Pa to si u pravu skroz, mada iskreno govoreči ni u Prvoj ligi RS nismo prolazili skroz dobro, uvijek su nas sudije zezale ali me stvarno ovo naljutilo, prvo smo žestoko oštečeni u Prijedoru pa sad ovde vrijeđanje na nacionalnoj osnovi ("p***o četnička") i već pomenuto presuđivanje običnog sudije da je Drina već izbačena iz lige ("šta je papci jedni vama je već presuđeno da ispadnete"). Ako je to tako zaista ne vidim razloga onda da igramo dalje nadam se da će ovo klub prosljediti savezu i da se to mora ispitati. Ne bi možda bilo problema da je to obično vrijeđanje (spominjanje majke, oca i slč.) mada je i obično nedopustivo, ipak ovo se mora ispitati.rtm86 je napisao/la:Ne znam sta im je govorio, al pretpostavljam. Ako ti znas, napisi da svi vidimo. I razumijem ja da ste vi mislili da, kada udjete u Premijer ligu, da će sve biti savršeno. Da neće biti seljačinskih utakmica i krkanluka kao u Prvoj ligi, da će sve biti sjajno - bajno.B o X je napisao/la:
Da znaš šta je sudija govorio igračima vjerovatno bi i ti mislio nešto slično kao i ja, ali nadam se da će se sve ovo uskoro završiti...
Ali to nije tako, vlada generalno nepravda... Pa sjećam se da sa sam slušao slične optužbe od drugih igrača prije (sjecam se jednom da je sudija psovao igračima - lične uvrede). Upravo zbog takvih stvari se svaki normalan zaljubljenik u fudbal zalaze da se očisti prvo Savez a onda i sve ispod od ljudi koji ovo stanje vide kao priliku da dodju do lične koristi na neposten nacin. I ako negdje ima sanse da se u tome uspije, onda je to liga u kojoj igraju timovi sa sto više različitih "boja" (nacija, vjera, geografija,...). Kada bi se mogla organizovati regionalna liga, ja bih prvi pristao, ali nikada ne bih pristao na nova usitnjavanja i igranje samo sa "našim" klubovima, kao što nerijetko pročitam kod vas.
Što je takmičenje prostorno ograničenije, to je kvalitet lošiji, i tačka. I svako ko je za separaciju bilo kakve vrste nije prijatelj sporta i kvalitete, on je nešto sasvim drugo.
Nadam se da ćete uspjeti ostati u Premijer ligi da zajedno bijete bitku za bolje sporta, ako ne, onda mozda kada se opet vratite i budete prvaci u Prvoj ligi RS-a, situacija bude ljepsa za sve nas. Nadu nemojte gubiti,...
Pozdrav.
- Sudijska organizacija mora da reaguje na dijaloge sudija sa igračima, pogotovo kada oni koji dijele pravdu vrijeđaju igrače. Pričom da je neko već donio odluku da je Drina već ispala iz lige i da će suditi kako oni hoće, a ne dijeliti pravdu, navode nas na razmišljanje za koga se igra fudbal. Takvo ponašanje je pogubno za fudbal u BiH - Darko Vojvodić, trener FK Drina.
A Darko je takav čovjek, mada mu to ne treba jer i to je loše ali to ja svodim pod "običnim" vrijeđanjem, ipak treba konačno jednom to riješiti i sa sudijama i sa igračima/trenerom, ako treba i disciplinskim gonjenjem. Evo daću primjer kako to riješava FS RS - jedan detalj sa utakmice Sutjeska Foča - Radnik Bijeljina (Prva liga RS), gdje je gostujuči trener Nikola Bala vrijeđao sudiji sve po spisku, kasnije je FS RS ovog trenera kaznio sa tri utakmice nevođenja ekipe Radnika.ŠB.TRN je napisao/la:Naši igrači dobili su nekoliko zutih kartona a utakmica je bila korektna skroz.Ovo za vrijeđanje,to ima svugdje.Ja osobno nisam nista cuo a svaka riječ je se mogla cuti.Šta misliš da igrači ne vrijeđaju suce.Kapetan Drine cijelo vrijeme je pricao sa sucem.Trener s tribine mu je puno puta opsovao,on tu nije gledatelj i mislim da bi ga jos trebalo kazniti.Pomocni trener je isključen radi psovanja,Dere se da ga cijeli stadion cuje,sucu goviri pi cko jedna i jos gore stvari.Trebamo se malo nauciti ponasati,mozda to moze u prvoj ligi proci ali u premijeru ne bi trebalo.