Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

pride_of_merseyside
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 maj 2012, 17:11

MElloo je napisao/la:Jel iko citao krimice od Jo Nesboa (Đavolja zvijezda, Nemeza) :?: DA znam hocu li ih citat ako nisu dosadne :D
Nisu dosadne, meni su predobre sve od Jo Nesboa :)

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 01 jun 2012, 20:37

slika
E to me pravo sokiralo, ni malo senzibilan nije, prava toljaga, ali je lojalan i nisam ocekivao ovakav zavrsetak po Sonnyja. Nisam gledao film, jer zelim procitati knjigu prvo. Nisam jos do kraja stigao, ali ovo remek djelo Marija Puza je definitivno nesto najbolje sto sam procitao. Donedavno sam mislio da je Zlocin i kazna najbolja knjiga, medjutim, Kum me fascinirao, ali naprosto. Niti u jednom dijelu knjiga nije dosadna, neizvjesnost je stalna, radnja ni u jednom momentu ne gubi ravnotezu.

Mnogo mi je promijenila pogled na svijet, okolinu, ljude oko sebe. Preporucujem svakome ko ima vremena neka procita Kuma, nece se pokajati sigurno.

I da ne duplam post. Volio bih da mi netko predlozi ukoliko je citao, neku dobru knjigu Paula Coelha, samo da nije Alkemicar posto sam nju procitao.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2012, 21:05

D10S je napisao/la: I da ne duplam post. Volio bih da mi netko predlozi ukoliko je citao, neku dobru knjigu Paula Coelha, samo da nije Alkemicar posto sam nju procitao.
Veronika Decides to Die ili Veronika je odlucila umrijeti 8-)

Eleven Minutes il' Jedanaest minuta 8-)

I naravno neprikosnoveni ZAHIR ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 jun 2012, 00:04

D10S je napisao/la:slika
E to me pravo sokiralo, ni malo senzibilan nije, prava toljaga, ali je lojalan i nisam ocekivao ovakav zavrsetak po Sonnyja. Nisam gledao film, jer zelim procitati knjigu prvo. Nisam jos do kraja stigao, ali ovo remek djelo Marija Puza je definitivno nesto najbolje sto sam procitao. Donedavno sam mislio da je Zlocin i kazna najbolja knjiga, medjutim, Kum me fascinirao, ali naprosto. Niti u jednom dijelu knjiga nije dosadna, neizvjesnost je stalna, radnja ni u jednom momentu ne gubi ravnotezu.

Mnogo mi je promijenila pogled na svijet, okolinu, ljude oko sebe. Preporucujem svakome ko ima vremena neka procita Kuma, nece se pokajati sigurno.

I da ne duplam post. Volio bih da mi netko predlozi ukoliko je citao, neku dobru knjigu Paula Coelha, samo da nije Alkemicar posto sam nju procitao.
jesi čitao Omertu i Dona?
Nema srećnog kraja, i Sonijev sin je na kraju don......... :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 18 jun 2012, 13:49

Danas kupio Zlatanovu knjigu na sajmu ispred Omege u Tuzli.
Cini mi se da ce biti zanimljivo. :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 jun 2012, 20:14

JetSet_Hantraga je napisao/la:Danas kupio Zlatanovu knjigu na sajmu ispred Omege u Tuzli.
Prošla sam i danas pored Omege, slaba je ponuda, ali se uvijek nešto može naći. Vidjeh Zlaju, mislim da su ga dosta prodali. :mrgreen:
Čini mi se da rekoše da su tu do prve sedmice jula, kad ugrabim vremena, bar jednu knjigu trebala bih da kupim.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2012, 16:27

Mislim da je ovo prava tema za ono što tražim. Ima l' neko da zna neku dobru stranicu za skidanje domaćih i(li) stranih e-knjiga, u pdf formatu ? Koristio sam baneprevoz.com, ali tek nedavno sam sazn'o da je stranica oborena. :| Onda sam malo pretraživ'o, ali nikako ne nađoh dobru stranicu. :?

Pa ako neko može da pomogne. Unaprijed hvala. ;)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 24 jun 2012, 17:34

Čuj oborili baneprevoz :o :x
Ništa prijatelju, guglaj valjda je neko postavljao na rapidshare ili slične stranice.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2012, 19:34

the scouser je napisao/la:Čuj oborili baneprevoz :o :x
Ništa prijatelju, guglaj valjda je neko postavljao na rapidshare ili slične stranice.
Gugl'o sam, ali neuspješno, pa se sjetih da ovdje provjerim. Morat ću se malo više zadat onda. Šteta zbog baneprevoz.com. Bila je to jako sadržajna stranica, ali sam se još nekih naslova sad sjetio, koje nisam prije skin'o... Kako god, valjda nađem šta. :)

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 24 jun 2012, 19:53

scribd, mozes se spojit preko fejzbuka.
i onda trazi po imenu, po jeziku, kako hoces

evo npr. 'vako
ukucao sam na guglu scribd beletristika i dobio ovo:
http://www.scribd.com/collections/2931941/Beletristika" onclick="window.open(this.href);return false;
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2012, 20:23

mokhe je napisao/la:scribd, mozes se spojit preko fejzbuka.
i onda trazi po imenu, po jeziku, kako hoces

evo npr. 'vako
ukucao sam na guglu scribd beletristika i dobio ovo:
http://www.scribd.com/collections/2931941/Beletristika" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala druže ! ;)

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 jun 2012, 12:22

BaDa12 je napisao/la:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Danas kupio Zlatanovu knjigu na sajmu ispred Omege u Tuzli.
Prošla sam i danas pored Omege, slaba je ponuda, ali se uvijek nešto može naći. Vidjeh Zlaju, mislim da su ga dosta prodali. :mrgreen:
Čini mi se da rekoše da su tu do prve sedmice jula, kad ugrabim vremena, bar jednu knjigu trebala bih da kupim.
Knjiga je strasno lagana za citanje i poprilicno zanimljiva :)
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 jun 2012, 20:52

E ljudi, trebam nesto o americkom gradjanskom ratu, ima li ista zanimljivo, nekih par naslova, pa da trazim po knjizarama? Hvala gdje culi i ne culi.
Support Velez, It's logical! ★

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 jun 2012, 21:00

Mont0 je napisao/la:E ljudi, trebam nesto o americkom gradjanskom ratu, ima li ista zanimljivo, nekih par naslova, pa da trazim po knjizarama? Hvala gdje culi i ne culi.
slika
Ne znam da li je ovo to sto trazis, ali od mene dosta, pa nek neko drugi dopuni :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 jun 2012, 21:21

Pa "Prohujalo s vihorom" :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 jun 2012, 22:01

"Zameo ih vjetar" i "Sjever i jug" su jedina dva filma tj. knjige koje sam uspio da se sjetim onako na prvu, trebam nadogradnju neku :)

Hvala vam u svakom slucaju, dobri ste ljudi :D
Support Velez, It's logical! ★

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 jun 2012, 15:31

Jel postoji igdje Silmarillion u pdf formatu na Hrvatskom/Bosanskom jeziku za skinit ? Moze i Engleski nije problem.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 28 jun 2012, 01:33

Tritolone je napisao/la:Jel postoji igdje Silmarillion u pdf formatu na Hrvatskom/Bosanskom jeziku za skinit ? Moze i Engleski nije problem.
Haj preko PP-a posalji mi svoj email da ti posaljem, imam na kompu hrvatsku verziju cini mi se. Baneprevoz ugasili, tu sam ja skinuo.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jun 2012, 02:25

Jel' neko pokusao uci preko Balkanknjiga.com ?
Cuo sam da je to novi Baneprevoz,ali meni sada izbacuje Error kada to pokusam. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jun 2012, 02:34

Devil je napisao/la:Jel' neko pokusao uci preko Balkanknjiga.com ?
Cuo sam da je to novi Baneprevoz,ali meni sada izbacuje Error kada to pokusam. :?
Ma mislim da su i njega skebaali... Je.bebeni press odmah objavio da je bane ustvari sad balkan... Ja sam skonto šta će biti pa sam nabavljao brdo kniiga
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8, VivaLaStella i 6 gostiju.