FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Drago mi je radi Sarajeva sto je dobilo jakog sponzora. Nadam se da ce ovo biti prekretnica i da ce se pehari opet slagati u vitrine pravog sarajevskog kluba. Mislim sto vam ostavi moj Velez
cestitke svima osim forumasu stadionu koji je zdusno bodrio svoj tim na forumu protiv kukesija i zrinjskog
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
- moustapha
- Kontakt:
Pa ako se vodis logikom, zasto je onda ikako dolazio u Sarajevo. Je li logicno ulagati u jedan klub u drzavi sa najgorom ekonomijom u Evropi. Taman ce neko iz BiH otici u Maleziju zahvaljujuci toj reklami.Baja_Zvjerka je napisao/la: Ok, necu te vrijedjati iako vidim da ne citas... Upravo to sto ti pricas, i ja sam rekao, a ti ako mislis da ce on dati vise nego sto realno i vas i njega zadovoljava, sacekat' cemo detalje ugovora, kad isti bude potpisivan ako uopste budu rekli detalje nama smrtnicima...
Ok, ukratko, 150.000 eura (ako ne i malo vise) od Uefe, 200.000 KM od ulaznica, reklame, tv-prava, fan shop, clanske - rashodi = 500.000 KM...
Kad uzmes te cinjenice u obzir onda skontas zasto bi placao nesto po visoj cijeni od realne.
Od UEFA-e bi dobili 130 000 Eura. Tih 200.000 hiljada ne bi mogli dostici ni pomocu trikova, plus sto bi otislo dosta novca na organizaciju utakmice i putovanje u daleku Ukrajinu.
Na kraju krajeva ti cak nisi ni dobro sracunao svoje cifre, sta imamo dalje pricati.
#divovi
Hvala brate STORM vala baš si u pravu ne raumijem pojedine nikako !Od srca vam želim da i vi nađete sponzora i da krenemo putem ozdravljenja nogometa u BiH!storm_raider je napisao/la:Cestitam komsije na sponzorskom ugovoru. Je li moguce da vas je toliko isfrustriranih na ovoj temi, sa obje strane, i da se toliko zeli da komsiji umre krava? Pogledajte zadnje 3-4 stranice i sve ce vam biti jasno zasto smo tu gdje jesmo. I jedni i drugi. FUJ!
Cestitam jos jednom i sretno u nastavku sezone.
Sarajevo ljubavi moja!
Hvala tebi na cestitkama, sto se tice kazes isfrustrirani a molim te sta je onda bilo ono prije 1-2 godine lezali su ovde na nasoj temi i vrijedzali nas spominjuci kako nemamo para i da igracima dajemo "virsle".A u kakvoj su oni situaciji molim te sada goroj nego mi sto smo bili SVE SE VRACA SVE SE PLACA.storm_raider je napisao/la:Cestitam komsije na sponzorskom ugovoru. Je li moguce da vas je toliko isfrustriranih na ovoj temi, sa obje strane, i da se toliko zeli da komsiji umre krava? Pogledajte zadnje 3-4 stranice i sve ce vam biti jasno zasto smo tu gdje jesmo. I jedni i drugi. FUJ!
Ti si opet šampion !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa ocigledno da ste od covjeza izvukli neke sadake, ali on trenutno nema nista od tog ulaganja, mozda sebi samo pravi podlogu da vas moze kupiti kad to bude moguce, covjek je nasao neku poslovnu priliku, kakva ce ona biti, vidjet cemo...moustapha je napisao/la:Pa ako se vodis logikom, zasto je onda ikako dolazio u Sarajevo. Je li logicno ulagati u jedan klub u drzavi sa najgorom ekonomijom u Evropi. Taman ce neko iz BiH otici u Maleziju zahvaljujuci toj reklami.Baja_Zvjerka je napisao/la: Ok, necu te vrijedjati iako vidim da ne citas... Upravo to sto ti pricas, i ja sam rekao, a ti ako mislis da ce on dati vise nego sto realno i vas i njega zadovoljava, sacekat' cemo detalje ugovora, kad isti bude potpisivan ako uopste budu rekli detalje nama smrtnicima...
Ok, ukratko, 150.000 eura (ako ne i malo vise) od Uefe, 200.000 KM od ulaznica, reklame, tv-prava, fan shop, clanske - rashodi = 500.000 KM...
Kad uzmes te cinjenice u obzir onda skontas zasto bi placao nesto po visoj cijeni od realne.
Od UEFA-e bi dobili 130 000 Eura. Tih 200.000 hiljada ne bi mogli dostici ni pomocu trikova, plus sto bi otislo dosta novca na organizaciju utakmice i putovanje u daleku Ukrajinu.
Na kraju krajeva ti cak nisi ni dobro sracunao svoje cifre, sta imamo dalje pricati.
Ipak 140.000 eura (http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-p ... /130704021" onclick="window.open(this.href);return false;) = 280.000 KM (jedino ako ne insistiras na 1.95 kursu)
18.000-20.000 navijaca (prva je utakmica) = 5500 * 6 (5 i 7 bez clanske) + 7000 * 11 + 6000 * 13 = otprilike nesto manje od 200.000, reklame 10.000, prenos 10.000, fan shop 5000, clanskih 5-10.000, komotno mozemo uracunati i 4.000 manje navijaca protiv Zrinjskog (moras priznati da bi dosli da ste ove prosli) a to je jos 40.000 KM...
Hajde sada pametnjakovicu napisi koliko je to novaca, uzmi digitron ako ti je lakse...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Buraz moj kako nisi jos skontao? Mi nemamo nista, ali imamo rekorde i titule, bas ono oo cemu vi sanjate sad ce skoro deset godina!!!![/quote]
Koliko vi sanjate 2 titule u periodu 1946-1991 u odnosu na 1 u periodu 1921-1991???....nije isto takmiciti se 70 i 45 godina.....[/quote]
HAHAHAH jesi ozbiljan majke ti to ?
najtrofejniji klub BiH ?[/quote]
Tebi je ona federalna titula osvojena 2002 ista ko i ona 1972 !??????????
MNOGO SI SMIJESAN !
Koliko vi sanjate 2 titule u periodu 1946-1991 u odnosu na 1 u periodu 1921-1991???....nije isto takmiciti se 70 i 45 godina.....[/quote]
HAHAHAH jesi ozbiljan majke ti to ?
Tebi je ona federalna titula osvojena 2002 ista ko i ona 1972 !??????????
MNOGO SI SMIJESAN !
- inacefindecko
- Kontakt:
fk inat
- storm_raider
- Kontakt:
Nema na cemu, pa napisao sam za obje strane. I nasa tema vrvi od takvih stvari, ne samo vasa. Ovo je mali grad, to sto neko navija za Zelju i Sarajevo, ne znaci automatski da razmislja drugacije od komsije sa prvog sprata. Kada sam napisao isfrustrirani, na obje strane se odnosi. Pa meni kao navijacu Zeljeznicara ne odgovara da ste vi slabi. Da ste losiji od nas svakako (ako smo mi 1. vi budite 2.), ali da ste slabi ili ne daj Boze da nemate para, to mi ne moze odgovarati. Ne mogu biti sretan zbog toga sto mi komsija nema para. E to je taj mentalitet koji se uvukao u nas. "Nemam ja, pa neka barem nema ni komsija, lakse ce mi biti." Cim se uradi neki korak naprijed (kao ovaj sponzorski ugovor - mada ne znam detalje, ali eto para je para), odmah se gleda iz najgoreg moguceg ugla. To je tako godinama ovdje, u ovom Sarajevu, u ovoj drzavi. I cim neko postavi neko normalno razmisljanje, odmah je "ljubomoran", "pakostan", "cudan", "pametuje". Pa majka mu stara, je li moguce da smo svi toliko u ovim fekalijama zaglavili da vise ne vidimo tracak nade iznad glave??? Ako hoce neko promjenu, mora u sebi je napraviti, a ne tjesit se tudjim nedostacima. Ne mogu voliti svoje, tako sto cu mrziti komsijino, ne ide, ali izgleda da je kod nas to toliko cesta pojava...simon je napisao/la:Hvala tebi na cestitkama, sto se tice kazes isfrustrirani a molim te sta je onda bilo ono prije 1-2 godine lezali su ovde na nasoj temi i vrijedzali nas spominjuci kako nemamo para i da igracima dajemo "virsle".A u kakvoj su oni situaciji molim te sada goroj nego mi sto smo bili SVE SE VRACA SVE SE PLACA.storm_raider je napisao/la:Cestitam komsije na sponzorskom ugovoru. Je li moguce da vas je toliko isfrustriranih na ovoj temi, sa obje strane, i da se toliko zeli da komsiji umre krava? Pogledajte zadnje 3-4 stranice i sve ce vam biti jasno zasto smo tu gdje jesmo. I jedni i drugi. FUJ!
@sekac, hvala brate, mora se promjeniti mentalitet, nakon toga je sve lakse. Zivio ti meni.
Sport je lijek za tijelo i duh.
dajte ljudi jel dosta vvise ?
prvo, ovo je stvar naseg kluba i nas navijaca i nema potrebe komsije u to petljati, imaju svoju upravu i svoje celnike i oni najbolje znaju kakvo im je stanje (ne zelim ulaziti u to, mozda imaju vise para nego mi!) i bas je glupo ih prozivanjem dovlaciti na temu i onda pocne 4 stranice prepucavanja oko gluposti...
ako se nekome ovo cini dobro, pohvalit ce, ako se cini lose neka presuti...
mi smo se dovoljno puta poskliznuli i meni je drago da uprava prvo pravi temelje pa onda KROV... a temelj svakog kluba su finansije i strucna uprava pa tek onda rezultati
prvo, ovo je stvar naseg kluba i nas navijaca i nema potrebe komsije u to petljati, imaju svoju upravu i svoje celnike i oni najbolje znaju kakvo im je stanje (ne zelim ulaziti u to, mozda imaju vise para nego mi!) i bas je glupo ih prozivanjem dovlaciti na temu i onda pocne 4 stranice prepucavanja oko gluposti...
ako se nekome ovo cini dobro, pohvalit ce, ako se cini lose neka presuti...
mi smo se dovoljno puta poskliznuli i meni je drago da uprava prvo pravi temelje pa onda KROV... a temelj svakog kluba su finansije i strucna uprava pa tek onda rezultati
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
- moustapha
- Kontakt:
Cekaj, jel' ti stvarno mislis da ne postoje troskovi organizacije domace utakmice odlaska u Ukrajinu? Pa to je ozbiljna cifra koju nikako ne kalkulises!Baja_Zvjerka je napisao/la: Pa ocigledno da ste od covjeza izvukli neke sadake, ali on trenutno nema nista od tog ulaganja, mozda sebi samo pravi podlogu da vas moze kupiti kad to bude moguce, covjek je nasao neku poslovnu priliku, kakva ce ona biti, vidjet cemo...Kad uzmes sve to u obzir, da niko nece otici, onda shvatas da nema potrebe ni 100.000 KM da "pokloni", a ne tek milion...
Ipak 140.000 eura (http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-p ... /130704021" onclick="window.open(this.href);return false;) = 280.000 KM (jedino ako ne insistiras na 1.95 kursu)
18.000 - 20.000 navijaca (prva je utakmica) = 5500 * 6 (5 i 7 bez clanske) + 7000 * 11 + 6000 * 13 = otprilike nesto manje od 200.000, reklame 10.000, prenos 10.000, fan shop 5000, clanskih 5-10.000, komotno mozemo uracunati i 4.000 manje navijaca protiv Zrinjskog (moras priznati da bi dosli da ste ove prosli) a to je jos 40.000 KM...
Hajde sada pametnjakovicu napisi koliko je to novaca, uzmi digitron ako ti je lakse...
Fan shop i clanske su dostigli vrhunac prije utakmice sa Albancima, tako da je bilo tesko ocekivati neki veci pomak. A pored toga ulozeno je jako puno i u promociju clanstva.
Procjena da bi doslo izmedju 18 000-20 000 gledalaca je samo procjena. U realnosti ja bih rekao oko 15 000. Mislio sam i da ce protiv Albanaca doci dosta vise raje, pa na kraju cifra nije bila nesto posebno.
Cisto sumnjam da bi nas puno vise doslo na utakmicu protiv Zrinjskog. Poredjenja radi, prosle godine smo imali aktivan razultat nakon prve utakmice sa Zetom, i svi su bili maksimalno nafurani. Prije revansa u Podgorici otvorili prvenstvo sa Celikom, kojeg doslo bodriti solidan broj robijasa i opet na stadionu bilo 3 000 ljudi.
http://www.sportsport.ba/tabela/Premije ... o-NK-Celik" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam znaci li ti ista podatak da smo prosle godine samo za derbi imali zaradu od ulaznica, sve ostale utakmice veci rashodi bili nego prihodi.
#divovi
Nerade to samo navijači želje već i obrnuto[/quote]amypitar je napisao/la:[quote="adisice
Ta tema vec odavno postoji,samo sto ovde administracija dozvoljava, da navijaci Zelje trolaju na temi Sarajeva do besvjesti.
Cuj obrnuto,pa ovo je tema za navijace Sarajeva.
Pa navijaČi Sarajeva isto idu na željinu temu i isto ser.u na to sam mislio ali nebitno to su samo pojedinci...nadam se
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ma jasta, ne moze te niko ubijediti i Bog... Nisi u pravu za tu organizaciju utakmice... Drugo, vi na putovanja idete autobusom i pretpostavljam da se ne noci u hotelu sa 5 zvjezdica... Ako je protiv Albanaca bilo 9-10.000 poslije one katastrofe dole, prolaskom i lozenjem marketinga sigurno bi protiv Metalurga bilo ovoliko kao sto sam rekao... Za clanske sam dao + 200-300 clanskih, sto je premalo, vjerovatno bi bilo i vise (o troskovima nemoj jer su oni tu vec od ranije)... Protiv Zrinjskog bi doslo minimalno 3000 vise ljudi, odnosno umjesto 2000 bilo bi oko 5000... Al hajd nije ni bitno, zaradili bi 100.000 KM, a sa Tanom ce te zaraditi 300.000, jesi li sada sretan ?! Jte isto kao da je ogromna razlika 440 ili 500 milja maraka...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
lucif3R666
- Kontakt:
stvarno je smijesno poredit pare od europe ii ove od sponzora pa nidje veze , sponzor su ciste pare i sa njim se zatvara budjetska godina , kao i pripreme i pojacanja , plate igracima jer su sigurne pare , a evropa pa dok uefa kazni klub pa ovo pa ono pa trosak , avion i td dobitak bude negdje 50 hiljada eura u dvije utakmice kup uefa , kazem ciste pare 50 hiljada eura , a tu i brojim premije igracima ako produ kolo i td ...
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
- Cautinho
- Kontakt:
Cestitke za dobar posao.
Nadam se da ce to pomoci prvenstveno vama a i da ce biti dobar podstrek za bh fudbal.
Poslano sa moj Digitron FCB
Nadam se da ce to pomoci prvenstveno vama a i da ce biti dobar podstrek za bh fudbal.
Poslano sa moj Digitron FCB
Keep walking.
-
veteran II
- Kontakt:
Vic dana.Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne znam, ali znam razmisljati glavom, kao i Tan... Ko je lud da ti da za nesto npr. 1 milion, kad moze to isto dobiti za 3 puta manje para, konkretno u vasem slucaju reklama na dresu, ne bi bio milijarder da ne razmislja ovako...
Za prolazak Kuksija bi zaradili vise od pola miliona...
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa niste tako pricali prije svih evropskih utakmica, ovdje je bila prica Zeljo 375.000 eura, a Sarajevo 395.000 eura, pa da je bolje igrati evropsku ligu nego ligu prvaka...lucif3R666 je napisao/la:stvarno je smijesno poredit pare od europe ii ove od sponzora pa nidje veze , sponzor su ciste pare i sa njim se zatvara budjetska godina , kao i pripreme i pojacanja , plate igracima jer su sigurne pare , a evropa pa dok uefa kazni klub pa ovo pa ono pa trosak , avion i td dobitak bude negdje 50 hiljada eura u dvije utakmice kup uefa , kazem ciste pare 50 hiljada eura , a tu i brojim premije igracima ako produ kolo i td ...
@stadion, obrisi suze mala moja
@veteran II, vadis iz konteksta, it's ok...
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Anide dobro dosao imali pravo sad da nastupi u Istocnom S. protiv Slavije?
04.10.2009 !!
Danas je Amar Osim na stadionu Grbavica fotografisan u svrhe Fan Shopa našeg Kluba.stadion je napisao/la:još da Dželo ode a Hobit se nameračio da ga otjera...
Smijali se našoj muci sad ste jos veči KU..I
Šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim danas je na Grbavici fotografisan za potrebe novih proizvoda u Fan Shopu. Sredinom augusta u Fan Shop dolazi nova pošiljka sa novom linijom proizvoda, u kojoj je u centru pažnje Amar Osim
De mi reci kako se sad osjecas molim te ?
Pa ovi navijači Želje (ne općenito već ovi što smaraju po našoj temi) su dno dna, šta vas ba boli briga ko je nama sponzor i koliko ćemo para zaradit? Eto budite objektivni, otiđite na vašu temu pa pogledajte koliko navijači/simpatizeri Sarajeva "orgijaju" i sabotiraju svaku normalnu diskusiju. Vi se brinete za naš igrački kadar, naše finansije, našeg direktora.. nešto ste mi pravo merhametli ovih dana. A za ovo svaka čast upravi, pravi potez u pravo vrijeme i za nadati se da je ovo samo prvi korak u dugoj i sretnoj saradnji 
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.
Ima pravo nastupa,treba ga gurnuti u vatru makar pola satasarajlija je napisao/la:Anide dobro dosao imali pravo sad da nastupi u Istocnom S. protiv Slavije?
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.