I prva i druga borba uništen jedina razlika što je ga je u prvoj pogodio lijevom i opet ga nije uspio znacajnije povrijediti u vidu toga da mu krenu klecati noge.
Al' 2 srecna udarca.
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Ogromna nepravda prema Francisu, ne znam šta je poenta toga. Imaš zdravog prvaka i ti ugovaraš borbu za privremenu titulu. Miočić i Cormier maksimalno ukočili kateogoriju trilogijom. Godinu dana Miočić nije branio titulu do njihovog trećeg meča, i sad je problem što Ngannou traži borbu mjesec kasnije nego što su oni planirali. Ne znam šta izvode...wadethegreat je napisao/la: ↑13 jul 2021, 17:38
Sta se desava sa teskom kategorijom?
Ngannou nije mogao biti spreman do septembra zbog travel schedule ili sta vec ovi htjeli August.
Iskoristili Ciryla kao leverage pritisnuli Ngannoua za August i kada je rekao da nece do septembra odmah zavrsili interim borbu.
Cudno malo da su to sve tako brzo odradili s obzirom koliku kolicinu promocije su ulozili iza Francisa.
Ovo je zapravo top potez. Ngannou bukvalno ništa ne gubi, a dižu jednog od ove dvojice.wadethegreat je napisao/la: ↑13 jul 2021, 17:38
Sta se desava sa teskom kategorijom?
Ngannou nije mogao biti spreman do septembra zbog travel schedule ili sta vec ovi htjeli August.
Iskoristili Ciryla kao leverage pritisnuli Ngannoua za August i kada je rekao da nece do septembra odmah zavrsili interim borbu.
Cudno malo da su to sve tako brzo odradili s obzirom koliku kolicinu promocije su ulozili iza Francisa.
Nije to jedan trik, odi u mma gym pa vidi jel to jedan trik.90minut je napisao/la: ↑13 jul 2021, 18:57Kakav si idiot 'ebo te Conor u ta usta prljava zar te toliko kompleksi pucaju da ne možeš priznati da Khabib ima jedan trik u rukavu dok ih ovaj ima više?
Cuj kaže da li je nekoga nokautirao high ili low kick-om možda ih niko nokautirao, al' ih je dovodio do završnog čina da se predaju prije nego je lijevicom završavao.
I šta je poenta stavi ih 50 puta da se bore na nogama Conor 50 uzima stavi ih 50 puta da se hrvaju zna se ko uzima.
A dobro sve to spada u jedno kao što aperkat spada u jedno direkt overhand..DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 jul 2021, 20:02Nije to jedan trik, odi u mma gym pa vidi jel to jedan trik.90minut je napisao/la: ↑13 jul 2021, 18:57Kakav si idiot 'ebo te Conor u ta usta prljava zar te toliko kompleksi pucaju da ne možeš priznati da Khabib ima jedan trik u rukavu dok ih ovaj ima više?
Cuj kaže da li je nekoga nokautirao high ili low kick-om možda ih niko nokautirao, al' ih je dovodio do završnog čina da se predaju prije nego je lijevicom završavao.
I šta je poenta stavi ih 50 puta da se bore na nogama Conor 50 uzima stavi ih 50 puta da se hrvaju zna se ko uzima.
Grappling je citav niz kompleksnosti, ja dok sam trenirao lakse mi je bilo boksati, u BJJ moras sjediti dumati gdje ti noga treba ici, gdje ruku postaviti, kukove izbaciti, a uz to ako neko tezak na tebe lezi..
Nemas pojma koliko je tesko nekog cuvati na podu i kontrolisati. Ah vidi mene nisam se obaranja i graplanje uz kavez dotakao, nebitno.![]()
Slusaj Joe Rogan kad komentarise, najvise melje kad se pocnu klincati uz kavez i kad su na podu.
Da mi je tvoj mozak da odmorim par dana negdje da se suncam.90minut je napisao/la: ↑13 jul 2021, 18:57Kakav si idiot 'ebo te Conor u ta usta prljava zar te toliko kompleksi pucaju da ne možeš priznati da Khabib ima jedan trik u rukavu dok ih ovaj ima više?
S ovim se itekako mogu složiti, al' trebaš postaviti sebi pitanje koliko trebaš biti bolji od Ben Askrena recimo da te ne bi kritikovali što imaš jedan " trik " koji je najefikasniji u cijelom sportu?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 jul 2021, 20:07Khabib nije jednodimenzionalan iz razloga sto
1. U stand up-u, kontrolise distancu i zna se cuvati od udaraca
2. Treba imati tehniku, znanje i snage oboriti svakog moguceg borca
3. Ok oborio si ga, ali valja ga zadrzati. Za to treba jako dobar BJJ.
Khabib da je jednodimenzionalan bio bi recimo Chael Sonnen koji je bio dobar hrvac ali slab u BJJ, ili Demian Maia expert BJJ crni pojas ali nikad nije znao obarati ljude onako hrvacki.
Mentalna gimnastika druze, kazes da se mozes sloziti pa onda opet spominjes 1 trick, ovako su legendu GSP-omalovazavali.90minut je napisao/la: ↑13 jul 2021, 20:11S ovim se itekako mogu složiti, al' trebaš postaviti sebi pitanje koliko trebaš biti bolji od Ben Askrena recimo da te ne bi kritikovali što imaš jedan " trik " koji je najefikasniji u cijelom sportu?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 jul 2021, 20:07Khabib nije jednodimenzionalan iz razloga sto
1. U stand up-u, kontrolise distancu i zna se cuvati od udaraca
2. Treba imati tehniku, znanje i snage oboriti svakog moguceg borca
3. Ok oborio si ga, ali valja ga zadrzati. Za to treba jako dobar BJJ.
Khabib da je jednodimenzionalan bio bi recimo Chael Sonnen koji je bio dobar hrvac ali slab u BJJ, ili Demian Maia expert BJJ crni pojas ali nikad nije znao obarati ljude onako hrvacki.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.