Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 23 jun 2011, 13:42

De nek netko okači sliku iz Modriče.
Hayley <3

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2011, 14:09

Vidi stvarno postavljeni reflektori u Modrici.Svaka im cast sto nije ostalo samo na pustom obecanju. 8-) ;)

http://www.fkmodricamaxima.com/2011/galerija.php
Evo ovde slike po fazama gradnje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 23 jun 2011, 17:38

Pasha je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:jel zna mozda netko koliko je kostao onaj stadion na Kamberovic polju u Zenici, sad sam ga se sjetio .. mislim da onako nesto moze bit idealno za neke nase klubove, moze se dizat jedna po jedna tribina .. ona tribina prima 3500 gledatelja i za cijenu te tribine ja mislim da se moze napravit istok na Grbavici i to moderno uredjen s mozda vecim kapacitetom nego li je Kamber
ja koliko se sjećam, koštalo je sve ukupno 7 mil. KM. tu ulazi i rekonstrukcija tartana i izgradnja staze za zagrijavanje i još mnoge druge "karafeke" koje nisu potrebne za istok Grbavice.

hvala na informacijama .. tartan staza iznosi oko pola milijuna eura, znam kad je u Osijeku napravljena da se pricalo da je kostala 4mil. kuna .. ako je Kamber bio 7, ja mislim da bi na Grbavici za 10 mogli napravit i zapad i istok .. ne moraju odjednom, samo polako

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 24 jun 2011, 22:52

koliko kostaju reflektori otprilike?

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 24 jun 2011, 22:58

icetea01 je napisao/la:koliko kostaju reflektori otprilike?
oko 300 000 eura

Tako je na adresu novosadskog superligaša stigla ponuda slovačke firme OMS čiji su predstavnici bili i gosti FK Vojvodina. Njihov predlog je da se da reflektorsko osvetljenje montira na četiri stuba sa po 50 reflektora–sijalica jačine 2.000 vati. U tom slučaju, osvetljenje bi iznosilo 1.400 luksa, što u potpunosti zadovoljava evropske standarde. Za taj posao Slovaci navodno traže 245.000 evra, a u izgradnji bi im partner bila jedna subotička firma, čije usluge koštaju dodatnih 68.000 evra, što ukupno iznosi 313.000 evra.

http://www.fkvojvodina.com/press.php?id ... ljno+skupi

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 25 jun 2011, 01:51

santos je napisao/la:
icetea01 je napisao/la:koliko kostaju reflektori otprilike?
oko 300 000 eura

Tako je na adresu novosadskog superligaša stigla ponuda slovačke firme OMS čiji su predstavnici bili i gosti FK Vojvodina. Njihov predlog je da se da reflektorsko osvetljenje montira na četiri stuba sa po 50 reflektora–sijalica jačine 2.000 vati. U tom slučaju, osvetljenje bi iznosilo 1.400 luksa, što u potpunosti zadovoljava evropske standarde. Za taj posao Slovaci navodno traže 245.000 evra, a u izgradnji bi im partner bila jedna subotička firma, čije usluge koštaju dodatnih 68.000 evra, što ukupno iznosi 313.000 evra.

http://www.fkvojvodina.com/press.php?id ... ljno+skupi
ok hvala na odgovoru. :)

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 jun 2011, 21:53

mislim da bi ovo bila prava tema za objavit ovu pricu, jer i u samoj prici ljudi rekonstruiraju, zapravo grade novi stadion

http://www.****/showthread.php?t=363628&page=99

pogledajte pricu o izgradnji stadiona Union Berlina
ova prica me duboko dirnula, volio bi da i kod nas ima barem jedan takav klub, klub kojeg navijaci vole u svim situacijama, kojem ce pomoc svim mogucim .. ovo je nesto sto se rijetko vidja .. a toliko nas ima koji kazemo da bi dali i zivot za voljeni klub, a kad bi trebalo ovako nesto napravit pitam se bil bili dosljedni toga .. ovo je ona istinska ljubav prema klubu, zbog ovakvih prica ja volim nogomet .. vise puta sam na Zeljinom forumu predlozio Manijacima da sami ociste i osposobe istocnu tribinu na Grbavici, al eto, tog kod nas ocito nema .. nadam se da ce ova prica o navijacima Uniona nekad bit predocena u neki film, neka svijet vidi .. kad su svi zajedno zavrsili stadion, digli su si spomenik i ispisali imena svih koji su ga gradili .. ovako nesto rijeci opisat ne mogu

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 29 jun 2011, 22:03

gospodin Seljakovic je napisao/la:mislim da bi ovo bila prava tema za objavit ovu pricu, jer i u samoj prici ljudi rekonstruiraju, zapravo grade novi stadion

ova prica me duboko dirnula, volio bi da i kod nas ima barem jedan takav klub, klub kojeg navijaci vole u svim situacijama, kojem ce pomoc svim mogucim .. ovo je nesto sto se rijetko vidja .. a toliko nas ima koji kazemo da bi dali i zivot za voljeni klub, a kad bi trebalo ovako nesto napravit pitam se bil bili dosljedni toga .. ovo je ona istinska ljubav prema klubu, zbog ovakvih prica ja volim nogomet .. vise puta sam na Zeljinom forumu predlozio Manijacima da sami ociste i osposobe istocnu tribinu na Grbavici, al eto, tog kod nas ocito nema .. nadam se da ce ova prica o navijacima Uniona nekad bit predocena u neki film, neka svijet vidi .. kad su svi zajedno zavrsili stadion, digli su si spomenik i ispisali imena svih koji su ga gradili .. ovako nesto rijeci opisat ne mogu
Fascinantno
Odsad Union Berlin gledam sa puno respekta slikaslika
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

nane58
Kontakt:

Post Postao/la nane58 » 29 jun 2011, 22:05

Imate li slike Otoke ?

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jun 2011, 22:08

gospodin Seljakovic je napisao/la:mislim da bi ovo bila prava tema za objavit ovu pricu, jer i u samoj prici ljudi rekonstruiraju, zapravo grade novi stadion

Svaka cast jedan od boljih postova u zadnje vrijeme. :)
Ovim ljudima svako postovanje i respekt,to je prava ljubav prema klubu,srz fudbala.
Kod nas sve neki naucnici koji vole svoje klubove,a ni ulaznicu na stadionu nece da plate da barem tako pomognu klubu.
Ovo me zaista dirnulo,nije sve u novcu i ne vjerujem da iko na ovom svijetu moze ostati ravnodusan nakon ovog teksta. :)
Od sada pratim Union Berlin,a slazem se da bi trebalo neki film uraditi povodom ovoga.
Svi se trebamo ugledati na ove istinske navijace,respekt.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 jun 2011, 22:15

jos malo Berlina :D

Navijači njemačkog nogometnog drugoligaša Union Berlina odazvali su se zamolbi kluba da pomognu osposobiti stadion za ogled protiv Karlsruhera u ponedjeljak.

Riječ je o posljednjoj utakmici 17. kola Bundeslige 2 koju domaćin dočekuje na četrnaestom mjestu ljestvice, bodovno poravnat (16) sa svojim petnaestoplasiranim gostom.
Zimski uvjeti koji su djelomično okovali Njemačku nisu zaobišli niti Berlin u kojem bi se utakmica trebala odigrati. Čini se i da hoće nakon što su navijači spremno reagirali na klupski poziv da pomognu pri čišćenju tribina i prilaznih cesta te tako omoguće start utakmice predviđene za 20.15 sati u ponedjeljak.
Svaki navijač koji se odazvao akciji nagrađen je besplatnim ulaskom na tribine.

a kod nas bi rekli da ce ocistit ako ne moraju na tribine .. cc
i na stadion su stavili stolica samo da zadovolje uvjete za licencu, sve ostalo je stajanje :mrgreen:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 jun 2011, 22:32

Ma kakve Švabe, ta će oni.. Kod nas se klubovi najviše vole, mi ginemo za svoje klubove, naša ljubav je najveća...itd,itd.. :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 07 jul 2011, 01:34

Arena Vrapcici dobija i potpuno novi pomocni teren ovog ljeta .... aferim uprava !!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 07 jul 2011, 01:39

kimbo je napisao/la:Arena Vrapcici dobija i potpuno novi pomocni teren ovog ljeta .... aferim uprava !!!!!!
Svaka čast,kod Vas se samo gradi u posljednje vrijeme.Izgleda da Velež cilja visoko. :)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 07 jul 2011, 18:36

kimbo je napisao/la:Arena Vrapcici dobija i potpuno novi pomocni teren ovog ljeta .... aferim uprava !!!!!!
Ima li ikakve sanse da se izgradi tribina na onom mjestu gdje je skela za gostujuce navijace?
Cije je ono zemljiste iza one ograde?? Kada bi izgradili i tu tribinu kao onu centralnu,uz neka natkrivanja ( to mislim nekada kasnije) ono bi moga biti jako lijep i akustcan mali stadion. ;)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 07 jul 2011, 18:55

-A- je napisao/la:
Ima li ikakve sanse da se izgradi tribina na onom mjestu gdje je skela za gostujuce navijace?
Cije je ono zemljiste iza one ograde?? Kada bi izgradili i tu tribinu kao onu centralnu,uz neka natkrivanja ( to mislim nekada kasnije) ono bi moga biti jako lijep i akustcan mali stadion. ;)
Ima sanse za sve naravno ali sada je na redu prvo sredjivanje oko stadiona , prilazi onda natkrivanje postojece "zapadne" tribine.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nane58
Kontakt:

Post Postao/la nane58 » 07 jul 2011, 22:07

-A- je napisao/la:
Kad bi se to napravilo nebi se trazio povratak na stari stadion :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jul 2011, 07:30

fukara87 je napisao/la:[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]

EVo kako Napreduje izgradnja "Sjeverne " stadiona Tusanj

[/url[URL=http://imageshack.us/photo/my ... .jpg[/img]
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 jul 2011, 21:18

Valjda je ok da ovdje pitam..
Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 08 jul 2011, 21:20

spielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
Ne vjerujem jer stadion Orebra u svedskoj je tako gradjen.Znaci golovi su zapad-istok mada je i meni to pravo cudno :roll:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.