Zvjezdan Misimović

Rios

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la Rios » 20 jun 2014, 01:31

Vidim vodi se zestoka rasprava oko Misketa :mrgreen:
Miske ce igrati,u to nema sumnje..I neka ce..Cekat cemo te njegove lucidne poteze koje niko ne moze sporiti..Da li cemo ih docekati vidjet cemo..Protiv Argentine je imao onaj strasan pas za Izeta i sjajnih 20 min,nakon toga nula bodova..A igrao je do 70 min..Pjanic i Besic trce odradjuju i svoj i njegov posao u defanzivi,ali to ce slabo ko priznati,nego ce potrcati da popljuju Miralema kako ga nema u ofanzivi..Pa kad da stigne i jendo i drugo!? Licno mislim da je veliki luksuz na SP imati igraca od kojeg ces cekati samo taj neki potez,al ko da se moja pika nesto.. :D
Ono sto ja hocu da istaknem jeste cinjenica da ovdje pojedinci misle da trka nije relavntan faktor u danasnjem fudbalu,da jos uvijek moze proci romanticarski fudbal na vrhunskom nivou..Evo da ih ja pitam, sta je razlika izmedju Misketa u vrijeme kad je bio najbolji,kad je igrao u sampionskom timu i bio najbolji asistent BL i ovog Misketa sad?
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 20 jun 2014, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 01:32

Rios je napisao/la:Evo da ih ja pitam, sta je razlika izmedju Misketa u vrijeme kad je bio najbolji,kad je igrao u sampionskom timu i bio najbolji asistent BL i ovog Misketa sad?
Nema razlike i sad je najbolji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rios

Post Postao/la Rios » 20 jun 2014, 01:36

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:Evo da ih ja pitam, sta je razlika izmedju Misketa u vrijeme kad je bio najbolji,kad je igrao u sampionskom timu i bio najbolji asistent BL i ovog Misketa sad?
Nema razlike i sad je najbolji.
U odnosu na koga,sta,gdje? U BL? U sampionskom timu? Najbolji asistent?
Znas i ti odgovor,smao zelis da ostanes principijelan do kraja i postujem tu namjeru :thumbup:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 01:38

Ne.

I sad dijeli lopte kao rukom, ali ljudi ne zabijaju golove.
Voli te tvoje Sarajevo.

Rios

Post Postao/la Rios » 20 jun 2014, 01:42

Virtu4l je napisao/la:Ne.

I sad dijeli lopte kao rukom, ali ljudi ne zabijaju golove.
I onda ih je djelio..Dakle,to nije razlika.. :kafa: Trazimo dalje :hmmmmm:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 01:44

Kad je on u pitanju ništa drugo me ne zanima. Prvo Pjanić u onoj prijateljskoj, sad Hajrović, dakle ukrali su mu dvije asistencije.

Da, i on je jednom bio sebičan kad je mogao dodati Džeki.
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jun 2014, 13:45

DonCorleone je napisao/la:
calcio je napisao/la:Nigeriju uzimamo na lucidnost i kreativnost tako da nam je Miske itekako potreban. Par onih njegovih lopti i nasi su.
Ako protiv Nigera ne uradi nista, onda mu je ucinak zadnjih nekoliko utakmica katastrofalan, ipak je on ofanzivni vezni, prva violina iza Dzeke.
Decko, o cemu ti pricas? Jesi proucio onaj video prije nesto sto si ga poceo ismijavati? Covjek je sam kreirao i na tacni isporucio tri mrtva zicera koji nisu postali golovi samo zahvaljujuci nesposobnosti nasih napadaca. Dakle, ako protiv Nigerije mislimo davati golove (a nadam se da mislimo) Miske mora igrati, kao nas najkreativniji igrac. Pjanic je potpuna druga prica, pozicija i uloga na terenu i izgleda da mu i odgovara.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 jun 2014, 13:57

Neko napisa da je jedini argument ovaj, i ja ću ga napisati (iako ih ima još, ali se sve sa ovim završava): "Miske mora da igra i kraj priče."
:kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 15:59

Sve dok bude mogao hodati!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 jun 2014, 16:03

In Miske we trust! :cool:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 20 jun 2014, 16:54

Da protiv Argentine nismo imali Misimovica poslije autogola bi nas uhvatili u masineriju i do kraja utakmice bi nas tesko osramotili.
Naravno,to nezrela djeca ne razumiju.
Stari majstor je uzeo stvari u svoje ruke,smirio igru,nije im dozvolio da se razmasu,izborio nekoliko prekrsaja i na taj nacin kupio nam vrijeme da se pregrupisemo.
Protiv Nigerije ce pogotovo biti vazan jer ce trebati obuzdati njihovo jurcanje i divlju trku i razvuci ih,ko to moze bolje od Misketa.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 jun 2014, 16:57

drummer je napisao/la:Da protiv Argentine nismo imali Misimovica poslije autogola bi nas uhvatili u masineriju i do kraja utakmice bi nas tesko osramotili.
Stari majstor je uzeo stvari u svoje ruke,smirio igru,nije im dozvolio da se razmasu,izborio nekoliko prekrsaja i na taj nacin kupio nam vrijeme da se pregrupisemo.
Protiv Nigerije ce pogotovo biti vazan jer ce trebati obuzdati njihovo jurcanje i divlju trku i razvuci ih,ko to moze bolje od Misketa.
Objasnio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 17:11

Nema ovde znalaca fudbalske teorije, tako da je bespotrebno bila sta raspravljati. Moderni fudbal se sastoji od mnogo vise faktora nego stajanja na lopti pogotovo kada to stajanje vise lici na usporivanje igre.

Ispade da je Misimovic nas spasio blamaze protiv Argentine, pa vece gluposti nikada u zivotu procitao nisam. Misimoviceve defanzivne deficite su krpili Pjanic i Besic permanentno do njegovog izlaska sa terena. Ko to ne vidi taj veze o fudbalu nema, jednostavno glup insan koji ne shvata osnov fudbalske igre. Ne shvata da u modernom fudbalu svi rade pozadi kao i naprijed zajedno.

Covjek ne moze pruziti vise od 45 min na ovom tempu profesionalne igre, pomiritite se stim i ne ispadajte budaletine vece nego sto jeste.

Svaki analiticar sirom Evrope je konstatovao da BiH ima jednu od najsporijih tranzicija lopte iz defanzive u napad i svi redom od ORF 1 do HRT su nasli "odgovornog u Misimovicu". Tako da nije bitno sta vi mislite, nego oni koji su placeni za misljenje. Najbolji dokaz tome je kada je Dzeko u drugom poluvremenu poslao desno Misimovicu loptu, a ovaj nije imao snage da je stigne.

Ako se ne pokaze protiv Nigerije i Irana, moze se svrstati u najlosije igrace SP-a, jer mu je ucinak pripremnih utakmica i SP video snimak od odprilike 65 sekundi za igraca koji igra direktno iza napadaca.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 19:28

Najkorisniji igrač reprezentacije svih vremena. Nedostižan za narednih 100 godina.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 21:14

Goalgetter je napisao/la:Da Pjanic mozda zna igrati bolje na toj poziciji ''10ke'' od Misketa, dalo bi se diskutovati o tome da li ga staviti na klupu ili ne. Ali posto nam je Pjanic dosta korisniji u tandemu sa Muhamedom Besicem, po meni je ovo optimalna kombinacija u veznom redu, Mume, Pjanic i Miske.
Slazem se. Zadovoljan samo kako je Miske odigrao 70 minuta protiv Argentine. Sada je sve na njemu ako odigra odlicno i protiv Nigerije i pobjedimo tu tekmu uci ce u legendu. A ako zakaze onda ce pojedine kritike na njegov racun mozda biti opravdane. Misimovic nije razlog zasto smo izgubili protiv Argentine. Pustite covjeka da razvali Nigeriju.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 20 jun 2014, 21:27

drummer je napisao/la:Da protiv Argentine nismo imali Misimovica poslije autogola bi nas uhvatili u masineriju i do kraja utakmice bi nas tesko osramotili.
:rol: :rol: :rol: ko je ba sta smirio ukrao 2 lopte(hajmo mu spomenik dici)da nije bilo Besica i Pjanica da ganjaju Argentince po sredini i da odbrana nije bila pri sebi u tom periodu posle autogola fasovali bi smo 3 komada...Dizete nesto Mismovica koji igra u Kineskoj ligi,covjek koji nemoze pretrcati 10 metara a da ne zastane,pa pogledaj kako Totti trci sa svojih 37-38 godina...

Misimovicu svaka cast za ono sto je uradio za Reprezentaciju dok je igrao u ozbiljnim klubovima i dok je bio u formi(pravog sportiste) a ovo na sta sada lici je cirkus da je toliko dobar nebi otisao u Kinu nego bi igrao u nekom timu iz Lige petice...Njegov profesionalizam ga je doveo tu gdje sada jeste u Kinu,sutnut je iz Galate,sutnuli ga iz Dinamo M.

Samo usporava igru kompletnog tima,to sto jednom u 70 minuta ubaci jednu loptu kako treba i sto pojedinci svrsavaju na taj pas sledecih godinu dana to je druga stvar...Njemu vise nije mjesto u prvih 11,stare zasluge su stvar proslosti...

Pegla loptu bez ikakve potrebe,nije u stanju odigrati pas iz prve nego mora postavljati svoju g.uzicu i ici izmedju 2 igraca i peglati loptu i dalje dok drugi masu rukama i nogama da su slobodni.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 jun 2014, 21:53

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 21:55

Miske hvala ti!

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:38

Virtu4l je napisao/la:Miske hvala ti!

slika
:thumbup: :thumbup:
Najbolji igraju najbolje kada je to najpotrebnije. Protiv Argentine nije bilo puno toga za izgubiti. U ovoj utakmici protiv Nigerije njegov doprinos ce biti potrebniji nego ikada. Ja bi mu cak i dao kapitensku traku za tu utakmicu. Ali zauzvrat ocekujom i kapitensku igru do zadnjeg atome snage. Isto tako ako Miske odigra kvalitetno na SP i pobjedimo Nigeriju mozda se vrati na stari kontinent. U Serie A su jako cijenjeni igraci kao on. Tamo bi mogao jos odigrati 2,3 godine.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jun 2014, 00:33

Gledam sad pregled tekme sa Argentinom. Znaci, Miske je dao onu genijalnu loptu koju Hajrovic nije uspio iskontrolisati za mrtvu sansu. Ja sve mislio Pjanic.... MISKE! :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.