Hitlerov kraj( ili ništa drugo do još jednog pokušaja atentata) je misteriozan, al je meni misteriozno kako je čovjek samo sreće im'o i izbjeg'o atentata hejbet
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
vanzemaljacDex je napisao/la:Pobornik nordijske mitologije![]()
Hitlerov kraj( ili ništa drugo do još jednog pokušaja atentata) je misteriozan, al je meni misteriozno kako je čovjek samo sreće im'o i izbjeg'o atentata hejbet
Neće se umiješati vjera, ali hoće holokaust i ostale sitniceOtelo je napisao/la:Ako se moze o Kennedyu moze i o njemu.Sve dok se vjera ne mijesa u to.Virtu4l je napisao/la:Nemojte o Hići, dovešćete opstanak teme u pitanje
LenBias je napisao/la:hitler je bio ekstremno pametan ali ga je kocilo to sto je bio klasicni nenormalni bolesnik
nacionalizam u maloj dozi je pozeljan, al da se to temelji na pojedinacnoj drzavi (svako u svoju) a rasizam ne podrzavamhoshafka je napisao/la:bio je Hitler inteligentan i nevjerovatan govornik(eto mu kompliment od mene al teškog srca). A sad da ga malo ocrnim ako je potrebno. Imao je nenormalne ideje, i stvarno mi je nejasno kako ga neki ljudi mogu podržavati, naši djedovi su se borili protiv nacističke okupacije a sad njihovi unuci to podržavaju. Šta bi bilo da se nismo odbranili, tad bi mrzili naše djedove što nas nisu odbranili. Kakav apsurd.
Inače mi je taj koncept nacizma, fašizma , jedne rase i nacije stvarno smiješan.
Al to su historijske cinjenice.Virtu4l je napisao/la:Neće se umiješati vjera, ali hoće holokaust i ostale sitniceOtelo je napisao/la:Ako se moze o Kennedyu moze i o njemu.Sve dok se vjera ne mijesa u to.Virtu4l je napisao/la:Nemojte o Hići, dovešćete opstanak teme u pitanje
Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Pa vec spomeniti holokaust,logori,zelja da je samo jedna rasa na Zemlji i pretjerivanje.hoshafka je napisao/la:e tu se možemo složiti Otelo, al ti nikako da spomeneš njegove loše strane
da, ali pogledaj sankcije i dugove njemacke poslije 1WW i koliko im je trebalo, a pogledaj sadVirtu4l je napisao/la:Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
tako je, pa kao i Japanci, poseban mentalitet, osjećaj pripadnosti nekom narodu, ne znam šta još. Uglavnom nešto što se stiče tokom života, niko se ne rađa s tim. Po meni svi se isti rađamo i tokom života okruženje nas čini takvima kakvi jesmo.Virtu4l je napisao/la:Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Jedino logično objašnjenje.Dex je napisao/la:Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovimaDex je napisao/la:Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
Evo ja cu reci - glupost!hoshafka je napisao/la:znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovimaDex je napisao/la:Da li to samo potvrđuje Hitlerovu tezu da su Njemci izabrani narod
Samo što Japance yebe geografija, koja će im kad tad doći glave (nažalost). Jednom će ih nešto 'satrati', da ne kažem izbrisati sa lica zemlje.hoshafka je napisao/la:tako je, pa kao i Japanci, poseban mentalitet, osjećaj pripadnosti nekom narodu,
Ne bih to baš tako lako potvrdio, ali vrlo zanimljiva teza.hoshafka je napisao/la:znači ti se slažeš sa tim da će neki Nijemac biti pametniji,sposobniji i uspješniji od pripadnika nekog drugog naroda ako cijeli život žive u istim uslovima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.