI TO JE SAMO U NJIHOVIM GLAVAMA. RA je samo onaj ko ima clansku. Dosta je vise dizanja u nebesa tih nekih likova sto su prestali biti aktivni prije 10 i vise godina a koji su sada okrenuli ledja omladini i podrzavaju sefa. Da sada ne spominjem imena. Jedan od njih je neki dan bio na onoj reportazi TV1 o Vahi - i ispod mu fino stoji predstavnik RA, ludilo. Jedan od tih istih likova je isto tako sebe fino "pocastio" kada se semafor pravio, maznuto je oko 15-20.000 KM za koje se malo ko upitao, a radi se staklenoj ploci koja je trebala biti naprijed. Jedan od tih istih likova je prvi poceo bjezati kad se pravila ceka nultrasima na Carinskom, a trebao je ko lafo povesti to sve. Pod Bijelim je bilo i krme od bivseg sekretara za kojeg se otkrilo da je krao iz RA kase i spominje se cifra od 15.000 KM, nije mu dovoljno bilo sto mu je videoteka radila zbog RA i sto mu je guzica vidila Skandinavije na racun RA i Veleza. Hocu da pokazem o kakvim se likovima radi. Serem se ja u tu ljubav prema klubu kada ti nju naplatis na kraju.
Pravi RA sada cine djeca, i kakva su takva su, nema ih ni 50, ali oni su jedan i jedini RA - a ne ovi gore spomenuti koji jos zive od Safinih sendvica 1998 i koje je stid stati na tribinu iza gola. Ovu djecu ne smije niko dirati, nije im lako jer je maltene citav grad protiv njih. Ima nas sto ih podrzavamo sa strane i u tome cemo nastaviti. A imaju planove, nije da nemaju.
Mogu ti reci da se klima u gradu medju obicnim ljudima drasticno mijenja. Posebno nakon ovih blamaza! Uvidjaju ljudi ko je upravu. Pa nisi ni oni toliko slijepi da nevide.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 20 sep 2010, 17:34

apple je napisao/la:I jos nesto; ne mogu strumfove organski ali daBogda nas dobili 12:0 za vikend jos jednom pokazali agoniju u kojoj se nalazi nas klub. A ovom treneru koji je tu postavljen kao alat za upravljanje i produzena ruka pojedinaca - zelim mu udes na autobahnu u povratku za MO.
PS. Trener se ja mislim nece vise ni vracati u Mostar.

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 20 sep 2010, 18:16

drH je napisao/la:
apple je napisao/la:I jos nesto; ne mogu strumfove organski ali daBogda nas dobili 12:0 za vikend jos jednom pokazali agoniju u kojoj se nalazi nas klub. A ovom treneru koji je tu postavljen kao alat za upravljanje i produzena ruka pojedinaca - zelim mu udes na autobahnu u povratku za MO.
PS. Trener se ja mislim nece vise ni vracati u Mostar.

I ja sam nacuo da su Acu vratili nakon sto su ga prvo otjerali iz kluba. Mogu samo misliti kako sve ovo smjesno izgleda ljudima sto ovo gledaju sa strane, a dusmane da ne spominjem.
Zadnja izmjena: apple, dana/u 20 sep 2010, 18:56, ukupno mijenjano 2 puta.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 sep 2010, 18:35

ja gledam sa strane i nije mi nimalo smijesno...prije bih rekao-tuzno.

nadam se da ce vam klub stati na zdrave noge,pa cak i ako je cijena druga liga,banjalucanima je to pomoglo,evo gdje su sad,nadam se da ce se i kod vas neki zaokret dogoditi kao i kod njih....

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 20 sep 2010, 18:46

Neprilagodjen je napisao/la:ja gledam sa strane i nije mi nimalo smijesno...prije bih rekao-tuzno.

nadam se da ce vam klub stati na zdrave noge,pa cak i ako je cijena druga liga,banjalucanima je to pomoglo,evo gdje su sad,nadam se da ce se i kod vas neki zaokret dogoditi kao i kod njih....
Nije problem druga liga druže, ja je se nekad sa nostalgijom sjećam.Meni nebi bio problem ni u kantonalnu ispasti, samo da se jednom za sva vremena ona **** isčiste.Nek nam klub igra pošteno i časno, nek oko njega nema mutnih radnji a koja smo liga to mi nije više bitno.Puno se toga prelomilo preko leđa nas koji pravo volimo Velež, puno smo gorkih pilula progutali, ali sve đavlu otišlo, samo nek nas se okane više. :evil:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 20 sep 2010, 19:03

mujoisuljo je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:ja gledam sa strane i nije mi nimalo smijesno...prije bih rekao-tuzno.

Nije problem druga liga druže, ja je se nekad sa nostalgijom sjećam.Meni nebi bio problem ni u kantonalnu ispasti, samo da se jednom za sva vremena ona **** isčiste.Nek nam klub igra pošteno i časno, nek oko njega nema mutnih radnji a koja smo liga to mi nije više bitno.Puno se toga prelomilo preko leđa nas koji pravo volimo Velež, puno smo gorkih pilula progutali, ali sve đavlu otišlo, samo nek nas se okane više. :evil:

Upravo tako. Samo mahnitog mogu zanimati rezultati i tabela ovakvog Veleza, kada se zna da je na kraju sezone opet jovo nanovo. Mozda je ispadanje i jedini nacin da se bagra otjera. Ispadali su i gasili se i veci klubovi od Veleza (Fiorentina na primjer), dignut ce se i Velez samo da se stvori zdrava atmosfera oko kluba.
A nacuo sam o nekim planovima ljudi izvana za nabavljanje terena sa umjetnom travom za omladinski pogon, ali nista od ovoga sve dok sjedi trenutna garnitura u klubu.

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 20 sep 2010, 19:37

Ja se samo bojim jedne stvari: kad ode,a otici ce, da ne dodje isti ili gori od njega.Pa fudbal je postao ogroman biznis,gdje novcu niko ziv u trag nemoze uci.Mnogi su odavno otkrili ljubav prema tom biznisu,a ne prema fudbalu.Njih malo intersesuje fudbal,strasti,pobjede i navijaci.Mada uvjek kazu navijaci su najvazniji dio Kluba (ubleha).Nije Abramovic u Celziju sto mu je i dedo bas za Celzi navijao,niti Berluskoni u Milanu i da ne nabrajam vise, neznam gdje bih se zaustavio.Ja jos nikada nisam vidio jednog predsjednika Kluba ili clana Upravnog odbora da place na stadionu kada Klub ispadne,a navijace i igrace bezbroj puta (mada sam i sam aktivno igrao fudbal). Imaju li oni emocije ? Boli li ih u srcu kada navijaci prevale npr.200 kilometara,pokisnu ko misevi na utakmici ,dobiju koji pendrek i njihovi ljubimci ne upute niti jedan sut po protivnickom golu ? Nadam se da je moj strah neopravdan i da ce u moj (nas) "Velez" doci neki casni i posteni ljudi,koji prije svega vole "Velez" i postuju nase navijace,bilo kojeg uzrasta, religije i ma odakle oni bili.Sa vjerom u neke bolje dane,mada trajat ce jos dugo...Izdrzat cemo !
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 20 sep 2010, 19:49

Apple, upravo iz razloga koje si naveo u prvom od svojih danasnjih postova clansku kartu nisam vadio prosle sezone, a jos sam, uz to, kulturno odj.eban kad sam htio da se prijavim za gostovanje, jer, pobogu, nije bilo mjesta za jos jednog u busu, i zakleo sam se bio, dok se neki lik(ovi) ne "okane" ili ne budu istjerani iz RA da necu vaditi clansku niti imati posla sa njima. Drago mi je sto sam jucer sasvim slucajno otisao na stranicu KN-a i vidio da je rok za prijavu za nove clanske bio bas jucerasnji dan, i sto sam stigao da se prijavim. Sto se tice tribine iza gola, tu sam prakticno odrastao, jer od osme godine sam tu, dok je jos bilo mini brdo, a ne tribina. :D Tako da nema nikakvog govora o stidu ili ne daj Boze necemu drugom..

A to sto spominjes za omladinski pogon - bice, samo strpljenja malo, ali ce biti, to znam veoma pouzdano.

Pozdrav Rodjeni, ma gdje bili 8-)
Support Velez, It's logical! ★

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 20 sep 2010, 20:26

I da taj Pika ostane u Velezu a dodje 10 novih,"postenih"ljudi.moglo bi se radit kako treba.Tih 10 ljudi radi,pare se ostavljaju na njihovom racunu za uspijeh Veleza i do njih Pika ne moze doci.Ne moze nista sam odlucit bez vecine i ne moze nastimat utakmice jer trener upravčja igracima a ako bude kontra i on upravljao,pokupit ce se i tih 10 ljudi i na kraju nismo dobili nista.Mislim da ovdje nece niko da pomogne Velezu a njima je izgovor Pika i meni kao mostarcu je vise smijesno slusat o Piki,Dzuburu i drugim a kad treba nigdje nikog nema.Velez je klub koji je prepusten sam sebi i treba jedan covijek ko sto je po mom misljenu bio Tana da malo reda uvede u klub ali...
Prica mi prijatelj sto je bio u Travniku,Kajta najgori i mislim da je vrijeme da ide,Mrkva samo prica a nista konkretno,Zlaja ne igra svoju poziciju nego bi trebo igrat u paru sa Asimom,Zolj ne igra,Demic igrao nakon nekoliko kola pauze.Mislim da je sve ovo do trenera i ja sam za da ovaj trener ide i da se neko drugi dovede,ako je ikako moguce neki domaci.U Mitrovica je bilo lose iz pocetka ali se popravljalo jer je znao,Igrali su mu nasi mladi igraci pa razvalili Sarajevo u Medjugorju,Demic i Zolj igrali svoje pozicije jer je pitao ko sta igra,Kajta igrao Ljevog beka,Zlaja i Djano igrali svoje pozicije a ovaj nesto miksa da bi njegovi neki igrali.Ovakav Velez meni ne treba gdje neki moraju igrat i sve dok se to ne promjeni ja podrzavam bojkot

mostarski
Kontakt:

Post Postao/la mostarski » 20 sep 2010, 21:52

Milorad Mitrović je najbolji trener što ga je Velež imao u zadnjih 20-tak godina i ne za jedno, već za pet kopalja je ispred svih drugih u BH Premier ligi. Da su on i Tana ostali u klubu sve bi ovo bila druga priča, ali OPET, i OPET se vraćamo na isto, dok je Samira Ćemalovića zvanog "Pika - debeli mali kompleksaš" , nema uopšte napretka Veleža, nema normalnih ljudi u i oko kluba. Jednostavno debeli mali kompleksaš generiše kriminal, kaubojštinu i nered, a ovi svi drugi što se ko ono metiljaju kao članovi Upravnog odbora poput Milija Huseinagića, Ese Pobrića, Kade, .... sve su to bezveznjaci i više ili manje ili poltroni ili jednostavno, narodski rečeno Pika ih "drži za muda". I jedno je sigurno ovaj i ovakav Velež nije Velež, već FK "Bijeli Bar" ili FK "Alibaba", kako god hoćete. Može mi se naći sad neko da se kune u patriotske, emotivne, ali nemoj molim te. Ima toga previše u meni.
Zato odlazak na utakmicu, podrška je Piki i njegovom "klubu". I nemoj te mi molim vas napadati ni Kajtu, Zlaju, Asima, Zaima, Mrkvu, Zolja, Rikija,... ne dirajte igrače, šta bi vi radili na njihovom mjestu kada više dobija čovjek na vještačkom disanju zraka, nego oni plata, kada nema nikoga u klubu (zamisli glupi i tupi Avdo direktor ili šta li već?) i kada znate da neće biti ničega u narednom periodu (čitaj mjesecima). Pa samo lud čovjek može očekivati od njih da "ginu". Zašto bi "ginuli", pa da se naigraju poslije ko Armel ? I ja , da napomenem, pošto vole ljudi zaboraviti, ne kritikujte Sanela Borića za greške. Pa čovjek sam sa sobom radi već četiri mjeseca, tj. radi sa Jurićem i onim trećim malim. I šta očekujete ? Ikera Kasiljasa ??? Ljudi moji Pika nam odvede klub u ponor. I samo mi se nadji neko da ga imalo brani. Pa čovjek je sendviče i majice djelio prije samo mjesec dana !!! Jesmo li to zaboravili ??? On je žarko želio da propadnu ljudi koji su progledali očima i rekli mu konačno "NE". Dok ne crkne on, ne treba ga se kaniti. A gdje ga neće nešto odalamiti, pa da ubrzamo ovu agoniju.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 sep 2010, 22:15

1) - Pika je rak rana Veleza i dok on ne bude uklonjen (na bilo koji nacin) - Velez nema buducnosti. Neka njega u FSBiHu, neka ga bilo gdje - samo nek nije u Velezu i mi cemo biti ok.

2) Treba izbjegavati pljuvanje po Avdi Kalajdzicu, Huseinagicu, Pobricu, Kadi, Dzuburu, Tanovicu itd... - svi su ti ljudi dosli u Velez s dobrom namjerom i jednostavno neki od njih su bili talentovaniji za taj posao, neki manje - ali svima njima hvala (cak i onim manje uspjesnim) jer nema smisla pljuvati po ljudima koji su dali najbolje od sebe. Niko do tih ljudi nije dosao u Velez da digne Velezu pare - nego da ga postave na noge kako su to najbolje znali i umjeli.

3) Bojkot ne treba sada samo vise podrzavati - nego ga treba i pojacavati. Treba otvoreno bojkotovati sve Pikine objekte - otvoreno pricat s rajom koja i sad izlazi tamo i time daje pare najvecem dusmaninu Veleza u gradu Mostaru. Treba ga prisiliti da se okani covarava posla. A ako neko stoji iza njega - treba i njima dati do znanja da bi i njihovi objekti mogli biti bojkotovani.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.