UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

wadethegreat
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la wadethegreat » 13 jul 2021, 21:02

Opet koja je poenta tvog posta.
Ja ne znam kako si ti iz osnovne izasao.
Da ih stavis u parter isti rezultat.
Khabib je stajao sa tvojim Conorom na nogama.
Jedan tvoj post do sada nema neki jasan argumenat ili poentu.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 13 jul 2021, 21:07

I da ih ostaviš na nogama isti rezultat eto ti vec jedne poente evo ti još jedne Khabib ne zna udariti low ili hight kick footwork mu je lošiji nego u onoga što ti spominješ Jake Paul-a.

I zbog tog razloga nikad ne može biti ispred jednog Jon Jonesa.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 jul 2021, 21:19

Po kompletnosti Rockhold je najveći borac. Odličan kickboxer, odličan grappler, i ovakvog umirovljenog ga se Khamzat prepao i odbio borbu.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 13 jul 2021, 21:22

Da mu je toliko los footwork tvoj miljenik bi ga zavrsio kada je odlucio stajati sa njim? Ili ipak Conor nije toliko dobar u stojci?
Ti si taj sto je provalio da je Conor kompletniji borac od Khabiba sto nije istina.
U segmentu hrvanja klinca obaranja ground and pounda i na kraju poluga Khabib je nepobjediv dokazano vise puta.
Znaci u svom dijelu "igre" itekako raznovrstan. Ima dosta dobrih hrvaca ali nemaju ostale elemente.
Onda na nogama sasvim dobra odbrana dovoljna da zavara protivnika da setapuje obaranje bez da popije upercut ili koljeno ili nesto slicno. Opet kazem takvom majstoru borilackih vjestina se desilo da ga Khabib obori sramota.
Sa druge strane Conor jako los u branjenu obaranja u lightweight diviziji cak ga je i featheru maltretirao Mendes dok se nije umorio jer je uzeo borbu na short notice tu ti je eto Conor bio sav krvav posto ti borbe po tome ocjenjujes. Bjj ne postoji, Klinc opet nije na nekom elitnom nivou.
Stojka mu isto nije toliko raznovrsna prvenstveno voli koristi front kick u tijelo. U karate stavu ceka kontru ili pritisce protivnika tjera ga na otvaranje i opet kontrira. Kazem ti Dustin Gaethje Oliveira su puno bolji primjeri boraca koji su kompletniji od Khabiba dobri u skoro svim segmentima.
To ne znaci da su bolji naravno sto se i pokazalo ali puno bolji primjeri. Reci da je Conor kompletniji od Khabiba je meni tolika glupost i pokazuje koliko pratis odnosno ne pratis ovaj sport.
I da je Khabib toliko los u stojci nego bi ga sigurno makar na srecu do sada zavrsio. Bio je u Kavezu sa nekim od najvecih ubica na svijetu tako da je to opet kazem suludo pricati.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 13 jul 2021, 21:25

Drape je napisao/la:
13 jul 2021, 21:19
Po kompletnosti Rockhold je najveći borac. Odličan kickboxer, odličan grappler, i ovakvog umirovljenog ga se Khamzat prepao i odbio borbu.
Vidio sam da trenira sa Khabibom.
Interesantan borac prije svega jer je super talentovan brz eksplozivan ali isto tako glup i arogantan.
Isto tako dropa uvijek lead ruku tako je zavrsen vise puta a i na to sve brada mu je odavno otisla.
Ja kada vidim da se on bori upalim ujutro fino highlight da vidim kakav je brutalan nokaut ovaj put popio.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 13 jul 2021, 21:31

Ma kakvi imaš mogucnost jednu u 50 to je da baciš neki hail mary da ga zakačiš ako ne prođe ideš dole do kraja runde i vec si u drugoj rundi druga osoba.

Nema šta nece se niko više pojaviti poput njega da je toliko dominantan u tom pogledu.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 jul 2021, 22:06

wadethegreat je napisao/la:
13 jul 2021, 17:38
Ali meni ne ide u glavu kako je moguce da je Khabib toliko iznad sviju.
Jeste gledali Dark Knight Rises? Pa kada Albert objasnjava Bruceu zasto se treba plasiti Banea gdje mu govori ko je on ustvari i iz kakvog svijeta dolazi.

Eh tako bih ja najkrace opisao zasto je Khabib dominantan toliko. Masa odlicnih boraca dolazi iz dijela svijeta odakle i on, moras biti 5 puta bolji od najboljih da bi isplivao, genetski predodredjen za MMA i, ne tako zanemariva prednost, glava koja je vjerovatno iz posvecenosti religiji, taj dio me manje zanima :D , maksimalno fokusirana iskljucivo na borbu dok svi ostali nus efekti slave jednostavno ne doticu osobu. Miks svega toga je Khabib i zato je toliko dominantniji od drugih. Zelio sam da nastavi karijeru pa da izgubi jednom ali trenutno nema borca koji bi ga mogao srusiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 13 jul 2021, 22:11

90minut je napisao/la:
13 jul 2021, 21:31

Nema šta nece se niko više pojaviti poput njega da je toliko dominantan u tom pogledu.
Čeka se Makachev u velikim borbama, plus je momak kompletniji od Khabiba, zna i da nokautira ljude. Sad da li je dole nivo Khabiba vidjećemo, definitivno je blizu tog nivoa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 13 jul 2021, 22:14

Fuerza je napisao/la:
13 jul 2021, 22:11
90minut je napisao/la:
13 jul 2021, 21:31

Čeka se Makachev u velikim borbama, plus je momak kompletniji od Khabiba, zna i da nokautira ljude. Sad da li je dole nivo Khabiba vidjećemo, definitivno je blizu tog nivoa.
Definitivno nivo ispod nema te dominacije koju od ovoga vidimo, al' taj nivo ispod bi rekao da je dovoljan za skoro sve.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 jul 2021, 22:23

Nisam od Islama bas vidio taj nivo koji je Khabibi drzao cijelu karijeru, okej mozda malo bolji u stojci ali na zemlji nije pokazao isto znanje, ni blizu. Opet nije imao ni srece sa koronom koja mu je otkazala dos Anjosa, to mu je trebao biti skalp koji ceka.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 14 jul 2021, 00:34

Rooney88 je napisao/la:
13 jul 2021, 22:06
13 jul 2021, 17:38
Ali meni ne ide u glavu kako je moguce da je Khabib toliko iznad sviju.
Jeste gledali Dark Knight Rises? Pa kada Albert objasnjava Bruceu zasto se treba plasiti Banea gdje mu govori ko je on ustvari i iz kakvog svijeta dolazi.

Eh tako bih ja najkrace opisao zasto je Khabib dominantan toliko. Masa odlicnih boraca dolazi iz dijela svijeta odakle i on, moras biti 5 puta bolji od najboljih da bi isplivao, genetski predodredjen za MMA i, ne tako zanemariva prednost, glava koja je vjerovatno iz posvecenosti religiji, taj dio me manje zanima :D , maksimalno fokusirana iskljucivo na borbu dok svi ostali nus efekti slave jednostavno ne doticu osobu. Miks svega toga je Khabib i zato je toliko dominantniji od drugih. Zelio sam da nastavi karijeru pa da izgubi jednom ali trenutno nema borca koji bi ga mogao srusiti.
True. Niz faktora su uticali na to da Khabib postane Khabib.
Okruzenje,nacin zivota,genetika i talenat su samo temelji koji su od njega napravili psihicku gromadu sa najboljim mixom graplinga i hrvanja sto je svijet vidio. "Dagestanske lisice" postoje i u americkom hrvanju ali niko ih ne koristi na onaj nacin,uz ogradu.
A onda se niz nastavlja,tako mocan,dolazi u AKA kod Mendeza gdje se grind,hrvanje,disciplina i ludjacki treninzi njeguju i postaje jos bolji.
I na sve to dodaj pravila u UFC koja zestoko favorizuju hrvace,i dobijes Khabiba.
Niko nema tako cist rezime karijere.
Ali skilla sto se tice,nacina na koji zavrsava protivnike,i imena protivnika koje je zavrsio...Jon Jones je GOAT.
Bez dileme.
Strah me i pomisliti da je imao sve ove Khabibove okolnosti na sta bi licio...

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 14 jul 2021, 00:39

Dolazi iz dijela svijeta gdje se provodi umjereni šerijat, gdje ti je jedini izlazak iz mulja borba.

Ti zaobilaziš vjeru pa samo zbog te vjere je postao to što je postao tip osoba koje vjeruju svim srcem da im je Allah odredio put i da sve što treba uraditi je spremiti se maksimalno za isti.
Fanatici u punom smislu te rijeci.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 14 jul 2021, 00:41

Jones i jeste to sto jeste jer je malo lud I strasno arogantan. I pored svih stvari van ringa koje me iskreno ne interesuju po meni su steroidi ostavili najvecu ljagu na njegovu karijeru. Imao je par sumnjivih borbi koje je po meni izgubio ali iskreno Mislim da su kokain i Kurve krivi za to. To je kriptonit svakog crnca bijelo I bijela ckapi.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 14 jul 2021, 01:02

Nevezano, dok mnogi i dalje ne kontaju igru u UFCu i sta donosis za stol i da je jako bitno da si popularan, Khabib u par recenica objasnio zasto je to normalno.

Btw, engleski mu je na vrhuncu sad.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 14 jul 2021, 01:06

14 jul 2021, 00:41
Jones i jeste to sto jeste jer je malo lud I strasno arogantan. I pored svih stvari van ringa koje me iskreno ne interesuju po meni su steroidi ostavili najvecu ljagu na njegovu karijeru. Imao je par sumnjivih borbi koje je po meni izgubio ali iskreno Mislim da su kokain i Kurve krivi za to. To je kriptonit svakog crnca bijelo I bijela ckapi.
On je malo vise lud,dosta boraca kazu kako je "zao" i zeli ih povrijediti (LOL) To se odnosi na scene poput one kada razbija u klincu Glovera i u jednom trenutku mu hvata ruku i pocinje je uvrtati i lomiti u laktu,jeziva kreativnost,lik je demon.
Khabib ispada solidan na nogama jer je stojao sa nekima? Paaa moze se tako gledati ali cinjenica je da svi koji stoje sa njim se toliko plase obaranja da im je gameplan ujedno i najgori moguci-braniti obaranja.
Matematika je prosta,nebitno da li se borbe odvijale iskljucivo na podu ili na nogama Jones bi bio Jones,to je i radio,pobjedjivao strasne borce u onom u cemu su najbolji.
U vrhuncu fizicke snage kada je najvise mogao nauciti, lik pio,drogirao se,guzio kurve,partijao po cijelu noc,jedva da je i trenirao...
Ne volim ga,ali lik je demon,mma goat.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 14 jul 2021, 10:32

Pa kažu da je najstrašnija scena u oktagonu bila kad JJ udara Cormiera, kaže izgledalo je kao da ga hoće ubiti.

Jon Jones je GOAT, tu nema dileme, najkompletniji borac ikada. GSP, Silva, Khabib tu odmah iza njega.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 jul 2021, 10:58

Jon Jones mozda jeste najtalentiraniji i najsvestraniji ikad, ali nakon visestrukih doping skandala, u mojim ocima ne zasluzuje nikakvu poveznicu sa GOAT statusom. Osim toga, izgubio je makar 1 borbu od ovih nekoliko zadnjih, a i ove sto je dobio je bilo neubjedljivo i mlako. Ne moze se gledat samo kroz prizmu najboljih dana karijere, nego cjelokupnog dojma ostavljenog u diviziji i sportu.

GSP i Khabib po meni.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 14 jul 2021, 11:18

Ali je Jones duže na vrhu od Khabiba ima više odbrana titule, Khabib je stao na 3 i povukao se, on je s te strane ispao pametan. Stao je na svom vrhuncu, za razliku od recimo Silve koji nije stao ni kad je počeo da niže poraze. Pitanje je koliko bi motivacije Khabib imao posle 10 odbrana, kao Jones, možda ni on ne bi kasnije pružao najbolje mečeve. Khabib se za razliku od Jonesa i Silve jedini može posmatrati kroz prizmu najboljih dana karijere, jer nije dopustio da dođe do pada, koji bi morao jednom doći, ali je pitanje da li bi opet mogao neko da ga pobijedi.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 jul 2021, 11:22

Realno kroz pricu Khabiba se dalo zakljuciti da njega bas necemo gledati kako se mlati do 40-te, stalno je spominjao taj legacy. Njemu motiv nije bila ni zarada ni slava, on se htio povuci tek kada bude smatran za najveceg, ili jednog od najvecih, svih vremena. Onog trenutka kada je dosao do tog nivoa odmah se povukao, bilo bi to malo kasnije da mu otac nije preminuo ali opet ne vjerujem da bi se borio jos dugo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 jul 2021, 11:29

Fuerza je napisao/la:
14 jul 2021, 11:18
Ali je Jones duže na vrhu od Khabiba ima više odbrana titule, Khabib je stao na 3 i povukao se, on je s te strane ispao pametan. Stao je na svom vrhuncu, za razliku od recimo Silve koji nije stao ni kad je počeo da niže poraze. Pitanje je koliko bi motivacije Khabib imao posle 10 odbrana, kao Jones, možda ni on ne bi kasnije pružao najbolje mečeve. Khabib se za razliku od Jonesa i Silve jedini može posmatrati kroz prizmu najboljih dana karijere, jer nije dopustio da dođe do pada, koji bi morao jednom doći, ali je pitanje da li bi opet mogao neko da ga pobijedi.
Zato sto je Khabibova cijela karijera bez mrlje i padova, za razliku od Jonesa i Silve. Kad vise nemas gladi i motiva, nemas razloga ni da se boris. Khabib je otisao jer nema apsolutno nikakvih naznaka da ga neko moze dobit. Mogao je posamarat sve ove po jos jednom i dosao bi na te odbrane titula, ali sta ce mu to, kad i bez tih revansa nema nikakve dileme u njegovim mecevima. Pa osim Conora, ne vjerujem da bi iko i htio revans. Kome treba jos jedno pokazivanje nemoci i batinjanje, osim irskom klaunu? Ne postoji dominantniji borac od Khabiba u UFCu.

S druge strane, JJ je kao sto rekoh tehnicki mozda i najbolji ikad, ali mi jednostavno sva prica oko dopinga baca veliku mrlju na njegovu karijeru.
Ja sam se nadao borbi GSP-Khabib za titulu GOATA, ali eto nazalost sve su prilike da je necu docekat. Ona bi rekla mnogo toga. Sad svakako i nema smisla, jer je GSP star, pa ni ta eventualna pobjeda Khabibu ne bi bila mnogo relevantna.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.