Rekonstrukcija stadiona u BiH

Murga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Murga » 01 jan 2016, 02:32

Signore je napisao/la:Sjeverna tribina stadiona Tusanj

Kad vidim ovakve stvari pozelim da nam nikad nitko nista ne napravi. Pored ovakvih debila koji dolaze na stadion nista ne moze opstati. Vidi se tu neodrzavanje i da tribina nije zavrsena, ali toliko smeca i potpisa? Kome to treba? Preko slike samo sto ne osjetim smrad mokrace.
To je nasa realnost. Ne postoji nesto sto se napravilo u nekom gradu kod nas, a da majmuni to nisu razvalili. Samo kad pogledam nase klupe, parkove itd., zalosno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jan 2016, 16:08

ovo ne volim u nasoj ligi , evo npr.. mladost radi stadion u pola prvenstva i nekako zavrsi neke radove a ne sve i sad stali ne rade nista , umjesto da se sad krene pa na proljece rahat igrat oni nista , a krenut ce 10 dana do prvenstva ako krenu ...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jan 2016, 17:58

Pa za neke betonske radove te radove na travnatim povrsinama su vremenske prilike trenutno veoma lose. Trebali su iskoristiti vrijeme u novembru i vecinu decembra kada je bilo poprilicno dobro vrijeme no sada pa sigurno do kraja februara je poprilicno uzaludno zapocinjati radove. Naravno da je moguce graditi i zimi, po snijegu, ali su potrebne dodatne mjere i poskupljuje se gradnja. Ljeto je najidealnije za gradnju, pogotovo za klubove koji nece igrati Evropu ili nece igrati na svom stadionu ako je rijec o osrednjim zahvatima koji traju tek po koji mjesec kao sto je rijec bilo u Kaknju sa stadionom Mladosti.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 jan 2016, 21:06

Uopce nije bitno u koje doba godine krecu radovi i kad se radi ako se radi. Vecina njih gleda krenuti pred zimu da spreme teren i da na proljece ne idu bas od nule.

Osvojise me ovi slovaci s montaznim stadionima, tj. tri tribine celika i jedna betonska ispod koje su prateci objekti. To mi je savrseno za vecinu nasih trenutnih premijerligasa koji se vjerojatno nikad nece takmiciti u Europi ili ce do iste jednom u 20-30 godina.

Posljednji projekt, Partizán Bardejov, 2.liga

slika

Stadion ce na kraju primati blizu 4.000 gledatelja, a ukupna cijena radova iznosi 1.5 milijuna eura

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jan 2016, 23:43

Mislio sam da sada pocnu radovi, nakon sto je pao snijeg, zemlja zaledila i sve. Zato sam rekao da je trebalo poceti novembar ili pocetak decembra jer bi onda postojala osnova za nastavak radova tokom zime iako bi i tada bilo klimavo. Ovako smatram da je uzalud tek zapocinjati jer sam siguran da bi svaka gradjevinska kompanija zahtjevala vise novca za posao :D pa eno EA odlucio da nece zavrsiti drugi kruzni tok u Buca Potoku sada tokom zime jer su se pogorsali vremenski uvjeti (palo svega 10 cm snijega) i ostavili onako raskopano sve (znaci imali su vec zapocete radove), a rijec o jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Sarajevu + pricamo o kompaniji koja je izgradila neke od najzahtjevnijih dijelova autoputa A1 u BiH i nije da nema iskustva. Jednostavno kod vecine nasih gradjevinskih kompanija je tabu da se gradi zimi, a nismo jedini u tome na svijetu :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 jan 2016, 14:10

Ma moj upis se odnosio na kolegu povis tebe, ne brini, slazem se s tobom :mrgreen:

Razocara me s tom vijescu o kruznom toku. Prije neka dva mjeseca sam ima zescu patnju da udjem, a jos vecu da izadjem iz Sarajeva :lol: Nadao sam se da ce do iduceg posjeta biti gotovo, planirao sam krajem mjeseca ici, ali :cry:

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 06 jan 2016, 14:34

Da nam je ovakav jedan 15.000 i to je to.
slika

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 06 jan 2016, 15:43

Signore je napisao/la:Uopce nije bitno u koje doba godine krecu radovi i kad se radi ako se radi. Vecina njih gleda krenuti pred zimu da spreme teren i da na proljece ne idu bas od nule.

Osvojise me ovi slovaci s montaznim stadionima, tj. tri tribine celika i jedna betonska ispod koje su prateci objekti. To mi je savrseno za vecinu nasih trenutnih premijerligasa koji se vjerojatno nikad nece takmiciti u Europi ili ce do iste jednom u 20-30 godina.

Posljednji projekt, Partizán Bardejov, 2.liga

slika

Stadion ce na kraju primati blizu 4.000 gledatelja, a ukupna cijena radova iznosi 1.5 milijuna eura
Signore druze,ja kada vidim ovako nesto,i stadione u BiH,kako u PL,tako i nize tuga me uhvati.ali ozbiljno.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 jan 2016, 16:48

Nije da je taj stadion nesto, ali moje misljenje je da je takvo nesto pristojno za PL, pogotovo da dobije tu zadnju tribinu iza gola i jos da je centralna duz cijelog terena.

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 06 jan 2016, 17:32

Signore je napisao/la:Nije da je taj stadion nesto, ali moje misljenje je da je takvo nesto pristojno za PL, pogotovo da dobije tu zadnju tribinu iza gola i jos da je centralna duz cijelog terena.
Tako sam i mislio ali mrsko mi pisati,sa telefona.
Ovakav Stadion naravno tribine okolo skroz,idealan za nas.2,3 miliona mogu se obezbijediti,kod nas je posjeta ocajna,takav kapacitet je dovoljan,onda ako imas nekog novca,uredi teren,pomocne i td.
Nama daj kapacitet a teren i sve uslovi katastrofa.
Ovako nesto ovaj stadion podsjeca me na stadion Radnickog iz lukavca.
Oni bi sa tri miliona km mogli cudo napraviti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 jan 2016, 01:09

Ma svi smo svjesni da najcesce ne postoji poslovna etika i vizija u klubovima u BiH. Klubovi se trebaju da ponasaju kao kompanije, a ne kao neki hibrid izmedju kompanije i udruzenja. Znam da je problem pravni status klubova kod nas kao udruzenja gradjana, ali ono ne oprstruira razvoj nasih klubova koliko nesposobni ljudi unutar istih.

@Signore - Pa gotov je onaj u Brijescu pa fino preko A1 na Butilu, izadjes u Brijescu na kruzni tok, pa na Stupsku petlju i onda glavnu gradsku saobracajnicu, uzivancija :D ja ni najvecem dusmanu ne bi preporucio da se vozi ulicom Safeta Zajke i Drinskom (pogotovo tokom spice) ukoliko ne planira da ide na padinska naselja iznad tih cesti :D

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 09 jan 2016, 16:07

La Balastera, Palencia (Spain) 8100 mjesta

slika

slika

slika

slika

legao bi ovakav širokom ko budali šamar,samo bi sjedalice promijenio kao na pecari,

a evo još lijepih koji bi valjali i ostalim klubovima:

Xanthi F.C. stadium

slika

slika

slika

oko 7000 mjesta

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 jan 2016, 16:30

šta će nam takav stadion u ovakvoj državi i ligi? nepotrebno totalno kad nam je i ovaj sadašnji dovoljan (i previše)

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 09 jan 2016, 16:37

brig je napisao/la:šta će nam takav stadion u ovakvoj državi i ligi? nepotrebno totalno kad nam je i ovaj sadašnji dovoljan (i previše)
a je, za sad nam netreba ali nekad zašto ne i opet kriteriji se UEFE postrožavaju prije ili poslije pecara može ostati bez licence ali za sad netreba

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 jan 2016, 16:25

Pravim stranicu na kojoj cu se potruditi da postavim sto vise stadiona iz BiH. Molim vas ako neko ima fotografije klubova ( NK Svatovac, Mladost Malesici, NK Priluk, NK Igram, NK Dinamo Donja Mahala, FK Borac Izacic, FK Vitez v, NK Vlasic i FK Blagaj) da pošalje u PP ili postavi ovdje. :bih:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 jan 2016, 22:19

Gledajte, za nasu ligu je najbitniji po meni teren. Da se prestane igrati po njivama. A ovi stadioni sa svim tribinama od 10.000 mjesta, sta ce nam to kad je posjecenost za ku***
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 10 jan 2016, 22:40

JavierBosnia je napisao/la:Gledajte, za nasu ligu je najbitniji po meni teren. Da se prestane igrati po njivama. A ovi stadioni sa svim tribinama od 10.000 mjesta, sta ce nam to kad je posjecenost za ku***
Sve si rekao, bez terena nema napretka
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 23:11

JavierBosnia je napisao/la:Gledajte, za nasu ligu je najbitniji po meni teren. Da se prestane igrati po njivama. A ovi stadioni sa svim tribinama od 10.000 mjesta, sta ce nam to kad je posjecenost za ku***
najbolje da se prave od 4-5 000 stadiončići, onda bi nam liga bila gledana i stadioni "dobro popunjeni" :lol: :lol:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 11 jan 2016, 23:37

http://static.panoramio.com/photos/orig ... 997331.jpg

Zna li ko kad i za koje potrebe se pravio ovaj centar u Drvaru? Ovo mi djeluje preveliko za njihove potrebe. Tu desno jos nekakvih zapustenih bazena ima.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jan 2016, 12:49

TETRAPAK je napisao/la:http://static.panoramio.com/photos/orig ... 997331.jpg

Zna li ko kad i za koje potrebe se pravio ovaj centar u Drvaru? Ovo mi djeluje preveliko za njihove potrebe. Tu desno jos nekakvih zapustenih bazena ima.
Sagrađeno je za vrijeme bivše države, sredinom osamdesetih, planirano je da tu bude centar za sport i rekreaciju, visinske pripreme sportaša i te šeme, a izolirano - dodaj finu klimu i prekrasnu prirodu, idealnije ne može. Šteta što dođe rat i sve to uništi, mislim da bi svaki grad i klub u državi poželio nešto ovakvo.

Evo slika kad je to bilo novo.
slika

Imali su jak klub sredinom prošlog desetljeća, Finvest, suci ih demolirali kad su trebali ući u Prvu ligu FBiH pa je to propalo... sad postoji Borac Drvar (ustvari postoji 90 godina već, Finvest je postojao dok je ovaj mirovao), ne igraju nigdje.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []