Prije cemo mi zamijeniti lige nego sto cemo odigrati gradski derbisloboda72 je napisao/la:KAD BUDE DERBI FK SLOBODA - FK TUZLA CITY NA TUŠNJU
.............
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sloga Simin Han - Tuzla
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
............................................................................................................................................................
............................
"mi smo vukovi iz grada soli"
............................

"mi smo vukovi iz grada soli"
Ja volim FK Tuzla City
Vidim da ti je razmisljanje vise godina unaprijed strani pojam i sta znaci dugorocni ciljevi i dugorocna strategija za razvijanje jedne firme ili u ovom slucaju jednog kluba. Po mom nekom skromnom mišljenju, ti si sve pogrešno shvatio oko dugorocnih ulaganja i sta to zapravo znaci i sta se ovdje pisalo o Veležu i njihovim prioritetima. A i ne krivim te jer sigurno nit znaš za bolje nit si se ikad dotakao nekog posla gdje si imao priliku da razvijes neku dugoročnu strategiju pa i ne znaš šta to zapravo znaci, kako se radi i kakve to rezultate može dati. A to je sve normalno razmišljanje u svijetu, samo ne kod nas.dvokorak je napisao/la:´Ta ce Husic ba aka Kamiondzija aka Sisoje aka primitivac aka seljacina aka kriminalac. Ne moze primirisati Velezu i njihovom pedesetogodisnjem planu i programu. Mostarci ipak imaju viziju i jasan cilj u narednim godinama, tako da je uzalud sad i Vukmirovica doveo, Rodjeni nadolazecu sezonu prvo mjesto sa minimalno 20+ bodova uzimaju.
U BH društvu se sve svodi na to "nek ja imam danas markicu više, **** sutra". Uspjeh je zajebat i izvući markicu više danas a što sutra nećeš imat ništa nije bitno, danas sam bio "kralj".
Nažalost po ovom principu funkcionišu i naši klubovi zato i jesu u debelim minusima i pred bankrotima. Svak kad kaže ima ambicije za svoj klub to se svodi na ulaganje u igrački kadar a ostali segmenti kluba propadaju. Preko noći si prvi preko noći si zadnji u BH fudbalu. Dodje uprava sa malo para I sve baci na igracki kadar, ne ispune se ciljevi, para nestane uprava se povuce, klub u ****, traze se novi ljudi novi sistemi nove strategije i tako iz godine u godinu. A od ovakve politike nema ni rezultata neki znacajnijih a to se najvise pokaze u evropi kad igramo kvalifikacije za LP i EL a nema ni reprezentacija koristi. I za 20 i nešto godina poslje rata opet se isto razmislja i ništa značajno se nije promjenilo u vođenju naših klubova iako nam rezultati govore da se treba mijenjat dosta toga.
Svaka čast Husicu sto ulaze u igrački kadar, ali se ja nadam (najviše zbog BH fudbala i njegovog napretka) da će znat uložit i u druge strukture kluba pa da taj klub može funkcionirati uspješno i kad se on povuče i da bude atraktivan za nove uspješne ljude da rade u njemu a ne da sve milione baci u igrački kadar pa kad se jednog dana povuče da igraci odu a klub propadne jer je sve ostalo zahrdjalo i niko drugi nevidi ikakvu svrhu da radi i ulaze vise tu. Jer bi to znacilo sve ispocetka ponovo. Tad bi i BH fudbala i repka imala više koristi od njega i njegovog ulaganja kad bi pravio velik klub a ne samo velik igrački kadar. Onog dana kad neki nas klub doživi da jedna uspješna uprava odradi svoj mandat, izgradi jasnu strategiju i viziju kluba, napravi jaku organizaciju i nanize neke uspjehe pa kad se oni povuku dodju novi ulagači i NASTAVE DALJE ( A ne da se mora ispočetka počet kad novi dodju u klub) sa tom stratrgijom pa je razviju još više kako bi dodatno ojačali klub, tek onda mozes rec da imas velike ambicije. A da bi se ovo postiglo moraš ulagati u više osim samo igrački kadar.
A to je ono što, kako ja vidim, proba uprava Veleza i o tome se ovdje pisalo, a ne da oni ne žele ove godine u PL, već za 50 godina kako si ti shvatio. Svaka normalna i uspješna firma ima višegodišnju strategiju samo je izgleda tebi to strani pojam, bravo. To ne znači da Velež već ove sezone neće probat uc u PL i ulozit u igracki kadar ali to isto znači da se razmislja i na sutra i šta treba uradit ako se ne ispuni sportski cilj ovaj put pa se razmislja i na budućnost i kako će klub funkcionirati bez ovih trenutni ljudi u njemu tj. Kako će postat izazov za nove ulagace da ulazu u Velez, kako omladinske skole Veleza mogu napravit klub atraktivniji i kako To može dat sto bolji rezultat za A-ekipu itd itd. To je vec jedan mali dio šta znači imat plan i program na dugoročne staze.
A što se tiče ulaska u PL i pojačanja...eto sloga polako predstavlja svoja, Ali znam da će ubrzo i Velež svoja, samo laganini, pa cemo vidit ko se pojaco bolje, rano je još za to
@babinho, drugar, da ne pricamo o nasem podneblju sva ta tvoja prica bi prosla. "Dugorocnim planiranjem" kojekakvim vizijama i "postenjem" koje Mostarci sve vrijeme potenciraju, Velez ovu ligu nikada nece napustiti !!!! hoce ali mozda dolje, jednu nize da igra 
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Sve si ti to odlično srocio i to jeste tako...al u teoriji...al u PRAKSI I BIH to sto si napisao nema veze i pada u vodu jer ovo je zemlja nelogičnosti i apsurda....a ja evo kazem da velez ako se ne vrati za 2 sezone u PL da Ce potonuti totalno ili zivotariti po federalci.... zajebi ti tu pricu o strpljenju pogotovo na Balkanu....ne upadne li klub u PL najkasnije za sezonu,dvije **** Ce igracima i upravi tribine nanu naninu pa nek' oni kose travu i prave tribine....zivi bili pa vidjeli.... za fudbal 21. vijeka ti trebaju 3 stvari....pare, pare i pareBabinho je napisao/la:Vidim da ti je razmisljanje vise godina unaprijed strani pojam i sta znaci dugorocni ciljevi i dugorocna strategija za razvijanje jedne firme ili u ovom slucaju jednog kluba. Po mom nekom skromnom mišljenju, ti si sve pogrešno shvatio oko dugorocnih ulaganja i sta to zapravo znaci i sta se ovdje pisalo o Veležu i njihovim prioritetima. A i ne krivim te jer sigurno nit znaš za bolje nit si se ikad dotakao nekog posla gdje si imao priliku da razvijes neku dugoročnu strategiju pa i ne znaš šta to zapravo znaci, kako se radi i kakve to rezultate može dati. A to je sve normalno razmišljanje u svijetu, samo ne kod nas.dvokorak je napisao/la:´Ta ce Husic ba aka Kamiondzija aka Sisoje aka primitivac aka seljacina aka kriminalac. Ne moze primirisati Velezu i njihovom pedesetogodisnjem planu i programu. Mostarci ipak imaju viziju i jasan cilj u narednim godinama, tako da je uzalud sad i Vukmirovica doveo, Rodjeni nadolazecu sezonu prvo mjesto sa minimalno 20+ bodova uzimaju.
U BH društvu se sve svodi na to "nek ja imam danas markicu više, **** sutra". Uspjeh je zajebat i izvući markicu više danas a što sutra nećeš imat ništa nije bitno, danas sam bio "kralj".
Nažalost po ovom principu funkcionišu i naši klubovi zato i jesu u debelim minusima i pred bankrotima. Svak kad kaže ima ambicije za svoj klub to se svodi na ulaganje u igrački kadar a ostali segmenti kluba propadaju. Preko noći si prvi preko noći si zadnji u BH fudbalu. Dodje uprava sa malo para I sve baci na igracki kadar, ne ispune se ciljevi, para nestane uprava se povuce, klub u ****, traze se novi ljudi novi sistemi nove strategije i tako iz godine u godinu. A od ovakve politike nema ni rezultata neki znacajnijih a to se najvise pokaze u evropi kad igramo kvalifikacije za LP i EL a nema ni reprezentacija koristi. I za 20 i nešto godina poslje rata opet se isto razmislja i ništa značajno se nije promjenilo u vođenju naših klubova iako nam rezultati govore da se treba mijenjat dosta toga.
Svaka čast Husicu sto ulaze u igrački kadar, ali se ja nadam (najviše zbog BH fudbala i njegovog napretka) da će znat uložit i u druge strukture kluba pa da taj klub može funkcionirati uspješno i kad se on povuče i da bude atraktivan za nove uspješne ljude da rade u njemu a ne da sve milione baci u igrački kadar pa kad se jednog dana povuče da igraci odu a klub propadne jer je sve ostalo zahrdjalo i niko drugi nevidi ikakvu svrhu da radi i ulaze vise tu. Jer bi to znacilo sve ispocetka ponovo. Tad bi i BH fudbala i repka imala više koristi od njega i njegovog ulaganja kad bi pravio velik klub a ne samo velik igrački kadar. Onog dana kad neki nas klub doživi da jedna uspješna uprava odradi svoj mandat, izgradi jasnu strategiju i viziju kluba, napravi jaku organizaciju i nanize neke uspjehe pa kad se oni povuku dodju novi ulagači i NASTAVE DALJE ( A ne da se mora ispočetka počet kad novi dodju u klub) sa tom stratrgijom pa je razviju još više kako bi dodatno ojačali klub, tek onda mozes rec da imas velike ambicije. A da bi se ovo postiglo moraš ulagati u više osim samo igrački kadar.
A to je ono što, kako ja vidim, proba uprava Veleza i o tome se ovdje pisalo, a ne da oni ne žele ove godine u PL, već za 50 godina kako si ti shvatio. Svaka normalna i uspješna firma ima višegodišnju strategiju samo je izgleda tebi to strani pojam, bravo. To ne znači da Velež već ove sezone neće probat uc u PL i ulozit u igracki kadar ali to isto znači da se razmislja i na sutra i šta treba uradit ako se ne ispuni sportski cilj ovaj put pa se razmislja i na budućnost i kako će klub funkcionirati bez ovih trenutni ljudi u njemu tj. Kako će postat izazov za nove ulagace da ulazu u Velez, kako omladinske skole Veleza mogu napravit klub atraktivniji i kako To može dat sto bolji rezultat za A-ekipu itd itd. To je vec jedan mali dio šta znači imat plan i program na dugoročne staze.
A što se tiče ulaska u PL i pojačanja...eto sloga polako predstavlja svoja, Ali znam da će ubrzo i Velež svoja, samo laganini, pa cemo vidit ko se pojaco bolje, rano je još za to
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Promašio si skroz temu jer poređenje ti je kao da poredis propalu drzavnu firmu koju je neko preuzeo sa dugovima itd. i firmu privatnu koja se tek osniva na zdravim temeljima. Nije niko budala da baca svoje pare u bunar logicno je da je krajnji cilj profit a pored toga i lična promocija.Babinho je napisao/la:Vidim da ti je razmisljanje vise godina unaprijed strani pojam i sta znaci dugorocni ciljevi i dugorocna strategija za razvijanje jedne firme ili u ovom slucaju jednog kluba. Po mom nekom skromnom mišljenju, ti si sve pogrešno shvatio oko dugorocnih ulaganja i sta to zapravo znaci i sta se ovdje pisalo o Veležu i njihovim prioritetima. A i ne krivim te jer sigurno nit znaš za bolje nit si se ikad dotakao nekog posla gdje si imao priliku da razvijes neku dugoročnu strategiju pa i ne znaš šta to zapravo znaci, kako se radi i kakve to rezultate može dati. A to je sve normalno razmišljanje u svijetu, samo ne kod nas.dvokorak je napisao/la:´Ta ce Husic ba aka Kamiondzija aka Sisoje aka primitivac aka seljacina aka kriminalac. Ne moze primirisati Velezu i njihovom pedesetogodisnjem planu i programu. Mostarci ipak imaju viziju i jasan cilj u narednim godinama, tako da je uzalud sad i Vukmirovica doveo, Rodjeni nadolazecu sezonu prvo mjesto sa minimalno 20+ bodova uzimaju.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- Probisvjet
- Kontakt:
sloboda72 je napisao/la:Stefan Vukmirović novo pojačanje FK Sloga Simin Han
14.06.2017 u 16:28
Četvrto pojačanje Sloge Simin Han za sljedeću sezonu je iskusni Stefan Vukmirović. Foto: Sloga Simin Han Dvadesetpetogodišnji ofazivni vezni dolazi iz malezijske ekipe Kauntan FA. Vukmirović je 2015.godine sa FK Borac Čačak završio na šestoj poziciji u največem rangu Srbije, te je sa FK Sloboda Užice završio na trećoj poziciji u najvećem rangu Srbije 2016. godine. Vukmirović je iz Slobode prešao u malezijsku ekipu Kauntan Fa, da bi danas potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sloga Simin Han.
Pročitajte više na: http://****/****/stefan-vukmirovic-novo-pojacanje-fk-sloga-simin-han/85511
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Nesto me ovo podsjeca na Bosanski Hofenhajm, koliko sam upoznat i Musija je ovako prvo u Rudar ulagao, pa odustao, pa je onda u Mladost koja danas je tu gdje jeste. E sad Husic je ulagao u Slobodu, odustao, sad je na redu Sloga ili Tuzla City, za koju vjerujem da moze da pokaze svoj puni potencijal i u roku godinu dvije, tri da bude u vrhu, to jest u ligi za prvaka PL BiH.
-
joksimovic
- Kontakt:
Vojvoda pogledaj gol Eldara Kavazovica
Bosna Sema fcBuducnost Banovici,i
Kako Borogovac salje centarsut
Momka sam vidio,izgleda fantasticno
Svih 12 utakmica odigrao za Tus Russingen pogledaj
Fussball.de ili Fu Pa ,dao gol i imao devet asistencija
Svojim dolaskom sa petog dao najveci doprinos da mu se ekipa plasira u rang koji je nivo nase Premijer lige
Ima vec ponuda iz Premijer lige i Bogami vasih konurenata
Kaze jos malo ce cekati,da mu rijese stalni boravak u Njemackoj.
Ti ga najbolje znas ko je i kakav je ,mislim da ga nema u nasoj zemlji boljeg
Svojim dolaskom sa petog dao najveci doprinos da mu se ekipa plasira u rang koji je nivo nase Premijer lige
joksimovic je napisao/la:Vojvoda pogledaj gol Eldara Kavazovica
Ma da neide ova prica predugo i u pogresnom smijeru na tudjoj temi, "kratko" bi samo rekao da ja mislim da se mora priznat ljudima sto imaju hrabrost krenut nekim drugim putem, unatoc tome kakva nam je drzava, i probat izgradit nesto kroz neki drugi put koji i nije mozda „normalan“ u nasjoj drzavi kao sto kazes. Znaci nisu zanemarili igracki kadar, kratkorocne ciljeve i ulazak u PL, kao sto je pisao ovaj gore kojeg sam citirao, i kako su i drugi pisali, ali jednostavno i misle na milion drugi stvari oko kluba i kako i njih ojacat kroz ulaganja da bi klub bio stabilan i uspjesan iz godine u godinu. I tu imaju podrsku i navijaca i Velezovih legendi, i zato sam ja neki dan argumentovao da ovaj projekat nece propast iako se sad ove godine neudje u PL. Ali da ce cilj biti PL to sigurno hoce. Mislim i da je Husic u Slobodi htjeo ovako nesto uradit u svoje vrijeme, zar ne? Ulagao je u igracki kadar i gledao kako da vrati Slobodu sto prije nazad, ali je imao i dugorocnih planova za klub i njegovo razvijanje..druga je stvar sad sto nije imao podrsku nekih struja da sve to dovrsi. Vidit cemo hoceli uprava Veleza imat podrsku do kraja.staragarda je napisao/la:Sve si ti to odlično srocio i to jeste tako...al u teoriji...al u PRAKSI I BIH to sto si napisao nema veze i pada u vodu jer ovo je zemlja nelogičnosti i apsurda....a ja evo kazem da velez ako se ne vrati za 2 sezone u PL da Ce potonuti totalno ili zivotariti po federalci.... zajebi ti tu pricu o strpljenju pogotovo na Balkanu....ne upadne li klub u PL najkasnije za sezonu,dvije **** Ce igracima i upravi tribine nanu naninu pa nek' oni kose travu i prave tribine....zivi bili pa vidjeli.... za fudbal 21. vijeka ti trebaju 3 stvari....pare, pare i pareBabinho je napisao/la:Vidim da ti je razmisljanje vise godina unaprijed strani pojam i sta znaci dugorocni ciljevi i dugorocna strategija za razvijanje jedne firme ili u ovom slucaju jednog kluba. Po mom nekom skromnom mišljenju, ti si sve pogrešno shvatio oko dugorocnih ulaganja i sta to zapravo znaci i sta se ovdje pisalo o Veležu i njihovim prioritetima. A i ne krivim te jer sigurno nit znaš za bolje nit si se ikad dotakao nekog posla gdje si imao priliku da razvijes neku dugoročnu strategiju pa i ne znaš šta to zapravo znaci, kako se radi i kakve to rezultate može dati. A to je sve normalno razmišljanje u svijetu, samo ne kod nas.dvokorak je napisao/la:´Ta ce Husic ba aka Kamiondzija aka Sisoje aka primitivac aka seljacina aka kriminalac. Ne moze primirisati Velezu i njihovom pedesetogodisnjem planu i programu. Mostarci ipak imaju viziju i jasan cilj u narednim godinama, tako da je uzalud sad i Vukmirovica doveo, Rodjeni nadolazecu sezonu prvo mjesto sa minimalno 20+ bodova uzimaju.
Na kraju krajeva slazem se ja u potpunosti sa tobom da su danas u fudbalu pare, pare i pare najvazniji dio, ali da bi mogao privuc pare u klub, tj. ulagace i sponzore trebas bit u mogucnosti ponudit im i neke druge stvari osim samo jakog igrackog kadra. Znaci biti atraktivan za ulaganje a da bi to bio moras imat dugorocnu viziju i razvijen klub na vise strana.
A da se desi taj scenario kojeg si ti gore napisao, da za dvije godine ne udje Velez u PL, i da ova uprava ode, opet ce ostavit iza sebe jednu dobru podlogu na kojoj bi naredna uprava mogla nastavit radit i nebi se trebala vracat na pocetak a to je infrastruktura i jak klub u bar tom segmentu. Da su samo upumpavali u igracki kadar, pa ne uspiju i povuku se, nebi nista ostavili iza sebe na cemu bi se moglo nastavit radit dalje, nego bi naredna uprava morala radit sve ispocetka i valjda ovo sto ovi sad rade i ulagat u stadion i slicno.
U svakom slucaju da ne duljimo vise oko ove price, mislim da je i otisla malo u pogresnom smijeru jer su neki uzimali stvari iz konteksta i pogresno shvatili sve kao da Velez se zadovoljava sa 1.ligom fbih naredni niz godina a to nije istina a nije ni bila poenta kad se pisalo o dugorocnim ciljevima, okrenimo se narednim sedmicama i pojacanjima sto ce dolazit i u Slogu a i u Velez. Mislim da ce po kvaliteti biti jaka liga kad usporedis kvalitetu sto je bila predhodnih godina. Pozdrav
POTPUNI PREOKRET U SLUČAJU KOSTIĆ: Iskusni defanzivac se vraća u Tuzlu
Juni 14, 2017 23:02

Kostić Ivan
Ivan Kostić akter je najduže transfer sage u historiji Premijer lige BiH.
Iako je imao ugovor do ljeta ove godine sa tuzlanskom SLobodom, on je odlučio napustiti Tušanj i priključiti se pripremama Željezničara u Antalyi.
Nakon povratka u BiH nije uspio riješiti papirologiju te nije nastupao za Željezničar. U medijima se pojavila informacija da je Kostić potpisao u martu ove godine za Krško, ali se nikada nije pojavio ni na jednom treningu te ekipe.
Očekivalo se da ovoga ljeta napokon stigne na Grbavicu, ali su čelnici Želje javno poručili da im Kostić ne treba i da nije u planovima šefa stručnog štaba Slavka Petrovića.
Kako saznaju Sporske.ba Ivan Kostić će se vratiti u Tuzlu, ali svoju karijeru neće nastaviti u Slobodi. On je dogovorio sve sa čelnicima Sloge iz Simin Hana i u narednim danima će staviti potpis na ugovor sa ekipom koja igra u Prvoj ligi Federacije BiH. Predsjednik Sloge je nekadašnji prvi čovjek Slobode, Azmir Husić, a cilj ovog kluba naredne sezone je ulazak u Premijer ligu BiH.
(A.P./****)
Juni 14, 2017 23:02

Kostić Ivan
Ivan Kostić akter je najduže transfer sage u historiji Premijer lige BiH.
Iako je imao ugovor do ljeta ove godine sa tuzlanskom SLobodom, on je odlučio napustiti Tušanj i priključiti se pripremama Željezničara u Antalyi.
Nakon povratka u BiH nije uspio riješiti papirologiju te nije nastupao za Željezničar. U medijima se pojavila informacija da je Kostić potpisao u martu ove godine za Krško, ali se nikada nije pojavio ni na jednom treningu te ekipe.
Očekivalo se da ovoga ljeta napokon stigne na Grbavicu, ali su čelnici Želje javno poručili da im Kostić ne treba i da nije u planovima šefa stručnog štaba Slavka Petrovića.
Kako saznaju Sporske.ba Ivan Kostić će se vratiti u Tuzlu, ali svoju karijeru neće nastaviti u Slobodi. On je dogovorio sve sa čelnicima Sloge iz Simin Hana i u narednim danima će staviti potpis na ugovor sa ekipom koja igra u Prvoj ligi Federacije BiH. Predsjednik Sloge je nekadašnji prvi čovjek Slobode, Azmir Husić, a cilj ovog kluba naredne sezone je ulazak u Premijer ligu BiH.
(A.P./****)
Ja volim FK Tuzla City
Jagodić postavio ultimatum Mehmedagiću i Efendiću
Juni 15, 2017 14:19
sportske .ba
Trenera Slobode Vladu Jagodića trenutno najviše zanimaju Haris Mehmedagić i Samir Efendić, koji su najavili razgovore o produženju ugovora i ostanku na Tušnju.
– Nažalost, nijedan se nije pojavio na treningu. Njima su ugovori istekli, ali još su igrači Slobode i moja velika želja je da ostanu u klubu, kao što su to uradili Aleksandar Lazevski i Adnan Hadžić – kaže za Fenu trener Jagodić.
Za razgovore s igračima zaduženi su predsjednik kluba Senad Mujkanović i sportski direktor Denis Karić.
– Oni me informišu o svim novostima, a moje je da realizujem plan priprema. Mehmedagiću i Efendiću sam ostavio vremena do vikenda da se izjasne ostaju li u klubu ili ne. Od ponedjeljka počinjemo raditi dva puta dnevno i želim imati na raspolaganju sve igrače s riješenim statusom – naglasio je trener Tuzlaka.
Prvu internu kontrolnu utakmicu u Slobodi su najavili za 17, a drugu za 20. juni kako bi provjerili sve nove i igrače na probi, prije nego što naprave spisak igrača za pripreme u Kupresu (od 29. juna do 11. jula).
sportske .ba
Trenera Slobode Vladu Jagodića trenutno najviše zanimaju Haris Mehmedagić i Samir Efendić, koji su najavili razgovore o produženju ugovora i ostanku na Tušnju.
– Nažalost, nijedan se nije pojavio na treningu. Njima su ugovori istekli, ali još su igrači Slobode i moja velika želja je da ostanu u klubu, kao što su to uradili Aleksandar Lazevski i Adnan Hadžić – kaže za Fenu trener Jagodić.
Za razgovore s igračima zaduženi su predsjednik kluba Senad Mujkanović i sportski direktor Denis Karić.
– Oni me informišu o svim novostima, a moje je da realizujem plan priprema. Mehmedagiću i Efendiću sam ostavio vremena do vikenda da se izjasne ostaju li u klubu ili ne. Od ponedjeljka počinjemo raditi dva puta dnevno i želim imati na raspolaganju sve igrače s riješenim statusom – naglasio je trener Tuzlaka.
Prvu internu kontrolnu utakmicu u Slobodi su najavili za 17, a drugu za 20. juni kako bi provjerili sve nove i igrače na probi, prije nego što naprave spisak igrača za pripreme u Kupresu (od 29. juna do 11. jula).
Ja volim FK Tuzla City
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Izgleda ponijela te pjesma pa si temu pogriješiosloboda72 je napisao/la:Jagodić postavio ultimatum Mehmedagiću i Efendiću
sportske .ba
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
narodniheroj
- Kontakt:
Gluho i daleko bilo jest puko momak
Jadna ti je ova Sloboda sa svojim navijačima i mentalitetom, ovo nema ni u Zimbabveu ocami mog
PS slogasi sretno u borbi za pl i ako može info oko ovog Vukmirovića, kolika će mu plata biti s obzirom da je u Maleziji imo 90 000 eura godišnje, jeli to imamo najplaćenijeg fudbalera u ligama BIH ikada ?
Jadna ti je ova Sloboda sa svojim navijačima i mentalitetom, ovo nema ni u Zimbabveu ocami mog
PS slogasi sretno u borbi za pl i ako može info oko ovog Vukmirovića, kolika će mu plata biti s obzirom da je u Maleziji imo 90 000 eura godišnje, jeli to imamo najplaćenijeg fudbalera u ligama BIH ikada ?
SAMIR EFENDIĆ SE OGLASIO
15.06.2017. - 15:00
Ja sam Upravi Slobode rekao prije kraja prvenstva, dao sam im riječ, tako da kažem, da ću prvo razgovarati sa njima oko produženja ugovora tako da sam čekao da mi se jave. Nisu mi se javili 15 dana dok smo bili na odmoru i jučer sam obavio razgovor sa predsjednikom koji mi je ponudio mizeran ugovor. Ja mislim da to nisam zaslužio, dijete sam Slobode, rekao sam okej, vi možete toliko, ja ću vam se javiti u sljedećih nekoliko dana sa odgovorom. Ipak, ne vjerujem da ću to prihvatiti'', rekao je Efendić i potom dodao: '
'Imam dvije-tri konkretne ponude, ali neću još da žurim. Čekam još nešto bolje od toga. Sigurno je da se više neću pojavljivati na treninzima Slobode, žao mi je što se to tako izdešavalo, bio sam spreman na kompromis i dogovor, oni su mi ponudili mizerne uslove koje zaista ne mogu prihvatiti''.
Efendić smatra da mizerne uslove ponuđene od strane nove Uprave neće prihvatiti ni drugi igrači.
''Oni su smanjivali ugovore do 70 posto. To nije bilo smanjivanje ugovor od 10, 20 posto već 70 posto. Mislim da je to mizerno i da nije pošteno. Što se tiče drugih igrača, mislim da ni oni neće to prihvatiti jer se ja družim sa njima'', završio je Efendić.
15.06.2017. - 15:00
Ja sam Upravi Slobode rekao prije kraja prvenstva, dao sam im riječ, tako da kažem, da ću prvo razgovarati sa njima oko produženja ugovora tako da sam čekao da mi se jave. Nisu mi se javili 15 dana dok smo bili na odmoru i jučer sam obavio razgovor sa predsjednikom koji mi je ponudio mizeran ugovor. Ja mislim da to nisam zaslužio, dijete sam Slobode, rekao sam okej, vi možete toliko, ja ću vam se javiti u sljedećih nekoliko dana sa odgovorom. Ipak, ne vjerujem da ću to prihvatiti'', rekao je Efendić i potom dodao: '
'Imam dvije-tri konkretne ponude, ali neću još da žurim. Čekam još nešto bolje od toga. Sigurno je da se više neću pojavljivati na treninzima Slobode, žao mi je što se to tako izdešavalo, bio sam spreman na kompromis i dogovor, oni su mi ponudili mizerne uslove koje zaista ne mogu prihvatiti''.
Efendić smatra da mizerne uslove ponuđene od strane nove Uprave neće prihvatiti ni drugi igrači.
''Oni su smanjivali ugovore do 70 posto. To nije bilo smanjivanje ugovor od 10, 20 posto već 70 posto. Mislim da je to mizerno i da nije pošteno. Što se tiče drugih igrača, mislim da ni oni neće to prihvatiti jer se ja družim sa njima'', završio je Efendić.
Ja volim FK Tuzla City
Husić dovodi fudbalera Slobode
Juni 18, 2017 10:25

efendić
Samir Efendić, svoju karijeru mogao bi nastaviti u redovima Sloge iz Simin Hana.
Efendiću je istekao ugovor sa Tuzlacima i kako sada stvari stoje, on u narednoj sezoni neće braniti “Crveno-crne” boje jer sa rukovodstvom kluba nije pronašao kompromis oko novog ugovora. U mađuvremenu, pojavila se opcija da Efendić ipak ostane u Tuzli, ali pojača redove Sloge iz Simin Hana.
Iz ovog kluba već su kontaktirali Efendića, i nije isključeno da ovaj bočni fudbaler u narednoj sezoni nosi dres Sloge, koja će imati ambicije da uđe u premijerligaško društvo.
Juni 18, 2017 10:25

efendić
Samir Efendić, svoju karijeru mogao bi nastaviti u redovima Sloge iz Simin Hana.
Efendiću je istekao ugovor sa Tuzlacima i kako sada stvari stoje, on u narednoj sezoni neće braniti “Crveno-crne” boje jer sa rukovodstvom kluba nije pronašao kompromis oko novog ugovora. U mađuvremenu, pojavila se opcija da Efendić ipak ostane u Tuzli, ali pojača redove Sloge iz Simin Hana.
Iz ovog kluba već su kontaktirali Efendića, i nije isključeno da ovaj bočni fudbaler u narednoj sezoni nosi dres Sloge, koja će imati ambicije da uđe u premijerligaško društvo.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 sep 2017, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
**** azmir ne vadi, uzeste Jova Slobodi hahah
FK Sloga Simin Han
1 h ·
Peto pojačanje Sloge Simin Han za sljedeću sezonu je iskusni štoper Jovo Kojić.
#FKSSH

Jovo Kojić novi igrač Sloge Simin Han
Peto pojačanje Sloge Simin Han za sljedeću sezonu je iskusni štoper Jovo Kojić. 29-godišnji štoper dolazi iz redova FK Radnik Bijeljina, a gdje je prošle sezone bio na posudbi u FK Olimpic Sarajevo…
FK SLOGA SIMINHAN.BA
1 h ·
Peto pojačanje Sloge Simin Han za sljedeću sezonu je iskusni štoper Jovo Kojić.
#FKSSH

Jovo Kojić novi igrač Sloge Simin Han
Peto pojačanje Sloge Simin Han za sljedeću sezonu je iskusni štoper Jovo Kojić. 29-godišnji štoper dolazi iz redova FK Radnik Bijeljina, a gdje je prošle sezone bio na posudbi u FK Olimpic Sarajevo…
FK SLOGA SIMINHAN.BA
Ja volim FK Tuzla City
Vojvodić za ****: Kojić je naš igrač, pravimo ozbiljan tim za Premijer ligu BiH
19.06.2017 u 12:37 Piše: Sanel Konjhodžić
Darko Vojvodić, šef stručnog štaba FK Sloga iz Siminog Hana, tokom dana dobio je veliko pojačanje. U redove njegovog tima stigao je Jovo Kojić, stoper koji je jedan od najboljih na toj poziciji u Premijer ligi BiH u posljednjih nekoliko sezona. 'Mogu vam potvrditi da je Jovo Kojić naš igrač. Potpisao je ugovor na dvije godine i mogu reći da je on naš novi igrač.' Rekao nam je Vojvodić u razgovoru da se planira sa dolaskom još nekoliko igrača. 'Dovest ćemo još nekoliko fudbalera, koji su sasvim sigurno ozbiljna fudbalska imena. Naše ambicije su visoke i svakako da imamo namjeru u narednim sezonama stvoriti ozbiljnog premijer ligaša. O tome svjedoči i podatak da su svi igrači koji dolaze potpisali ugovore na minimalno dvije godine. Moj ugovor je potpisan na tri godine, što jasno govori o tome da želimo da stvorimo jedan sistem i jedan ozbiljan klub.' Trener Sloge iz Siminog Hana rekao je da u svemu ima ogromnu podršku predsjednika Husića. 'Svima je poznato ko je Azmir Husić i o kakvom se gospodinu radi. U svakom smislu te riječi. Imam veliku podršku sa njegove strane, ambicije nam se poklapaju i siguran sam da ćemo u narednom periodu napraviti velike stvari za naš klub', rekao nam je na kraju razgovora Vojvodić.
Pročitajte više na: http://****/****-bih/vojvodic ... -bih/85960
19.06.2017 u 12:37 Piše: Sanel Konjhodžić
Darko Vojvodić, šef stručnog štaba FK Sloga iz Siminog Hana, tokom dana dobio je veliko pojačanje. U redove njegovog tima stigao je Jovo Kojić, stoper koji je jedan od najboljih na toj poziciji u Premijer ligi BiH u posljednjih nekoliko sezona. 'Mogu vam potvrditi da je Jovo Kojić naš igrač. Potpisao je ugovor na dvije godine i mogu reći da je on naš novi igrač.' Rekao nam je Vojvodić u razgovoru da se planira sa dolaskom još nekoliko igrača. 'Dovest ćemo još nekoliko fudbalera, koji su sasvim sigurno ozbiljna fudbalska imena. Naše ambicije su visoke i svakako da imamo namjeru u narednim sezonama stvoriti ozbiljnog premijer ligaša. O tome svjedoči i podatak da su svi igrači koji dolaze potpisali ugovore na minimalno dvije godine. Moj ugovor je potpisan na tri godine, što jasno govori o tome da želimo da stvorimo jedan sistem i jedan ozbiljan klub.' Trener Sloge iz Siminog Hana rekao je da u svemu ima ogromnu podršku predsjednika Husića. 'Svima je poznato ko je Azmir Husić i o kakvom se gospodinu radi. U svakom smislu te riječi. Imam veliku podršku sa njegove strane, ambicije nam se poklapaju i siguran sam da ćemo u narednom periodu napraviti velike stvari za naš klub', rekao nam je na kraju razgovora Vojvodić.
Pročitajte više na: http://****/****-bih/vojvodic ... -bih/85960
Ja volim FK Tuzla City
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.