Kosarkaska liga BiH

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

MElloo
Kontakt:

Re: Kosarkaska liga BiH

Post Postao/la MElloo » 26 avg 2020, 22:47

Ghuraba je napisao/la:
26 avg 2020, 22:18
MElloo je napisao/la:
26 avg 2020, 22:07
Ma imamo vec 2 pleja on dodje ko treci mada nije objavljen vjerovatno je proba
Nije on play. Cak je prije SF nego PG, ali je onako po svemu klasicna dvojka. Kad sam ga vidio prije mjesec dana, mislio sam (zbog debljine) da je skroz batalio kosarku.
Tu je vec nekih 10tak dana, i jos neki Ibro s njim ne znam prezime haha.I prosle sezone su se bacile pare na neke bezvezne igrace pa sto ne bi i na njega :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 avg 2020, 23:54

Gotovo svi klubovi su počeli pripreme pa eto neki mali uvod.

KK BOSNA

Došli: /
Otišli: Kenan Guzonjić (Sorgues BC, Francuska)

Opet ista priča nakon što su ušli u najviši rang a to su problemi sa finansijama, te ako se nešto drastično ne promijeni prvi su kandidati za ispadanje. Ne znam čemu ulazak u viši rang ako nemaš osigurane finansije, ovako samo još više degradiraš ime kluba koje je svakako davno probilo dno, bolje stabilizirati finansije u A1 ligi nego biti topovsko meso jednu sezonu u najvišem rangu.

OKK ČELIK ZENICA

Došli: Ermin Dedić (Kakanj), Srđan Gavrić (Mladost MG), Haris Ćurevac (Kakanj), Milivoje Božović (Oroszlany, Mađarska)
Otišli: Nedžad Muratović (OKK Novi Pazar, Srbija)

Ušli u ligu nakon odustajanja Posušja i Studenta (KSHB je ustupio mjesto), nadam se da će se u narednih 2-3 sezone stabilizirati u najvišem rangu i da neće biti novih finansijskih problema. Na klupi je ostao Josip Pandža i mislim da je i njemu ovo odlično mjesto za novi početak, mnogo je manji pritisak nego u Slobodi. Mislim da su uradili vrhunski posao sa dovođenjem Božovića i to je baš igrač koji im je trebao (iskusan, ima 15-tak poena u rukama i prošle sezone 13.9ppg i 11.3rpg u mađarskoj ligi te je sigurno rang iznad naše lige). Gavrić je dobar igrač za rotacije, a Dedić i Ćurevac su poznati igrači. Trebat će im još nekoliko pojačanja jer osim ove četvorice praktično da nemaju ništa u rosteru.

OKK BORAC BANJA LUKA

Došli: Draško Knežević (Sutjeska, Crna Gora), Stefan Glogovac (HKK Zrinjski), Aljoša Janković (Tamiš, Srbija),
Otišli: Nebojša Pavlović (Coulommiers Brie Basket, Francuska)

Aplicirali su za pozivnicu za ABA 2 ligu, spominjalo se čak da bi mogli biti i filijala Igokee, zadržali su dobar dio rostera od prošle sezone i doveli tri kvalitetna pojačanja naročito Knežević koji će sigurno biti glavni igrač. Vjerujem da ekipa može u ligu za prvaka, a vrlo moguće da će iz pozadine napadati i plasman ABA 2.

KK PROMO DONJI VAKUF

Došli: Slobodan Ninić (trener, IBU Spartans Živinice), Antonio Wade (Oklahoma Baptist University, NCAA 2), Mickey Mitchell (Arizona State University, NCAA)
Otišli: Carlbe Ervin (HKK Zrinjski), Alija Islamović (KK Kakanj)

Doveli su novog trenera, Slobodana Ninića koji je sa Teutom osvojio albanski kup i superkup, sa Spartansima jer radio odličan posao i mislim da je izvrstan izbor za Promo, mlad i moderan trener koji će sigurno sastaviti dobar tim. Doveli su vrhunsko pojačanje u vidu Mitchella, a vidjet ćemo hoće li Wade moći nadoknaditi poene Carlbea, dobar je scorer ali ima problema sa slobodnim bacanjima. Vjerujem da će imati bolji tim nego prošle sezone sa limitiranim budžetom.

KK KAKANJ

Došli: Alija Islamović (KK Promo Donji Vakuf), Aldin Dželmo (Turbina Jablanica), Jackson Dubinski (Igman Burch)
Otišli: Jovan Đorđević (Mladost MG), Adnan Arslanagić (Škrljevo, Hrvatska)

Tek su počeli sa pripremama i dovođenjem igrača, Benjamin Šabić je ostao na klupi, morat će nekako da nadomjeste poenterski Arslanagića i Đorđevića, a barem sa trenutnim pojačanjima to nisu uradili, ali opet tek su počeli da sklapaju roster za sljedeću sezonu.

KK MLADOST MRKONJIĆ GRAD

Došli: Žarko Milaković (trener), Igor Josipović (BK Olomoucko, Češka), Jovan Đorđević (KK Kakanj), Pavel Lobarev (Uralmash, Rusija), Stefan Lakić (KK Leotar)
Otišli: Srđan Gavrić (OKK Čelik Zenica), Gojko Sudžum (HKK Čapljina), Stefan Mijović (KK Leotar)

Nakon čini mi se 8 godina Goran Sladojević je otišao sa klupe Mladosti gdje je radio fenomenalan posao. Sastavljaju zanimljiv roster i tu će biti prvi Rus koji će zaigrati u našoj ligi (Pavel Lobarev). Ako budu na okupu do kraja mislim da će biti tu u nekoj sredini, sa još 2-3 pojačanja možda mogu i napasti ligu za prvaka. U svakom slučaju barem na svom terenu će da namuče svaku ekipu.

HKK ČAPLJINA

Došli: Aleksa Jugović (Zdravlje, Srbija), Josip Naletilić (HKK Široki), Karlo Lukačić (Cedevita Junior, Hrvatska), Gojko Sudžum (Mladost MG), Đorđe Savković (Dynamic VIP, Srbija)
Otišli: /

Boris Džidić je potpisao novi ugovor, dobro su igrali do prekida prvenstva i bili čak u borbi za ligu za prvaka, mislim da će pokušati produžiti klupu ove sezone jer im je prošle to bio glavni problem. Za sada solidna pojačanja, Lukačić i Jugović dolaze iz nižih liga te je ovo za njih sigurno iskorak u karijeri.

HKK ZRINJSKI

Došli: Sreten Knežević (Helios Suns, Slovenija), Luka Anđušić (Metalac, Srbija), Carlbe Ervin (KK Promo Donji Vakuf)
Otišli: Aleksandar Danilović (Bratunac), Stefan Glogovac (OKK Borac Banja Luka), Matija Žunić (Bratunac)

Mislim da je njihovo najveće pojačanja ostanak Nevena Nikolića na klupi, zavisit će dosta od toga koliko mogu disciplinirati Carlbea sa šutevima, ali generalno ok ekipa kao i prošle sezone. Knežević je prošle sezone odigrao samo 5 utakmica za Helios (odigrao pred kraj sezone dosta dobro) te je sigurno željan igre, Anđušić je prošle sezone bio vjerovatno najbolji igrač Metalca iz Valjeva.

KK LEOTAR

Došli: Stefan Mijović (Mladost MG), Nikola Đurasović (Union Rennes Basket 35, Francuska)
Otišli: Ivan Pendić, Marko Rikalo (Bratunac), Stefan Lakić (Mladost MG)

Veliki će problem za njih biti odlazak najboljeg strijelca lige Marka Rikala, može ga zamijeniti poenterski Mijović, ali će im trebati još nekoliko pojačanja ukoliko žele ostati u ligi ove sezone. Đurasović iako ima 37 godina sigurno da može na iskustvo izgurati dobru sezonu.

KK BRATUNAC TRB

Došli: Aleksandar Danilović (HKK Zrinjski), Marko Rikalo (KK Leotar), Nikola Tadić (BC Rustavi 1991, Gruzija), Matija Žunić (HKK Zrinjski), Stevan Jeremić (Southern Illinois University, NCAA)
Otišli: /

Prošle sezone su bili pozitivno iznenađenje, a i ove sezone će da imaju možda i još opasniju ekipu, ukoliko dovedu jednog ili dva kvalitetna amerikanca vjerujem da će opet završiti u TOP 6 ekipa.

OKK SLOBODA TUZLA

Došli: Ibrahim Durmo (BC Prievidza, Slovačka), Bogdan Bojić (Sutjeska Nikšić, Crna Gora), Jakov Mustapić (Igokea), Darrell Davis (BC Rahoveci, Kosovo), Victor Craig (Djurgarden, Švedska), Adi Alikadić (Borac Čačak, Srbija)
Otišli: Vladimir Tomašević (Podgorica, Crna Gora), Martaveous McKnight (Khimik, Ukrajina), Sani Čampara (KK Split, Hrvatska)

Vidi se u odnosu na prošlu sezonu da se mnogo ozbiljnije sastavlja roster i da su ambicije mnogo veće. Kako kažu polufinale domaćeg prvenstva i plasman među prvih 5-6 ekipa u ABA 2 ligi. Šteta što nije Rikić ostao ovako im treba kvalitetno pojačanje na centarskoj pozicije, ali i pored toga sigurno još jedno ili dva da bi se proširila rotacija zbog igranja na dva fronta.

OKK SPARS SARAJEVO

Došli: Almir Hasandić (Vevey Riviera, Švicarska), Amar Gegić, Nini Gabrijel (MBK Rieker Com Therm Komarno, Slovačka), Reuf Livadić (IBU Spartans)
Otišli: Adin Vrabac (Krka Novo Mesto, Slovenija)

Za sada su proširili roster, to bi trebalo donijeti i malo bolje rezultate u ABA 2 ligi (ne drastično), opet će to vjerovatno biti polufinale/finale domaćeg prvenstva. Njima je bitno da osiguraju ABA 2 ligu jer im je potrebna za promociju igrača, a sam plasman osim zadnjeg mjesta naravno i nema neku važnost. Prema statistikama ne čini se Gabrijel kao neko veliko pojačanje, ali budemo vidjeli.

HKK ŠIROKI

Došli: Damir Vujanović (trener), Mate Mandić (Škrljevo, Hrvatska), Mateo Vidović (Bosco, Hrvatska)
Otišli: Josip Naletilić (HKK Čapljina), Mateo Drežnjak (Cibona, Hrvatska), Ivan Karačić (MKS Dabrowa Gornicza, Poljska)

Imaju dosta problema sa coronom, spominjao se i odlazak drugog Drežnjaka, ali ne brinem za njih jer imaju odličan omladinski pogon, vratit će nekog/neke bivše igrače i opet sastaviti kvalitetan roster. Za sada od abaligaša sigurno najveća nepoznanica za sljedeću sezonu.

IGOKEA

Došli: Edin Atić (Mega, Srbija), Stefan Fundić (KK Zadar, Hrvatska), Stefan Pot (FMP, Srbija), Anthony Clemmons (Monaco, Francuska), Antabia Waller (Mornar Bar, Crna Gora), Jackie Carmichael (Bourg, Francuska), Marko Jošilo (Krka Novo Mesto, Slovenija), Nikola Jovanović (KK Crvena Zvezda, Srbija)
Otišli: Jakov Mustapić (OKK Sloboda Tuzla), Marko Tomas (Gaziantep, Turska), Đorđe Topolović (Osijek, Hrvatska), Đorđe Gagić, Rashard Vaughn (Budućnost, Crna Gora)

Mislim da nema potrebe bilo šta pisati, samo je pitanje koga će da dobiju u finalu. Ako prođu Duletov Cluj mislim da mogu daleko i u FIBA LŠ, a i ne bi me iznenadilo da se bore za playoff i u ABA ligi.

P.S. Nisam naveo igrače kojima je istekao ugovor ili su imali višegodišnje ugovore ili su potpisali novi.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Romi
Kontakt:

Post Postao/la Romi » 28 avg 2020, 11:07

Bravo, svaka čast za trud i dobru analizu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 28 avg 2020, 11:38

Romi je napisao/la:
28 avg 2020, 11:07
Bravo, svaka čast za trud i dobru analizu.
Zahvaljujem :thumbup:
#MFFL
Som-Hi Barça

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 avg 2020, 12:09

Bice ovo sezona drugacija od ostlaih vidjet cemo sta ce biti.Mislim da ce neki timovi tek sad pocet objavljivati igrace.Polazem veliku nadu u Slobodana Niniac

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 28 avg 2020, 14:17

MElloo je napisao/la:
28 avg 2020, 12:09
Bice ovo sezona drugacija od ostlaih vidjet cemo sta ce biti.Mislim da ce neki timovi tek sad pocet objavljivati igrace.Polazem veliku nadu u Slobodana Niniac
Tek su poceli pripreme i sigurno da ce prikljucivati jos igraca, evo Imran Fazlic je potpisao za Kakanj.
#MFFL
Som-Hi Barça

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 avg 2020, 17:53

Zao mi je sto se Fazlic ne vraca, drugi najbolji igrac ekipe prosle sezone.Evo Kljestan Zeljko u Promo

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 sep 2020, 21:02

Braco @Ethel. Svaka cast.
Sloboda u pregovorima sa "trojkom" Jeftic Dejanom.
tz tz tz tz tz tz

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 02 sep 2020, 21:10

slusalica je napisao/la:
02 sep 2020, 21:02
Hvala puno :thumbup:

Jefta bi bio odlican zbog iskustva kojeg je falilo prosle sezone u rosteru i fali i ove trenutno. On i kvalitetan centar i jako dobar roster.
#MFFL
Som-Hi Barça

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 sep 2020, 21:19

Ethel je napisao/la:
02 sep 2020, 21:10
slusalica je napisao/la:

Jefta bi bio odlican zbog iskustva kojeg je falilo prosle sezone u rosteru i fali i ove trenutno. On i kvalitetan centar i jako dobar roster.
On "vaga" izmedju Vojvodine i Slobode. Blizi Tuzli, blize kuci.
:bih:
tz tz tz tz tz tz

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 02 sep 2020, 21:36

slusalica je napisao/la:
02 sep 2020, 21:19
Ethel je napisao/la:
02 sep 2020, 21:10
slusalica je napisao/la:

On "vaga" izmedju Vojvodine i Slobode. Blizi Tuzli, blize kuci.
:bih:
A i Vojvodina je prosle godine bila zadnja u ligi, volio bi da se vrati kuci :salut:
#MFFL
Som-Hi Barça

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 03 sep 2020, 08:44

Kakav nas cirkus danas očekuje na potencijalnom ždrijebu parova...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 sep 2020, 23:44

sb1996 je napisao/la:
03 sep 2020, 08:44
Kakav nas cirkus danas očekuje na potencijalnom ždrijebu parova...
Na kraju izgleda da je jedino Igokea problem jer su ostali klubovi i iz RS-a objavili raspored na svojim stranicama.

Ne znam zasto bezveze prave problem Igokei, ajde ovi ABA 2 klubovi, ali ljudi igraju na dva fronta vec oslobodi ih prvog dijela i to je to. Svakako ako im neko otkine jednu pobjedu bit ce cudo.
#MFFL
Som-Hi Barça

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 sep 2020, 23:58

Kolike su sanse da Igokea prodje Cluj u LS?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 sep 2020, 00:15

DamirT je napisao/la:
03 sep 2020, 23:58
Kolike su sanse da Igokea prodje Cluj u LS?
50-50 po meni, Igokea ima kvalitetniji roster, a Cluj Duska Vujosevica.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 sep 2020, 12:24

Ibrahim Mulaomerovic u Promu.
#MFFL
Som-Hi Barça

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 sep 2020, 12:48

Ethel je napisao/la:
04 sep 2020, 12:24
Mislim da je odavno on na probi tui pa ce ga ostaviti
Centarska linija proma on i Berin Gudic.Svak ziv ce nas nadskakat :mrgreen:

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 05 sep 2020, 09:47

MElloo je napisao/la:
04 sep 2020, 12:48
Ethel je napisao/la:

Valjda ovaj Mitchell skace 😂 a i tu je Nedim... vidim najavili su ga negdje kao top pojacanje a statsi mu nisu bas nesto, po cemu to?

Ne izgleda losa ekipa, pitanje je kakvi su Ameri... planira li se jos ista od igraca dovoditi?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 05 sep 2020, 11:53

sb1996 je napisao/la:
05 sep 2020, 09:47
MElloo je napisao/la:
04 sep 2020, 12:48
Ethel je napisao/la:

Valjda ovaj Mitchell skace 😂 a i tu je Nedim... vidim najavili su ga negdje kao top pojacanje a statsi mu nisu bas nesto, po cemu to?

Ne izgleda losa ekipa, pitanje je kakvi su Ameri... planira li se jos ista od igraca dovoditi?
Skok i sut za 3 su bili ogromni problemi ekipe prosle sezone.Mogli smo jos bar 2-3 utakmice uzet da nismo imali problem sa skokom
Trenutno bi to ovako nesto izgledalo

pg-Wade,Wilson,Dzihan
sg-Milos Kostic,Zeljko Kljestan
sf-Micthell,Alkic
pf-Mustafica,?
c-mulaomerovic,gudic

Koliko se kukalo da ce bit manje para i sve ovo je i vise nego solidna ekipa.Vjerujem da bi tu mogao upast jos jedan igrac.Bio je na probi Lazar Đurović zajedno sa Mulaomerovicem al ne znam sta je s njim.Bit cemo pogodjeni bas ako se bude igralo rped praznih tribinama jer smo jedna od rijetkih ekipa gdje publika ima utjecaj zapravo :mrgreen:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 sep 2020, 12:00

Jučer Celik dobio Borca. Bit će gusta borba za opstanak.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.