FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 okt 2015, 17:33

djulba je napisao/la:Pogledajte transparenta na utakmici Dinamo - Zvezda iz 1990 godine.
od 0,40 do 0,50 min se vidi
Piše "Tuzlaci" :mrgreen: :mrgreen:

pa to im je bila jedna prejaka podgrupa "verni tuzlaci"... samo ovo nikad nisu ni smjeli , a valjda i zbog postovanja okacit na Tusnju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 02 okt 2015, 17:41

4-0 sutra aBd :salut: :njanjanja:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 okt 2015, 17:44

SaltCityAttack je napisao/la:
djulba je napisao/la:Pogledajte transparenta na utakmici Dinamo - Zvezda iz 1990 godine.

pa to im je bila jedna prejaka podgrupa "verni tuzlaci"... samo ovo nikad nisu ni smjeli , a valjda i zbog postovanja okacit na Tusnju
Jest, bas prejaka. ...neki su zlocinci Teski jer sam neke nazalost licno poznavao. ...daleko im kuca od nase bila. ...i fino bih vas zamolio da ne prljate ovu temu tim CETNICIMA
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 okt 2015, 17:46

1-0 ja zadovoljan .. Olimpic nam je uvjek pravo probleme ..utakmica nece biti lagana to je sigurno..i protiv Borca smo bili poprilicno sigurno u pobjedu , ali smo mogli lahko i da izgubimo .. ne znam sta je sa rezultatima Olimpica ove godine i zbog cega igraju nesto losije, ali sigurno da to nije ono sto oni zapravo mogu ..1-0 dosta
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 okt 2015, 17:51

staragarda je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:

Jest, bas prejaka. ...neki su zlocinci Teski jer sam neke nazalost licno poznavao. ...daleko im kuca od nase bila. ...i fino bih vas zamolio da ne prljate ovu temu tim CETNICIMA

svkako sa tim se slazem ali govorim u to vrijeme ne govorim za ovo nakon rata ..svakako da ti ljudi nisu vise dobro dosli u nas grad ..ja kako znam oni su najavljivali da dodju na onu kosarkasku utakmicu kad smo igrali sa Zvezdom kad su Fukare slavile svoj rodjendan i mi smo ih hladno odbili iz tih razloga jer nebi se dobro zavrsilo svakako ... ali da su bili uticajni na njihovoj tribini jesu ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 02 okt 2015, 17:55

Na stadionu Tušanj Crveno - crni sutra (subota) dočekuju do sada možda i najnezgodnijeg gosta. Sarajevski Olimpic tradicionalno dobro igra u Tuzli, a činjenica da su ove sezone osvojili više bodova na strani nego kod kuće iziskuje dodatni oprez. To je naglasio i Husref Musemić, šef struke Crveno - crnih na današnjoj konferenciji za medije:

"Olimpic bolje igra vani nego kod kuće, dosta puta su sa Tušnja odnijeli bodove i upravo na to konstantno upozoravam svoje igrače. Moramo biti oprezni, maksimalno koncentrisani i odigrati najbolje što možemo ako hoćemo da dočekamo prvenstvenu pauzu u dobroj atmosferi. Olimpic ima kvalitet, ali i mane. Gledao sam ih par puta ove sezone i dobro poznajem njihovu ekipu.".

Musemić protiv Vukova neće mijenjati prvu postavu koja je do sada napravila niz od devet uzastopnih mečeva bez poraza. Ahmetović se vraća u tim, dok će sutrašnji meč propustiti duže povrijeđeni Govedarica i Mujić.

"Što se tiče našeg sastava tu nema tajni. Igraće uobičajena postava. Ovim putem pozivam navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i podrže nas. Uvijek je bolje igrati pred punim tribinama jer to nam daje dodatni motiv da odigramo najbolje što možemo", poručio je šef struke Crveno - crnih.

Ivan Kostić se ustalio u prvom sastavu našeg tima i zajedno sa Mehmedagićem će činiti stoperski par protiv Olimpica. Protiv sebe će imati neugodne protivnike, no Nišlija je optimista pred sutrašnji susret:

"Olimpic je dobra ekipa i sigurno da po kvaliteti zaslužuju koji bod više nego što sada imaju. Ipak, mislim da uz naš maksimalan pristup možemo doći do nove pobjede. Da obradujem naše navijače koje pozivam da nas bodre i da produžimo niz nepobjedivosti!".

Utakmica Sloboda - Olimpic igra se sutra (subota,03. oktobar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:30 sati. Meč će se emitovati i u direktnom TV prenosu na BHT 1.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 okt 2015, 18:00

fukaratz je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:"Verni Tuzlaci"..redovan je taj trans bio na tekmama zvezde

Zvezda je imala (i sad ima ali prilicno manje) navijaca u Tuzli..Sloboda je i tad bila "drugi" klub vecini tadasnjih Tuzlaka...Zvezda, Partizan i posebno Velez , jer je puno ljudi dosli iz Stoca i okoline, su imali veliki br navijaca u Tuzli.
prije rata Tuzlu su naseljavali sa svih strana...... hercegovaca bilo ko u prici citave familije dolazile :!: pozarnica, krizani, simin han ogroman broj srba zivio malo ko je navijao za Slobodu (vecinom srbi doseljenici iz Bijeljine, Zovrinika, I. Hercegovine) za razliku od njih srbi tuzlaci su navijali za Slobodu. isto tako je dosta ljudi navijalo za Dinamo i Hajduk. sad u gradu imas par navijaca Partizana i to se zna imenom i prezimenom (nisu srbi) koji cesto odu na utakmice vecinom kosarkaske. ima i par Boysa i Torcidasa koji redovno idu na utakmice, sto se Delija tice ne znam ni jednog :!: sto se tice bh klubova znam par pitara i jednog manijaka (ne idu na utakmice samo simpatizeri) koji to vjrsto kriju a citava carsija zna :Dnavijaca veleza nema od devedesetih, mozda neki stari hercegovci........ kako god kad ih sve saberes to je 20-30 ljudi :!: nas vise unistise tuzlanski topnici, madridiste, plavci, crveni djavoli........... krelci se okupljaju, kolektivno gledaju utakmice i svrsavaju na titule klubova koje ce mozda jedanput u zivotu pogledati ako budu imali srece.........ali nema veze rezultati sve kreiraju, nase vrijeme tek dolazi ;)

i moji su recmo moj dedo ( rahmet mu dusi umro je prije par dana :( ) je dosao iz Stoca sredinom 1950 sa jos 4 brata i po moju srecu tu je ostao i rodio se moj tata, pa onda dosao ja :)..mogao sam veoma lahko da budem istovaren negdje u hercegovini ili u Sarajevu odakle mi je nana :).. ali na svu srecu kazem nisam :)
hajde dedo kao Hercegovac je navijao za Velez, ali je zaista postovao i gledao Slobodu ...Moj stari je recimo Zvezdu pratio gdje god je igrala bilo to u Milanu, Minhenu i td on je bio tu , ali je svakako i volio Slobodu pratio, gledao .. ali sam kaze ma svugdje si mogo navijat za Zvezdu nosit tranparent i salove samo u Tuzli ne :)..nikad kaze taj trans verni tuzlaci nisi mogao vidjeti u Tuzli ..pa kaze odmah bi ti citav Mosnik dosao dole :)...naravno moj stari kako se to zaratilo i sve vise nikad nije pomislio na tu Zvedu ostala mu je samo Sloboda, ali ona gorcina da to vise nije onaj fudbal koji se nekad igrao ebiga i cudno da Sloboda igra sa nekakvim Gorazdom, Mladost i slicno ebiga ... a meni danas nisu jasni kako ovi sto navijaju za tu Zvezdu ili Prtizan fakat i ne znam kako mogu biti dio onakvih radikalnih orijentisanih navijaca ebote
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 okt 2015, 18:01

Unistili Vernim tim na Maksimiru kada je bila frka BBB taj trans :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 okt 2015, 18:06

da je sutra dobit' Olimpic, pa makar iz nepostojećeg penala :kafa:

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 okt 2015, 18:33

Chinaglia je napisao/la:je l' neko pratio treninge ove sedmice, ko se uigrava na beku, Efendić ili Škahić

fino vrijeme, neka ovako bude i sutra
Ja kako sam vidio Efe se uigrava
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 18:38

sloboda72 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:"je l' neko pratio treninge ove sedmice, ko se uigrava na beku, Efendić ili Škahić"

30.septembra,21:04
"REKOŠE DA JE IZ ODŽAKA.ODRADIO JE ON DANAS I JUČER CIJELI TRENING A OVO ŠTO" STARAGARDA" KAŽE JE TRČANJE POSLIJE TRNINGA.DOBRE JE JAPIJE I IPAK VISOČIJI OD EFENDIĆA.VIDI SE DA JE ŠPIC. VIDJEĆEMO ŠTA ĆE MUSEMIĆ REĆI. NE ZNAM IZ KOJEG KLUBA DOLAZI. DANAS JE STARTNA POSTAVA BILA IZ ŠIROKOG (+AHMETOVIĆ UMJ. KRPIĆA). MUSEMIĆ SE DRŽI ONE STARE MAKSIME DA ,EKIPU KOJA POBJEĐUJE(ILI NE GUBI), NE TREBA MIJENJATI".

Proizilazi da će Škahić sjediti na klupi.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 okt 2015, 18:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 02 okt 2015, 18:40

Do pobjede akobogda.volio bi da Ahmet zabije jedno dva komada da se tuce SA benkom za najboljeg strijelca.
Zasluzio je to ahmo.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 18:55

Probisvjet je napisao/la:Zna li neko o novom igracu koji trenira i koji je na probi?
Momak trenira od utorka.Kažu da je iz Odžaka.Dobre je građe i igra špica.Ne znam šta će Musemić odlučiti. Onako gledajući sa tribina ,nije igrač za Slobodu.
Ja volim FK Tuzla City

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 02 okt 2015, 18:57

Sretan nam dan oslobodjenja :salut:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 19:02

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sretan nam dan oslobodjenja :salut:
Hvala.Dobro bi bilo da vlastodržci počaste građane besplatnim ulazom sutra na Tušnju.
Ja volim FK Tuzla City

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 02 okt 2015, 19:06

sloboda72 je napisao/la:
Hvala.Dobro bi bilo da vlastodržci počaste građane besplatnim ulazom sutra na Tušnju.
Dobar si bgm :urnebes:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 19:08

Miljan Govedarica otpočeo sa trčanjem. Uporedo je podvrgnut fizikalnim terapijama.Valjda će skoro uz ekipu.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 19:10

NYKnicks Fan je napisao/la:
Zbog imena "Sloboda".
Ja volim FK Tuzla City

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 02 okt 2015, 19:20

sloboda72 je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:
Zbog imena "Sloboda".
Nema od toga nista ;)

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 okt 2015, 20:27

Olimpic protiv selje
I. FejzićI.
E. ImamovićE.
V. MuharemovićV.
B. RegojeB.
A. MerajićA.
K. HandžićK.
S. SmajićS.
M. KarićM.
D. PandžaD.
S. StanićS.
A. RaščićA. '

Olimpic protiv Veleža
30 Dino Hamzić
4 Ermin Imamović
8 Veldin Muharemović
14 Mahir Karić
16 Srdjan Stanić
20 Predrag Videkanič
21 Mak Varešanović
24 Kenan Handžić
33 Ervin Jusufovic
9 Dalibor Pandža
11 Hugo 38'
Reservespieler
10 Sulejman Smajić 38'
7 Danijal Brković 60'
80 Stefan

Olimpic protiv Mladosti DK
...Hamzić
....Stanić
....Jusufović
....Regoje
....Videkanić
....Handžić
....Muharemović
....Stefan
....Pandža
....Karić
....Hodžić
Ja volim FK Tuzla City

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.