kengur je napisao/la:moj storm_raider,
puno ni jednih ni drugih ne shvata tvoje postove uopste. Cini mi se da je ovaj mentalitet najvise poceo od rata. Bilo je i prije pilana ali i klubovi su nam bili pravi. Sada vise nemam zelje da se pilam kad smo svi na dnu. Amar je maher za titule ali svi smo daleko od nivoa na kojem smo bili. Dok se dobro ne podignemo nemam razloga brinuti za "druge" ukljucujuci i vas komsije.
Mi sretno prodjosmo i prvo pretkolo a vi srecom izbjegoste katastrofu u prvom poluvremenu na gostovanju. Prosle godine je Sarajevo imalo najbolji medjusobni rezultat od 4 najbolja nasa kluba a izgubilo titulu. I kao takvi mi popusimo od Albanaca i Zete, a svi smo u pet deka. Ako Zeljo fasuje peticu ko kaze da bi mi bolje prosli. Svi smo u blatu ali narod je postao maliciozan do bola.
U ratu na cesmi u Hrasnom su bivsi igraci Zelje i Sarajeva pomagali jedni drugima da pune vodu. To djecurlija danas zaboravlja. Danas se legendi i velikoj ljudini govori "slagirani". Da u zemlju propadnem od stida. Dovode se polovnjaci a ignorisu juniori a onda ocekujemo da igraci budu motivisani za derbi. To mogu samo nasa djeca osjetiti.
Ovaj sponzor je velika stvar ako se bude iskoristio pravilno. Mozda i za buduci biznis jer je Malezija medju 15 ekonomskih zemalja u ekspanziji. Kao i Indonezija. Vrlo su prijateljski prema nama i to nam je sreca. Nadam se da ce i grad i drzava imati vise posla sa njima u buducnosti.
Ma znam ja da ne shvata mnogo njih, ali eto necu zbog toga prestati pisati... Ne mogu djecu kriviti ni ove neke nove stvari na koje se ne mogu navici, niti zelim, niti sam tako odgojen. Ne mogu ih kriviti prije nas starijih, ipak neko im je ovo sve morao servirati i nauciti ih na ovo. Covjek se na dobro lako navikne, ali u zlu mora uciti da pliva... Tako malo treba promjeniti da bi se citav mehanizam pokrenuo, a opet je to tako mnogo i veliko...
Znam ja da ce se ovdje i dalje spominjati Zeta, Litex, Kukesi, Maccabi, itd., ali najgore je sto isto tako znam da malo ko to shvata kao njegov licni poraz. Vrijeme je ce proci, proci ce i svi porazi i sve pobjede, ali kada se okrenes shvatis da si opravdavao vlastite poraze komsijinim. Manjim ili vecim, nije ni bitno...
Sport je lijek za tijelo i duh.