Dugo je do SP, nemojte ljudi izmišljati formacije. Molite Boga samo da nam svi igrači budu zdravi i da dobijemo još bar dva igrača do juna.
18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Pa, ne mogu da vjerujem da se hladno izbacuje naš najbolji napadač u ovom trenutku.
Dugo je do SP, nemojte ljudi izmišljati formacije. Molite Boga samo da nam svi igrači budu zdravi i da dobijemo još bar dva igrača do juna.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Goalgetter
- Kontakt:
Ovdje se golemo ide u Offtopic, tema je ova nasa utakmica u utorak, a ovdje se raspravlja o Papetu i SP.
Nije to problem, problem nastaje kad se pokusava predstaviti pojedine igrace da su kvalitetni, a oni su ustvari ublehe i to nas moze kostati rezultata, i kostalo nas je vec protiv Slovacke i Amerike.calcio je napisao/la:Mozambik je napisao/la:
Hoce, hoce, probat ce, kao sto je i dosad probavao.
Mozambik, ti rece da Susic ne "isprobava" igrace. Sta sada mjenjas pricu, isprobava ih ali su uglavnom ublehe? Pa nadji ti onda neke koji nisu ublehe. sigurno ih ima na stotine, nece ti biti tesko...
Isprobao je protiv Velsa Stevanovica vidjeli smo da je kvalitet - znaci dobrodosao. O Lulicu, Hajrovicu,Bicakcicu ne treba govoriti, jer se vidi sa Venere da su kvalitet za reprezentacije.
Isprobao je protiv Irske i Meksika Vrancica i Stojana vidjeli smo da su ublehe - znaci sikter
Protiv Lihtenstajna smo vidjeli da su Vrsajevic i Sunjic ublehe - znaci sikter
O Zahirovicu ne znam odakle da pocnem.
Svraka je u dvije utakmice dao dva gola, pa je nogiran. On jest ubleha, al je u odnosu na ublehe koje su ustale u repki Seedorf.
Umjesto da je nakon povrede Vranjesa insistirao u savezu da krenu u sredjivanje papira Dilaveru i da imamo kvalitetnog beka, kad se Mujdza povrijedi, on je ubjedjivao sam sebe i narod da je Avdija dobar.
Umjesto da forsira Besica na DM nakon odlicne partije, on ga prebacije u mladu, a na toj poziciji forsira Zahirovica kao sticenika porodice. Besic nakon toga dolazi u sukob sa izvjesnim fudbalski strucnjakom Jagodicem.
Ja nisam ni iz Sarajeva, ni Zenice, ni Mostara i ne interesuje me te price o Zenicanima, Sarajlijama, taj lokal patriotizam i ne pisem o Zahirovicu zato sto mrzim Zenicu, ili o Sunjicu zato sto mrzim Mostar, nego zato sto su panjevi.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
vendeta87
svidja mi se formacija. Cak i igracki podsjeca na Guardiolin sistem
, sa bekovima poput Salihovica i Mujdze. Razbijac SEO. Kreativci na sredini, brzi Lula, Izetu je dovoljno sto lici na Messia. I klasicni spic u napadu 
svidja mi se formacija. Cak i igracki podsjeca na Guardiolin sistem
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
svraka nije ni po čemu "seedorf za ostale ublehe" , a pogotovo ne zato sto je dao dva izuzetno nebitna i lagana gola u prijateljskim utakmicama . njegov zadatak nije davanje golova , dok smo za njegovu fudbalsku nesposobnost bili očevici vise puta .
Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
pozvao bih obojicu ,stavio sam primedbu jedino na tvrdnju da je jedan ubleha a drugi jako dobar igračzizu1991 je napisao/la:Na koji način ga precijenjujem ? Btw, Šunjić odigra 2 utakmice u sezoni u klubu koje se pomenu kao one koje su vrijedne pomena, i ti ćeš da na osnovu njegove jedne utakmice donosiš neke zaključke o njegovu kvalitetu i da ga porediš sa Zukanovićem.pazzarac je napisao/la:Poredim ih kao stopere naravno da je Zukanovic polivalentniji,ne mislim da je Sunjic neki kvalitet ali precenjujes kvalitete Zukanovica
a gledao sam i Sunjica protiv Dinamo Kijeva prije 10 -ak dana
Što se tiče Zukanovića na stoperu, u svakom slučaju je neuporedivo bolja opcija, a ostale pozicije sam pomenuo čisto iz razloga, što igraču daje dodatnu vrijednost polivalentnost za razliku od igrača koji igra samo jednu poziciju. Uostalom, mene čisto zanima, koga bi ti to pozvao umjesto Zukanovića i Šunjića, pošto su evo, kako kažeš, obojica ublehe, ko bi to trebao da zauzme njegovo mjesto na SP u Brazilu iduće godine ?
mislim da nisu ni ublehe ni neki extra kvalitet i da na njihovim pozicijam nema igraca da su mnogo bolji,postoje neki ali je to sve pribliznog kvaliteta(npr.Bunoza-stoper,lijevi bek)
Zukanović jeste jako dobar igrač za ublehu Šunjića. S obzirom na to koliko je jedan igrao ove kvalifikacije a koliko drugi, i uzimajući u obzir da je ovaj ušao u ekipu u toku kvalifikacija, sve ti se samo kazuje.pazzarac je napisao/la:pozvao bih obojicu ,stavio sam primedbu jedino na tvrdnju da je jedan ubleha a drugi jako dobar igrač
mislim da nisu ni ublehe ni neki extra kvalitet i da na njihovim pozicijam nema igraca da su mnogo bolji,postoje neki ali je to sve pribliznog kvaliteta(npr.Bunoza-stoper,lijevi bek)
Nakon predstave protiv amatera u prvom kolu, do kraja kvalifikacija je utakmice odgledao sa klupe, dok se za ovog drugog to ne može reći. Pa sad ti računaj ko se bolje razumije u nogomet. Ti, ili Pape. Jer, ako su istog kvaliteta, ne mogu naći razlog igranja jednog, odnosno, ne igranja drugog u kvalifikacijama.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- DonCorleone
- Kontakt:
Idemo da osvojimo SPvendeta87 je napisao/la:Pape bi na SP-u trebao preci na ovaj Guardiolin sistem 4-1-4-1 i tako pokusati iskorisiti nase kvaltete u ofanzivi.
pa bi to izgledalo ovako
--------------------------Dzeko------------------------
Lulic-------Medunjanin---------Pjanic----Hajrovic
------------------------Kolasinac---------------------
Salihovic--------------------------------------Mujdza
---------------Saphic--------------Bicakcic------------
--------------------------Begovic-----------------------
U ovoj postavi bi nasi bekovi u fazi napada igrali kao vezni igraci, a zadnji vezni bi se povuako kao treci stoper a u fazi odbrane bi se sva tri centralna vezna igraca vracala u odbranu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
cuj istog kvaliteta. Sunjic ispadao protiv onih amatera iz Liht. Dok je Zukanovic vise nego dobro odigrao protiv Grka na poziciji koja mu nije prirodna 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Jesmo li to opet u fazi formacije sa jednim napadačem, bez Ibiševića u prvoj postavi? Golemo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Zanimljivo je citati predvidjanja svih forumasa, pogotovo gledati ove takticke postavke.
Ima materijala u nama navijacima.
Moja i jedina zelja je da se Kolasinac forsira na lijevom beku, jer je jednostavno tu najbolji.
Moja i jedina zelja je da se Kolasinac forsira na lijevom beku, jer je jednostavno tu najbolji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Al je zato na poziciji koja mu je prirodna odigrao kriminalno lose protiv SAD-a i SolvenijeBosniacum Lilium je napisao/la:cuj istog kvaliteta. Sunjic ispadao protiv onih amatera iz Liht. Dok je Zukanovic vise nego dobro odigrao protiv Grka na poziciji koja mu nije prirodna
Latviju ne racunam, jer ljudi nisu ni dosli do nasih stopera.
Naravno da je Zukanovic kvalitetniji od Sunjica, Sunjic je primjer par excelllence ublehe. Zuka je po meni u rangu Pandze, znaci treci nakon Bicakcica i Vranjesa.
Ja sam vise u afektu stavio Dzeku jer trenutno bi Ibisevic u formaciji sa jednim napadacem trebao imati prednost zbog bolje forme. Al upravo u tome i jeste draz ove formacije jer bi u napadu imali dva jako kvalitetna napadaca koji bi se borili za jednu poziciji (nebi morali tragati za trecim napdacem za SP).Virtu4l je napisao/la:Jesmo li to opet u fazi formacije sa jednim napadačem, bez Ibiševića u prvoj postavi? Golemo.
Moj Bavarac moracu te ispraviti Kolasinac je najbolji kao zadnji vezni ja sa ga na toj poziciji jos gledao u U-17 ekipi u Karlsruheu a onda poslje u Stutgartu. Tu je jednostavno najaci, samo da se na toj poziciji ustali i u Salkeu, al treba vremena da trener Salkea to skonta.Omerbavarac je napisao/la:Zanimljivo je citati predvidjanja svih forumasa, pogotovo gledati ove takticke postavke.Ima materijala u nama navijacima.
![]()
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 13 nov 2013, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
Pape je u par navrata rekao da mi ne igramo sa zadnjim veznim. Pored toga imamo Rahimića i Zahu (meni ne baš drag igrač ali bože moj) i igrače koji mogu pokriti tu poziciju ako bude potrebno (Salihovića, Kolašinca, i Medunjanina u neku ruku). Uostalom, realno govoreći bili smo dominantni u proteklim kvalifikacijama i imali smo koliko toliko lagane protivnike.Mozambik je napisao/la:Nakon povrede Vranjesa u martu poslije Grcke isprobao je samo Bicakcica na jednoj od kriticnih pozicija. Citave kvalifikacije je znao da nam fali zadnji vezni, i nista se ne radi po tom pitanju. Nakon povrede Vranjesa falio nam je i desni bocni i nista se nije uradilo, nego se dalo u objasnjavanje kako Vrsajevic moze odigrat i sad smo naravno dosli u situaciju da protiv Argentine igramo sa Vrsom na desnom bocnom i molimo Boga da ga ne izlevate, jer nam je samo to ostalo.Goalgetter je napisao/la: Vrsajevic, Zukanovic, O. Vranjes, Lulic, Bicakcic, Kolasinac, Kvrzic, Visca, Stevanovic, S. Vranjes, Vrancic, Fejzic, Hajrovic, Svraka, Sesar su pod Papetovim mandatom debitovali za reprezentaciju. I kao ne probava?
Istina da nekad mora da brze reaguje, i da tu ima nekih gresaka, ali reci da ne probava igrace se ne slazem. Ovdje gore sam sigurno nekog zaboravio, oko 20ak ih je debitovalo pod Papetom u 2 do 3 godine.
A i razumijem u neku ruku sto nije previse eksperimentisao u prijateljskim, jer zna se kakva se u nas atmosfera napravi kad izgubimo u prijateljskoj.
Al je zato doslo do gomilanja igraca na desnom krilu. Kvrzic, Stevanovic, Hajrovic, Vrsajevic i Visca, i citavo to vrijeme smo muku mucili sa desnim bekom i zadnjim veznim. Al jok to, Vrsajevic i Zahirovic su ustvari Lahm i Khedira samo mi to ne znamo, pa kad izgubimo zbog sujete onda ce se pravdat kako nemamo alternativu i kvalitetu.
Mi imamo samo 2 desna krila prava i to su Hajrović i Stevanović. Kvržić nam je alternativa ljevo dok je Avdija bek. Višća je iz samo Papetu poznatih razloga napadač? .
Neće nam trebati ni desni bek kad se Mujdza oporavi ali ići u Brazil sa 2 napadača je komedija. Nadam se da će Pape to skontati uostalom on nas je tamo i doveo.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Nedavno je kao zadnji vezni igrao protiv Braunšvajga i bio je jako loš.
Puno bolji je kao lijevi bek, na kraju krajeva to mu je pozicija na kojoj je igrao skoro sve tekme do sad za Šalke i pružao dobre partije,
Puno bolji je kao lijevi bek, na kraju krajeva to mu je pozicija na kojoj je igrao skoro sve tekme do sad za Šalke i pružao dobre partije,
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Svraka itekako jeste Seedorf za ostale ublehe, jer ostale ublehe nisu NISTA uradili, nisu ni asistirali, niti pogodili, niti radili svoj posao, kako u bitnim, tako i u nebitnim utakmicama.JaSamOpet je napisao/la:svraka nije ni po čemu "seedorf za ostale ublehe" , a pogotovo ne zato sto je dao dva izuzetno nebitna i lagana gola u prijateljskim utakmicama . njegov zadatak nije davanje golova , dok smo za njegovu fudbalsku nesposobnost bili očevici vise puta .
Objasni mi molim te kako je Sesar po konsenzusu proglasen ublehom, a momak nikad ni minute nije dobio, a ovde mnogi i dan danas pokusavaju Vrsajevica predstaviti kao igraca dostojnog drzavnog dresa.
Kad imaš dva veoma kvalitetna napadača, ne igraš se sa njihovim statusom i ne tjeraš ih da se 'bore' za mjesto, nismo Brazil, Španija ili Argentina. Obojica su dokazane klase i prije će Hajrović na klupu, nego Džeko ili Ibišević, ma kako ta formacija izgledala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To je sve zbog neuigranosti citave ekipe Salkea pa i samog Kolasinca, po meni on je planiran u buducnosti na toj poziciji u Salkeu i to kao razarac a pored njega bi trebao igrati jos jedan kreativac (najvjerovatnije mladi Goretzka).ceze je napisao/la:Nedavno je kao zadnji vezni igrao protiv Braunšvajga i bio je jako loš.
Ako hocemo da ravnopravno igramo sa ekipama koje si nabrojao onda moramo imati i jaku klupu, jer gledaj velika je stvar kada npr. igras osminu finala na SP-u (npr. protiv Engleske) i drzis sa jednim napdacem (recimo Dzekom) do 60.-70. minute rezultat u egalu i umaras njihovu odbranu a onda ubacis svjezeg Ibisevic i on uvali dva komada do kraja.Virtu4l je napisao/la:Kad imaš dva veoma kvalitetna napadača, ne igraš se sa njihovim statusom i ne tjeraš ih da se 'bore' za mjesto, nismo Brazil, Španija ili Argentina. Obojica su dokazane klase i prije će Hajrović na klupu, nego Džeko ili Ibišević, ma kako ta formacija izgledala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.