WWin Liga Bosne i Hercegovine - posjeta 2024/25

zaostrog
Kontakt:

Re: WWin Liga Bosne i Hercegovine - posjeta 2024/25

Post Postao/la zaostrog » 23 apr 2025, 01:30

Idemo dalje s pretjerivanjem :D

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700
Realan broj je između 1.000 i 1.200. Siguran sam da nije bilo više od 1.200 ljudi, a čak da se nešto i navlači, onda 1.500.

Radnik-Posušje 800
Ovdje je bilo možda 400-500 ljudi (čak neobično puno za Bijeljinu).

Velež-Igman 1.500
Slično kao na Koševu, nekih 1.000 ljudi. Samo je ovdje to povećanje od 50%, a na Koševu od 170% :D

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 apr 2025, 02:45

zaostrog je napisao/la:
23 apr 2025, 01:30

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700
Realan broj je između 1.000 i 1.200. Siguran sam da nije bilo više od 1.200 ljudi, a čak da se nešto i navlači, onda 1.500.

Radnik-Posušje 800

Velež-Igman 1.500
Slično kao na Koševu, nekih 1.000 ljudi. Samo je ovdje to povećanje od 50%, a na Koševu od 170% :D
Gledam slike i ne vjerujem sta vidim, odnosno ne vidim. Citam komentare razne i sami se zale na posjetu. Ne znam ne mogu ovih ‘2.700’ shvatiti nikako. Ne vrijedjam nikoga samo se manite suplje nebitna tekma, sloboda ispala bla bla. Zaista je fudbal kod nas otisao u tri pm.
Fk Željezničar.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 apr 2025, 07:07

zaostrog je napisao/la:

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700
Posteno :thumbup:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 23 apr 2025, 09:47

Pablo11 je napisao/la:
23 apr 2025, 02:45
zaostrog je napisao/la:

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700

Radnik-Posušje 800

Velež-Igman 1.500
Gledam slike i ne vjerujem sta vidim, odnosno ne vidim. Citam komentare razne i sami se zale na posjetu. Ne znam ne mogu ovih ‘2.700’ shvatiti nikako. Ne vrijedjam nikoga samo se manite suplje nebitna tekma, sloboda ispala bla bla. Zaista je fudbal kod nas otisao u tri pm.
Ma bilo kakvo vađenje je kretensko. Jučer bruka koja se odavno nije desila na Koševu. 15 minuta pred utakmicu si mogao na svakoj tribini izbrojati koliko ljudi ima.

Što se tiče toga da je fudbal otišao u pm, jednostavno nemaš kulture dolaska na stadion, ne vole ovdje ljudi fudbal, ne zanima ih i to se nažalost neće promijeniti nikad. Vjeruj da se molim bogu da derbi prebaci 15k, a obzirom i kakvo se vrijeme javlja ako bude 10 milja na Koševu da se udaramo nogom u guzicu. Tuga, nema druge riječi.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 apr 2025, 10:09

Ma ima tu do svega kada je Koševo u pitanju. Neuslovno je prosto, dođeš i moraš da stojiš u lokvi 2-3 sata, stolica je puna vode, na stranu što ćeš da pokisneš. Bukvalno moraš biti baš zaluđen da dođeš. S druge strane, očito došlo do emotivnog pražnjenja kod sviju, cijeli ovaj sad dio sezone nebitan, a i vidjeli smo igru, odnosno pristup, pa je i to negdje korelirano sa svim. Jednostavno, ko trening sve, ko će doći da to gleda? :D Ali sve u svemu, nema lošijeg ugođaja za gledati utakmicu u odnosu na Koševo (čak i igra djeluje najsporije zbog svega tu).

Inače, mogao bi za derbi biti fijasko. Ja čisto sumnjam da može izaći na 10.000. Zapravo, ne može sigurno, nema šanse. Baš me zanima koji je rekord po niskoj posjeti na Koševu, i da li će biti oboren :D

Ali opet, evo da ne bude da kritikujemo Željezničar, pisati 2700 na Koševu sinoć može samo slijepac :D

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 23 apr 2025, 11:32

zaostrog je napisao/la:
23 apr 2025, 10:09
Ma ima tu do svega kada je Koševo u pitanju. Neuslovno je prosto, dođeš i moraš da stojiš u lokvi 2-3 sata, stolica je puna vode, na stranu što ćeš da pokisneš. Bukvalno moraš biti baš zaluđen da dođeš. S druge strane, očito došlo do emotivnog pražnjenja kod sviju, cijeli ovaj sad dio sezone nebitan, a i vidjeli smo igru, odnosno pristup, pa je i to negdje korelirano sa svim. Jednostavno, ko trening sve, ko će doći da to gleda? :D Ali sve u svemu, nema lošijeg ugođaja za gledati utakmicu u odnosu na Koševo (čak i igra djeluje najsporije zbog svega tu).

Inače, mogao bi za derbi biti fijasko. Ja čisto sumnjam da može izaći na 10.000. Zapravo, ne može sigurno, nema šanse. Baš me zanima koji je rekord po niskoj posjeti na Koševu, i da li će biti oboren :D

Ali opet, evo da ne bude da kritikujemo Željezničar, pisati 2700 na Koševu sinoć može samo slijepac :D
Ne znam sto, ali ja ocekujem 12.000-15.000 u nedjelju. Ne bi trebalo toliko kise biti, nas ce sigurno doci 1.800, a mislim da i vas moze makar 10.000.
FKŽ !

Strahinja
Kontakt:

Post Postao/la Strahinja » 23 apr 2025, 11:58

Zutti je napisao/la:
23 apr 2025, 09:47
Pablo11 je napisao/la:
zaostrog je napisao/la:

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700

Radnik-Posušje 800

Velež-Igman 1.500
Ma bilo kakvo vađenje je kretensko. Jučer bruka koja se odavno nije desila na Koševu. 15 minuta pred utakmicu si mogao na svakoj tribini izbrojati koliko ljudi ima.

Što se tiče toga da je fudbal otišao u pm, jednostavno nemaš kulture dolaska na stadion, ne vole ovdje ljudi fudbal, ne zanima ih i to se nažalost neće promijeniti nikad. Vjeruj da se molim bogu da derbi prebaci 15k, a obzirom i kakvo se vrijeme javlja ako bude 10 milja na Koševu da se udaramo nogom u guzicu. Tuga, nema druge riječi.
Ovdje fudbal ljude zanima itekako. Protiv nekih anonimusa ljetos ti na Koševo dođe preko 20k ljudi svaki put. Čak bili i najposjećeniji stadion poslije Poljuda (i to u par deka), 26k-27k bilo.
Jednostavno mnogo je faktora koji utječu na slabu posjetu.
Da dođeš na stadion kakav je Koševo u 21. vijeku, i to još po kiši, baš moraš biti zaluđen.
Ljudi danas putuju, vide stadione po Evropi, pa i regiji i nakon toga trebaš se utopiti u ono sivilo i još fasovat prehladu...
Na to dodaš da se od FKS očekuje uvijek najviše a rezultati izostaju (bez obzira koji je razlog i ko je krivac).
Konstantne nepravde koje vjerovatno nisu nikad nigdje viđene i koje će vjerovatno trajati do 2029...
Općenito nekvalitet fudbala u BiH.
I na kraju nerijetki ispadi ljudi u klubu (ibricic, lezbejke i sl) kao šlag na tortu kao sušta suprotnost onoga što Sarajevo predstavlja i što ustvari i jeste.
Da je situacija iole bolja i da imaš stadion normalan, imao bi sinoć 10k ljudi, a na derbiju bi 20k smatrao slabom posjetom.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 23 apr 2025, 12:09

Strahinja je napisao/la:
23 apr 2025, 11:58
Zutti je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Ovdje fudbal ljude zanima itekako. Protiv nekih anonimusa ljetos ti na Koševo dođe preko 20k ljudi svaki put. Čak bili i najposjećeniji stadion poslije Poljuda (i to u par deka), 26k-27k bilo.
Da dođeš na stadion kakav je Koševo u 21. vijeku, i to još po kiši, baš moraš biti zaluđen.
Ljudi danas putuju, vide stadione po Evropi, pa i regiji i nakon toga trebaš se utopiti u ono sivilo i još fasovat prehladu...
Na to dodaš da se od FKS očekuje uvijek najviše a rezultati izostaju (bez obzira koji je razlog i ko je krivac).
Konstantne nepravde koje vjerovatno nisu nikad nigdje viđene i koje će vjerovatno trajati do 2029...
I na kraju nerijetki ispadi ljudi u klubu (ibricic, lezbejke i sl) kao šlag na tortu kao sušta suprotnost onoga što Sarajevo predstavlja i što ustvari i jeste.
Da je situacija iole bolja i da imaš stadion normalan, imao bi sinoć 10k ljudi, a na derbiju bi 20k smatrao slabom posjetom.
Ljeto, dijaspora tu, lijepo vrijeme, euforija, dođe i kunto i panto. To je ko da mi kažeš da u Sarajevu ljude zanima košarka jer je protiv Vojvodine bilo 5 milja u Skenderiji. Ili zanima ljude u BL Borac jer u Evropi napune stadion. Zanima ljude u Srbiji Zvezda jer kad dodje Barcelona bude pun stadion, a u prvenstvu nema 5000 ljudi. Zayebi šuplju. Nema kulture, ne zanima ljude i tu sve završava. Kuka se na sve živo, od rezultata do cijena dukseva u shopu. Samo se traže izgovori. Da li nekog zanima ovo sve vidiš na utakmicama kao jučer. To je ogledalo navijača a ne Evropa, derbiji i slično. Smiješno je što ovo uopšte moram objašnjavati.
Zadnja izmjena: Zutti, dana/u 23 apr 2025, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Husref Musemić - Babuka.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2025, 12:18

Ma jucer bilo mozda 1 500 nas budala i to je to kakve 2.700
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Strahinja
Kontakt:

Post Postao/la Strahinja » 23 apr 2025, 12:24

Zutti je napisao/la:
23 apr 2025, 12:09
Strahinja je napisao/la:
Zutti je napisao/la:

Ljeto, dijaspora tu, lijepo vrijeme, euforija, ođe i kunto i panto. To je ko da mi kažeš da u Sarajevu ljude zanima košarka jer je protiv Vojvodine bilo 5 milja u Skenderiji. Ili zanima ljude u BL Borac jer u Evropi napune stadion. Zanima ljude u Srbiji Zvezda jer kad dodje Barcelona bude pun stadion, a u prvenstvu nema 5000 ljudi. Zayebi šuplju. Nema kulture, ne zanima ljude i tu sve završava. Kuka se na sve živo, od rezultata do cijena dukseva u shopu. Samo se traže izgovori. Da li nekog zanima ovo sve vidiš na utakmicama kao jučer. To je ogledalo navijača a ne Evropa, derbiji i slično. Smiješno je što ovo uopšte moram objašnjavati.
Pa ta Bosna kad je igrala regionalnu ligu Skenderija je bila najposjecenija dvorana gotovo uvijek, i protiv Heliosa i sl. ne samo protiv velikih ekipa.
Upravo sam i spomenuo kao razlog slabe posjete ocekivanja ljudi i nekvalitet. Nisu ocekivanja u Sarajevu, i u Cazinu i Zenici ista, bez da se uvrijedi iko. To je sasvim normalno.
I ta prica o dijaspori je pretjerana, eto poželjeli se Koševa i Trnave nakon Beča i Minhena. Vise je to stvar ocekivanja da se konacno napravi neki iskorak ka boljem.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 23 apr 2025, 12:28

Strahinja je napisao/la:
23 apr 2025, 12:24
Zutti je napisao/la:
23 apr 2025, 12:09
Strahinja je napisao/la:

Ljeto, dijaspora tu, lijepo vrijeme, euforija, ođe i kunto i panto. To je ko da mi kažeš da u Sarajevu ljude zanima košarka jer je protiv Vojvodine bilo 5 milja u Skenderiji. Ili zanima ljude u BL Borac jer u Evropi napune stadion. Zanima ljude u Srbiji Zvezda jer kad dodje Barcelona bude pun stadion, a u prvenstvu nema 5000 ljudi. Zayebi šuplju. Nema kulture, ne zanima ljude i tu sve završava. Kuka se na sve živo, od rezultata do cijena dukseva u shopu. Samo se traže izgovori. Da li nekog zanima ovo sve vidiš na utakmicama kao jučer. To je ogledalo navijača a ne Evropa, derbiji i slično. Smiješno je što ovo uopšte moram objašnjavati.
Pa ta Bosna kad je igrala regionalnu ligu Skenderija je bila najposjecenija dvorana gotovo uvijek, i protiv Heliosa i sl. ne samo protiv velikih ekipa.
Upravo sam i spomenuo kao razlog slabe posjete ocekivanja ljudi i nekvalitet. Nisu ocekivanja u Sarajevu, i u Cazinu i Zenici ista, bez da se uvrijedi iko. To je sasvim normalno.
I ta prica o dijaspori je pretjerana, eto poželjeli se Koševa i Trnave nakon Beča i Minhena. Vise je to stvar ocekivanja da se konacno napravi neki iskorak ka boljem.
To ti i kažem, ne zanima im Bosna kao Bosna, Sarajevo kao Sarajevo, Borac kao Borac, Zvezda kao Zvezda. Zanima ih ko dolazi, bitnost/velična utakmice i taj neki "spektakl".

Nije priča o dijaspori pretjerana, znaju svi jako dobro šta pričam. Ti ili se praviš lud ili baš slabo poznaješ mentalitet ljudi među kojim živiš.
Husref Musemić - Babuka.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 23 apr 2025, 15:08

zaostrog je napisao/la:

Zvanično:
Sarajevo-Sloboda 2.700
Niti je 2700, niti je 1000/1200. Ne bi svi mogli stati npr. u sektor na sjeveru gdje Horde budu, računajući i dio bez stolica.

Loša posjeta, ali **** ga hajde jedna od rijetkih lošijih. Ima do toga da je utorak, 21h, a protivnik klub koji je najgori ove sezone.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 apr 2025, 15:37

TeaM87 je napisao/la:
23 apr 2025, 11:32
Ne znam sto, ali ja ocekujem 12.000-15.000 u nedjelju. Ne bi trebalo toliko kise biti, nas ce sigurno doci 1.800, a mislim da i vas moze makar 10.000.
Nema šanse, vjeruj mi. Mislim da je ovo derbi gdje navijači Sarajeva ne očekuju ništa i gdje nikog ne bi začudilo (a ni pretjerano zaboljelo) da se izgubi. Da provedeš realnu anketu među navijačima Sarajeva, sumnjam da više od nekih 30% vjeruje u pobjedu. Jednostavno je atmosfera bezveze, sve je usmjereno na kup i to je to :) Plus, ide prvi maj, ljudi putuju, čudan relativno termin utakmice, ko našem narodu, sve su to razlozi za ne.
Morpheus je napisao/la:
23 apr 2025, 15:08
Niti je 2700, niti je 1000/1200. Ne bi svi mogli stati npr. u sektor na sjeveru gdje Horde budu, računajući i dio bez stolica.

Loša posjeta, ali **** ga hajde jedna od rijetkih lošijih. Ima do toga da je utorak, 21h, a protivnik klub koji je najgori ove sezone.
Ma bezveze je povećavati, a kao buniti se i ismijavati kada drugi to rade. I to po sektorima je teško vući paralele, kao što sam već rekao, jer ima dosta praznih mjesta koja ne računamo, a da se sve popunjava, tu je taman to što si napisao - sektor gdje su HZ bi bio taman. Taj sektor ima 987 stolica, pa ti dodaj taman to bez stolica. Po meni:
Istok 200-300
Sjever 300-400
Zapad 400-500

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 apr 2025, 16:26

U nedelju najgore posjecen derbi u historiji,ne znam ni koji je trenutno rekord za to ali ne ocekujte puno

Inace bio sam jucer,1.6-1.8k plafon.Navuceno malo.Imam osjecaj da ce i Grbavica veceras zakazati najvise zbog one petarde.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 23 apr 2025, 16:37

NajvecaRadosti je napisao/la:
23 apr 2025, 16:26
U nedelju najgore posjecen derbi u historiji,ne znam ni koji je trenutno rekord za to ali ne ocekujte puno

Inace bio sam jucer,1.6-1.8k plafon.Navuceno malo.Imam osjecaj da ce i Grbavica veceras zakazati najvise zbog one petarde.

Sta znaci zakazati? Bice nas uglavnom duplo vise nego vas. Mi nismo navijaci rezultata, 3 ste i igrate Finale kupa , dodje vas 1500 na Kosevu? Boga mi je sramota za nocni termin

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 apr 2025, 16:47

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
23 apr 2025, 16:37

Sta znaci zakazati? Bice nas uglavnom duplo vise nego vas. Mi nismo navijaci rezultata, 3 ste i igrate Finale kupa , dodje vas 1500 na Kosevu? Boga mi je sramota za nocni termin
Ma normalno da je sramota i to velika.Ne pamtim kad je manje ljudi bilo,mozda na nekoj bezveze kup utakmici ali uci u finale kupa i ona posjeta,razocaravajuce.

Realno da ste prosli u finale kupa i da vam se nije desila petarda imali bi veceras pun stadion protiv Borca,ovako mislim da je i vama 5k vrhunac.Sve vise od toga je jako dobro

Mislim da ce se posjeta poboljsati sljedece sezone dok ispadne Gosk itd.Bukvalno svako kolo neki derbi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 23 apr 2025, 16:56

23 apr 2025, 16:47
23 apr 2025, 16:37

Ma normalno da je sramota i to velika.Ne pamtim kad je manje ljudi bilo,mozda na nekoj bezveze kup utakmici ali uci u finale kupa i ona posjeta,razocaravajuce.

Realno da ste prosli u finale kupa i da vam se nije desila petarda imali bi veceras pun stadion protiv Borca,ovako mislim da je i vama 5k vrhunac.Sve vise od toga je jako dobro

Mislim da ce se posjeta poboljsati sljedece sezone dok ispadne Gosk itd.Bukvalno svako kolo neki derbi

Poslije petarde i ispadanja iz kupa, vas ne bi doslo 1500 protiv Borca realno ..

Nasi amateri su zasluzili prazne tribine, al bolesnici smo i najvjerniji u drzavi , opet ce nas par milja biti

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 apr 2025, 18:02

Na Grbavici ocekujem 3-4 milje. Na derbiju cener plafon :thumbup:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 apr 2025, 18:54

23 apr 2025, 16:56
Poslije petarde i ispadanja iz kupa, vas ne bi doslo 1500 protiv Borca realno ..

Nasi amateri su zasluzili prazne tribine, al bolesnici smo i najvjerniji u drzavi , opet ce nas par milja biti
To je prilično preseravanje vala. Fakat cijenim posjetu na Grbavici u gadnim vremenima, ali bezveze je žmiriti i na užasan stadion, pa eto i na tu činjenicu ambicija FK Sarajevo i šta sve ne. U krajnjoj liniji, možeš reći i kako Sarajevo ima razočaravajuću sezonu pa je zato loše, a Željezničar ima duplo bolju nego prošle godine, pa je logično :D Sve u svemu, sve je to pristrasno posmatranje situacije.

Činjenica je da Željezničar ima najjaču posjetu i da treba respektovati činjenicu da je posjeta takva kakva jeste, bez obzira na sve. Podcrtavam, posjeta Sarajeva ove sezone je super obzirom na sve uslove i posjeta sinoć na utakmici protiv Slobode je sramotna. S druge strane, apsolutno treba uvažavati uslove, jer kao što sam već napisao, gledati utakmicu na Koševu, gdje si u lokvi bukvalno sve vrijeme, gdje ne možeš sjesti jer je stolica mokra i gdje sve gledaš na brat bratu 100+ metara udaljenosti, **** ga :D

Ali, prevashodno sam replicirao na ovaj komentar zbog tog "vas ne bi bilo 1500 protiv Borca realno". Ono, ne treba biti naučnik da zaviriš u ne tako davnu prošlost i sjetiš se sezone 2022/23. Sarajevo domaće utakmice igra u Zenici, na prvu protiv FK Tuzla City dolazi preko 5.000 ljudi. Rezultat? 1-5. Na "domaćem" terenu, Tuzla, rastavljanje na proste faktore. Sljedeća je u Kaknju protiv Igmana, novajlije, mora biti pobjeda. Ishod? Nismo pogledali na gol, 2-0 za Igman. Dakle, može li gora situacija? I sljedeća, u Zenici, protiv Slobode (dakle, nije u Sarajevu i nije Borac, nego mrtva Sloboda) i opet 2.500 ljudi :D

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 24 apr 2025, 00:44

Jes da ih je mozda bilo 5000, ali Pisi im 10 zbog vecerasnje pobjede :D

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 9 gostiju.