Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

The Game
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la The Game » 12 avg 2010, 17:12

dino-92 je napisao/la:a sta je sa vasiljevicem, mislim da je bio na sirem spisku. jel se i on povrijedio ili je jednostavno nesovic dobio prednost? ili se varam da je ikako bio na spisku?

jer i vasiljevic i princ su imali bolju sezonu od nesovica, mada se niko nemoze pohvaliti nekom previse dobrom sezonom. samo sto su njih dvoje igrali mozda u jacim klubovima/ligama.
Njemu zena nije dala da dodje na pripreme...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2010, 17:38

dino-92 je napisao/la:a sta je sa vasiljevicem, mislim da je bio na sirem spisku. jel se i on povrijedio ili je jednostavno nesovic dobio prednost? ili se varam da je ikako bio na spisku?

jer i vasiljevic i princ su imali bolju sezonu od nesovica, mada se niko nemoze pohvaliti nekom previse dobrom sezonom. samo sto su njih dvoje igrali mozda u jacim klubovima/ligama.
Neki dan sam slucajno u jednom zenskom magazinu naletio na zivotnu pricu Saleta i njegove zene. @nermin h74 mi je ispricao to prije nekog vremena, ali u prici je stajalo da je njegova zena imala tesku trudnocu, pa vjerovatno se zbog toga nije mogao odazvati. Princ nije pozvan, a Laki je dobio prednost jer je Beobasket i treba da se proda....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 19:52

Zalosno da repka ima nako mizernu posjetu u mecevima protiv Ukrajine i VB.Da se igra u Tz ili Cazinu,dvorana bi bila puna,a ovako slabo skroz.Nek dadnu koji mec u Mejdan,barem protiv Makedonije,atmosfera bi bila ko da je Spanija dosla,jer Tuzla je grad kosarke.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 avg 2010, 21:37

harry_90 je napisao/la:Zalosno da repka ima nako mizernu posjetu u mecevima protiv Ukrajine i VB.Da se igra u Tz ili Cazinu,dvorana bi bila puna,a ovako slabo skroz.Nek dadnu koji mec u Mejdan,barem protiv Makedonije,atmosfera bi bila ko da je Spanija dosla,jer Tuzla je grad kosarke.
Da se igralo ne znam gdje sinoc protiv VB dvorana ne bi bila puna i to je cinjenica.
Jednostavno poslije onog protiv Madjarske bilo je tesko ocekvati i onih 3 hiljade ljudi koji su dosli sinoc u Skenderiju.

A u Cazinu je kapacitet oko 3.000 mjesta, a atmosfera je bila nikakva i 2008. kad se gore igralo.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 avg 2010, 23:24

Nama u Lukavcu su dopustili da jednom ugostimo rukometnu reprezentaciju protiv Holandije (+ prijateljska protiv Srbije), atmosfera je bila sega-mega (sto je komentator na BHT-u vise puta naglasio - tako mi rekose), i dvorana je bolja nego vecina u kojima su igrale reprezentacije u raznim sportovima, moze stati komotno 3000 ljudi, ali eto, ocito da mnogima nismo dovoljno dobri da ugostimo nasu repku u bilo cemu... takodje treba napomenuti da jedini nismo zvizdali na himnu SCG (tada Hej Slaveni), neko je poslije uslijedio aplauz, cime smo pokazali da smo kulturniji od svih po tom pitanju... Sarajevsko - Tuzlanskom lobiju se ne svidja Lukavac, to je ocito :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 avg 2010, 23:58

Ja sam to pisao davno, kad su Sabe i Konakovic tek usli u reprezentaciju, da se ljudi iz drugih gradova jednostavno pomire sa time da ce repka dok god je ovaj dvojac na njenom celu igrati u Sarajevu, jer je jednostavno to njima najisplativije i najpovoljnije.
Druga stvar je, sto je Skenderija puna samo kad ima extra rezultata, ali isto tako je svejedno gdje se igra kad su rezultati losi i kad ce svakako biti maximalno 3500 ljudi. Tako je bilo i u Zenici prosle godine, tako je bilo i u Cazinu prije dvije godine, tako je bilo i u Sarajevu 2006.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 13 avg 2010, 00:13

Mejdan zan se kakva je tu atmosfera 8-)

Nego imal ko bajramovićevo sramoćenje bio sam napolju sinoć nisam gledao utakmicu :roll:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 avg 2010, 00:16

Frutek je napisao/la:Mejdan zan se kakva je tu atmosfera 8-)

Nego imal ko bajramovićevo sramoćenje bio sam napolju sinoć nisam gledao utakmicu :roll:
Zna se kakva je atmosfera i u Skenderiji kad repka igra dobro - primjer ti je posljednja utakmica prije ovih kvalifikacija, protiv Makedonije 2006. godine kad nam je trebala pobjeda. Bilo je i tad 7000.
Ko sto je bilo i u Mejdanu 2008. protiv Izraela.
Ali u ovoj trenutnoj situaciji bilo bi isto s.ranje ko sinoc u Sarajevu.

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 13 avg 2010, 00:38

Kazu Sarajevo je zasluzilo da ima tekme, nakon cetiri godine, dobro je da znaju vratiti barem
malo publike...

steps
Kontakt:

Post Postao/la steps » 13 avg 2010, 00:39

Ako poraz ikako može biti dobar možda to ovaj jeste, definitivno smo izgubili šanse za plasman (računajući siguran poraz od Makedonaca koji slijedi) a to znači da ćemo nakon prvog kruga mi Mađari i Ukrajinci imati 1:3. Iz ovoga slijedi da je najvažnija utakmica kvalifikacija ona protiv Ukrajine gdje se ne smije izgubiti sa više od 10 razlike te nekako motivirati igrače da pobijede Mađarsku sa više od 4 razlike jer ćemo vjerovatno sve tri ekipe na kraju imati 2:6. To će nas spasiti play off-a za B diviziju (neki rekoše da više ne postoji) a sa ovakvim fondom igrača (koji će postajati još umorniji i skloniji povredama) ostanak u A diviziji je za mene super uspjeh. Da li sve trećeplaqsirane idu u onaj baraž iz prethodna dva ciklusa ne znam ali i ionako u njemu nemamo šansi jer će odziv igrača biti još gori a tamo nas čekaju strašne Belgija, Portugal i slične. Jedino bolje od ovoga može ako Makedonci završe posao do zadnjeg kola pa nas puste da ih pobijedimo u zadnjoj utakmici (u što lično ne vjerujem)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 avg 2010, 00:42

steps je napisao/la:Ako poraz ikako može biti dobar možda to ovaj jeste, definitivno smo izgubili šanse za plasman (računajući siguran poraz od Makedonaca koji slijedi) a to znači da ćemo nakon prvog kruga mi Mađari i Ukrajinci imati 1:3. Iz ovoga slijedi da je najvažnija utakmica kvalifikacija ona protiv Ukrajine gdje se ne smije izgubiti sa više od 10 razlike te nekako motivirati igrače da pobijede Mađarsku sa više od 4 razlike jer ćemo vjerovatno sve tri ekipe na kraju imati 2:6. To će nas spasiti play off-a za B diviziju (neki rekoše da više ne postoji) a sa ovakvim fondom igrača (koji će postajati još umorniji i skloniji povredama) ostanak u A diviziji je za mene super uspjeh. Da li sve trećeplaqsirane idu u onaj baraž iz prethodna dva ciklusa ne znam ali i ionako u njemu nemamo šansi jer će odziv igrača biti još gori a tamo nas čekaju strašne Belgija, Portugal i slične. Jedino bolje od ovoga može ako Makedonci završe posao do zadnjeg kola pa nas puste da ih pobijedimo u zadnjoj utakmici (u što lično ne vjerujem)
Jos jednom ponavljam B divizije vise nema. Najgori drugoplasirani i dva najbolja treceplasirana igrat ce za jedno preostalo mjesto na EP...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2010, 02:22

Ako uopste mislimo u ovaj baraz, moramo traziti pobjedu u Ukrajini. Na kraju bi vrlo lako moglo biti da ostanemo sa samo dvije pobjede u cijelim kvalifikacijama, sto ce sigurno biti nedovoljno za dodatne kvalifikacije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 13 avg 2010, 02:29

samo jedno pitanje imal sanse da se Italija nakon poraza od Crne Gore plasira na EP?

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 avg 2010, 02:33

Manijac18 je napisao/la:samo jedno pitanje imal sanse da se Italija nakon poraza od Crne Gore plasira na EP?
Ima kroz eventualni baraz, kao i mi. ;)

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 13 avg 2010, 09:38

Hadžić: Utakmica protiv Makedonije naša je posljednja šansa

Treba nam čudo u Skoplju, kaže Hadžić

Može li se glavom kroz zid? Ne može! Kada prihvatimo tu jednostavnu konstataciju, valjda ćemo se lakše pomiriti i s teško probavljivom činjenicom da je Velika Britanija u ovom momentu respektabilan rival, čak i favorit, ne samo za nas.

Ostali bez snage

Stoji to da smo veći dio utakmice vodili, čak i tvrdnja da bismo, vjerovatno, pobijedili da smo "samo" promašili jedan zicer manje, sačuvali pod svojim košem jednu loptu više...

Naizgled sitnice, ali sitnice su te koje uvijek pretegnu na jednu ili drugu stranu. U našem slučaju, one su odraz krupnih problema. Uostalom, nismo slučajno izgubili dvije utakmice zaredom na skoro identičan način - i protiv Mađara (70:74) i protiv Britanaca (80:84).

Igrački kadar, prepolovljen već u startu priprema serijom otkaza igrača, ušao je u borbu s Britancima bez povrijeđenih Nemanje Gordića (izgubljen do kraja kvalifikacija) i Nihada Đedovića (upitan za Makedoniju) te, jednostavno, nije imao snage da dotuče rivala.

- Igračima ništa ne mogu zamjeriti, učinili su sve, ali nije išlo. Sa skraćenom rotacijom, nismo imali lidera koji bi odlučio utakmicu, odnosno igrači od kojih očekujemo da preuzmu odgovornost, već su bili značajno potrošeni - kaže selektor BiH Sabit Hadžić.

Klarkove "trojke"

Ratko Varda odigrao je herojskih skoro pola sata na parketu dvorane "Mirza Delibašić", ubacio 20 poena, pohvatao šest lopti, iznudio deset prekršaja... Šta tražiti više od igrača koji je zbog povrede stigao na pripreme pet dana prije početka kvalifikacija?

Feliks Kojadinović odmarao se samo 11 sekundi (14 poena, 8 asistencija, 5 skokova), Henri Domerkant (Henry Domercant) je, zajedno sa Milanom Miloševićem, ganjao, i to prilično uspješno, najveću britansku zvijezdu Luola Denga, ali je to plaćeno slabom šuterskom večeri naturaliziranog Amerikanca (18/4).

Zato je na drugoj strani zablistao Danijel Klark (Daniel Clark). Čovjek koji je u prethodne dvije utakmice gađao "trojke" 11/3, protiv nas je pogodio pet od pet!

Nakon ovog poraza, šanse da se iz kvalifikacione grupe B plasiramo na Evropsko prvenstvo 2011. u Litvaniji vise nam o tankoj niti. Sutrašnji poraz u Makedoniji, gdje smo već poraženi dva puta u kvalifikacijama za EP 2003. i 2007., definitivno bi je prekinuo.

- To nam je posljednja šansa, pokušat ćemo napraviti čudo u Skoplju i boriti se barem za drugu poziciju. Britance teško da neko može ugroziti - rekao je Hadžić.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 13 avg 2010, 16:02

The Game je napisao/la:
Manijac18 je napisao/la:samo jedno pitanje imal sanse da se Italija nakon poraza od Crne Gore plasira na EP?
Ima kroz eventualni baraz, kao i mi. ;)
hvala na odgovoru..

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 13 avg 2010, 17:35

U Boris Trajkovskog arenu u Skopju vam ceka pekol :) 7000+ navijaca podrske. Ipak zelim vam srecu.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 13 avg 2010, 17:45

Isnar je napisao/la:Nama u Lukavcu su dopustili da jednom ugostimo rukometnu reprezentaciju protiv Holandije (+ prijateljska protiv Srbije), atmosfera je bila sega-mega (sto je komentator na BHT-u vise puta naglasio - tako mi rekose), i dvorana je bolja nego vecina u kojima su igrale reprezentacije u raznim sportovima, moze stati komotno 3000 ljudi, ali eto, ocito da mnogima nismo dovoljno dobri da ugostimo nasu repku u bilo cemu... takodje treba napomenuti da jedini nismo zvizdali na himnu SCG (tada Hej Slaveni), neko je poslije uslijedio aplauz, cime smo pokazali da smo kulturniji od svih po tom pitanju... Sarajevsko - Tuzlanskom lobiju se ne svidja Lukavac, to je ocito :!:
Kralju i ja sam iz Lukavca (mozda se znamo) :mrgreen: , a sto se tice dvorane mislim da nije ona nasa dvorana za kosarke, prvo nemamo parketa, u nas je ona gumena podloga :D idealna za odbojku i rukomet slazem se, a i kapacitet je nedje oko 2800 kolko znam,tako da... jest da bi bila atmosfera do jaja jer je mala dvorana,ali malo je

On topic

da smo mogli dovest onog Masona umjesto Henryia sad bi imali komplet petorku u jednom igracu..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 avg 2010, 17:49

Isnar je napisao/la:Nama u Lukavcu su dopustili da jednom ugostimo rukometnu reprezentaciju protiv Holandije (+ prijateljska protiv Srbije), atmosfera je bila sega-mega (sto je komentator na BHT-u vise puta naglasio - tako mi rekose), i dvorana je bolja nego vecina u kojima su igrale reprezentacije u raznim sportovima, moze stati komotno 3000 ljudi, ali eto, ocito da mnogima nismo dovoljno dobri da ugostimo nasu repku u bilo cemu... takodje treba napomenuti da jedini nismo zvizdali na himnu SCG (tada Hej Slaveni), neko je poslije uslijedio aplauz, cime smo pokazali da smo kulturniji od svih po tom pitanju... Sarajevsko - Tuzlanskom lobiju se ne svidja Lukavac, to je ocito :!:
Grijesis puno,repka dugo nije igrala u Mejdanu,tek je prosle godine igrala protiv Izraela u Mejdanu nakon nekoliko godina,zato se bolje informisi pa pisi ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 13 avg 2010, 18:51

armin dju je napisao/la:
Kralju i ja sam iz Lukavca (mozda se znamo) :mrgreen: , a sto se tice dvorane mislim da nije ona nasa dvorana za kosarke, prvo nemamo parketa, u nas je ona gumena podloga :D idealna za odbojku i rukomet slazem se, a i kapacitet je nedje oko 2800 kolko znam,tako da... jest da bi bila atmosfera do jaja jer je mala dvorana,ali malo je

On topic

da smo mogli dovest onog Masona umjesto Henryia sad bi imali komplet petorku u jednom igracu..
Kad se moze igrati po Banovicima, Gracanici i Visokom, gdje je kapacitet oko 1000 onda 2800 nikako nije malo

@harry_90 Nagledao sam se ja repke u Mejdanu, bilo je mnogo vise od jedne utakmice... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.