Philadelphia 76ers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la KK_Bosna » 14 jul 2016, 20:43

samo jos jedna stvar nedostaje u tom svemu: dario nije toliko talentovan ko sto se misli, bit ce prosjek u nba ligi
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 14 jul 2016, 21:00

Ja sve imam neki osjecaj da ce se Saric u NBA provesti kao bos po trnju...ali i to da sacekam..
Pa valjda ovogodisnji roster Phile ima najvise upitnika u istoriji svih rostera ikada,i zato jedva cekam da krene sezona,definitivno cu Philu staviti na prva dva mjesta za gledanje

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 jul 2016, 23:02

Clutch je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Dario napokon :salut:

Chacho - Simmons - Saric zajedno na terenu ce biti ultra zanimljivo za gledat.
Ne do vam Bog unistit Darija :pray:
Reci cu ti da ima garantiranih 25-30 minuta po tekmi za ruki sezonu, tako da ne brini. ;)

Mada je decko toliko jak u glavi da ne mislim da ga ista moze unistit, a posebno ne tretman koji ce dobit u Fili. Dario je buducnost i priliku ce dobit od prvog dana.

pored covingtona,granta ,simmonsa,simmons je 4?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jul 2016, 23:12

KK_Bosna je napisao/la:samo jos jedna stvar nedostaje u tom svemu: dario nije toliko talentovan ko sto se misli, bit ce prosjek u nba ligi
A gle, i ne ocekuje se od njega da postane All-Star u NBA. Sa onom inteligencijom i all-round talentom kakav posjeduje, sto je uvijek posebna stvar za visokog igraca, sutem kojeg je doveo na dobar nivo (sto je jako bitno) moze imati jednu lijepu rolu u NBA i bitnu ulogu u ovom timu. Jasno da posjeduje limitacije koje bi ga mogle sprijecit za neku vrhunsku NBA karijeru.

Mada ne vidim svrhu nekih grubljih prognoza za igraca kojeg tek trebamo vidjet u NBA.
filip13 je napisao/la:pored covingtona,granta ,simmonsa,simmons je 4?
Da, trener mu je to obecao.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jul 2016, 06:38

nesto ne vjerujem da ce bas toliko igrati,ali vidicemo

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 jul 2016, 07:28

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 jul 2016, 13:33

Clutch je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:samo jos jedna stvar nedostaje u tom svemu: dario nije toliko talentovan ko sto se misli, bit ce prosjek u nba ligi
A gle, i ne ocekuje se od njega da postane All-Star u NBA. Sa onom inteligencijom i all-round talentom kakav posjeduje, sto je uvijek posebna stvar za visokog igraca, sutem kojeg je doveo na dobar nivo (sto je jako bitno) moze imati jednu lijepu rolu u NBA i bitnu ulogu u ovom timu. Jasno da posjeduje limitacije koje bi ga mogle sprijecit za neku vrhunsku NBA karijeru.

Mada ne vidim svrhu nekih grubljih prognoza za igraca kojeg tek trebamo vidjet u NBA.
ma ne znam, meni je on bas soft igrac, ko stvoren za evrope (mada ni u evropi ne dominira svojim skillom)... al eto, pogrijesio sam za porzingisa, mozda i ovaj iznenadi (mada mu konkurencija ne ide na ruku, noel i simmons tu igraju...)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jul 2016, 14:03

KK_Bosna je napisao/la:
ma ne znam, meni je on bas soft igrac, ko stvoren za evrope (mada ni u evropi ne dominira svojim skillom)... al eto, pogrijesio sam za porzingisa, mozda i ovaj iznenadi (mada mu konkurencija ne ide na ruku, noel i simmons tu igraju...)
On je po meni u Europi apsolutno nepravilno razvijan, Duda ga je u Efesu poceo pretvarati u klasicnu Euro cetvroku, a momak takav tip igraca nikad nije bio. Ona jegova posebnost koji je pokazivao u Ciboni kad im je sam donio ABA titulu i u mladjim narastajima gdje je dominirao ko Ricky Rubio svojevremeno je vrlo vjerovatno izgubljena. Ovakvim danasnjim stilom igre definitivno puno vise odgovara za Europu mada to opet ne mora nista znaciti.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jul 2016, 14:12

KK_Bosna je napisao/la:ma ne znam, meni je on bas soft igrac, ko stvoren za evrope (mada ni u evropi ne dominira svojim skillom)... al eto, pogrijesio sam za porzingisa, mozda i ovaj iznenadi (mada mu konkurencija ne ide na ruku, noel i simmons tu igraju...)
Dario ti soft igrac? Pa jesi ga gledao uopste, jer je bas cista suprotnost od soft igraca. Fighter samo takav.
U Efesu je imao jako losu situaciju jer Dudu ne zanima razvoj mladih igraca, samo rezultat. Dario je tu dosta bio ostecen, ne samo jer je kao mlad igrac imao manju minutazu, nego je, i za to vrijeme sto je igrao, koristen u jednoj limitiranoj roli u odnosu na ono sto on stvarno moze pruziti, i ulozi koja mu ne odgovara najbolje.
U reprezentaciji Hrvatske je dosta drugacije i tu vidimo njegove stvarne mogucnosti, a zadnji primjer za to jeste ovaj kvalifikacioni turnir za OI gdje je odigrao fantasticno i uzeo MVP turnira i pored nekih legitimnih NBA igraca.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 jul 2016, 14:29

Dobar je Dario igrac,samo mislim da se ne uklapa toliko sa Simmonsom,ipak su obojica tu primarni ball handleri,iako Dario ima i domet u sutu,vidjet cemo kako ce to Brown sve iskombinovati..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jul 2016, 14:36

Slatinash_7 je napisao/la:Dobar je Dario igrac,samo mislim da se ne uklapa toliko sa Simmonsom,ipak su obojica tu primarni ball handleri,iako Dario ima i domet u sutu,vidjet cemo kako ce to Brown sve iskombinovati..
Zato je jako bitno sto Saric vec sad ima izgradjen sut, tako da moze igrati i bez lopte. Ali mislim da ce se gledat da njih dvojica ne budu previse zajedno na parketu (ali ce se pokusati i to naravno).

Svakako ce u ovoj sezoni biti isprobavano milion petorki i kombinacija tako da valja vidjeti kako ce to sve izgledati.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 15 jul 2016, 15:00

sariceva prva sezona ce biti u rangu bjelicine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 jul 2016, 09:13

Torres_9 je napisao/la:sariceva prva sezona ce biti u rangu bjelicine

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fenomenalna analiza. Na osnovu cega?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jul 2016, 09:26

To se nikada ne moze znati. Bjelica je u NBA dosao kao MVP EL i igrac sa medaljama na velikim reprezentativnim takmicenjima.. a Jokic kao igrac koji nije vidio dalje od ABA i KLS, pa je opet on imao dosta bolju sezonu.

Mada je Bjelica bio sasvim zadovoljavajuc na pocetku, sve do one povrede.. i na samom kraju sezone.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 10:16

:stop:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 16 jul 2016, 12:50

[youtube][/youtube]

****: Sixers intend to waive Kaun. Cavs sending cash in deal to make it worth Sixers' trouble, essentially purchasing Philly cap space.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 jul 2016, 16:46

Clutch je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ma ne znam, meni je on bas soft igrac, ko stvoren za evrope (mada ni u evropi ne dominira svojim skillom)... al eto, pogrijesio sam za porzingisa, mozda i ovaj iznenadi (mada mu konkurencija ne ide na ruku, noel i simmons tu igraju...)
Dario ti soft igrac? Pa jesi ga gledao uopste, jer je bas cista suprotnost od soft igraca. Fighter samo takav.
U Efesu je imao jako losu situaciju jer Dudu ne zanima razvoj mladih igraca, samo rezultat. Dario je tu dosta bio ostecen, ne samo jer je kao mlad igrac imao manju minutazu, nego je, i za to vrijeme sto je igrao, koristen u jednoj limitiranoj roli u odnosu na ono sto on stvarno moze pruziti, i ulozi koja mu ne odgovara najbolje.
U reprezentaciji Hrvatske je dosta drugacije i tu vidimo njegove stvarne mogucnosti, a zadnji primjer za to jeste ovaj kvalifikacioni turnir za OI gdje je odigrao fantasticno i uzeo MVP turnira i pored nekih legitimnih NBA igraca.
ma nije soft u smislu da se boji kontakta, vec jednostavno mi ne odaje dojam da se moze parirati mrcinama kojih je kamara u ligi... upravo je epizoda u efesu tome i doprinijela, on je do sada trebao biti najbolji evropski igrac, ali mu je karijera otisla totalno suprotnim tokom, on umjesto da je sve bolji i bolji, on ide kontra, bolji je bio sa 19 nego sada (moje subjektivno misljenje), tako da mi prelazak u philu izgleda logican sa njegove strane. 1) uzima kes pa sta bude s karijerom, bude 2) mozda mu nba stil igre i drukciji rad od onog u evropi ozivi karijeru i vrati je na pravi put...

u reprezntaciji hrvatske bogdanovic izgleda kao mjesavina birda, jordana i petrovica, a u nba je sasvim prosjecan igrac koji odigra 1/20 utakmica na nekom visokom nivou

opet kazem, nadam se da ce me demantovati ko porzingis i pokazati da je dobar igrac...

btw, evo dok sam pisao ovo, bacim pogled na televiziju, kad na N1 bas vijest o saricu i sixersima :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 jul 2016, 18:25

Dario ide u ekipu gdje nije tesko imati minutazu,a to je trebao vec prosle godine da ucini.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jul 2016, 22:11

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jul 2016, 22:05

Column: On @BenSimmons25, who is making comparisons to LeBron James more believable by the day. From @TheVertical: http://yhoo.it/29Q4K50
Dobar clanak na Verticalu.

Simmons je izabran i u 1. tim ljetne lige, jedini od rukija.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []