Tarik Muharemovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

galia95
Kontakt:

Re: Tarik Muharemovic

Post Postao/la galia95 » 07 dec 2025, 01:01

Inter se ozbiljno uključio u trku.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 dec 2025, 01:20

dedo26 je napisao/la:
07 dec 2025, 00:32
izdzezveubrazil je napisao/la:
07 dec 2025, 00:07
bhsport je napisao/la:
06 dec 2025, 18:21
Igračina, nakon sto se Dzeko oprosti treba biti kapiten.
Potencijal za našeg najboljeg stopera ikad nakon Hibica.
Hibić je igrao u tada jakom Hajduku, a Sevilla i Atletico u koje je otišao poslije, pa to je žestoko precijenjeno. Uglavnom bio drugoligaški stoper.

Sa Sevillom je u sezoni 1996/1997 ispao iz lige, pa dvije sezone proveo u Segundi, vratili se i odmah ponovo ispali.

Onda je prešao u Atletico, prve dvije sezone igrao u Segundi, treću završili 12. u Primeri, a sedmi su završili u njegovoj četvrtoj sezoni, na čijoj polovini se on oprostio, sa jednim nastupom i ukupno 70 minuta fudbala.

Hibić jeste bio dobar igrač, i meni drag, ali njegova karijera se ne može porediti sa Spahićevom. Do koljena mu nije. To njegovo igranje za tadašnji Atletico i Sevillu je otprilike ekvivalent igranju Muharemovića za današnji Sassuolo.
Eto vidis, ja sam recimo 1996 i kad vidim Hibic u Atletico Madridu mislio sam woow, vrhunski stoper, jedan od boljih tad, a pojma nsam imao da su tad bili u 2 ligi. Onda je debelo precjenjen.
Ma normalno da je precijenjen. Još je u taj vakat relativno lakše bilo doći na solidan nivo. To njegovo je kao da Muharemovic vazda bude u ovom Sassuolu koji ide gore-dole.

Post svakako napisan da se devalviraju drugi Stipetić poput Spahića koji je po svemu bio svemirski brod za te prije njega.

Dedić, Muharemović, Ahmedhodžić, Kolašinac je odbrana i za puno jače repke od naše.
Malić, Katić, Barišić, Karić je dobar backup.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 dec 2025, 06:12

galia95 je napisao/la:
07 dec 2025, 00:38
https://sportsport.ba/fudbal/mirsad-hib ... rid/384076

https://korner.ba/mirsad-hibic-biografija/

Zanimljivo da je u isto vrijeme Hibić imao ponudu Real Madrida, jer je taj klub preuzeo njegov trener iz Sevilje, Hoze Antonio Kamačo, on ga je želio pod svaku cijenu u svojoj ekipi. Za razliku od većine nogometaša, Hibić je odbio ponudu Reala, jer je dao riječ Atleticu, a za njega je riječ bila nešto veliko u životu. :thumbup:
Koja mitomanija. Hibic igrao za Sevillu u periodu 1996-2000. Za Atletico od 2000-2003.

Ovaj preuzeo Real 1998 (bio trener 22 dana :urnebes: ), pa opet 2004.

Hibic level Hadzikadunica otprilike. Samo sto iz ove perspektive mu karijera izgleda jako kad vidis Sevilla I Atletico.
Spahic igrao Ligu sampiona I to nokaut fazu kao starter u jednom od tada 4 najjaca tima Njemacke.

@bhsport standardno iskoristio priliku da popljuje Spahica.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 07 dec 2025, 06:22

Nije OK,Hibic jedan pd najcenjenjih stopera u najacoj ligi tada,sada je Engleska pa i nek nije ali je druga najaca liga bila i ostala,tako da je ruzno pricat a covjek bio jedan od najcenjenih stopera,steta onda nismo imali transfermarket,ali sam citao sta se o njemu pisalo,meni je bio drazi Konjic ali cinjenica da je Hibic bio top stoper i hvala bogu da imamo stopera koji misli da su veci od reprezentacije ala Anel,a bio mi je najdrazi igrac,ali jbg,sada imamo Tarika,Nikolu,Denisa,Kospu koji ce vjerovatno biti veci igrac od svih navedenih stopera,**** Anela,sam sebe ponizio i svoju drzavu zbog picke,ja se izvanjavam Ahmedhodzicu ako ovo procita i njegovoj blizoj familiji,ali jb tako je ispalo

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2025, 13:03

bhsport je napisao/la:
Hibić je igrao u tada jakom Hajduku, a Sevilla i Atletico u koje je otišao poslije, pa to je žestoko precijenjeno. Uglavnom bio drugoligaški stoper.

Sa Sevillom je u sezoni 1996/1997 ispao iz lige, pa dvije sezone proveo u Segundi, vratili se i odmah ponovo ispali.

Onda je prešao u Atletico, prve dvije sezone igrao u Segundi, treću završili 12. u Primeri, a sedmi su završili u njegovoj četvrtoj sezoni, na čijoj polovini se on oprostio, sa jednim nastupom i ukupno 70 minuta fudbala.

Hibić jeste bio dobar igrač, i meni drag, ali njegova karijera se ne može porediti sa Spahićevom. Do koljena mu nije. To njegovo igranje za tadašnji Atletico i Sevillu je otprilike ekvivalent igranju Muharemovića za današnji Sassuolo.
Gledao sam i jednog i drugog uzivo i Spahic mu nije ni do članka. Jako pametan i skolovan igrac. Spahic nije u top 3 stopera ikad.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2025, 13:15

Spahic je nas najbolji stoper ikada.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 dec 2025, 13:16

bhsport je napisao/la:
07 dec 2025, 13:03
bhsport je napisao/la:

Gledao sam i jednog i drugog uzivo i Spahic mu nije ni do članka. Jako pametan i skolovan igrac. Spahic nije u top 3 stopera ikad.
Ko je ispred Spahica?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 dec 2025, 13:25

tesko je uopste navesti 3 imena koja bi mogla biti ispred Spahica a da nije zayebancija:-)

kad su stoperi u pitanju, tu ih je nekoliko medju tim najboljim:
Spahic, Konjic, Hibic, Kolasinac(i na stoperu je sigurno top 3), Ahmedhodzic.....i to bi bilo to...

Sad cemo vidjeti hoce li ih Muharemovic sve presisati:-)

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 dec 2025, 14:08

I Konja je samo prvu sezonu u Coventryju igrao u Premier ligi, ostalo je bilo u Championshipu, doduše imao je dvije solidne sezone za Monaco prije toga. Spaha je doživio peak igre u 30-tim, bio kapiten generacije koja je izborila prvenstvo, odigrao 90 i kusur utakmica za reprezentaciju (Konjić i Hibić po 30+), a mogao je imati i bolju karijeru da nije imao onako eksplozivan karakter. Mislim da je po svim parametrima stepenicu iznad svih drugih štopera koji su igrali zanas.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 07 dec 2025, 15:49

Roki50 je napisao/la:
07 dec 2025, 06:22
Nije OK,Hibic jedan pd najcenjenjih stopera u najacoj ligi tada,sada je Engleska pa i nek nije ali je druga najaca liga bila i ostala,tako da je ruzno pricat a covjek bio jedan od najcenjenih stopera,steta onda nismo imali transfermarket,ali sam citao sta se o njemu pisalo,meni je bio drazi Konjic ali cinjenica da je Hibic bio top stoper i hvala bogu da imamo stopera koji misli da su veci od reprezentacije ala Anel,a bio mi je najdrazi igrac,ali jbg,sada imamo Tarika,Nikolu,Denisa,Kospu koji ce vjerovatno biti veci igrac od svih navedenih stopera,**** Anela,sam sebe ponizio i svoju drzavu zbog picke,ja se izvanjavam Ahmedhodzicu ako ovo procita i njegovoj blizoj familiji,ali jb tako je ispalo
Legendo, Serija A je tada bila što je danas Premiership, a ne španska liga. A Hibić svakako nije bio najcjenjeniji stoper španske lige, ni blizu.

Gledao sam i ja i Hibića i Spahića i brojne druge, a hvala Bogu imam i dobro pamćenje.

I opet kažem, uopšte mi nije cilj da Hibića omalovažavam, nego da objektivno diskutujemo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 dec 2025, 15:52

A i vas kao cude gluposti od @bhsport, desne ruke i moralne podrske bhfanatica 🤣
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 dec 2025, 16:43

Naravno da je Spahić nas najbolji stoper u povijesti, a svi bismo bili presretni da ga Muharemovic presisa, ako Bog da.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 dec 2025, 16:45

hurem je napisao/la:
07 dec 2025, 16:43
Naravno da je Spahić nas najbolji stoper u povijesti, a svi bismo bili presretni da ga Muharemovic presisa, ako Bog da.
Mislim da ima plafon za stepenicu iznad Spahića. Naravno još on nije formiran igrač, ali njegova osnova je bolesna.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2025, 17:08

Njegov naredni klub će biti veci od bilo kojeg Spahicevog.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 07 dec 2025, 17:35

jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2025, 17:08
Nije pošteno porediti jer napredak u karijeri nikad nije linearan a još je Muharemović krenuo sa višeg nivoa, ali da, to je to. Spahić je u njegovim godinama igrao za Zagreb i tek se dokazivao u HNL-u.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2025, 18:18

07 dec 2025, 17:35
jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2025, 17:08
Nije pošteno porediti jer napredak u karijeri nikad nije linearan a još je Muharemović krenuo sa višeg nivoa, ali da, to je to. Spahić je u njegovim godinama igrao za Zagreb i tek se dokazivao u HNL-u.
A i nekako imam osjećaj da je sada puno manje kvalitete na stoperskim pozicijama nego li u vrijeme Spahica.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 07 dec 2025, 20:47

Tariče, bolje bit standardan u Sassuolu citavu sezonu neg pola sezone bit klupiran u Interu ili 'tribiniran' u Juventusu.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 07 dec 2025, 21:33

Ma sigurno ce htjeti i odluciti se za Juventus ipak dugo proveo tamo i privikao na sredinu, a ponajvise zbog havera mu Yildiza nerazdvojni su i vjerovatno ce jaranstvo presuditi.

Trenutno najlosija opcija ali imaju mladu ekipu nesto bi mogli napraviti za koju godinu.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 dec 2025, 21:56

Bolje u Arabiju nego u Juventus.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 07 dec 2025, 22:04

Koliko god da Juve ove i, ako hocete, posljednjih godina nije na svom nivou, Juve je pojam na Čizmi i prva asocijacija na riječ Calcio. Meni nisu dragi, uz Real mozda najmanje drag klub, ali ako tamo Tarik ode, bit ce mi najdrazi.
Ali ono sto hocu da kazem, kada te u Italiji Juventus pozove, ti u Juventus ideš, i to je prosto tako. Ja sam ubijeđen da će on put Torina, ukoliko ga oni budu željeli naravno.
Tarik je dobar CB, perspektivan je i nadamo se svi da će prešišati sve naše stopere, ali još puno ima da radi na sebi ako hoce da bude svjetski igrac, jos jed daleko od toga. Vidjeli smo u dva kola prije ovoga zadnjeg kakve je greske pravio. To je svojstveno mladim igracima, zato kazem, pred njim je jos puno posla, ali on djeluje kao sabran i pametan momak i za nadati je se da će uspjeti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], L-Train i 23 gosta.