MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 feb 2013, 21:11

Novi ugovor za King Felixa kojim će postati najplaćeniji pitcher u historiji i ujedno i najplaćeniji Mariner svih vremena, $175mil za 7g ;)

Giantsi potpisali Bradu na još 2 god za $9 mil ;)

A Carpenter ce izgleda propustiti ovu godinu, a možda će okončati i karijeru zbog povrede zbog koje je propustio i prošlu sezonu :(
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 feb 2013, 21:48

Cubsi doveli bruku nekih pitchera moglo bi ovo valjat ove godine... Na papiru smo za 20 pobjeda jaci sigurno a moda i vise ... Dobrim putem koracamo :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 07 feb 2013, 22:14

white soxi, kakvi te cubsi luzerski snašli salty :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 feb 2013, 22:22

SaltCityAttack je napisao/la:Cubsi doveli bruku nekih pitchera moglo bi ovo valjat ove godine... Na papiru smo za 20 pobjeda jaci sigurno a moda i vise ... Dobrim putem koracamo :)
evo cetvrta sezona da isto pišeš, a kubsi izgube šanse za plejof na polasezone, a ja padam na kladari na njima na pcoetku sezone dok se ne opametim pa prestanem igrat :mrgreen:
nema potpisa

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 07 feb 2013, 22:23

Admir_Sa je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Cubsi doveli bruku nekih pitchera moglo bi ovo valjat ove godine... Na papiru smo za 20 pobjeda jaci sigurno a moda i vise ... Dobrim putem koracamo :)
evo cetvrta sezona da isto pišeš, a kubsi izgube šanse za plejof na polasezone, a ja padam na kladari na njima na pcoetku sezone dok se ne opametim pa prestanem igrat :mrgreen:
Kladi se protiv njih
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 feb 2013, 22:25

Sportfanatik je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:
Kladi se protiv njih
pa nije loša opcija, nek mi salty šalje pare, ja cu se kladit protiv i padat, a on ce gledta tim u plejofu :mrgreen:
nema potpisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 feb 2013, 18:51

tillman je napisao/la:white soxi, kakvi te cubsi luzerski snašli salty :D
brate white soxi nisu luzeri?.. druze pa ebo ekipu koja ima prosjek gledalaca 12.000 a umal playoff nisu napravili zar to nije sramota?..ebo dole ba penzijoneri brate dolaze samo.. sto vise narod aumre sve im je manje navijaca hahahahaa.. brate na tekmu se ide da gledas Cubse i usput da pokupis koju, da gledas golotinju, popijes pivo i ujedno malo i navijas :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 feb 2013, 18:55

Admir_Sa je napisao/la:
ma jok kako cu govorit to kad su bili ljudi jaci nemamo pitchera...pa Cubsi trenutno po vrijednosti imaju 8 majbolju farmu gdje im rade mladi igraci .. znaci puno kvalitetnh igraca nadolazi i trenutno su mlada ekipa ..treba im pitchera svakako...ofanzivno i defanzivno su jaki ..mozd ai najbolja defanzivna ekipa ..mozd ajos jedino 3B je malo diskutabilno... kad bude ovaj Caspades poceo igrati on je ubitacan :)..Brett Jeckson,Casto,Barney,i ovaj nam pick ,Rizzo naravno ..polahko ova eipa tek za 2 godine ce biti top vjeruj mi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 08 feb 2013, 21:22

brate ja ne znam koja je ekipa uzela world series prije par godina, a koja nije ima i stoljeće... :lol: :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 feb 2013, 02:23

tillman je napisao/la:brate ja ne znam koja je ekipa uzela world series prije par godina, a koja nije ima i stoljeće... :lol: :lol:
druze uzeli word seriju kao da nisu.. praan grad svegami..ja nisam ni osjetio ni znao kad im je parada bila .. recimo za ralziu od Hawksa koji skupis 2 miliona navijaca kad su uzeli cup u hockeyu :)....da si u Chicagu vidio bi da nebi za njih navijao.. pazi meni je taj bezjbol bio jako smjesan sport.. recimo evo ti razlog zasto sam poceo pa presudi kolika je razlika u Chicagu biti navijac Cubsa ili Soxa ...ovako ja prvi put kad sam dosao u USA na odmor tacnije dosao na 3 mjeseca kod starog malo da radim nije to bio bas odmor ali et :).... eh to je bila ona 2000-2001 godina kad su Cubsi dominirali kad su pitcheri bili Wood,Prior,Zambrano,Clement i Maddux...naravno Sosa to netreba ni spominjat svi znamo.. eto on ti je karijeru poceo u Soxima i pobjego odozdo covjek zna gdje se zivi :)

Eh ja sam tad dosao druze ono zahuktavalo se sezona onako mozda mjesec prije playoffa i vidio sam ludnica po gradu brate sve Cubs sve plavo kafici, autobusi ovo ono.. reo ovi nisu normalni :).. onda prati gledaj pa ca i u ansim kaficima navece tema Cubsi regularni dio sezone narod ba gleda...jednostanvo euforiju si mogao da vidis koju Soxi ovdje nemaju nema sanse ..Cubsi uz NYY,Bostn Soxe imaju najvise najvise navijaca u USA.. gdje god da igraju kao da su domacini..u LA.. pa protiv Dodgersa tamo mozes im navijace na prste brojat pored Cubsovim.. doduse mozda sad manje kako su dobili nove vlasnike sad dolaze im i navijaci :)

ja od tih sox imam ulaznicu kad hoces jedna djevojka mi kuci donece uvjek, jer oni besplano dobijaju eto kakvi su im navijaci djele ulaznice sakom i kapom navijacima Cubsa ahahaha
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 18 mar 2013, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 feb 2013, 05:06

Top prospect Baez won't open season on Cubs' roster

nesto kontam da zbog njega ovi nasi nece trade Castra hmmmm.. mislim igraju istu poziciju, a mogu ga koristiti i na second base i sad bi neko trebao ovdje izletiti iz ekipe.. fakat imamo super mlade igrace nekako nebi volio da ioga posaljemo u trade...ali ebiga treba nam pitchera nekome cemo se morati zahvaliti jer tesko ko moze sjediti na klupi tu a ima potencijal...kazme za dvije godine Cubsi su vrh
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 feb 2013, 04:05

Cubsi ovu predsezonu krenuli odlicno...mislim pitcheri na nesto lice posebno bulpen napokon , a offense ubitacan ...samo da ne bude povreda moglo bi se ove godine necemu nadati sto se tice Cubsa i ako ja im jos dajm 2 godine fore da naprave world series ekipu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 13 mar 2013, 12:15

Zasto se klub zove Los Angeles Angels of Anaheim,a ne Anaheim Angles?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 mar 2013, 12:38

andro234 je napisao/la:Zasto se klub zove Los Angeles Angels of Anaheim,a ne Anaheim Angles?
Historijski i ekonomski razlozi, na početku se ta franšiza zvala samo LA Angels i bila je smještena u LA-u, na stadionu Dodgersa, da bi se nakon toga preselili u Anaheim, koji je u blizini LA-a, gdje su napravili svoj stadion, i uzeli ime California Angles. Nekih 30 godina poslije renoviranjem tog stadiona grad Anaheim je uložio svoja sredstva i dobio pravo da tim u nazivu ima ime grada Anaheim, uz ovo Angels. 2005 je tim dobio novog vlasnika koji je opet dodao to Los Angeles u nazivu i tako je došlo do toga naziva Los Angeles Angels of Anaheim ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 13 mar 2013, 19:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:
andro234 je napisao/la:Zasto se klub zove Los Angeles Angels of Anaheim,a ne Anaheim Angles?
Historijski i ekonomski razlozi, na početku se ta franšiza zvala samo LA Angels i bila je smještena u LA-u, na stadionu Dodgersa, da bi se nakon toga preselili u Anaheim, koji je u blizini LA-a, gdje su napravili svoj stadion, i uzeli ime California Angles. Nekih 30 godina poslije renoviranjem tog stadiona grad Anaheim je uložio svoja sredstva i dobio pravo da tim u nazivu ima ime grada Anaheim, uz ovo Angels. 2005 je tim dobio novog vlasnika koji je opet dodao to Los Angeles u nazivu i tako je došlo do toga naziva Los Angeles Angels of Anaheim ;)
jasno mi je da su prije bili u LA ali to je kao da se Netsi zovu New Jersey Nets of Brooklyn :lol:
koja glupost je ovo da se mora dobit dozvola za stavit ime grada u naziv :?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 mar 2013, 10:14

Foul ball :mrgreen:

slika
_____

Reg sezonu otvaramo 1 aprila na gostovanju Jenkijima, bez Big Papia i Drewa koji su povrijeđeni :(

Spring training tekme dosta uspješno apsolvirane, jedino ta povreda Ortiza je malo poremetila planove, ali će nadam se i on biti što prije spreman ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 mar 2013, 20:10

http://www.chicagobusiness.com/article/ ... ate=mobile" onclick="window.open(this.href);return false;. Evo obliznje naselje ili gradic ponidio je Cubsima izgradnju stadiona i da se presele tu ... Eviga ovo bi bilo meni pred kucom haha...bjezi povisit ce mi taxi onda zbog Cubsa hahaha...samo cidto sumnjam da ce ikad napustiti wrigley... Jeste da dome nema mgucnosti da se dogradi stadion ali opet tesko je to zmusliti... Samo ni ova bije losa opcija rosemont nema property taxu nogu puno i dobiti ovim a tu je to sve u 10 milja udaljeno... Cubse inace pivrede muce , a ovaj maki sto su ga soxi trade red soxima pa dosao kod nas ubi djete 500.lupa haha
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 mar 2013, 01:25

opet prblem povrede pitchera..Garza,Baker starteri ce biti van stroja za prvi mjesec sezone sigurno..znaci vec dvojica odpala iz rotacije :roll: ..ja se taman ponado da smo nesto tu zavrsili oko pitchera, kad ono opet ce nam nedostajati tih pitchera..a start sezone nam je jako vazan ako zelimo nesto napraviti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

WUCKO
Kontakt:

Post Postao/la WUCKO » 27 mar 2013, 19:42

SaltCityAttack je napisao/la:opet prblem povrede pitchera..Garza,Baker starteri ce biti van stroja za prvi mjesec sezone sigurno..znaci vec dvojica odpala iz rotacije :roll: ..ja se taman ponado da smo nesto tu zavrsili oko pitchera, kad ono opet ce nam nedostajati tih pitchera..a start sezone nam je jako vazan ako zelimo nesto napraviti
Ove godine ne ocekuj jarane nista od njih tek za par godina dok se ovi omladinci malo ne okusaju u mlb=imaju jedan od recimo boljih timova u skoroj buducnosti-samo vam treba jedan dobar closer i DH a mislim da i trener Dale Sveum
tj menadzer se ubio za ove ekipe jer je vec trenirao mladje momke i osvajao trofeje u nizim ligama..ali ove godine tesko da ce moci sta uradit mada doveden je s razlogom
Tesko ce pored Snt luisa i cincinatija ove godine sta uradit,,al sretno u svakom slucaji :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2013, 16:26

nama DH nepije vode u NL brate :)...to vama treba Detroitu vi ste ipak AL :)..zns da se ne igra NL sa DH, osim ako se sastajemo protiv AL kada smo na gostovanju :)

ma dobro pazi ja vidim neku sansu jer mislim da ST lOUIS NECE OVU GODINU BITI TAKO DOBAR, Brawersi takodjer...Cincinati hoce svakako..samo imako finu ekipicu igraca koji nece igrati nece dobiti sansu jer su jos mladi..evo kazem ovaj mali sto je igrao u White Soxima, pa u Boston Soxima udara djete 500
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: FCB1986 i 8 gostiju.