Champions League 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko osvaja LP 2017/18?

Liverpool FC
54
52%
Real Madrid CF
50
48%

Ukupno glasova: 104

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Re: Champions League 2017/18

Post Postao/la Artetitis » 25 apr 2018, 14:46

japa je napisao/la:Jos kad na to dodas precjenjenu drvosjecu Naingolana i laznog Tottija destruktivca De Rossija uz nekakvog polovnog Turcina na krilu koji zuji ko muha bez glave dodje ti da se zapitas kako jedna BiH ekipa ne moze u grupe Evropa lige da prodje a ovakvi antitalenti se nadju u polufinalu Lige Prvaka jos Barcelonu izbace :lol: :lol:
Roma jest hrpa polovnjaka i fudbalskih pobačaja tipa Fazio, precijenjenih igrača tipa Manolas i slično, ali su uspjeli osvojiti grupu gdje su bili Chelsea i Atletico. Čak i da je Atletico dobio oba puta strašnog Šehića, Roma bi bila prva u krugu Roma-Atletico-Chelsea, s tim da bi Chelsea ispao. Na Olimpicu im gol nisu dali ni Chelsea, ni Atletico, ni Barcelona.

Ja ne znam samo kako se iko ikad može zapitati za naše ekipe u Evropi. Ja se uvijek iznenadim kad prođu dalje od jednog pretkola. Kakve grupne faze, kakvi bakrači.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 apr 2018, 14:53

Roma je smece, nije ovo prvi put da se takve ekipe nalaze u ovako kasnoj fazi LP, bio je tu i Salke bio je i Arsenal jednom, bude tu tih luzera potrefi im se nesto. Roma je imala srece Chelsea je los svakako a Atletico je sam sebe izbacio tu ne znam ni ja kako jer je bolji od obje ekipe.

Zasto se ne bi zapitao pa kad vidim ko sve igra zavrsnicu Lige Prvaka pa kad vidim ko se sve plasira u knock out fazu EL i grupe iste stvarno sam iznenadjen jer znam da su nasi losi ali realno ekipe jednako lose nasima se bar jednom u pet godina nadju u grupama a nasi ne mogu jednom u 20.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 25 apr 2018, 14:59

japa je napisao/la:Roma je smece, nije ovo prvi put da se takve ekipe nalaze u ovako kasnoj fazi LP, bio je tu i Salke bio je i Arsenal jednom, bude tu tih luzera potrefi im se nesto. Roma je imala srece Chelsea je los svakako a Atletico je sam sebe izbacio tu ne znam ni ja kako jer je bolji od obje ekipe.

Zasto se ne bi zapitao pa kad vidim ko sve igra zavrsnicu Lige Prvaka pa kad vidim ko se sve plasira u knock out fazu EL i grupe iste stvarno sam iznenadjen jer znam da su nasi losi ali realno ekipe jednako lose nasima se bar jednom u pet godina nadju u grupama a nasi ne mogu jednom u 20.
Navedi jednu ekipu koja je u zadnjih 10 godina bila u LP a da je jednako loša ko naš najbolji tim.
Roma je pored sreće igrala jako dobro u napadu, odbrana joj je klimava cijelo vrijeme ali napad je to u mnogim utakmicama nadoknadio. Nisu oni talašika od ekipe kako su sinoć izgledali, niti je L'pool tako nadmoćan. Salah plus formacija moja mu ide u prilog i eto ti 5:2.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 25 apr 2018, 15:13

don_burza je napisao/la:Moramo smisliti kakav suo ko braća što su imala Arbelonso
Rafartinez.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 apr 2018, 15:31

JonSnow je napisao/la:
japa je napisao/la:Roma je smece, nije ovo prvi put da se takve ekipe nalaze u ovako kasnoj fazi LP, bio je tu i Salke bio je i Arsenal jednom, bude tu tih luzera potrefi im se nesto. Roma je imala srece Chelsea je los svakako a Atletico je sam sebe izbacio tu ne znam ni ja kako jer je bolji od obje ekipe.

Navedi jednu ekipu koja je u zadnjih 10 godina bila u LP a da je jednako loša ko naš najbolji tim.
Roma je pored sreće igrala jako dobro u napadu, odbrana joj je klimava cijelo vrijeme ali napad je to u mnogim utakmicama nadoknadio. Nisu oni talašika od ekipe kako su sinoć izgledali, niti je L'pool tako nadmoćan. Salah plus formacija moja mu ide u prilog i eto ti 5:2.
Mislio sam vise na Evropa ligu kad kazem grupe, ipak za LP i najlosije ekipe koje su nastupale su nivo iznad nasih realno.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 25 apr 2018, 15:41

Objasnio sam mu malo opširnije sve, al lik i dalje po svom, i njemu je najjači argument ''sreća".
Roma dobila Barcu 3-0 na sreću. Nisu ni trčali ni borili se, onako 3-0 dobili na lijepe oči. Barca sama sebi dala 3 gola. Barca, koja je, koliko me god to boli reći, obilježila zadnju deceniju i najjača je ekipa u tom periodu, i koja je neporažena u prvenstvu ove godine i obara rekord u tome, je na nesreću izgubila od Rome. I to ni manje ni vise nego 3-0. Imali su šansi na Olimpicu, trebalo je biti 0-4 za Barcu, ubili ih al ybg, 3 kontre i 3 gola.
A Chelsea krš i to je sreća, i Atletico, ma ko su oni, nikakvi klubovi, sreća Romina pa su ih izvukli u grupi, da su bili s Bešiktašom i Portom ne bi prošli.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 apr 2018, 15:49

wobly92 je napisao/la:Objasnio sam mu malo opširnije sve, al lik i dalje po svom, i njemu je najjači argument ''sreća".
Roma dobila Barcu 3-0 na sreću. Nisu ni trčali ni borili se, onako 3-0 dobili na lijepe oči. Barca sama sebi dala 3 gola. Barca, koja je, koliko me god to boli reći, obilježila zadnju deceniju i najjača je ekipa u tom periodu, i koja je neporažena u prvenstvu ove godine i obara rekord u tome, je na nesreću izgubila od Rome. I to ni manje ni vise nego 3-0. Imali su šansi na Olimpicu, trebalo je biti 0-4 za Barcu, ubili ih al ybg, 3 kontre i 3 gola.
A Chelsea krš i to je sreća, i Atletico, ma ko su oni, nikakvi klubovi, sreća Romina pa su ih izvukli u grupi, da su bili s Bešiktašom i Portom ne bi prošli.
Roma je zasluženo prošla jer su vjerovali u preokret i došli do njega. A da su bolja ekipa, nisu sigurno.
I nije to nikakva sreća niti znanje Rome, vec miš na klupi Barce koji je postavio u revanšu najziheraškiju moguću taktiku i popušio nakon 4-1 iz prve utakmice :tokralju: treba i to znati.
Zato se nadam da ce se miš vratiti u Bilbao da trenira Ituraspea, San Josea, Garciju i slicno...Ocito da je Barca za njega prevelik zalogaj.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 25 apr 2018, 15:50

AS Roma pobjediti mora. :kafa:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 apr 2018, 16:33

japa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Roma ima popiličan broj polovnjaka preciznije cijela zadnja linija Jesus,Fazio,Manolas na dvije utakmice u gostima primili 9 komada. :crazy:
Za Liverpool samo preslikaj taktiku Mourinha i oni su gotovi džaba im Salah i sve.
Jos kad na to dodas precjenjenu drvosjecu Naingolana i laznog Tottija destruktivca De Rossija uz nekakvog polovnog Turcina na krilu koji zuji ko muha bez glave dodje ti da se zapitas kako jedna BiH ekipa ne moze u grupe Evropa lige da prodje a ovakvi antitalenti se nadju u polufinalu Lige Prvaka jos Barcelonu izbace :lol: :lol:
Svake godine se desi da neki uljez zaluta u knockout fazu CL kao npr Roma. :D I danas mi nije jasno kako je Barcelona uspjela ispasti od ovih komedijaša i to nakon 4:1 iz prve utakmice. :facepalm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 25 apr 2018, 16:44

Saurman je napisao/la:Svake godine se desi da neki uljez zaluta u knockout fazu CL kao npr Roma. :D I danas mi nije jasno kako je Barcelona uspjela ispasti od ovih komedijaša i to nakon 4:1 iz prve utakmice. :facepalm:
Milan 2003-04.

Sa 4-1 iz Milana odu kod Deportiva kojeg su godinu dana ranije u La Korunji pobijedili 4-0 i koji je te sezone od Monaca u grupi izgubio 8-3 uz četiri gola Prše. Milan još jači nego sezonu ranije kad su uzeli CL jer su sad imali i Kaku. Ligu su poharali, dobili skoro sve derbije.

Izgube od mrtvog Deportiva 4-0.

Do izvjesne mjere nepredvidivo takmičenje.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 apr 2018, 16:46

wobly92 je napisao/la:Objasnio sam mu malo opširnije sve, al lik i dalje po svom, i njemu je najjači argument ''sreća".
Sreca u kombinaciji sa spletom drugih okolnosti eto ako hoces konkretno revans sa Barcelonom u kojemj e Barcelona izasla onako ko prijateljsku da odigra i zato je Roma i prosla dalje uz ogromnu zelju. Dokaz tome je isnocnje kantanje i blamaza protiv Liverpoola, dokaz tome je njihovo mjesto na tabeli u Seriji A. Dokaz tome je da naredne sezone vjerovatno ispadaju vec u grupi jok nije sreca i splet okolnosti to je njihov ubber kvalitet. Strasna Roma...

I onda kaze on objasnio nesta opsirno mislis nasrao si gluposti opsirno...jos ces me i ubjediti da je Barcelona sinoc bila da bi oni izgubili jos vecom razlikom od Rome?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 apr 2018, 16:47

Puno je tu više faktora od klasičnog individualnog kvaliteta koji utiču na rezultat u LP. Svi oni nose dio procenta i na kraju jedan ili drugi faktor prevagne. Roma je rano našla formu i bila konstantna na početku fudbalske godine, trener nije srljao, i tako uspjela da se spasi ispadanja iz grupe na račun nekoga ko je od njih objektivno jači a nije još krenuo tim pravcem (na to utiču dugoročni planovi za iduće sezonu/e promjene rostera, sistema). Drugi razlog prolaska, protiv Barse, je pitanje pristupa i samo pristupa, kako Barse tako i Rome. Roma je jednostavno bacala pet kockica da dobije pet 6-ica i to je i dobila uz poguranac Valverdea koji je petu 5-icu okrenuo na 6.
Uvjeren sam da je bilo manje razlike za Barsu da Roma da ne bi prošla, pogotovo na onaj način na koji jesu. Vidjeli ste način prolaska, potpuno odlučno, jasno u napadu i ne prateći toliko šta će se napraviti u odbrani, tražili su golove i to su i našli, e sad je pitanje za struku u Barsi zašto ona taj pristup nije iskoristila u svoju korist. Na kraju do do polufinala dođu oni koji su konstantni, imaju malo sreće prilikom žrijeba i čiji trener ne izvodi karafeke.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 25 apr 2018, 16:52

http://www.beinsports.com/en/uefa-champ ... es-/854107
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 apr 2018, 17:04

japa je napisao/la:
Sreca u kombinaciji sa spletom drugih okolnosti eto ako hoces konkretno revans sa Barcelonom u kojemj e Barcelona izasla onako ko prijateljsku da odigra i zato je Roma i prosla dalje uz ogromnu zelju. Dokaz tome je isnocnje kantanje i blamaza protiv Liverpoola, dokaz tome je njihovo mjesto na tabeli u Seriji A. Dokaz tome je da naredne sezone vjerovatno ispadaju vec u grupi jok nije sreca i splet okolnosti to je njihov ubber kvalitet. Strasna Roma...

I onda kaze on objasnio nesta opsirno mislis nasrao si gluposti opsirno...jos ces me i ubjediti da je Barcelona sinoc bila da bi oni izgubili jos vecom razlikom od Rome?
Roma je jedno smece od ekipe kojoj je mjesto u EL a ne LP. A nas trener je jos vece smece koji je uspio da prokocka prednost 4-1 od takvog kluba. Gubimo 2:0, covjek uvodi Gomesa :lol: i zatvara utakmicu, mislim o cemu da mi pricamo, sasvim zasluzeno smo ispali. Takve ekipe gdje imas prednost 4-1 zavrsavas sa B timom jednostavno. Trener je tu utakmicu bio sve ono sto Barcelona NIJE.

Kao sto sam odmah i napisao tu noc....ne bi mi bilo toliko zao sto smo ispali od Rome da znam da nece dobit 5 komada u daljoj fazi natjecanja. Tako upravo i bi jucer.
27.10.2020

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 apr 2018, 17:29

To ovaj strucnjak nikako ne moze da skonta, to ispadanje je bilo do Barcelone a ne do Rome i njihove snage, Roma je **** od ekipe vazda bila, oni kad su bili tri puta bolji i jaci nego sto su sada su primali od Uniteda sedam komada, smijesna ekipa, Barcelona sada moze da grize nokte i pita se zasto i kako su ispali od ovih slagera.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 apr 2018, 17:45

This time next year :urnebes:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 apr 2018, 17:51

Artetitis je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Svake godine se desi da neki uljez zaluta u knockout fazu CL kao npr Roma. :D I danas mi nije jasno kako je Barcelona uspjela ispasti od ovih komedijaša i to nakon 4:1 iz prve utakmice. :facepalm:
Milan 2003-04.

Sa 4-1 iz Milana odu kod Deportiva kojeg su godinu dana ranije u La Korunji pobijedili 4-0 i koji je te sezone od Monaca u grupi izgubio 8-3 uz četiri gola Prše. Milan još jači nego sezonu ranije kad su uzeli CL jer su sad imali i Kaku. Ligu su poharali, dobili skoro sve derbije.

Izgube od mrtvog Deportiva 4-0.

Do izvjesne mjere nepredvidivo takmičenje.
Nije baš mrtvi Deportivo oni su tad ima veoma kvalitetnu ekipu sa kojom su vodili bitku za prvaka do haman zadnjeg kola sa Realom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 25 apr 2018, 17:55

Mislim da je večeras jedina situacija u kojoj neutralni navijači zauzimaju stranu Bayerna, inače nemoguće za vidjeti. :lol:
Anketa kao dokaz i veliki podstrek :kafa:
Očekujem dobru utakmicu, kakvu ovakav klasik jedino i može pružiti, pa neka bolji pobjedi. Hajmo lagano Madriđani, dosta vas je više. :beba:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 25 apr 2018, 17:57

Da se ovaj post fino uokviri i okači u naslov ove teme :twisted:
Klare je napisao/la:Zadnja dva dvomeča su, pa poprilično pokvarili sliku, koju je oslikao rezultat naših mečeva sa halašima kroz historiju.

Bilo je 12-6 u međusobnim utakmicama. Sada zahvaljujući Španskom ublehašu i pomoći Uefe to je došlo na 12-10.

Jednostavno smo uvijek, ma kakvi god im došli na megdan, uvijek smo noćna mora za Madrid.
To dokazuju situacije kada nismo bili u najboljem svijetlu 2007 i 2012, tada smo im također prašili tur,
da ne pričam kad smo bili u naletu 2001, tada nisu znali odakle ih bije, ili 2000 sa tabačinama 4:1 i 2:4, također su tada kao amateri naspram nas izgledali.
Na njima su se rekordi postavljali, najbrži gol ikada
:lol:

Nažalost, nažalost, dva zadnja dvomeča nisu ono što je trebalo da bude.

Da večeras stvari dođu na staro.
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 25 apr 2018, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

bimbosha
Kontakt:

Post Postao/la bimbosha » 25 apr 2018, 17:58

Ko igra,Bernat ili Rafinha i sto Rafinha ako bude igrao ?

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.