Odlazak u inostranstvo
Moderator/ica: insider
- ASD
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Sto Svicarsku neko ne rasturi?
Eno ih kur.ce se plaho s parama.
Dajte ljudi, nisu nas nikakve strane sile izhebale nego smo previse glupi i divlji.
Moras razhebati kada imas dva zuba, praznu glavu i nula maraka u novcaniku, takav sigurno nece nista graditi.
Dajte ljudi, nisu nas nikakve strane sile izhebale nego smo previse glupi i divlji.
Moras razhebati kada imas dva zuba, praznu glavu i nula maraka u novcaniku, takav sigurno nece nista graditi.
A za domaće sile.tuzlak1987 je napisao/la:Za strane sile postoje dvije vrste drzava:Sveti je napisao/la:Mi smo vazda bili tolika velesila da je stranim silama primarni cilj bio da nas onesposobi
1. one koje su sateliti.
2. one koje treba unistiti i pretvoriti u satelite.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma jedno je Svicarska, a drugo Jugoslavija, Irak, Iran, Turska, Venecuela, Rusija..Taj Evropski krscanski element i anglikanski nece nikada gledati na neke narode jednako vec ce ti raditi iza ledja kako bi imali dominaciju. Nadju ti slabe karike i finansiraju kako bi to sve puklo, uvuku te u kredite pa pocnu sa ucjenama. U konacnici to je uzrokovao onaj ko je profitirao, a profitirale su strane korporacije i politicari koje su izvukli sa planina i odskolovali ih. Ovi su nafilovali onda narod i pomocu vojske koje je bilo napravili sta su napravili jer Jugoslaviju nisi mogao napasti vojno sa vana da je unistis vec samo tako da sami sebe. E tu su nekim cudom politicari uradili svaki moguci potez da dovede i do rata, a i nakon rata da dovede do prodaje dobara.ASD je napisao/la:Sto Svicarsku neko ne rasturi?
Evo vidis sada kako je kada smo nikakvi svi, ne puca se. Sada nas uce da je EU spas, da je normalno biti zaduzen, da treba samo strane proizvode forsirati, a fino su nam samo nasli mjesto, a to je da budemo jeftina radna snaga. Dok ce domaci politicari uraditi sve sto im se kaze jer su ih stranci fino pustili da pune bankovne racune sebi.
- ASD
- Kontakt:
EU za nas i jeste spas, jer je to jedini garant da debilima nece nesto glupo naumpasti.
Strani proizvodi su bolji od domacih i naravno da ako imas imalo mozga ces uzimati strani ukoliko se kvalitet razlikuje, a cijena ista.
Ukoliko je domaci jeftiniji ili kvalitetniji, uz ceteris paribus, onda ces naravno njega.
Zaduzen je normalno biti jer je dug jedan od nacina kako se moze prikupiti kapital.
Ukoliko se ta sredstva investiraju naravno.
Politicare nisu pustili stranci da rade sta hoce nego smo ih pustili ti, ja i nas komsija koji je otisao u Njemacku, svi smo ih pustili da nas kradu i lazu.
Vecinu evropskih naroda zaboli za religijom, sve su to sekularne drzave, te su stvari ostavili u proslosti.
Mi se od Svicarske religijski razlikujemo, i to ne zato sto smo mi jedna religija, a oni druga, vec tako sto kod nas religija igra mnogo veci uticaj nego kod njih.
Oni su sekularna drzava, a mi sebe zovemo sekularnom drzavom, a trebamo mnogo toga uraditi da to budemo.
Strani proizvodi su bolji od domacih i naravno da ako imas imalo mozga ces uzimati strani ukoliko se kvalitet razlikuje, a cijena ista.
Ukoliko je domaci jeftiniji ili kvalitetniji, uz ceteris paribus, onda ces naravno njega.
Zaduzen je normalno biti jer je dug jedan od nacina kako se moze prikupiti kapital.
Politicare nisu pustili stranci da rade sta hoce nego smo ih pustili ti, ja i nas komsija koji je otisao u Njemacku, svi smo ih pustili da nas kradu i lazu.
Vecinu evropskih naroda zaboli za religijom, sve su to sekularne drzave, te su stvari ostavili u proslosti.
Mi se od Svicarske religijski razlikujemo, i to ne zato sto smo mi jedna religija, a oni druga, vec tako sto kod nas religija igra mnogo veci uticaj nego kod njih.
Oni su sekularna drzava, a mi sebe zovemo sekularnom drzavom, a trebamo mnogo toga uraditi da to budemo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
-Za mene EU nije spas jer necemo dobiti nikakve "zlatne kasike" osim te titule sa smo clanica EU, samo moze doci do jos brzeg odliva kadra iz BIH.ASD je napisao/la:EU za nas i jeste spas, jer je to jedini garant da debilima nece nesto glupo naumpasti.
-Mi smo imali nekada dobre proizvode, sada je to manje vise sve propalo tako da i nemamo svoje proizvode. Strane samo i poznajemo, a dobijemo onu trecu klasu proizvoda koja je ista kao u stranim zemljama samo po pakovanju, a po onom u pakovanju ni slicno.
-To zaduzenje je najveca navlakusa jer se na kraju sve odbije od glavu stanovnika, ako zelis naredni dug onda moras vracati prosli. A za vracanje nemas i oni to znaju iako su ti dali kredit. A onda ti traze da preko ledja stanovnika to vratis tako sto uvedes akcize ili neke trece poreze.
-Stranci vrlo dobro znaju kakva su kretanja u drzavi i kakve su struje. Da se pojavi neka nova struja sa idejama koje im nisu po mjeri stvorila bi se neka kriza ili medijska hajka da se taj i taj skine i da se postavi onaj ko je pogodan. A ovi su im taman, da nisu vrlo lako bi ih skinuli. Tako da mislim kako se ljudi ovdje ne pitaju nista oko vlasti-
-Te Evropske drzave su dobre dok im treba radna snaga ali u srzi se zna istorija svakog naroda. Zna se kakav je koji narod bio u proslosti i njima nije nikada odgovarao nacin na koji je Jugoslavija razmisljala. Opet eto mi smo najgori i ratoborni ali niko ne garantuje tim ljudima koji su u Evropi da ih sutra ne ceka sudbina jevreja. Ali mi smo losi iako nam je svaki sukob uvezen. Oni su dobri dok ne puknu, a puknu i onda se tek vidi koliko im smeta kada na scenu stupe snage kakve su bili nacisti i fasisti, a citavi narodi krenu za tim idejama. Ja se slazem da kod nas vjerske zajednice ne trebaju igrati ulogu u politici ali to ne znaci da ta Evropa nije uvijek gledala na Slavene kao na niza bica bez obzira isli oni u crkvu ili ne.
- ASD
- Kontakt:
Zaduzivanje je nauka, i to jako zafrkana nauka o kojoj mi blage veze nemamo.
Ne moze se poboljsati proizvodnja bez toga, jer se nove fabrike ili uredjaji moraju platiti. Mislim, moze se ali jako malo i sporo u odnosu na zaduzivanje.
Bez zaduzivanja se ne mogu ispratiti nove ideje.
Pratis fudbal, vidis i sam koliko svi vape za investitorima, a to je jedan od nacina zaduzivanja, i to skuplji.
To nije samo u fudbalu nego u globalnoj ekonomiji, tako to funkcionise.
Druga je stvar sto te vode bilmezi koji o tome blage veze nemaju pa dizu kredit kako bi otplatili kredit, a ja i ti po tom pitanju nista ne radimo.
P.s.odliv stanovnistva je dobar za narod u globalu, a za drzavu nije.
Dobar dio naroda nece raditi kod nekog ratnog profitera za 400 maraka jer ima opciju da ode.
Samo jos da prodaju imovinu sto imaju ovdje i ne salju pare ovamo, pa se nece imati sta ni oporezovati, tako drzava gubi.
Jos malo pa takvi bilmezi nece moci ni da nadju radnike.
Ne moze se poboljsati proizvodnja bez toga, jer se nove fabrike ili uredjaji moraju platiti. Mislim, moze se ali jako malo i sporo u odnosu na zaduzivanje.
Pratis fudbal, vidis i sam koliko svi vape za investitorima, a to je jedan od nacina zaduzivanja, i to skuplji.
Druga je stvar sto te vode bilmezi koji o tome blage veze nemaju pa dizu kredit kako bi otplatili kredit, a ja i ti po tom pitanju nista ne radimo.
P.s.odliv stanovnistva je dobar za narod u globalu, a za drzavu nije.
Dobar dio naroda nece raditi kod nekog ratnog profitera za 400 maraka jer ima opciju da ode.
Samo jos da prodaju imovinu sto imaju ovdje i ne salju pare ovamo, pa se nece imati sta ni oporezovati, tako drzava gubi.
Jos malo pa takvi bilmezi nece moci ni da nadju radnike.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali nasa ekonomija preferira strane "investitore" ispred domacih fabrika. Znaci ako hoces da poslujes regularno kao domaci privrednik po zakonu sve tesko da mozes jer ti drzava nista ne olaksava. Znaci lakse je nekom iz inostranstva ovdje isforsirati svoju ideju i prodaju nego nekom domacem ili je u konacnici tom domacem tesko nametnuti bar jednaku ili nizu cijenu za proizvod, a da proizvod bude istog kvaliteta. I to sigurno nije nasa ideja vec se radi po prijedlogu EU koju samo domaci politicari provode.ASD je napisao/la:Zaduzivanje je nauka, i to jako zafrkana nauka o kojoj mi blage veze nemamo.
Ovo kredita sto se za BIH dize je samo da se krpe rupe, a preduzeca koja nisu jos rasprodali da zaposle kadrove.
- ASD
- Kontakt:
Da bogdom nasa ekonomija forsira strane investitore, slijevale bi se pare kod nas, ali nazalost to nije tako pa investicije idu u druge zemlje.tuzlak1987 je napisao/la:Ali nasa ekonomija preferira strane "investitore" ispred domacih fabrika. Znaci ako hoces da poslujes regularno kao domaci privrednik po zakonu sve tesko da mozes jer ti drzava nista ne olaksava. Znaci lakse je nekom iz inostranstva ovdje isforsirati svoju ideju i prodaju nego nekom domacem ili je u konacnici tom domacem tesko nametnuti bar jednaku ili nizu cijenu za proizvod, a da proizvod bude istog kvaliteta. I to sigurno nije nasa ideja vec se radi po prijedlogu EU koju samo domaci politicari provode.ASD je napisao/la:Zaduzivanje je nauka, i to jako zafrkana nauka o kojoj mi blage veze nemamo.
Ovo kredita sto se za BIH dize je samo da se krpe rupe, a preduzeca koja nisu jos rasprodali da zaposle kadrove.
Domace fabrike i strani investitori nisu pojmovi koji se nalaze na drugoj strani terena u fudbalskom mecu, oni trebaju da zajedno rade protiv konkurencije i u zemlji i u inozemstvu.
Preduzeca i treba rasprodati, ja se licno godinama nadam da ce svabe preuzeti bh telekom.
Pobjego od kockastih glava poput tebe i maršalaPenaltiky je napisao/la:Što ti nisi bio sposoban u BiH nego klizno u Dojčland?sekerbay je napisao/la: Štaš ga ružit kad je rekao istinu
Naravno da ste nesposobni
Pobjego od korupcije koju ste sami napravili.
Pobjego od sda/sdp kriminalaca koje već 20+ godina držite na vlasti.
Pobjego od prodavača šuplje poput ovog tuzlaka
Ps
Odlična slika

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- ASD
- Kontakt:
A ti ne spadas u nista od nabrojanog?sekerbay je napisao/la:Pobjego od kockastih glava poput tebe i maršalaPenaltiky je napisao/la:Što ti nisi bio sposoban u BiH nego klizno u Dojčland?sekerbay je napisao/la: Štaš ga ružit kad je rekao istinu
Naravno da ste nesposobni![]()
Ps
Odlična slika
Hoćeš da kažeš da si nesposoban?sekerbay je napisao/la:Pobjego od kockastih glava poput tebe i maršalaPenaltiky je napisao/la:Što ti nisi bio sposoban u BiH nego klizno u Dojčland?sekerbay je napisao/la: Štaš ga ružit kad je rekao istinu
Naravno da ste nesposobni![]()
Ja napravio korupciju?
Ja držim SDA/SDP na vlast. Paša moj solidni ja jednom glasao za Jasmina i mlađu raju iz SDP, '14 glaso za Vedu Pašića, Edina Delića i ekipu.
Ako je iko prodavač magle ti si. Pa ti si se ovdje hvalio kako si šverco i to ti ga dođe ti sposoban a ja glupan?
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 30 avg 2018, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Svicarska vlada se u vise navrata bavila vjerskim pitanjima koji nemaju dodira sa sigurnoscu, institiucionalna diskriminacija protiv pojedinim religijama je dozvoljeno.ASD je napisao/la:EU za nas i jeste spas, jer je to jedini garant da debilima nece nesto glupo naumpasti.
Neki navode podatke koji govore da narod nije sekularnog misljenja
Nisam nasao izvor, uopste nisam nasao neki jasan podatak o tome dali je narodu vazna religija ili ne u Svicarskoj.
Uostalom, nema neka korelacija medju religioznosti nekog naroda i dobrobita ili razvoja istog.
Turska, Gruzija, Malezija, Brazil, Kuvajt, UAE, Katar, Bahrain, Saudijska Arabija imaju vecu religioznost medju narodu a imaju veci HDI.
Poljska 75% religiozna, 36-i po HDI-ju.
Bosna 77% religiozna, 81-i po HDI-ju.
Skupo je zivjeti tu u svakom slucaju, i na Islandu i u Norveskoj.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
- ASD
- Kontakt:
Nisam nigdje pisao koliko je neki narod ili pojedinac religiozan.
Vec koliku religija ima ulogu u drustvu.
To su razlicite stvari.
To su razlicite stvari.
Sta je razlika?ASD je napisao/la:Nisam nigdje pisao koliko je neki narod ili pojedinac religiozan.
To su razlicite stvari.
S E M P E R - V I R I D I S
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
- ASD
- Kontakt:
Razlika je u tome sto se kod nas na politickim skupovima propagira vjera umjesto da se bavi programom stranke.Mokroguz je napisao/la:Sta je razlika?ASD je napisao/la:Nisam nigdje pisao koliko je neki narod ili pojedinac religiozan.
To su razlicite stvari.
Vjerska lica dio izbornog folklora, jedan umalo da postane i kandidat za predsjednistvo i to iz najjace stranke.
Izdvajaju se javni novci za vjerske objekte.
Saradnja stranaka sa zemljama samo zbog vjeroispovjesti.
Itd.
Moglo bi se o tome naveliko.
Toga u Svici nema, drzava je sekularna.
- Marsal
- Kontakt:
Pa sad čija je glava kockasta dalo bi se podobro raspravljati

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Osim Gruzije o kojoj pojma nemam, i donekle Turske i Brazila sve nabrojane su vukojebine.Mokroguz je napisao/la:
Turska, Gruzija, Malezija, Brazil, Kuvajt, UAE, Katar, Bahrain, Saudijska Arabija imaju vecu religioznost medju narodu a imaju veci HDI.
Poljska 75% religiozna, 36-i po HDI-ju.
Bosna 77% religiozna, 81-i po HDI-ju.
Skupo je zivjeti tu u svakom slucaju, i na Islandu i u Norveskoj.
Još da nas je vehabijama nazvo cirkus bi bio potpun. Joj crnjaka lik iz Mosnika me kockastom glavom zoveMarsal je napisao/la:Pa sad čija je glava kockasta dalo bi se podobro raspravljati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 30 avg 2018, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Turska number one u Evropi kada su odlasci iz zemlje u pitanju.
U Brazilu za vrijeme olimpijskih igara policija kriminalcima placala da ne prave probleme.
Fakticki zelenasenje drzave.
U Brazilu za vrijeme olimpijskih igara policija kriminalcima placala da ne prave probleme.
- Marsal
- Kontakt:
Nije ba, mi smo četnici, tako nas je Hendo nazv'o, kako se ne sjećaš?Penaltiky je napisao/la: Još da nas je vehabijama nazvo cirkus bi bio potpun.
Al' ovo za kockaste glave
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Pa donekle. Al opet bolje nego KSA ili Qatar, ili Kuvajt, gdje je robovlasništvo defakto legalno i onda mi kaže visok HDI.ASD je napisao/la:Turska number one u Evropi kada su odlasci iz zemlje u pitanju.
@Maršal
Mislio sam na ironiju.
Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88, Venom i 7 gostiju.