Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

gaston
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la gaston » 20 jun 2017, 01:14

516MK je napisao/la:Ja ne nađoh potvrdu na Realovom siteu :/
Uglavnom, ako dođe dobro došao, ako ne, sretno mu bilo.
Kako ba nema? :lol: :lol:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

516MK
Kontakt:

Post Postao/la 516MK » 20 jun 2017, 06:28

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
516MK je napisao/la:Ja ne nađoh potvrdu na Realovom siteu :/
Uglavnom, ako dođe dobro došao, ako ne, sretno mu bilo.
Druže, jesi l' ti pročit'o ovo pažljivo? Ili ikako? :mrgreen:
Da, jesam. Čitao sam tamo vijesti kad je Rio postavio ovo saopštenje pa zato pitam. Komentar o dolasku je nevezan za izjavu o ugovoru.
06.02.1958. Munich air disaster
01.07.2011. United signed Lingard
19.05.2014. Van Gaal was confirmed as the new manager
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda

---NAJCRNJI DANI U HISTORIJI MANCHESTER UNITEDA!---

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 jun 2017, 06:54

ti se salis? :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 20 jun 2017, 07:47

Ma nista od toga. Ne treba se zamarati nemogucim. Sam je covjek jasno izjavio. Ne treba dalji podsjetnik od par sezona unazad kada smo gubili ljeta cekajuci Kroosove, Ramose i slicne. Dakle, koliko je god marketinski primamljivo, Woody bi se morao drzati zadane teme. Drugo, malo mi bode oci prica kao sta ce nam on. Stvarno, sta ce najbolji igrac svijeta 6-plasiranoj ekipi EPL-a. Fol star sa 32. Eto Zlaja nam nije bio sa 35. Covjek fitnes frik, trenira ko mahnit, ako ne bude ozljeda tu je jos 3-4 godine. Fakat mrzim ovo selektivno bubanje - kada mi odgovara, spomenucu to, kada ne - presutacu. Bas bezveze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 20 jun 2017, 07:56

:rol: :rol: Ljudi moji :tokralju:

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 08:57

Perez: "We haven't received any offers for Cristiano, Morata, James or anyone."
Perez: "At the moment, I don't know anything about Cristiano. When he'll finish the confederations cup we'll talk about this subject"
Perez: "What we want is to keep all the players for next season, including James."

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 20 jun 2017, 10:10

Onaj zabar iz Juventusa: "nismo dobili ponudu Uniteda za Pogbu".

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 20 jun 2017, 11:19

Rio, koji qrac pustas ove skocimiseve na temu. :lol:

Sve su prilike da bi bas MatiK mogao biti taj dugoocekivani pik. Generalno dobar izbor, al vec neko vrijeme samo sjena onog defanz oktopusa.

Ipak, Jozun je jedan od rijetkih koji ce izbit ono najbolje iz pojedinca pa tako, na osnov svih proracuna, bolje i to nego opcija - Fella stabilizator a Ander nam treba tik pomjerenije ka naprijed.
A smooth sea never made a skilled sailor.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 11:45

Matić u zadnje dvije godine sve gori i gori, moze mou naci puno bolje igrače od njega na toj poziciji
Matić i fella u vezi [emoji7][emoji7]

Ne daj boze

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 12:49

Kladionice spustile kvotu na prelazak Ronalda u united na samo 1,36

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 jun 2017, 14:11

Dilema Matić vs Fabinho u kontekstu današnjeg Uniteda uopšte ne bi trebala postojati. United sa Mourinhom želi uspjeh odmah i kroje se kratkoročni planovi koji će klub vratiti tamo gdje pripada. Pojačanja se dovode ciljano s tom namjerom. Klub u novim štoperima i Pogbi ima dugoročna rješenja, ali to nije primarni cilj.

Kvalitetniji defanzivni specijalac od Matića trenutno ne postoji. Ne govorim ovdje o Kanteu, Herreri i igračima koji će ganjati loptu, nego o nekome ko će dati pozicionu stabilnost ekipi. Ekipi čiji trener igru zasniva na destrukciji protivnika je takav profil igrača od krucijalnog značaja. Conte je na početku sezone pokušao s Kanteom kao solo pivotom, nije išlo. Jedina stvar koja može predstavljati prepreku transferu je visoka odšteta. Sve što ide do 40 miliona je Unitedu prihvatljivo za sistemskog igrača u zenitu karijere što Matić sigurno jeste. U Mourinhovoj šampionskoj sezoni u Chelseaju on je bio i puno više od toga. Jednako važan kao Costa i Hazard. United takvog igrača nije imao zadnjih 20+ godina.

Fabinhove godine nose potencijal i šansu da ga se proda za solidne novce ako stvari ne budu išle kako treba, ali ne vjerujem da će priučeni veznjak ikada postati specijalac na Matićevom nivou. Ako se to ne uzima u obzir onda stvarno ne vidim čemu tolika fiksacija godinama. Kvalitet je uvijek pravio razliku na terenu, ne nečijih 25 ili 30 godina. Uz to Fabinho dolazi iz napadačkog sistema, niko nije imao priliku vidjeti kako izgleda kada je pod pritiskom sat vremena i nema stalno loptu u nogama.

Usporedbe radi, Mourinhovih šest pojačanja koja su donijela Interu tripletu su u prosjeku imala 28 godina. Zreli igrači. Kratkoročni plan. United nije i ne smije biti Schalke, BVB ili Monaco da mu tinejdžeri kroje i nose igru. Oni su dio klupskog identiteta, ali nosioci su uvijek bili igrači koji poslije tekme odu smiriti dva litra pive u obližnjem pabu. Čak je i Ferguson išao kontra svojih principa kada je doveo Van Persieja i s njim uzeo titulu. Različita vremena traže različite mjere, United je daleko od rezultatske stabilnosti na osnovu koje bi mogao planirati i razmišljati isključivo dugoročno.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 jun 2017, 14:14

reddevil96 je napisao/la:Kladionice spustile kvotu na prelazak Ronalda u united na samo 1,36

Znači dobra šansa za uzet lovu, samo staviš kuću da neće preći :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

casper09
Kontakt:

Post Postao/la casper09 » 20 jun 2017, 14:42

Ako DDG ostane,dva štopera mlada,pa i Rojo...Pogba,pa Rash i Martijal.To sada možemo gledati kao te igrače oko kojih se pravi ekipa.
Herrera,Miki,Mata,Valencija...Ibrahimović(prošle sezone),Matić ako dođe oni su prolazni.Oni ti trebaju za instant uspjeh.
Ne možemo imati 15 igrača 23 godine i mlađe.
Ako ti recimo Matić odigra 2 sezone dobre,za to vrijeme se neki drugi igrač pokaže,pravi defanzivac...Onda Matić ide u Sandrlend,a mi dovodimo novog i popunimo to mjesto.
Zna Mou koliko smo navikli na dobre rezultate...zna koliko mora da bude dobar ove godine.Mislim da mu to garantuje prije Matić nego Fabhino.
Prije Perišić nego neki drugi igrač...bira se to pažljivo.Nije to hir...kad je Mou u Zagreb išao da gleda Perišu.
Ne sviđa se ni meni po neki igrač kojeg dovedemo ili sa kojim se dovedemo u kontekst...ali ako će on donijeti prevagu,ako će nas obradovati zašto ne.
Recimo svi smo ili bar nas 98 % je bilo jako zadovoljno kada je Di Maria potpisao ili Falcao.Ali šta su dali klubu???
Zato uvijek kažem rijetko koji igrač može donijeti sugurnu prevagu kada ga dovodiš.Koliko tahvih igrača ima...mislim da je Grizman jedan od njih...ali ga nema.
A uvijek su se bolje pokazala riješenja tipa Matić,koji su provjereni na visokom nivou i koji su provjereni u ligi.Koji su provjereni u sistemu.
Važno je da se ekipa pravi prema potrebama,a ne kupuje se glavom bez obzira.Čak i prošle sezone kada je Mou gorilo pod nogama on je uzimao dobre opcije.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 15:41

@feld
Nama nijedan tinejdžer nije nositelj igre niti je u prvoj postavi
Bio je martial pod van gaalom ali prošle sezone je vise na klupi bio nego igrao dok Rash je rotacija
Od mladih igrača(do23g) samo su njih dvojica cesto igrali i Bailly
Naši nositelj igre su u dobrim godinama(valencia herrera de gea mikhi mata i pogba kao najmlađi od njih)
Imamo puno mladih u rosteru ali to su oni koji skoro nikad ne igraju kao tuanzebe mensah i sad pereira koji se vraća
Nakon sto je mou otišao iz intera evo jos se nisu vratili na tu razinu bas iz razloga sto su tad s njim imali staru ekipu pa nisu na vrijeme napravili smjenu generacije i sad s lošim transferima tonu sve dublje

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 jun 2017, 16:18

Osim neosnovanih optužbi na račun Mourinha koji je otišao odmah po završetku te sezone i ostavio godinu stariju ekipu koja je igrački i dalje bila na vrhuncu, nisam uspio uhvatiti poentu tvog posta. Taman posla da je Inter propao radi trenera koji im je donio tripletu.

De Gea koji tek ulazi u zenit karijere, Valencia i Herrera su jedini igrači iz Unitedovih XI koji pripadaju igračima u naponu snage. Blind, Rojo, Fellaini, Darmian, Smalling, Rooney, Young... Bez većine od pobrojane ekipe bi United preživio. Makar pola valja prodati u ovom roku. Miki nije ispunio očekivanja, a ekipa koja igru gradi oko Mate i nije za više od sredine tabele.

Problem je dovesti Matića sa 29, a Lindelofa sa 22 nije. Iako će više problema donijeti njegovo neiskustvo, nego Matićeva zrelost. Da raspravljamo o nekom veteranu tipa Ibre diskusija bi imala smisla, ovako i ne baš.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 16:45

Dean Jones [emoji818]@DeanJonesBR
Am told Perez didn't want to do any business over Morata before he was re-elected but a deal with Utd should start to move faster now

CONFIDENTIAL | Mourinho does not want to sign Cristiano trib.al/lc0jTF6 By @Carpio_Marca

Bar da onda sto prije dovedemo Morate da znamo na čemu smo

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 20 jun 2017, 17:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la:Kladionice spustile kvotu na prelazak Ronalda u united na samo 1,36

Upravo... ne vidim ga niukakvoj varijanti. Nisu ni pare,, nije ni brend, voli on klub, sve OK, ali je isto tako poznato da se Mou i CR7 ne podnose. Potpuno razlicito shvatanje koncepata igre, dokumentovani sukobi tokom zajednickog rada u Realu. Ne znam koja bi bila i CR-u logika da trampi madridsko sunce za englesku kisu. Pare? Ima ih sigurno i tamo. Uspjesi? Trampiti "win-ready" Real za nas "work in progress"? Tamo zagarantovano nesto osvaja, kod nas, pitanje je. Slava? Pa covjek je u najjacem nogometnim brendu na svijetu, ako ga zdravlje posluzi, imace sansu da zabije u naredne dvije-tri sezone da dodje na 500 golova u dresu Reala. Sta kod nas ima? Nismo sad ni mi za baciti, ali budimo malo objektivni. A ima tu jos nesto - sama liga. Vjerujem da on sa 32 u straznjici itekako mislim da pazi na sebe i mislim da ce radije odabrati mjesto gdje moze uzeti i predaha. Evo izbaci derbije i uzmi "manje" utakmice. Gdje bi radje igrali, na Mallorci, plaze, sunce, cuda ili na Brittania stadionu npr sa onim finim mesarima?
Suma sumarum, meni na njegovom mjestu ne bi palo napamet. Doduse i vece su se budalastine desavale

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 jun 2017, 17:29

al... je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:

Upravo... ne vidim ga niukakvoj varijanti. Nisu ni pare,, nije ni brend, voli on klub, sve OK, ali je isto tako poznato da se Mou i CR7 ne podnose. Potpuno razlicito shvatanje koncepata igre, dokumentovani sukobi tokom zajednickog rada u Realu. Ne znam koja bi bila i CR-u logika da trampi madridsko sunce za englesku kisu. Pare? Ima ih sigurno i tamo. Uspjesi? Trampiti "win-ready" Real za nas "work in progress"? Tamo zagarantovano nesto osvaja, kod nas, pitanje je. Slava? Pa covjek je u najjacem nogometnim brendu na svijetu, ako ga zdravlje posluzi, imace sansu da zabije u naredne dvije-tri sezone da dodje na 500 golova u dresu Reala. Sta kod nas ima? Nismo sad ni mi za baciti, ali budimo malo objektivni. A ima tu jos nesto - sama liga. Vjerujem da on sa 32 u straznjici itekako mislim da pazi na sebe i mislim da ce radije odabrati mjesto gdje moze uzeti i predaha. Evo izbaci derbije i uzmi "manje" utakmice. Gdje bi radje igrali, na Mallorci, plaze, sunce, cuda ili na Brittania stadionu npr sa onim finim mesarima?
Suma sumarum, meni na njegovom mjestu ne bi palo napamet. Doduse i vece su se budalastine desavale

Slažem se a i dok je Mou bio u Realu Ronaldo mu je prigovarao za bunker protiv Barce pa ne vjerujem da zeli opet igrati bunker ali ovaj put protiv lpoola,spursa.....

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 20 jun 2017, 18:25

Kaže Perez da Ronaldo može ići samo ako neko plati otkupnu klauzulu, koja je inače milijardu...

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 21 jun 2017, 00:34

Juve počeo pregovore s Unitedom, nude 20m eura za Darmiana [Di Marzio]
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.