Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

santos
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la santos » 27 jul 2011, 10:53

Edo_77 je napisao/la:Ovdje samo mlatite o patriotizmu i kome srce kuca za sta? Zavrsena su vremena kad se igralo srcem, svaka repka kupi sve moguce igrace sebi.

Evo Nikola Saric je prakticki juce dosao u Hajduk, nije odigrao ni jedan mec u HNLu, a vec ga uvrstili na spisak U21 Hrvatske. Tako to radi HNS, grabi i zgrabi sve sto mozes.

Saric je inace igrao za Dansku, prijetio im da ce igrati za BIH ako ne dobije poziv. Srpski mediji ga smatrali svojim. Njegovi roditelji se smatarju Jugoslovenima. Al eto igrace za Hrvatsku. Nama je smetao jer kao BIH mu je treci izbor. Mozda bi se odazvao i nama, jer mu je karijera krenula nanize. HNS je to skuzio, poslao mu poziv, nikad se nezna, mozda postane dobar igrac, ako ne nikom nista, barem nece igrati za druge.

Jos jedan rodjeni Sarajlija, kojem roditelji nisu Hrvati igrace za Hrvatsku.

I niej mi jasno po kojim pravilima UEFE on moze promjeniti da igra u Hravtskoj. Pa nema nikakve veze sa istom. i on i roditelji rodjeni u BIH, zivio u Danskoj, ima Danski pasos?
U pravu si 100% plus je otac Nikole koji je veliki srbenda u srpskim medijima obecavao da ce on igrati samo za Srbiju ako se bude pitao :lol:

Razlog je mozda sto je bio rodjen u zajdnickoj drzavi ili postoji sporazum saveza na ex-yu teritoriji a to cemo ubrzo saznati kad stignu klinci rodjeni '92 i kasnije jer ne postoji drugacije objasnjenje da Hrvat Cvitanic dobije odbijenicu a njegovi su sa teritorije Hrvatske
i nakom ovih promjena napredak bar sto se tice mladjih kategorija je minimalan ili nikakav,nove selektore uopste nije briga za talente iz dijaspore a to pokazuju spiskovi

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 27 jul 2011, 11:19

Nije ih briga, to je skandalozno. 3 igraca iz dijaspore (ne racunamo HR i Srbiju za dijasporu) su na spisku od 44 igraca U19 reprezentacije.

Nema mjesta za malog Besica iz francuske
Nema najvece nade skotske Behrudina Atajica
Nema Anjora Osmanovica iz Chelsea
Nema Hodzica i Watforda

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 27 jul 2011, 11:21

I volio bi da znam na koju foru ígraci ovog tipa mjenjau nogometna drzavljanstva.

Po pravilima ni Subotic nije imao pravo.

Ni on, ni roditeliji ni djedovi i bake nisu rodjeni u Srbiji.

Po meni jedini nacin je falscifikacija, falsifikacija da je neka rodjena u Srbiji.

Isti slucaj je sa Vujicevicem i Saricem.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 jul 2011, 13:05

Edo_77 je napisao/la:I volio bi da znam na koju foru ígraci ovog tipa mjenjau nogometna drzavljanstva.

Po pravilima ni Subotic nije imao pravo.

Ni on, ni roditeliji ni djedovi i bake nisu rodjeni u Srbiji.

Po meni jedini nacin je falscifikacija, falsifikacija da je neka rodjena u Srbiji.

Isti slucaj je sa Vujicevicem i Saricem.
Koliko znam Srbi u BiH imaju ili mogu imati dvojna državljanstva? :?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jul 2011, 13:14

Svako ko je iz RS,vrlo lagano dobija drzavljanstvo Srbije,imas mnogo takvih primera i medju obicnim ljudima ne nekim poznatim licnostima.Otuda i dobijanje pasosa Subotica,Kuzmanovica i ostalih.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 27 jul 2011, 13:23

Da Da Da. ALI

To je jasno. al drzavljanstvo i nogometno drzavljanstvo nisu iste stvari.

Komplikacija lezi u tome kad se mjenja nogometno drzavljanstvo onda nije samo dovoljno imati drzavljanstvo reprezentacije za koju zelis igrati, vec moras ispunjati i uslove UEFE o promjnei nogometnog drzavljanstva.
Minimalno barem jedan djed il baka moraju biti rodjen i u toj drzavi.

Begovic i Medunjanin su je dobili na osnovu rodjenja u BIH.

A Subotic nije rodjen u Srbiji, nit su mu roditelji rodjeni. Gleda se unazad do djedova i baka.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 27 jul 2011, 13:58

http://freekick.uefa.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Svi u napad.. Bosna na 12. poz. trenutno.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jul 2011, 14:38

Edo_77 je napisao/la:Da Da Da. ALI

Komplikacija lezi u tome kad se mjenja nogometno drzavljanstvo onda nije samo dovoljno imati drzavljanstvo reprezentacije za koju zelis igrati, vec moras ispunjati i uslove UEFE o promjnei nogometnog drzavljanstva.

A Subotic nije rodjen u Srbiji, nit su mu roditelji rodjeni. Gleda se unazad do djedova i baka.
Suboticu ni cukundjeda Srbije nije vidio a kamoli porijeklo gotovo sigurno.Razlog je nasi blesavi ne-zakoni na ovom prostoru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 27 jul 2011, 15:32

Edo_77 je napisao/la:Da Da Da. ALI

kada je subotic mijenjao sportsko drzavljanstvo nisu vrijedila pravila koja ti navodis..
do 2010. jedini uslov je bio da igrac nije napunio 21.g. i da nije zabiljezio sluzbeni nastup za A selekciju...
osim toga za igrace s nasih prostora je pravna situacija malo drugacija, obzirom da smo nekad svi zivjeli u istoj drzavi i u takvim slucajevima odlucuje izvrsni odbor fife o svakom slucaju pojedinacno...

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 28 jul 2011, 00:31

Rekoh ja danas da je otac ovog Sarica bio velika Srbenda :D
Nesuđeno pojačanje Partizana odbilo poziv hrvatske reprezentacije

Dugo se ovoga leta pričalo o mogućnosti da fudbaler Liverpula Nikola Sarić dođe u Partizan. Posle nekoliko nedelja mladi napadač je potpisao vernost Hajduku iz Splita.

Nije prošlo mnogo, a na Sarićevu adresu je stigao poziv da debituje za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ipak, njegov otac Predrag, koji je rođen u Sarajevu, zahvalio se selektoru "vatrenih" na pozivu.

- Mi smo državljani Danske. Zbog toga se nadam da će Nikola igrati za reprezentaciju Danske - istakao je Predrag Sarić danskim medijima.

Inače, Nikola poseduje i bosanske papire, ali Vlado Jagodić, koji trenira mladu reprezentaciju te zemlje, nije ga zvao do sada u nacionalni tim.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jul 2011, 01:00

santos je napisao/la:Rekoh ja danas da je otac ovog Sarica bio velika Srbenda :D

Dugo se ovoga leta pričalo o mogućnosti da fudbaler Liverpula Nikola Sarić dođe u Partizan. Posle nekoliko nedelja mladi napadač je potpisao vernost Hajduku iz Splita.

Nije prošlo mnogo, a na Sarićevu adresu je stigao poziv da debituje za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ipak, njegov otac Predrag, koji je rođen u Sarajevu, zahvalio se selektoru "vatrenih" na pozivu.

- Mi smo državljani Danske. Zbog toga se nadam da će Nikola igrati za reprezentaciju Danske - istakao je Predrag Sarić danskim medijima.

Inače, Nikola poseduje i bosanske papire, ali Vlado Jagodić, koji trenira mladu reprezentaciju te zemlje, nije ga zvao do sada u nacionalni tim.
Neka vidi moze li ikako dobit drzavljanstvo San Marina, jer on moze samo sanjat o dresu BiH, Hrvatske, Srbije i Danske. Bog zna sto su ga hrvati pozvali, vjerovatno cisto iz inata i da su na sigurnom ako nesto bude od njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jul 2011, 08:00

Cartman je napisao/la:
santos je napisao/la:Rekoh ja danas da je otac ovog Sarica bio velika Srbenda :D

Neka vidi moze li ikako dobit drzavljanstvo San Marina, jer on moze samo sanjat o dresu BiH, Hrvatske, Srbije i Danske. Bog zna sto su ga hrvati pozvali, vjerovatno cisto iz inata i da su na sigurnom ako nesto bude od njega.
Preslo ima valjda u naviku,pogotovo sto god je rodjeno na prostoru BIH a da je bio makar na ljetovanju u Tucepima.
A ni Jagoda ''iz moralnih obaveza'' ga nece zvati zbog vjekovnih obaveza prema Srbij...pardon Danskoj.
Shuknu im starina Predrag sto jest jest :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 jul 2011, 08:46

Ali pazi kako HNS to drsko radi. Mislim da tako i treba. Uputili poziv Danskom reprezentativcu, koji je juce dosao u njihovu drzavu, a ciji su roditelji i on rodjeni u trecoj drzavi. Bez ikakvih konsultacija, samo poslali poziv.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 jul 2011, 12:19

izgleda da ce begovic zaigrati protiv hajduka od prve minute veceras

edit: begovic opet neporazen veceras 8-) . ocekujem da stoke u revansu osigura prolaz dalje.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 29 jul 2011, 00:28

STEVIE je napisao/la:izgleda da ce begovic zaigrati protiv hajduka od prve minute veceras

edit: begovic opet neporazen veceras 8-) . ocekujem da stoke u revansu osigura prolaz dalje.
Jako je teško ne primiti gol od jednog Hajduka. :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 jul 2011, 16:30

Nek Susic pozove Papca u Repku sve ce nam lakse bit ..

-----------------------------------------------------HASAGIC---------------------------------------------------------------

-------------LULIC----------------------PAPAC---------------SPAHIC-----------------------------SALIHOVIC--------

---------------------------------------------------------RAHIMIC---------------------------------------------------

-------------------------PJANIC-------------------------MISIMOVIC-------------MEDUNJANIN-----------------------

------------------------------------DZEKO----------------------------------IBISEVIC----------------------------
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 29 jul 2011, 16:34

-------------------------------Begovic-------------------------

-----Mujdza-----Spahic---------Papac-------Lulic---------

-----------------------------Rahimic--------------------------

-----Pjanic------------------Stilic------------Salihovic------

----------------Dzeko--------------Muslimovic--------------

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 29 jul 2011, 19:13

Nije Štila sazrio da bude jedan od ključnih igrača u terenu. Ne još uvijek... A gdje je Ibišević? To me malo zezaš?
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 jul 2011, 19:17

------------------------Begovic------------------------

Mujdza--------Spahic-----------Pandza-------Papac

-----------------------Salihovic-------------------------

Pjanic---------------Medunjanin-----------------Lulic

------------Dzeko-----------------Ibisevic------------

Evo npr. ovako protiv Grcke poceti, ako bude onako kako je Pape najavio (bez Rusa). Samo da jos Pjanic i Vedo budu zdravi.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 29 jul 2011, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 29 jul 2011, 19:18

MinistaR je napisao/la:Nije Štila sazrio da bude jedan od ključnih igrača u terenu. Ne još uvijek... A gdje je Ibišević? To me malo zezaš?
malo kombinovani sastav :D ma dvoumio sam se izmedju Ibisevica i Muslimovica ali ovog drugog gotivim zbog njegove borbenosti, nemam nsita protiv Ibisevica dobar je on napadac...a za Stilica mislim da je i doslo vrijeme vise da igra umjesto Misketa :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.