2016/17 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2016, 23:14

BuffonGigi je napisao/la:Naravno, mi smo "navijaci" a vi bez navodnika navijaci. Ima nas dosta koji smo navijali za zute i prije nego su se pojavili fanovi Spursa, prije nego su na draftu birali Duncana. A borba za titulu bas i nije polufinale zapada.

Svaka cast San Antoniu na svemu napravljenom u posljednjih 15-ak godina, to mi je jedan od drazih klubova uopce u sportu, medjutim ti si druze simbol subjektivnosti i bolesne netrpeljivosti prema bilo cemu dobrom u NBA sto nije San Antonio. Za tebe je "Pop kaze" pocetak i kraj kosarke, a nama ako se svidja stil igre neke ekipe, odjednom smo bandwagonersi i glory hunteri. Odjednom ne smijes imati svog favorita u play offu jer odmah nisi iskreni navijac vlastite ekipe. Bez veze je ta prica, kao i te kvaziprovokacije, bas onako osnovnoskolski...
Dovoljno mi je samo da si se prepoznao u tome "navijaci".... :wave: :wave: Uzivajte,velika fransizo. :salut: :salut:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2016, 23:21

Naravno, kad nema argumenata za raspravu, opet djetinjarije i ovo nesto sto bi kao trebalo biti provokacija. I naravno da su Lakersi velika fransiza, uspavana, ali ipak velika i jaka.

Ne treba nikakav Durant niti neki blockbuster trade, ja zelim da uzivamo u rastu ekipe sastavljene pretezno od igraca koje smo draftovali, ima tu potencijala itekako. Naravno, pod vodstvom jednog od najperspektivnijih trenera u NBA. Ako vec treba neki dodatak, onda svakako jedan defanzivno jak centar (Hassan, Horford), i jos malo atletike u backourt. Isto tako nadam se da sto prije idu blues brothers, Swaggy i Sweet Lu.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2016, 23:33

BuffonGigi je napisao/la:Naravno, kad nema argumenata za raspravu, opet djetinjarije i ovo nesto sto bi kao trebalo biti provokacija. I naravno da su Lakersi velika fransiza, uspavana, ali ipak velika i jaka.

Ne treba nikakav Durant niti neki blockbuster trade, ja zelim da uzivamo u rastu ekipe sastavljene pretezno od igraca koje smo draftovali, ima tu potencijala itekako. Naravno, pod vodstvom jednog od najperspektivnijih trenera u NBA. Ako vec treba neki dodatak, onda svakako jedan defanzivno jak centar (Hassan, Horford), i jos malo atletike u backourt. Isto tako nadam se da sto prije idu blues brothers, Swaggy i Sweet Lu.
O kakvim ti djetinjarijama pricas??Nemoj me potezati za jezik s argumentima. Kojem rastu ekipe? Znas li da u historiji kluba za kojeg navijas niste rasli,nego ste " otimali" najvece talente lige.Na razne nacine.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2016, 23:37

Druze ti imas veliki problem sam sa sobom, sigurno ti nece pomoci to da se ja spustim na taj nivo i udjem s tobom u neku besmislenu raspravu. Pratim svoju ekipu, navijam za nju, gledam i druge i uzivam u dobroj kosarci. Ja sam mozda malo nasjeo na ovu kvaziprovokaciju, ali obecavam da cu ignorisati u buducnosti.

Opet kazem, godine koje dolaze nose uzbudjenje za navijace Minny i Lakersa, a mozda cak i Phile, Bucksa i Orlanda, jer te ekipe imaju najtalentovanije mladice u ligi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jun 2016, 23:40

Majko draga kolko je ovaj lik opterecen svime sto se ne zove San Antonio, ne mogu vjerovati, ovo je neki totalno novi nivo, svima nam nepoznat :rol: :rol: :rol:

JoseTreci
Kontakt:

Post Postao/la JoseTreci » 26 jun 2016, 23:41

Da i ja zakuham :mrgreen:

Ako dovedu SAS Duranta (za 28m ugovor prve godine :mrgreen: ) da li onda gube epitete koje im se daju svih ovih godina i pretvaraju se u najobičniju franšizu?
Mislim već su doveli LMA koji je okaljo svoju karijeru odlaskom tamo, ali sa durantom da li je to definitivni kraj?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2016, 23:43

BuffonGigi je napisao/la:Druze ti imas veliki problem sam sa sobom, sigurno ti nece pomoci to da se ja spustim na taj nivo i udjem s tobom u neku besmislenu raspravu. Pratim svoju ekipu, navijam za nju, gledam i druge i uzivam u dobroj kosarci. Ja sam mozda malo nasjeo na ovu kvaziprovokaciju, ali obecavam da cu ignorisati u buducnosti.

Opet kazem, godine koje dolaze nose uzbudjenje za navijace Minny i Lakersa, a mozda cak i Phile, Bucksa i Orlanda, jer te ekipe imaju najtalentovanije mladice u ligi.
A izvini,na kojem si to ti nivou?? Ko ti brani da gledas druge ekipe i simpatises ih!?Nisam ja ovdje nikakav policajac,ali imam izgradjene vrijednosti koje ne mijenjam "kako vjetar puse".Ja eto ne gledam nista drugo osim SA,samo vi "ljubitelji lijepe kosarke" sve pratite.Apsolutno netacno,samo mnogi ovdje daju sebi za pravo da nekog okarakterisu,a da pojma nemaju o njemu.I ta zadnja recenica je tvoja subjektivnost,jer uzbudjenje je u ocima onog ko gleda neku x ekipu...
@epi Jedini kompleksas si ti ovjde,samo si jos zelen da bi uradio introspekciju...
@Paskal :beba: :beba:
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 26 jun 2016, 23:45, ukupno mijenjano 2 puta.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 26 jun 2016, 23:43

Može im se. Vama se ne može. Bolji, ljepši, uspješniji, zastupljeniji od vas. Idi guli jabuku i kukaj kako ste eto Bogom dana ekipa, al' vas sudija zaj.ebo.
Viva la France, as they say in Rome.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2016, 23:52

Isto mislim da nema nikakve osnove raspravljati o Durantuli, ok je da se pisu clanci jer novinari od neceg zive, ali on potpisuje ugovor s OKC i smijem se kladiti s bilo kim po koliko god hocete para ili cega vec da ce tako biti. Nema apsolutno nikakvog razloga da ide iz kluba koji ga je draftovao, u kojem za saigraca ima Russela s kojim se poznaje u dusu i perfektno nadopunjuje. Evo sad mu doveli i Oladipa, da igra odbranu na perimetru i zabija kad njega i Russa stane. Oklahoma i dalje na papiru ima najbolju ekipu u NBA koja je sad dodatno pojacana, sto nemaju prsten to je vec tema za neku drugu emisiju. Isto tako da napomenem da ce biti 20% jaci naredne sezone samom cinjenicom da onom maloumniku istice ugovor.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jun 2016, 00:38

BuffonGigi je napisao/la:Isto mislim da nema nikakve osnove raspravljati o Durantuli, ok je da se pisu clanci jer novinari od neceg zive, ali on potpisuje ugovor s OKC i smijem se kladiti s bilo kim po koliko god hocete para ili cega vec da ce tako biti. Nema apsolutno nikakvog razloga da ide iz kluba koji ga je draftovao, u kojem za saigraca ima Russela s kojim se poznaje u dusu i perfektno nadopunjuje. Evo sad mu doveli i Oladipa, da igra odbranu na perimetru i zabija kad njega i Russa stane. Oklahoma i dalje na papiru ima najbolju ekipu u NBA koja je sad dodatno pojacana, sto nemaju prsten to je vec tema za neku drugu emisiju. Isto tako da napomenem da ce biti 20% jaci naredne sezone samom cinjenicom da onom maloumniku istice ugovor.
Imaju najbolju ekipu ali na NBA 2K igrici. Ova ekipa ima 100 mana, lose je skrojena. Dovode se igraci koji nemaju PO iskustva i onda se ocekuje pehar. Nece moci, pustili su Ibaku koji ima bezbroj PO utakmica i doveli momke koji nisu odigrali PO utakmice kako treba.

A o ostalom dijelu ekipe se isto moze dosta reci loseg, Waiters, Kanter, Singler, Robertson. Svi sa teskim manama, takve igrace Cleveland, San Antonio i GSW ne dovode niti ce dovoditi.
Kanter je npr bolji od nekih igraca GSW ali GSW ce da pokrije mane i da ih iskoristi na najbolji nacin te da im dozira minutazu po potrebi. Dok ce Kanteru koji je rupa u nekim segmentima OKC morati dati vecu minutazu i to ce neko iskoristiti. Uostalom nisu ga platili toliko bezveze, a imali su hrpu boljih solucija da popune ekipu.

A Ilyasovu ako su dovodili trebali su ga dovesti 2011-2012, a ne sada. Momak je dobro grohno zadnje dvije godine.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jun 2016, 00:41

A mogli su imati

Adams
Ibaka
Durant
Harden
Westbrook

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 27 jun 2016, 00:43

Donnie Darko je napisao/la:A mogli su imati

Adams
Ibaka
Durant
Harden
Westbrook
Zar nisu dobili od Hou pick kojim su izabrali Adamsa, ili se varam?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jun 2016, 00:50

Dva najbolja picka od dolaska u Oklahomu im igraju sada za Detroit i Houston :)

Ima tih ekipa za koje ljudi najavljuju da ce biti ekstra, za Milwaukee svi pricaju o wingspanu, a niko da kaze sta cemo sa suta :D bio bi PO ali da se ukine trica :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jun 2016, 00:56

Sarmelino je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:A mogli su imati

Adams
Ibaka
Durant
Harden
Westbrook
Zar nisu dobili od Hou pick kojim su izabrali Adamsa, ili se varam?
Moguce, mada svejedno, Adams je tu najmanje bitan.

Strijela u koljeno gora nego ona Sunsa sa Johnsonom.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 jun 2016, 00:58

Nego donnie nisam upratio tvoje mišljenje za draft Sunsa? :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 27 jun 2016, 01:03

tuzlak1987 je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Isto mislim da nema nikakve osnove raspravljati o Durantuli, ok je da se pisu clanci jer novinari od neceg zive, ali on potpisuje ugovor s OKC i smijem se kladiti s bilo kim po koliko god hocete para ili cega vec da ce tako biti. Nema apsolutno nikakvog razloga da ide iz kluba koji ga je draftovao, u kojem za saigraca ima Russela s kojim se poznaje u dusu i perfektno nadopunjuje. Evo sad mu doveli i Oladipa, da igra odbranu na perimetru i zabija kad njega i Russa stane. Oklahoma i dalje na papiru ima najbolju ekipu u NBA koja je sad dodatno pojacana, sto nemaju prsten to je vec tema za neku drugu emisiju. Isto tako da napomenem da ce biti 20% jaci naredne sezone samom cinjenicom da onom maloumniku istice ugovor.
Imaju najbolju ekipu ali na NBA 2K igrici. Ova ekipa ima 100 mana, lose je skrojena. Dovode se igraci koji nemaju PO iskustva i onda se ocekuje pehar. Nece moci, pustili su Ibaku koji ima bezbroj PO utakmica i doveli momke koji nisu odigrali PO utakmice kako treba.

A o ostalom dijelu ekipe se isto moze dosta reci loseg, Waiters, Kanter, Singler, Robertson. Svi sa teskim manama, takve igrace Cleveland, San Antonio i GSW ne dovode niti ce dovoditi.
Kanter je npr bolji od nekih igraca GSW ali GSW ce da pokrije mane i da ih iskoristi na najbolji nacin te da im dozira minutazu po potrebi. Dok ce Kanteru koji je rupa u nekim segmentima OKC morati dati vecu minutazu i to ce neko iskoristiti. Uostalom nisu ga platili toliko bezveze, a imali su hrpu boljih solucija da popune ekipu.

A Ilyasovu ako su dovodili trebali su ga dovesti 2011-2012, a ne sada. Momak je dobro grohno zadnje dvije godine.
Evo ove godine prsten uzese Love i Irving sa strasnim PO iskustvom. Prijatelju nekad nije dobro kontrirat samo da bi kontrirao. Ljudi imaju fenomenalnu ekipu, sad su joj dodali jos jednog strasnog talenta u vidu Oladipa. Nista njima prijatelju ne treba...

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 27 jun 2016, 01:06

Fali jedan, pa možda i dva veterana u rosteru.
Oni sada imaju dva covjeka koji igraju u prime karijere, top 5 lige obojica.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jun 2016, 01:07

Lillard je napisao/la:Nego donnie nisam upratio tvoje mišljenje za draft Sunsa? :mrgreen:
Nemam neko posebno misljenje. Pisao sam da ne zelim Bendera prije mjesec dana, ali realno nisam ga ni gledao ni priblizno dovoljno da bih znao o cemu pricam. Chrissa nisam gledao uopste tako da i tu ne mogu nista reci. Zao mi je Bogdana, ali ako je istina da nije zelio doci u Sunse/NBA, onda je trejd svakako razumljiv i dobar.

Ne volim inace pricati o draft pikovima, radije cu sacekati i vidjeti kako ce se razviti situacija. Warrena i Bookera sam presutio i eto ispostavilo se da su bili pun pogodak. Len je druga prica, tad sam popizdio bio pravo, i eto ispostavilo se da sam djelimicno bio u pravu. Len nije opravdao peti pik (iako je bolji od igraca koja su izabrana prije njega), ali ja sam zelio Maclemora tako da... :mrgreen:

JoseTreci
Kontakt:

Post Postao/la JoseTreci » 27 jun 2016, 19:12

:rol: :rol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 jun 2016, 01:33

Mcdermott sigurica na kladji iduce sezone. :kafa:

Rebuilding mode since 98.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.