Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Dex » 25 nov 2013, 21:33

Pobornik nordijske mitologije 8-)
Hitlerov kraj( ili ništa drugo do još jednog pokušaja atentata) je misteriozan, al je meni misteriozno kako je čovjek samo sreće im'o i izbjeg'o atentata hejbet
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 25 nov 2013, 21:39

Dex je napisao/la:Pobornik nordijske mitologije 8-)
Hitlerov kraj( ili ništa drugo do još jednog pokušaja atentata) je misteriozan, al je meni misteriozno kako je čovjek samo sreće im'o i izbjeg'o atentata hejbet
vanzemaljac :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 nov 2013, 21:40

hitler je bio ekstremno pametan ali ga je kocilo to sto je bio klasicni nenormalni bolesnik
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 25 nov 2013, 21:41

bio je Hitler inteligentan i nevjerovatan govornik(eto mu kompliment od mene al teškog srca). A sad da ga malo ocrnim ako je potrebno. Imao je nenormalne ideje, i stvarno mi je nejasno kako ga neki ljudi mogu podržavati, naši djedovi su se borili protiv nacističke okupacije a sad njihovi unuci to podržavaju. Šta bi bilo da se nismo odbranili, tad bi mrzili naše djedove što nas nisu odbranili. Kakav apsurd.
Inače mi je taj koncept nacizma, fašizma , jedne rase i nacije stvarno smiješan.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2013, 21:41

Otelo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nemojte o Hići, dovešćete opstanak teme u pitanje ;)
Ako se moze o Kennedyu moze i o njemu.Sve dok se vjera ne mijesa u to.
Neće se umiješati vjera, ali hoće holokaust i ostale sitnice ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 21:43

LenBias je napisao/la:hitler je bio ekstremno pametan ali ga je kocilo to sto je bio klasicni nenormalni bolesnik
:!:
RIP CITY!

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 25 nov 2013, 21:44

hoshafka je napisao/la:bio je Hitler inteligentan i nevjerovatan govornik(eto mu kompliment od mene al teškog srca). A sad da ga malo ocrnim ako je potrebno. Imao je nenormalne ideje, i stvarno mi je nejasno kako ga neki ljudi mogu podržavati, naši djedovi su se borili protiv nacističke okupacije a sad njihovi unuci to podržavaju. Šta bi bilo da se nismo odbranili, tad bi mrzili naše djedove što nas nisu odbranili. Kakav apsurd.
Inače mi je taj koncept nacizma, fašizma , jedne rase i nacije stvarno smiješan.
nacionalizam u maloj dozi je pozeljan, al da se to temelji na pojedinacnoj drzavi (svako u svoju) a rasizam ne podrzavam

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 nov 2013, 21:46

Virtu4l je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nemojte o Hići, dovešćete opstanak teme u pitanje ;)
Ako se moze o Kennedyu moze i o njemu.Sve dok se vjera ne mijesa u to.
Neće se umiješati vjera, ali hoće holokaust i ostale sitnice ;)
Al to su historijske cinjenice.

Sve dok neko ne kaze da su oni koji su bili u tim logorima to zasluzuili rasprava je po meni u redu.

@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 25 nov 2013, 21:50

Pa dobro, činjenica je da se ne zna kako je Hitler umro pa ću reći da je to jedna od većih misterija u svijetu. :)

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 25 nov 2013, 21:50

e tu se možemo složiti Otelo :) , al ti nikako da spomeneš njegove loše strane

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2013, 21:53

Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?
Voli te tvoje Sarajevo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 nov 2013, 21:54

hoshafka je napisao/la:e tu se možemo složiti Otelo :) , al ti nikako da spomeneš njegove loše strane
Pa vec spomeniti holokaust,logori,zelja da je samo jedna rasa na Zemlji i pretjerivanje.

@virtual o Njemcima dovoljno govori cinjenica da su otplatili sav dug iz WWII prije 2 godine (il manje).Cudna su nacija.Nisu sjedili i kukali kako im je tesko nego su izasli na ulice,pocistili sve i krenuli izgradjivati sve od 0.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 25 nov 2013, 21:58

Virtu4l je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?
da, ali pogledaj sankcije i dugove njemacke poslije 1WW i koliko im je trebalo, a pogledaj sad
genije jeste, mogao je ostati zapamcen kao najveci vodja svih vremena da je bio malo normalniji a ne neduzne ljude ubijat i rusit im domove

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 25 nov 2013, 21:58

Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 25 nov 2013, 21:59

Virtu4l je napisao/la:
tako je, pa kao i Japanci, poseban mentalitet, osjećaj pripadnosti nekom narodu, ne znam šta još. Uglavnom nešto što se stiče tokom života, niko se ne rađa s tim. Po meni svi se isti rađamo i tokom života okruženje nas čini takvima kakvi jesmo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2013, 22:00

Dex je napisao/la:Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
Jedino logično objašnjenje.
Voli te tvoje Sarajevo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 nov 2013, 22:00

vidicemo ko je izabrani kada zutima jednom prekipi pa se ujedine i sve osvoje sto se moze osvojiti
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 25 nov 2013, 22:02

Dex je napisao/la:Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovima :?:

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 22:04

hoshafka je napisao/la:
znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovima :?:
Evo ja cu reci - glupost!
RIP CITY!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2013, 22:05

hoshafka je napisao/la:tako je, pa kao i Japanci, poseban mentalitet, osjećaj pripadnosti nekom narodu,
Samo što Japance yebe geografija, koja će im kad tad doći glave (nažalost). Jednom će ih nešto 'satrati', da ne kažem izbrisati sa lica zemlje.

hoshafka je napisao/la:znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovima :?:
Ne bih to baš tako lako potvrdio, ali vrlo zanimljiva teza.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.